Jump to content
Dogomania

CZARNA OWCA - Duszka z Kozienic - 8m-cy w Radysach - 4m-ce jako JAGA w bdt mestudio, po 11m-cach jako BOMBA u inki33 - ZOSTAJE! - ma dom

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Dziękujemy za życzenia i pozdrowienia. :)

Przepraszamy za rzadką obecność na dogo... :(

Serdecznie pozdrawiamy z okazji 4. ADOPCIN! :) :) :) :)

• Like 1
  • 3 months later...
  • 3 months later...
Posted

Owca (już otwocka) żyje, choć z ograniczonym brykaniem, to smutnawo i nudnawo...
Plecki i łapki, a zwł. prawe tylne kolanko bolą. Wet w lipcu ok. 770zł... :/
Trochę podstrzyżona, ale bez (nowo)modnej fryzurki for M777. ;)
Pozdrawiamy brzucholowo-kłębuszkowo, jak kto woli. :)

• 1 month later...
Posted
Dnia 21.07.2019 o 23:05, inka33 napisał:

Owca (już otwocka) żyje, choć z ograniczonym brykaniem, to smutnawo i nudnawo...
Plecki i łapki, a zwł. prawe tylne kolanko bolą. Wet w lipcu ok. 770zł... :/
Trochę podstrzyżona, ale bez (nowo)modnej fryzurki for M777. ;)
Pozdrawiamy brzucholowo-kłębuszkowo, jak kto woli. :)

Niech się Owca trzyma dzielnie!

Niedobrze, że bez nowej fryzury bo co ja teraz dla (psiego) siostrzeńca wymyślę...:/ :)

Również pozdrawiamy i na zdjęcia czekamy bo inaczej się obrażamy i wątek z listy usuwamy:P

Posted

Zdjęcie  jest w odmętach komputera nie-zupełnie-mojego - jak mi się ujawni, to się Wam pokaże... ;)

Łapkom lepiej, ale zapomniałam napisać, że ten wet to był za tyle, zwłaszcza z powodu zrobienia miejsca na cygaro. ;)

Na-ten-tomiast, aktualnie podleczamy skórę "się" drapiącą nie wiadomo dlaczemu... :(

• 5 weeks later...
Posted
Dnia 3.09.2019 o 00:07, inka33 napisał:

Łapkom lepiej, ale zapomniałam napisać, że ten wet to był za tyle, zwłaszcza z powodu zrobienia miejsca na cygaro. ;)

Na-ten-tomiast, aktualnie podleczamy skórę "się" drapiącą nie wiadomo dlaczemu... :(

Chyba nie zrozumiałem:( Owca pali cygara? Gdzie jest prokurator?!:'( Najważniejsze, że lżej jej się chodzi:)

I jak ta skóra? Wiem, szybko odpisuję:P Pies mojej siostry też w tym czasie zaczął się drapać i wylizywać łapy. Już wyleczony. Może to przez jakieś pylenie...

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

Dzięki za życzenia! :)

Pozdrawiamy w Nowym, jąkającym się roku! ;)

Łapy przesadzają z brykaniem od czasu do czasu, wry wry wry, choć im nie wolno i po schodach się pieseczkę nosi, bo wet samopsielnie nie pozwala schodów pokonywać! Aż się trochę zakolegowywać zaczyna z dwoma "nowymi" piesami, tzn. zaczepia i bryka ze 2 minuty, a potem przegania i idzie w swoich sprawach prywatnych. ;)

Drapanie się było prawdopodobnie spowodowane nadmiernym rozwojem nużeńca, ale aż nużycy nie było (w zeskrobinie nie wylazł), bo w porę był szampon dwa razy i obroża Preventic. Już zapomnieliśmy na szczęście. :)

Pa pa pa,
Owce dwa
razy jedna druga...

;)

• Like 1
  • 3 months later...
  • 1 month later...
Posted

Lekko ponad tydzień temu Bombka zrobiła sobie krzywdkę w paszczę, a dokładnie w dziąsło.
P/zapalne i p/bólowe plus psiukacz do paszczy. Już jest ok.

Ponieważ była na czczo, to przed zastrzykami poprosiłam o pobranie krwi na profilaktyczne badanie "wszystkomające".
Pani doktor zaproponowała profil geriatryczny.

Wyszła jej niedoczynność tarczycy... :(
Od 26.05 wieczorem bierze hormony, kontrola po 21 dniach.

W nast. sobotę badanie cukru i insuliny (wyniki po weekendzie), bo cukier niski i przed, i po jedzeniu.
Podejrzenie insulinomy... :(((

Prosimy o kciuki.

Posted

Trzymaj się Owieczko i Ineczko! Z tarczycą, nie problem. Dużo starszych psów ma niedoczynność--Bliss też. Gorzej to drugie. Oby się okazało, że nie. Trzymam kciuki z całej siły.

• 5 weeks later...
Posted

Raczej nie insulinoma, ale diagnozy jeszcze nie ma. Jest parę możliwości. Czekamy, aż hormony tarczycowe całkiem się ustabilizują, teraz już wskoczyły w normę i wynik jest 1,8. Podobno one też trochę "psują" cukier. Objawowo nic się nie dzieje.

Mam prośbę - czy ktoś mógłby mi pomóc zredagować i przetłumaczyć na angielski maila do producenta karmy z zapytaniem o węglowodany/cukry/indeks glikemiczny...?

Posted

Inka, trzymam kciuki :). My z Bliss też na hormonach tarczycy ( 2x 300), ale sprawdzać poziom hormonów, będziemy przy operacja wyłuszczenia oka, tj 15 lipca. I prosimy o kciuki, żeby wszystko poszło ok

Ja angielski znam "od pieca", tj przetłumaczę z ichniego na nasze, ale w drugą stronę, to już gorzej. 

Zadzwonię później do Irenas, która teraz nie zagląda na dogo, bo pożarł Ją fejsbuk, czy może to zrobić i jak się zgodzi, podam Ci jej nr telefonu, to będziecie tłumaczyć :) 

Buziaki dla Ciebie, mizianko dla Owcy i zadzwonię po rozmowie z Irenką :)