Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
12 godzin temu, konfirm31 napisał:

Śliczny chłopak :).

Znów coś źle działa , nie mogę dodać postu, chyba że cytat :(

Jutro powieszę na kojcu kartkę, by nie karmić od rana Sonka przed zabiegiem - w środę pojedzie z pracownikiem gminy na kastrację. To  są dwa małe szwy na podbrzuszu, powinno być ok nawet w kojcu. Ma ten kojec zadaszony, z podłogą, nie tapla się w błocie.

Nie mam innego wyjścia, choć serce się kraje.

Posted

U mnie też dogo było kulawe, ale nie było mnie przez weekend,więc do powrotu, nie denerwowałam się :).

Trzymam kciuki za zabieg Sonka. Odjajczenie, z pewnością ograniczy mu chęć eksploracji terenu (i nie daj Boże, robienia kolejnych bezdomniaczków) , no i chęć znaczenia mieszkania(jak już takie znajdzie) - będzie mniejsza :)

• Upvote 1
Posted
3 minuty temu, malagos napisał:

Wpłynęło 244 zł z bazarku, dziękuję serdecznie!

6 zł ( połowę z 13 zł) odliczyłam sobie za wysyłke bazarkowej paczki Kejciu tak jak umawiałyśmy się wcześniej, dlatego do rozliczeń wpisz 250 zł.

Posted
4 minuty temu, Mazowszanka13 napisał:

6 zł ( połowę z 13 zł) odliczyłam sobie za wysyłke bazarkowej paczki Kejciu tak jak umawiałyśmy się wcześniej, dlatego do rozliczeń wpisz 250 zł.

Cholerka, zapomniałam, oczywiscie już poprawiam, sorki......... :)

Posted

Proszę dziś o kciuki i ciepłe myśli dla Sonka, jedzie bidula na kastrację :(

sonek.jpg

Popatrzyłam w googlach na szelki dla psa, może takie jak w tym sklepie (i karma do kupienie, może by lepszą niż Lidlowa mu kupiła? Fitmin? - za jedną dostawą, i kilka puszek, bo bardzo lubi?) - szelki norweskie...

http://www.bitiba.pl/shop/sklep_dla_psa/smycze_obroze_dla_psa/szelki_dla_psa

• Upvote 1
Posted
O 22.02.2016o09:39, konfirm31 napisał:

U mnie też dogo było kulawe, ale nie było mnie przez weekend,więc do powrotu, nie denerwowałam się :).

Trzymam kciuki za zabieg Sonka. Odjajczenie, z pewnością ograniczy mu chęć eksploracji terenu (i nie daj Boże, robienia kolejnych bezdomniaczków) , no i chęć znaczenia mieszkania(jak już takie znajdzie) - będzie mniejsza :)

z powodu znaczenia i ja pilnie muszę kastrować mój "najnowszy nabytek".

Sonek jest taki piękny !!!!! Jakoś tak "łapie za serce" bardzo....

Posted

Tak, wprawdzie nie było mnie od piątku do wczorajszego wieczoru w domu, ale codziennie jeździł do kojca Tomek - w sobotę ranka była trochę rozlizana, ale Sonek dał sobie ją obejrzeć, pomiziali się z Tomaszem, pobawili. Wczoraj było podobnie - da radę :)

Za tydzień zdejmiemy te dwa szewki, o ile sam sobie ich nie wyciągnie wcześniej, ale nie ma problemu, nawet jakby tak było.

Posted

Wczoraj Sonek był obolały, nawet siusiał bez podnoszenia łapy... Ale zjadł chętnie, popił świeżą wodą. Popatrzyliśmy po sobie z Tomkiem.

Dziś zabierzemy go lecznicy na stół obejrzeć i opatrzyć. Potem do naszego kojca. Może na razie nie da rady wyjść po ogrodzeniu.

Posted

Obejrzeliśmy jednak psiątko na miejscu, na deskach kojca. Trochę wylizane, ale szwy trzymają się dzielnie. Popsikaliśmy antybiotykiem. Sonek dostał jedzonko,ale umknął do budy, przestraszył się tych oględzin i zabiegów...

Posted

Gosiu, ale jak z niego taki wspinacz, to może lepiej czymś przykryć z góry ten Wasz kojec, żeby chłopaka nie korciło? Albo jeszcze potrzymać w gminnym? Teraz jest mniej sprawny i takie wspinaczki, mogą się źle skończyć (czarnowidz jestem ;),

Posted

Dzis znów zajrzymy do niego, obejrzymy podbrzusze.

Cholerka, jakoś czarno to widzę - siedzi w kojcu, i co dalej?.... Oby ogłoszenia coś dały, ale póki nie ma dobrych zdjęć, to chyba nie ma co ogłaszać...