Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kobitki z Krakowa,
mialam kilka telefonow po programie KUNDEL w sprawie mojej tymczasowiczki Casablanki. Jeden mi zostal w pamieci telefonu, pani ma na imie chyba IZA.
Bylby moze z tego domek dla tej suni collie wlasnie u pani Izy w Krakowie,
podaje nr +500 510 331. Nie mam maila do tej pani.

• Replies 126
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jagienko!
Dzięki za przesłanie wątku, nie mam w tej chwili żadnych kontaktów w sprawie domków dla collie. Pani Iza o ktorej pisze Aga niestety wycofała się z adopcji. Nie może zabrać w tej chwili żadnego psa.
Bardzo Was proszę nie denerwujcie się, nie komentujcie ludzkich postępków. Napiszcie ile mam czasu na znalezienie jej domu?
Miejsca w hotelu u Bożenki nie ma. Wszystko zajęte. Chyba w ogóle pomysł z hotelem przy tak wrażliwym piesku nie jest dobry. Może ktoś ma pomysł na tymczas. Jutro w Krakowie jest Lucynka W., będę się z Nią widziała i coś wymyślimy.
Napiszcie koniecznie ile mam czasu.

Posted

Zostaly mi takie wolne namiary na domki chetne na collie :
1/ [email protected] - Pani Jadwiga z Debicy, miala 10 lat sunie

2/ [email protected] - nie wiem skad jest ta Pani, ale mozna dopytac, na pewno Cudna moglaby sie dobrze czuc w malym mieszkaniu

Wiadomość od: hania8 (108)
Witam serdecznie,
mam jedno pytanie, czy mała Cillie będzie szczesliwa w malym mieszkaniu?

3/ [email protected] - Pani Malgorzata z Lublina, bardzo mily kontakt, polecam
"Mieszkam razem z mamą, w dość sporym mieszkaniu, także zaadaptowanie takiego psiaka nie stwarzałoby nam żadnego problemu"

Piszcie jak najszybciej, moze ktorys domek bedzie nadal chetny.

Posted

Tak, to wszystko kontakty z Casablanki.
Szczegolnie polecam Pania Malgorzate z Lublina, czyli kontakt nr 3.
Ona ma juz sunie collie, bardzo ladnie o niej pisala, rzeczowo podchodzila do sprawy adopcji 2 suni.

Teraz nie mam za duzo czasu, ale w domu pogrzebie jeszcze w mailu.
Moze znajde jakis wolny kontakt.

A moze Mawi zalapalby sie do ktoregos z tych domkow? Jest jeszcze sunia collie w Krakowie (oglaszana na zwierzakach w krakowie), zabrana ze schroniska, czeka na tymczasie na dom.

Posted

iwop napisał(a):
wiesz co weszka ja myslę, że ta choroba lokomocyjna to tylko pretekst :angryy:

Też mi się wydaje, że to tylko pretekst, ale jednocześnie dziwię się, że nie wymyslili bardziej wiarygodnego i poważniejszego powodu. Może więc warto jeszcze spróbować porozmawiać z nimi? Przynajmniej, zeby powstrzymali się z oddaniem suni do czasu znalezienia docelowego domu? Przecież jeżeli rok temu tak im zależało na niej, że pojechali aż do Lublina i wydawało sie wtedy, że to wspaniały domek, to niemożliwe, żeby tak bardzo się zmienili:cool3:. Wierzę, że sunia znajdzie nowy dom, ale 3 tygodnie, zwłaszcza teraz. przed wakacjami, to może byc problem.

I jeszcze jedno- czy oni na pewno planuja oddać sunię do schroniska w Lublinie?, bo może chodzi o Kraków? :angryy: Suni byłoby wszystko jedno:placz: . To sie nie może zdarzyć:mad:

Posted

ma ruda mozna spróbowac... ale dla mnie to mało prawdopodobne aby ludzie nagle odzyskali serce... tym bardziej, że z opisu wynika, że sunia to ideał...
boze wyobrazam sobie, że oddaje moją onke do schronu :placz:

Posted

Mnie się też wydaje, że ta choroba lokomocyjna to tylko pretekst. Jeśli ktoś naprawdę pokocha swojego psa to nie ma takiej siły, żeby sobie jakoś z trudnościami nie poradzić.
Biedna sunieczka nawet nie wie jaki koszmar ją czeka. W jej przypadku to rzeczywiście przydałby się domek na stałe, bo jak się ją weźmie na tymczas to tylko się pogłębi jej cierpienie. :(

Posted

Dziękuję wam bardzo za zainteresowanie Kolą! Jesteście kochane!
Mam jej zdjęcia, zaraz wstawię. Ja namawiam mojego tate cały czas - to byłby dla niej bardzo dobry domek. Ale tato na razie nie chce, za duża trauma po śmierci Bono...

Bardzo proszę o delikatne postępowanie z właścicielami Koli. Boję się, że facet odda ją do schroniska, nie informując nas o tym. Jak już pies będzie bezpieczny, napiszemy parę słów - każda, konkretnie :angryy:

Też nie bardzo chce mi się wierzyć w tę chorobę, ale ona jest taka kochana, że boję się o nią i nie dyskutuję z facetem. Byż może małe dziecko i pies to za dużo do udźwignięcia dla nich, może o to chodzi...?

Posted

anielica napisał(a):
Dziękuję wam bardzo za zainteresowanie Kolą! Jesteście kochane!
Mam jej zdjęcia, zaraz wstawię. Ja namawiam mojego tate cały czas - to byłby dla niej bardzo dobry domek. Ale tato na razie nie chce, za duża trauma po śmierci Bono...

Moze w takim razie bedziemy Cie wspierać w przekonywaniu Taty?:lol: Zaproś go tu na Tęczowy Most- tam znajdzie wiele pozytywnych przykładów:oops: (sama sie do nich zaliczam)

Posted

Ja bym bardziej naciskała, ale on naprawdę źle to znosi, fizycznie i emocjonalnie. Nawet zdjec nie chce oglądać. Także trzeba pracować delikatnie... Minęło mało czasu, niecały miesiąc, wszystko świeże jeszcze. I TM chyba by go podłamał. Ale zrobię co w mojej mocy, obiecuję!

Posted

Moze ciocia Jotpeg lub Akucha napisalby jakis tekst o suni i z tymi cudnymi zdjeciami mozna by ja dac na allegro.

O krakowskie schronisko sie nie martwcie, mamy tam obstawione stale informacje o kolakach. Zaden kolak nie bedzie w krakowskim schronisku dluzej niz kwarantanna.

Posted

anielico, bede dyskretnie obserwowac, ale dotad nic nie wskazywalo, ze sie nia zle opiekuja; ta sunia jest wspaniala; dystyngowana lady, spokoj i umiar!

probka textu (jestem w pracy, wiec...):
Piekny owczarek szkocki krotkowlosy pilnie szuka dobrego domu.
Mloda sunia jest uosobieniem spokoju i cierpliwosci, przyjaznie nastawiona do ludzi, tolerancyjna do innych zwierzat. Przebywala w domu z malym dzieckiem - bardzo kocha dzieci! Dystyngowana, lagodna, wychowana - potrafi chodzic na smyczy, zostawac sama w domu, czysciutka! Nie szczeka bez potrzeby. Moze mieszkac w bloku. Na skutek nieszczesliwych zbiegow okolicznosci pilnie szuka dobrego domu i wyprobowanych przyjaciol - takich, ktorzy beda ja kochac, opiekowac sie nia i, przede wszystkim, nigdy jej nie opuszcza! Sunia odda takiemu domowi cala psia milosc i serce!

Posted

Biedne suczysko. Psi ideałek - mam nadzieję że ktoś z tych kontaktów tu podanych się nad nią ulituje.
Jak mieszkałam w tamtych okolicach to codziennie spotykałam ją na spacerze nad Wisłą. Nie znałam jej historii... jaki świat mały...

Posted

ma_ruda napisał(a):
Proponowałam juz wcześniej ogłoszenie na krakowskich zwierzakach; moge zamieścić, ale nie wiem jaki podac kontakt?

Chyba trzeba podać kontakt do właściciela .....

Napiszę Ci dane na PM .
Mam też mail do pana , więc też można go podać w ogłoszeniach , bo w końcu to on najwięcej o suni może powiedzieć .........