marta1624 Posted May 3, 2015 Author Posted May 3, 2015 No właśnie mam nadzieję... Wiem że może mieć jakieś ropne zmiany, z zewnątrz to jak zwykła cieczka... Wcześniej nie było takich problemów, a teraz zachowanie samców do niej to masakra- każdy po niej chce skakać, a i ten śluz, jej wylizywanie się (a nigdy tego nie robi!) plus te krostki- no jutro musimy to sprawdzić, z tego co czytam to badanie cytologiczne by pasowało- i o to będę walczyć, żeby wetka zrobiła. Czytałam o tzw. 3 jajniku (czyli że nie było wszystko wycięte) i że wtedy są takie objawy- ale dopiero 2 lata po? Nie mam pojęcia :/ Quote
łamAga Posted May 3, 2015 Posted May 3, 2015 Hejka ;) Lepiej idzcie do weta , byle by to ropomacicze nie było ;( Quote
marta1624 Posted May 3, 2015 Author Posted May 3, 2015 Tego się boję :( Nie wiem czy to spartoliła wetka, nie będę na razie negowaći oskarżać, ale.... Kolejnej suki na pewno nie będę sterylizować :/ Quote
łamAga Posted May 3, 2015 Posted May 3, 2015 Angi przy sterylce macicy nie wycinają więc .... ale trzymajmy sie tego że po prostu coś zostawili w czasie sterylki i stąd cieczka ;) wierze w to że tak jest ;) Quote
angineuuka Posted May 3, 2015 Posted May 3, 2015 Jezeli mialabym ciac suke to od razu kastracja. Po co macica? Quote
marta1624 Posted May 3, 2015 Author Posted May 3, 2015 No tu niby wszystko mieli wyciąć, tak mówiła mi wetka. I było ok przez 2 lata, bez cieczek, itp. Za to teraz coś takiego :O Jeszcze Lucek po domu biega, a Kajka zamknięta u mnie, bo ciągle skacze po niej. No a na dwór jak ją wypuszczam to jego zamykam... Jeju, tak się nie da na dłużej :/ Quote
marta1624 Posted May 3, 2015 Author Posted May 3, 2015 Hah ale dalej będzie skakał, a to ją irytuje :p I mnie :p Quote
angineuuka Posted May 3, 2015 Posted May 3, 2015 Ale nie zaspermi ci np łóżka :p A niech se skacze o:) Quote
marta1624 Posted May 3, 2015 Author Posted May 3, 2015 Nie ma skakania, śpi na dole u rodziców :p I co chwilę piszczy z miłości :D Nawet nie wiem czy mogłyby coś "nabroić" (już pomijając różnicę wielkości :)). Bo teraz to nie wiem co w końcu zostało wycięte :/ Quote
angineuuka Posted May 3, 2015 Posted May 3, 2015 A moze ma tylko jajniki podwiązane? Ja bym poszla do weta bo to nienormalne zeby po ciachaniu takie akcje byly.. :p Quote
marta1624 Posted May 3, 2015 Author Posted May 3, 2015 Właśnie zgupiałam co może mieć. Miała mieć wycięte, ale... Jutro skoczę, ale raczej do weta poleconego w innym mieście- żeby to zobaczył i zrobił jakieś prześwietlenie. Dopiero potem wrócę do tej co sterylkę robiła ;) Quote
kalyna Posted May 3, 2015 Posted May 3, 2015 Może ma jakiś stan zapalny czy coś? kurna, dziwne to... byleby to nie było coś strasznego... Czasem przy sterylkach zostaje jakaś część, kikut czy coś i on powoduje cieczkę, ale pies nie zaciąży. Może coś się zaczęło tam dziać... U mnie jak w okolicy jest cieczka to Ciap od razu kieruje się do Sonii i pajacuje. Ona mu odszczeknie i po temacie. Ale Gazik nie reaguje, więc to nie ona pachnie. Quote
marta1624 Posted May 4, 2015 Author Posted May 4, 2015 No właśnie pierwsza myśl była taka że ma jakiś stan zapalny- ale zmyliło mnie zainteresowanie nią samców. Potem pocztałam że może właśnie jakaś część została, czego bardzo bym nie chciała (bo i tak będzie mogła raka dostać, a tego chchiałam uniknąć- bo same ucieczki by nie zaciążyła to bym upilnowała ;)). Ajak Czika miała cieczkę i byłyśmy z nią na spacerze, to po powrocie Lucek do Kajki i ją wąchać i skakač- ale ona mu dosadnie powiedziała spadaj i odpuszczał. A teraz się nie może opanować :/ Quote
marta1624 Posted May 4, 2015 Author Posted May 4, 2015 Jeszcze, jesteśmy umówieni na 18 ;) Czekamy... Quote
marta1624 Posted May 4, 2015 Author Posted May 4, 2015 Przynajmniej po spacerowałyśmy po polach :) Bo na miasto to teraz nie chodzę ;) Quote
marta1624 Posted May 4, 2015 Author Posted May 4, 2015 I mam wieści, ale na razie nie za dużo ;) Jutro rano mamy się stawić u wetki, będziemy robić prześwietlenie i pobierać krew (a dzisiaj była niedługo po jedzeniu). Podejrzewa zapalenie, nie cieczkę, chociaż też ją dziwi zachowanie samców (aż takie zainteresowanie... Nawet w poczekalni chciały do nas dolatywać). Zobaczymy co wyjdzie, ale mówi żeby się nie martwić- powiedziała że damy sobie z tym radę ;) Quote
Recommended Posts