Malgoska Posted March 5, 2014 Posted March 5, 2014 Huzar je 3 razy dziennie? Zaraz po zjedzeniu idzie na spacer? Ben już nie jest agresywny? Quote
betkak Posted March 5, 2014 Posted March 5, 2014 No tak, co spacerów to nie tak zaraz, jakieś pół godź po jedzeniu. Kurcze a coś nie dobrze? jak tak to piszcie Quote
bea100 Posted March 5, 2014 Posted March 5, 2014 [quote name='elik']Bardzo dobry tekst i pomysł. Mam zapłacony pakiet na bazarku, którego nie wykorzystałam. Dodam tylko o wizycie i umowie adopcyjnej i niech leci w net :)[/QUOTE] Zawsze to zwiększa szansę na zainteresowanie Huzarkiem. Cieszę się, że pomysł się podoba :) Quote
Doda_ Posted March 6, 2014 Posted March 6, 2014 [quote name='Ayame Nishijima']Mam tylko takie paskudne przeczucie, że duży ciemny pies mimo cudownego charakteru będzie się wydawał ludziom nieatrakcyjny :( nikt jeszcze o niego nie pytał, mimo szerokiego udostępniania na FB, mimo ogłoszeń. Ja wiem, ze jeszcze mało czasu minęło, ale nie możemy liczyć na to, ze jutro nasz chłopak znajdzie dom.[/QUOTE] są ludzie, którzy mają slabość do podpalańców, np ja. Nie mów tak, że nieatrakcyjny. Jest piękny :) trzeba mocno wierzyć i mieć nadzieję, że nie będzie długo czekał na domek. Dużo daje też tekst wzruszajacy i jakość zdjęcia... a może elik wydrukowałaby też jego ulotki i wysłała mi razem z ulotkami Bena? rozwieszę tu... za przesyłkę płacę. Quote
zozola77 Posted March 6, 2014 Posted March 6, 2014 i ja sie witam z Huzarem i Wami wszystkimi :):loveu: Quote
elik Posted March 6, 2014 Posted March 6, 2014 [quote name='Doda_']...może elik wydrukowałaby też jego ulotki i wysłała mi razem z ulotkami Bena? rozwieszę tu... za przesyłkę płacę.[/QUOTE] Przeca mówiłam, że wydrukuję :eviltong: Ostatni dzwonek, bo dzisiaj ma przyjechac kurier po drukarkę (to nie moja) a swoją będę mieć dopiero za kilka dni. Nie wiem na jaką się zdecydować. Bardzo dobra była moje poprzednia, ale podajnik sie spsował :( [quote name='agnilas']ja poproszę taka ulotke do wydrukowania[/QUOTE] Bardzo proszę już ślę :) Quote
elik Posted March 6, 2014 Posted March 6, 2014 Pożeniłam teksty i teraz Huzar ma takie ogłoszenie Huzar - adoptuj ! Huzar to młody, około 2-3 letni, średniej wielkości, zdrowy pies o mądrych oczach, krótkowłosy, trochę w typie wysokonożnego gończego węgierskiego – do adopcji. Bardzo skoncentrowany na człowieku. O znakomitych manierach i wielkiej potrzebie miłości. Domowy, zaopiekowany. Kochającej rodzinie odda wszystko co ma: wierność, miłość, mądrość, spokój, stabilny umysł, odpowiedzialność za podwórko, człowieka i jego dzieci. Huzar jest odrobaczony, odpchlony, przed adopcją zostanie wykastrowany. Warunkiem adopcji jest zgoda na spotkanie przed-adopcyjne i podpisanie umowy adopcyjnej. Huzar czeka na Ciebie w domu tymczasowym. Jeśli macie jeszcze jakieś sugestie, to bardzo proszę o uwagi. Quote
elik Posted March 6, 2014 Posted March 6, 2014 [quote name='Doda_']...może elik wydrukowałaby też jego ulotki i wysłała mi razem z ulotkami Bena? rozwieszę tu... za przesyłkę płacę.[/QUOTE] Ulotki wydrukowane, czekam na adres do wysyłki. Quote
Ayame Nishijima Posted March 6, 2014 Author Posted March 6, 2014 [quote name='betkak']No tak, co spacerów to nie tak zaraz, jakieś pół godź po jedzeniu. Kurcze a coś nie dobrze? jak tak to piszcie[/QUOTE] Nikt nie odpowiedział, więc ja spróbuję. Wiesz, sa różne szkoły... Zwykle pies odczuwa "potrzebę" jakieś 2 h po zjedzeniu. Ale ja rano zbieram się w krótszym czasie więc postępuje inaczej: najpierw spacer (odpowiednik polowania :)) a później micha. Później moje suczydło śpi a na spacer idziemy jak wrócę do domu. Teoretycznie nadmierne szaleństwo zaraz po jedzeniu jest niewskazane, ale skoro Huzar je 3x dziennie, to i porcje są niezbyt duze, a oprócz żołądka jedzenie znajduje się tez w jelitach, więc chyba taka kolejność mu nie zaszkodzi. Możesz wypuszczać go ew. troche później, niż 30 min po zjedzeniu. Zakładam, pytającej mogło chodzić o ryzyko skrętu żoładka, kiedy pies z pełnym żołądkiem zaczyna szaleć. Ale o ile się nie mylę ryzyko jest większe, kiedy żołądek jest napchany a jelitka puste. Ale znawcą nie jestem. Quote
elik Posted March 6, 2014 Posted March 6, 2014 [quote name='Ayame Nishijima']...ja rano zbieram się w krótszym czasie więc postępuje inaczej: najpierw spacer (odpowiednik polowania :)) a później micha. Później moje suczydło śpi a na spacer idziemy jak wrócę do domu...[/QUOTE] Moje psy mają dokładnie tak samo wyregulowane żołądki jeszcze z czasów, gdy byłam kobietą pracującą. Ponieważ taki styl trwa już laaaata, to nie zmieniam go, pomimo, że mój harmonogram się zmienił ;) Wydaje mi się, że rano najważniejszy jest dla psów spacer, a dopiero potem żarełko. Quote
ania68 Posted March 6, 2014 Posted March 6, 2014 [quote name='zozola77']i ja sie witam z Huzarem i Wami wszystkimi :):loveu:[/QUOTE] Witamy :) Fajnie, że jesteś :) Zostań z nami na dłużej :) [quote name='Ayame Nishijima']Nikt nie odpowiedział, więc ja spróbuję. Wiesz, sa różne szkoły... Zwykle pies odczuwa "potrzebę" jakieś 2 h po zjedzeniu. Ale ja rano zbieram się w krótszym czasie więc postępuje inaczej: najpierw spacer (odpowiednik polowania :)) a później micha. Później moje suczydło śpi a na spacer idziemy jak wrócę do domu. Teoretycznie nadmierne szaleństwo zaraz po jedzeniu jest niewskazane, ale skoro Huzar je 3x dziennie, to i porcje są niezbyt duze, a oprócz żołądka jedzenie znajduje się tez w jelitach, więc chyba taka kolejność mu nie zaszkodzi. Możesz wypuszczać go ew. troche później, niż 30 min po zjedzeniu. Zakładam, pytającej mogło chodzić o ryzyko skrętu żoładka, kiedy pies z pełnym żołądkiem zaczyna szaleć. Ale o ile się nie mylę ryzyko jest większe, kiedy żołądek jest napchany a jelitka puste. Ale znawcą nie jestem.[/QUOTE] Ja też znawcą nie jestem ale też najpierw spacerek a potem żarełko. [quote name='elik']Pożeniłam teksty i teraz Huzar ma takie ogłoszenie Huzar - adoptuj ! Huzar to młody, około 2-3 letni, średniej wielkości, zdrowy pies o mądrych oczach, krótkowłosy, trochę w typie wysokonożnego gończego węgierskiego – do adopcji. Bardzo skoncentrowany na człowieku. O znakomitych manierach i wielkiej potrzebie miłości. Domowy, zaopiekowany. Kochającej rodzinie odda wszystko co ma: wierność, miłość, mądrość, spokój, stabilny umysł, odpowiedzialność za podwórko, człowieka i jego dzieci. Huzar jest odrobaczony, odpchlony, przed adopcją zostanie wykastrowany. Warunkiem adopcji jest zgoda na spotkanie przed-adopcyjne i podpisanie umowy adopcyjnej. Huzar czeka na Ciebie w domu tymczasowym. Jeśli macie jeszcze jakieś sugestie, to bardzo proszę o uwagi.[/QUOTE] Mnie się podoba :) [quote name='elik']Moje psy mają dokładnie tak samo wyregulowane żołądki jeszcze z czasów, gdy byłam kobietą pracującą. Ponieważ taki styl trwa już laaaata, to nie zmieniam go, pomimo, że mój harmonogram się zmienił ;) Wydaje mi się, że rano najważniejszy jest dla psów spacer, a dopiero potem żarełko.[/QUOTE] Jak rano wstaję, moje psy już stoją przy drzwiach, choć ostatni spacer mają ok. 23.30 :) Quote
Doda_ Posted March 6, 2014 Posted March 6, 2014 Tak, u mnie zawsze najpierw spacer, potem micha. Od lat tak jest. powyzsze ciotki dobrze mówia-skret zoladka. elik wysłałam ci juz adres :) dzięki. Quote
Marycha35 Posted March 6, 2014 Posted March 6, 2014 (edited) Przyda się??? [quote name='sleepingbyday'][B][COLOR=#000000]Hej uwaga! znów mam możliwość załatwienia darmowych usg narządów wewnętrznych dla psów i kotów w ramach warsztatów specjalistycznych dla weterynarzy. odbędą się w tę niedzielę - 9 marca w w Hotelu Groman, Al. Krakowska 76 w Starym Sękocinie (Warszawa). Chętnych proszę o PW.[/COLOR][/B][/QUOTE] Edited March 6, 2014 by Marycha35 Quote
betkak Posted March 6, 2014 Posted March 6, 2014 Ok to wszystko się zgadza, przeczytałam co napisałam;-) Rano: spacer potem micha, zmienimy tylko popołudniowe zwyczaje. Quote
madziakato Posted March 6, 2014 Posted March 6, 2014 [quote name='elik']W tej chwili sprawdzałam, ale Twoja wpłata nie wpłynęła. Nie bardzo wiem, dlaczego nie pobrało mi z konta, bo przelew robiłam, ale nic...Poproszę bardzo o przesłanie mi konta raz jeszcze, bo od razu ze skrzynki usunęłam....(miałam mieć w historii przelewów)....No nic bardzo przepraszam i już się poprawiam!!! Quote
ania68 Posted March 6, 2014 Posted March 6, 2014 [quote name='betkak']Huzarkowi zamówiłam adresówke:lol:[/QUOTE] Świetnie :) betka, czy niedługo możemy liczyć na nowe zdjęcia Huzara? Quote
betkak Posted March 6, 2014 Posted March 6, 2014 Pewnie, jutro mu napstrykamy narazie pogoda do kitu i moim tel. zdjęcia brzydkie wychodzą, ale rozejrze się za czymś lepszym. Puki co będą gorszej jakości. Quote
ania68 Posted March 6, 2014 Posted March 6, 2014 [quote name='betkak']Pewnie, jutro mu napstrykamy narazie pogoda do kitu i moim tel. zdjęcia brzydkie wychodzą, ale rozejrze się za czymś lepszym. Puki co będą gorszej jakości.[/QUOTE] Super :) Wszyscy pewnie się ucieszą :) Quote
Ada-Vebby Posted March 6, 2014 Posted March 6, 2014 Zaglądam i też czekam na świeżutkie foteczki ;) Quote
elik Posted March 6, 2014 Posted March 6, 2014 (edited) [COLOR=#a52a2a]Przyda się??? [/COLOR][INDENT][COLOR=#a52a2a][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/misc/quote_icon.png[/IMG] Zamieszczone przez [B]sleepingbyday[/B] [/COLOR][URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=21939906#post21939906"][COLOR=#a52a2a][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/buttons/viewpost-right.png[/IMG][/COLOR][/URL][COLOR=#a52a2a]Hej uwaga! znów mam możliwość załatwienia darmowych usg narządów wewnętrznych dla psów i kotów w ramach warsztatów specjalistycznych dla weterynarzy. odbędą się w tę niedzielę - 9 marca w w Hotelu Groman, Al. Krakowska 76 w Starym Sękocinie (Warszawa). Chętnych proszę o PW[B].[/B] [/COLOR] [/INDENT] [INDENT] Kurcze, przydałoby się, bo mojego sznupka czeka ponowne badanie echa serca ale nie pojadę z nim do warszawki, trochu daleko ;) [/INDENT] [quote name='Doda_']...elik wysłałam ci juz adres :) dzięki.[/QUOTE] A ja jutro wyślę ulotki :) [quote name='madziakato'] Nie bardzo wiem, dlaczego nie pobrało mi z konta, bo przelew robiłam, ale nic...Poproszę bardzo o przesłanie mi konta raz jeszcze, bo od razu ze skrzynki usunęłam....([B]miałam mieć w historii przelewów)[/B]....No nic bardzo przepraszam i już się poprawiam!!![/QUOTE] Gdyby przelew wyszedł z konta, to, adres byłby w historii rachunku ;) Podam ponownie :) Majątek Huzara znowu zwiększył się o kilka wpłat 10,00 zł ania68 deklaracja na marzec 20,00 zł Wojciech R. - Nuncek [COLOR=#ffffff]..[/COLOR]5,00 zł Till udział w głosowaniu na bazarku imieninowym [CENTER][COLOR=#800080][SIZE=3]Bardzo dziękujemy w imieniu słodkiego Huzara[/SIZE][/COLOR] :Rose::Rose::Rose: [/CENTER] Edited March 6, 2014 by elik Quote
zozola77 Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 BAfik juz w nowym domu i ma sie tam dobrze to ja swojego skromnego piątak przenosze Bafika na Huzara 5 zł deklarcaj stała od marca..elik konto mam :) Quote
Recommended Posts