ludwa Posted March 29, 2017 Posted March 29, 2017 45 minut temu, Topi napisał: Też marzę o tym żeby Huzar zdążył wydostać się jeszcze do nowego domu zanim choroba rozwinie się na dobre. Ale potencjalny dom powinien być uprzedzony o stanie zdrowia psa. Też się martwię Topi. Nadwzroczność jest schorzeniem i z powodzeniem można ją korygować odpowiednio dobranymi soczewkami:) Dla świętego spokoju opiekunek Huzara i topci, proponuję w ogłoszeniach jako pierwsze wstawić zdjęcie ogona. Ba, ja bym spróbowała wyadoptować głównie ogon i dopiero resztę psa. To będzie uczciwe postawienie sprawy wobec chętnego na adopcję Huzara. Niech człowiek wie na co się porywa:) 4 Quote
TaTina Posted March 29, 2017 Posted March 29, 2017 Tak, nadwzroczność, takie paskudne schorzenie, nie da się tego leczyć? To tak jak z tą pańcią: " Robiła już pani test na IQ? - Nie, skąd, nie robiłam żadnego testu. Jestem całkowicie zdrowa." :D Milutkiego wieczorku :) 1 Quote
Usiata Posted March 29, 2017 Posted March 29, 2017 2 godziny temu, Topi napisał: Też marzę o tym żeby Huzar zdążył wydostać się jeszcze do nowego domu zanim choroba rozwinie się na dobre. Ale potencjalny dom powinien być uprzedzony o stanie zdrowia psa. Topi, uprzejmie proszę o przedstawienie dowodów na Twoje kolejne twierdzenia o "chorobie" Huzara. Jeśli chodzi o adopcję, to nigdy nie ukrywam niczego o stanie psychiczno - fizycznym psa, którego wydaję do adopcji. Przykładem może być pies Rudasek z Dogomanii, psiak wyadoptowany z padaczką, o której Domek Stały był poinformowany od początku procesu adopcji. DS miał i wciąż ma moje wsparcie, gdy tylko potrzeba, np. gdy Rudasek ma problemy, choć na szczęście od kilku miesięcy ich nie ma. Tutaj wątek: Nie uważam, Topi, że powinnaś martwić się o adopcję Huzara, gdyż jest pod naszą pieczą, a ja nigdy nie wymiguję się od odpowiedzialności. Huzar zostanie wydany tylko do dobrego domku. Topi, zajmij się psiakami na Dogo, które wspierasz i np. tak, jak ja, zasponsoruj im badania od czasu do czasu - naprawdę warto, a psiaki na tym zyskają. Miłego wieczoru :) Quote
elik Posted March 29, 2017 Posted March 29, 2017 Małgosiu, przecież wiesz w jakim celu one piszą te bzdury. Tego nie można brać na poważnie. Tylko zastanawiam się, jak one po tym co robią, mogą myśleć o sobie, jak o obrońcach zwierząt ? I czy same do siebie maja jeszcze choćby resztki szacunku ? 1 Quote
Usiata Posted March 30, 2017 Posted March 30, 2017 Pozdrawiam wieczornie Przyjaciół Huzara, dzięki któremu poznałam fajnych Dogomaniaków :) (Wy wiecie) To są te pozytywne aspekty, dzięki którym zwyczajnie chce się starać dalej dla bezdomniaków. Miłego wieczoru Fanom Huzia życzymy :) Quote
Topi Posted April 1, 2017 Posted April 1, 2017 Dnia 29.03.2017 o 21:04, Usiata napisał: Topi, uprzejmie proszę o przedstawienie dowodów na Twoje kolejne twierdzenia o "chorobie" Huzara. Jeśli chodzi o adopcję, to nigdy nie ukrywam niczego o stanie psychiczno - fizycznym psa, którego wydaję do adopcji. Przykładem może być pies Rudasek z Dogomanii, psiak wyadoptowany z padaczką, o której Domek Stały był poinformowany od początku procesu adopcji. DS miał i wciąż ma moje wsparcie, gdy tylko potrzeba, np. gdy Rudasek ma problemy, choć na szczęście od kilku miesięcy ich nie ma. Tutaj wątek: Nie uważam, Topi, że powinnaś martwić się o adopcję Huzara, gdyż jest pod naszą pieczą, a ja nigdy nie wymiguję się od odpowiedzialności. Huzar zostanie wydany tylko do dobrego domku. Topi, zajmij się psiakami na Dogo, które wspierasz i np. tak, jak ja, zasponsoruj im badania od czasu do czasu - naprawdę warto, a psiaki na tym zyskają. Miłego wieczoru :) Zasponsorowałaś Huzarowi badania ? To pewnie wiesz dlaczego ma wyłysienia na ogonie ? Quote
Topi Posted April 1, 2017 Posted April 1, 2017 Dnia 29.03.2017 o 20:16, TaTina napisał: Tak, nadwzroczność, takie paskudne schorzenie, nie da się tego leczyć? To tak jak z tą pańcią: " Robiła już pani test na IQ? - Nie, skąd, nie robiłam żadnego testu. Jestem całkowicie zdrowa." :D Milutkiego wieczorku :) Lecz się Usiata. Quote
TaTina Posted April 1, 2017 Posted April 1, 2017 1 godzinę temu, Topi napisał: Lecz się Usiata. Dzień dobry słonecznie :) Topi, a powiedz mi czy ty się rozwijasz kulturalnie? Czy moze odwiedziłaś już otwarte niedawno w Krakowie "Polonia Wax Museum", czyli muzeum figur woskowych? Nawet adres ci znalazłam - Rynek Gł.34. Polecam, poszerzaj horyzonty (sic!) :) Słonecznej soboty życzę :) Quote
Topi Posted April 1, 2017 Posted April 1, 2017 5 godzin temu, TaTina napisał: Dzień dobry słonecznie :) Topi, a powiedz mi czy ty się rozwijasz kulturalnie? Czy moze odwiedziłaś już otwarte niedawno w Krakowie "Polonia Wax Museum", czyli muzeum figur woskowych? Nawet adres ci znalazłam - Rynek Gł.34. Polecam, poszerzaj horyzonty (sic!) :) Słonecznej soboty życzę :) Lecz się Usiata. Quote
TaTina Posted April 1, 2017 Posted April 1, 2017 1 godzinę temu, Topi napisał: Lecz się Usiata. Dobry? wieczór :) Tak mi przykro Topi. Do Muzeum cię takze nie wpuścili? Aj...A może cie po prostu nie lubią? No cóz, może następnym razem liźniesz nieco...może... A w sprawie ogona, myślę, że należy natychmiast powołać komisję śledczą która odpowie na pytania, np.: Czy ogon jest samodzielnym bytem? Czy ogon jest integralną częścią większej całości? Dlaczego do końca ogona jest przyczepiony taki fajny i wesoły pies? O taki: Będą na pewno jeszcze inne pytania, no i biegli rzeczoznawcy, zwłaszcza zza granicy, jacyś amerykańscy naukowcy itp. Miłego wieczoru :D Quote
Topi Posted April 1, 2017 Posted April 1, 2017 3 minuty temu, TaTina napisał: Dobry? wieczór :) Tak mi przykro Topi. Do Muzeum cię takze nie wpuścili? Aj...A może cie po prostu nie lubią? No cóz, może następnym razem liźniesz nieco...może... A w sprawie ogona, myślę, że należy natychmiast powołać komisję śledczą która odpowie na pytania, na.: Czy ogon jest samodzielnym bytem? Czy ogon jest integralną częścią większej całości? Dlaczego do końca ogona jest przyczepiony taki fajny i wesoły pies? O taki: Będą na pewno jeszcze inne pytania, no i biegli rzeczoznawcy, zwłaszcza zza granicy, jacyś amerykańscy naukowcy itp. Miłego wieczoru :D Schizofrenia jest nieuleczalna. Można łagodzić objawy ale wyleczyć się nie da. Ty Usiata chyba fazę ostrą przechodzisz. Martwię się, że to Ci się pogłębia i że to za długo trwa. Leki podobno drogie są :-( Prima aprilis oczywiście. Quote
mar.gajko Posted April 1, 2017 Posted April 1, 2017 8 godzin temu, TaTina napisał: Dzień dobry słonecznie :) Topi, a powiedz mi czy ty się rozwijasz kulturalnie? Czy moze odwiedziłaś już otwarte niedawno w Krakowie "Polonia Wax Museum", czyli muzeum figur woskowych? Nawet adres ci znalazłam - Rynek Gł.34. Polecam, poszerzaj horyzonty (sic!) :) Słonecznej soboty życzę :) Rozwijać? Kulturalnie? Muzeum figur woskowych? Dla Was jeszcze jedna propozycja godna waszego poziomu kulturalnego Zatorland 1 Quote
TaTina Posted April 1, 2017 Posted April 1, 2017 11 minut temu, mar.gajko napisał: Rozwijać? Kulturalnie? Muzeum figur woskowych? Dla Was jeszcze jedna propozycja godna waszego poziomu kulturalnego Zatorland :D Widzisz, mar.gajko, miałam nadzieję właśnie na tego rodzaju wpis, wielce wysublimowany i wyszukany. Pomimo tego, czym się zajmujesz, obnaża twoje prawdziwe "ja". A ta wasza "atrakcja" turystyczna doskonale pasuje do zaściankowej mentalnosci co niektórych użytkowników tego portalu. Jak dla nich stworzona. Takie wypucowane na sztuczny połysk figury od błyszczenia właśnie, z gwałtowną potrzebą podziwiania przez maluczkich, wychwalania pod niebiosa i słodzenia bez dodatku wazeliny. Znasz takich ? Znasz, prawda? Dobrej nocy życzę i kooolorowych snów :) Pa Pa Quote
mar.gajko Posted April 1, 2017 Posted April 1, 2017 1 minutę temu, TaTina napisał: :D Widzisz, mar.gajko, miałam nadzieję właśnie na tego rodzaju wpis, wielce wysublimowany i wyszukany. Pomimo tego, czym się zajmujesz, obnaża twoje prawdziwe "ja". A ta wasza "atrakcja" turystyczna doskonale pasuje do zaściankowej mentalnosci co niektórych użytkowników tego portalu. Jak dla nich stworzona. Takie wypucowane na sztuczny połysk figury od błyszczenia właśnie, z gwałtowną potrzebą podziwiania przez maluczkich, wychwalania pod niebiosa i słodzenia bez dodatku wazeliny. Znasz takich ? Znasz, prawda? Dobrej nocy życzę i kooolorowych snów :) Pa Pa Zreflektowałaś się kulturalna osobo, widzę I na siłę nie chcesz byc maluczka Nie da się Quote
TaTina Posted April 1, 2017 Posted April 1, 2017 6 minut temu, mar.gajko napisał: Zreflektowałaś się kulturalna osobo, widzę I na siłę nie chcesz byc maluczka Nie da się Czyżby? :D :) Quote
mar.gajko Posted April 1, 2017 Posted April 1, 2017 10 minut temu, TaTina napisał: Czyżby? :D :) Quote
Usiata Posted April 2, 2017 Posted April 2, 2017 O! jakie kulturalne żarciki prima aprilisowe... I czemu ten poziom kultury poniżej bruku wcale mnie nie dziwi? Ano dlatego, że już przywykłam, gdyż popisy osobników trwają ponad dwa lata i przestały robić wrażenie, a nawet stały się już zwyczajnie nudne, w kółko to samo. Odnoszę wrażenie, że niektórzy przyjęli sobie za punkt honoru, aby pokazać Dogomaniakom, że w swoim zacietrzewieniu i zapalczywości by spróbować komuś dopiec to są w stanie robić sobie żarty nawet z tak ciężkiej choroby psychicznej, jaką jest schizofrenia... Brawo Wy! A ludzie niech czytają, i niech oczy otwierają, tak, tak.. TaTino, bardzo Ciebie proszę, nie wdawaj się w forumowe pieniactwo. Podeślę Ci linka, którego dostałam wczoraj na priwa, do wątku na Dogo sprzed dziesięciu lat założonego przez Twoją rozmówczynię, niezwykle kulturalną, jako i nie maluczką. Pouczająca lektura, obrazująca w pełni poziom kulturalny i mentalny owej istoty... Omijaj z daleka, TaTino A teraz coś na temat – przekazuję pozdrowienia od maleńkiej Palufki 2 Quote
ludwa Posted April 2, 2017 Posted April 2, 2017 23 godziny temu, mar.gajko napisał: Rozwijać? Kulturalnie? Muzeum figur woskowych? Dla Was jeszcze jedna propozycja godna waszego poziomu kulturalnego Zatorland A wiesz, byłam w Zatorlandzie. Strasznie tam dużo ludzi się przewija, zupełnie nie wiedzieć czemu, bo do taniej ta rozrywka to jednak nie należy. A kultury, to Ci napiszę, można uświadczyć znacznie więcej niż tutaj, kiedy na przykład ktoś z dobrego serca chce zaoferować dom tymczasowy podobno bardzo potrzebującemu psu a dostaje niemal w twarz za dobre serce i chęć pomocy. Może też powinnaś skorzystać z Zatorlandu, wyluzujesz się trochę, pośmiejesz, inny świat zobaczysz i roześmianych ludzi wokół. To pomaga w życiu:) 1 Quote
ania75 Posted April 2, 2017 Posted April 2, 2017 14 godzin temu, Usiata napisał: O! jakie kulturalne żarciki prima aprilisowe... I czemu ten poziom kultury poniżej bruku wcale mnie nie dziwi? Ano dlatego, że już przywykłam, gdyż popisy osobników trwają ponad dwa lata i przestały robić wrażenie, a nawet stały się już zwyczajnie nudne, w kółko to samo. Odnoszę wrażenie, że niektórzy przyjęli sobie za punkt honoru, aby pokazać Dogomaniakom, że w swoim zacietrzewieniu i zapalczywości by spróbować komuś dopiec to są w stanie robić sobie żarty nawet z tak ciężkiej choroby psychicznej, jaką jest schizofrenia... Brawo Wy! A ludzie niech czytają, i niech oczy otwierają, tak, tak.. TaTino, bardzo Ciebie proszę, nie wdawaj się w forumowe pieniactwo. Podeślę Ci linka, którego dostałam wczoraj na priwa, do wątku na Dogo sprzed dziesięciu lat założonego przez Twoją rozmówczynię, niezwykle kulturalną, jako i nie maluczką. Pouczająca lektura, obrazująca w pełni poziom kulturalny i mentalny owej istoty... Omijaj z daleka, TaTino A teraz coś na temat – przekazuję pozdrowienia od maleńkiej Palufki jaka ona malutka ..... Quote
elik Posted April 3, 2017 Posted April 3, 2017 23 godziny temu, ania75 napisał: jaka ona malutka ..... I do jakich troskliwych opiekunów się załapała :) Quote
Topi Posted April 5, 2017 Posted April 5, 2017 Dnia 01.04.2017 o 21:33, TaTina napisał: :D Widzisz, mar.gajko, miałam nadzieję właśnie na tego rodzaju wpis, wielce wysublimowany i wyszukany. Pomimo tego, czym się zajmujesz, obnaża twoje prawdziwe "ja". A ta wasza "atrakcja" turystyczna doskonale pasuje do zaściankowej mentalnosci co niektórych użytkowników tego portalu. Jak dla nich stworzona. Takie wypucowane na sztuczny połysk figury od błyszczenia właśnie, z gwałtowną potrzebą podziwiania przez maluczkich, wychwalania pod niebiosa i słodzenia bez dodatku wazeliny. Znasz takich ? Znasz, prawda? Dobrej nocy życzę i kooolorowych snów :) Pa Pa Słuchaj no Usiata, ten "sztuczny połysk" to właśnie Twoje nadęte posty - nie ma czym się chwalić Usiata bo Ty cała też jesteś taka błyszcząca od fałszu i obłudy. Quote
Topi Posted April 5, 2017 Posted April 5, 2017 A tak przy okazji Usiata, to czy już wiadomo dlaczego Huzarowi wyłysiał ogon ? Bo wiesz Usiata (a jak nie wiesz to popytaj w swoim wyrafinowanym środowisku), że takie wyłysienia mogą być oznaką wielu schorzeń lub wiele mówić o warunkach bytowania - Usiata. Quote
Topi Posted April 5, 2017 Posted April 5, 2017 Dnia 02.04.2017 o 08:38, Usiata napisał: O! jakie kulturalne żarciki prima aprilisowe... I czemu ten poziom kultury poniżej bruku wcale mnie nie dziwi? Ano dlatego, że już przywykłam, gdyż popisy osobników trwają ponad dwa lata i przestały robić wrażenie, a nawet stały się już zwyczajnie nudne, w kółko to samo. Odnoszę wrażenie, że niektórzy przyjęli sobie za punkt honoru, aby pokazać Dogomaniakom, że w swoim zacietrzewieniu i zapalczywości by spróbować komuś dopiec to są w stanie robić sobie żarty nawet z tak ciężkiej choroby psychicznej, jaką jest schizofrenia... Brawo Wy! A ludzie niech czytają, i niech oczy otwierają, tak, tak.. TaTino, bardzo Ciebie proszę, nie wdawaj się w forumowe pieniactwo. Podeślę Ci linka, którego dostałam wczoraj na priwa, do wątku na Dogo sprzed dziesięciu lat założonego przez Twoją rozmówczynię, niezwykle kulturalną, jako i nie maluczką. Pouczająca lektura, obrazująca w pełni poziom kulturalny i mentalny owej istoty... Omijaj z daleka, TaTino A teraz coś na temat – przekazuję pozdrowienia od maleńkiej Palufki To tak dla potwierdzenia i utrwalenia tego o czym napisałam powyżej. Quote
Recommended Posts