Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Agusiu! Bądź spokojna. Domek będzie sprawdzony.
A czy pamiętasz Kaję, niewidomą collie z Chorzowa? Właśnie w sobotę dostałam kolejny cudny telefon od jej rodzinki i oczywiście zdjęcia (wkejam na wątku).Zobaczysz, że Mawi też bedzie szczęśliwy i będziemy obie płakać ze szczęścia widząc cieszący się pyszczek. Już niedługo!!!

• Replies 301
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Daria,
Irenka chyba juz zlapala kontakt z Katrinko. Mam nadzieje, ze Katrinko sprawdzi domek i ze nie bedziemy Ci juz zawracac glowy, bo przeciez masz kilka km do przejechania do Kedzierzyna.

Posted

To czekamy do jutra, caly czas trzymajac kciuki :kciuki:

Irenko, a czy byloby miejsce w hoteliku jak Mawi pojedzie do domu?
Podobno w Orzechowcach kolo Przemysla jest niewidomy czarny collie,
czekam na zdjecia od Beci66, ktora widziala go podczas ostatniej wizyty w tym schronisku. Jesli to bylby collie, to zaraz dzwonie do Lucynki i pytam czy zgodzilaby sie na finansowanie pobytu kolaka w Niepolomicach.

Posted

Irenko, juz napisalam na watku orzechowskim. Becia jak tylko bedzie w schronisku, zrobi zdjecia kolaka. Mam nadzieje, ze kolejnej bidzie udaloby sie znalezc dobry dom.

Posted

irenaka napisał(a):
Daria!
Przepraszam powinnam natychmiast zmienić nagłówek po uzgodnieniach z Katrinko. Dziękuję Ci serdecznie za chęć pomocy!

przecież nie ma za co przepraszać !!!;)
a kędzierzyn nie tak daleko od opola, na wycieczke bym sie mogła wybrać:cool3:
trzymam kciuki za domek !!

Posted

Ewuniu!
Odliczamy dni, ciotka Irena musi tylko kupić ulubione "psie pierniczki" dla Mawiątka i czekać na wiadomości z domku.
Rozmawiałam oczywiście z Panem Arkadiuszem, który z niecirpliwością czekał na telefon z moją decyzją ( ale Martusia musiała go postraszyć ciotką Ireną!!!). Jesteśmy umówieni w niedzielę ok 17-18 w Niepołomicach.

Posted

Wspaniale :multi: :multi: :multi: Po prostu cos niesamowitego :multi: :multi: :multi: Mawi doczekal sie domku :klacz: :klacz:

Irenko, czy masz umowe adopcyjna in blanco ze schroniska? Dal kierownik?
Jesli nie, to podam mu namiary z aukcji allegro na Pana Arkadiusza, zeby wypisal umowe na Mawiego.

Posted

Agusiu!
Oczywiście, że kierownik nic nie dał, ani umowy na Jagusię ani na Mawiego. Nie dawaj namiarów na Pana Arkadiusza bo przecież ja w niedzielę wszystko z dowodu spiszę.
Zapomniałam Cię zapytać co z tym kolejnym niewidomym collie?
Czy coś już wiadomo a ten mix collie z Mielca ma szczepienia?
Wiesz, że jak Mawi pojedzie będę miała wolny kojec, już z Bożenką wstępnie rozmawiałam, że coś biorę na swoje utrzymanie a od Ciebie nie mam żadnych wiadomości.

Posted

Irenko,
nt. niewidomego kolaka z Orzechowcow jeszcze nic nie wiem, bo Becia66 i Albiemu pojechaly dzisiaj odwiezc kaleka Rudke do Ewuni (Reno2001). Na pewno nie byly jeszcze w schronisku. To jest prawie pod Przemyslem.

Rozmawialam z Lucynka nt. tego kolaka. Mamy Jej zgode na finansowanie pobytu tego kolaczka w hoteliku.

To czy tego naszego mieleckiego mix kolaka tez szykowac? Czy jest miejsce tylko dla jednego psa?

Szczerze, to wolalabym pomoc temu niewidomemu kolaczkowi. Ten mielecki na pewno znajdzie domek.

Posted

Agusiu!
Na stronie schroniska wyczytałam, że ten mix collie jest również pod opieką Lucynki. Poproś Pana kierownika o szczepienia dla niego. Wścieklizny nie musi mieć ale wszystkie choroby koniecznie. Już mam plan obgadany z Bożenką. W pierwszej kolejności niewidomy collie. W tym tygodniu jak będę miała jego zdjęcia to skontaktuję się z domem który chciał Mawiego, ale we wrześniu. To by bardzo pasowało, bo Beatka moglaby zabrać 9.09 z Mielca tego mix collie (ale musi być szczepienie).
Dzisiaj jeszcze Reno 2001 (moja kochana Ewunia!!!) przesłała mi link z Kazanem z Rzeszowa. Muszę się tak zorganizować, żeby szło to łańcuszkiem. Ale jak Lucynka weźmie na utrzymanie tego niewidomego collie to ja wezmę resztę.
Agusiu!
Oczywiście to jest wstępny plan,ale może się okazać, że ponieważ rusza we wrześniu program Pani Magdy i jakiś collie się spodoba to znajdziemy jeszcze domy dla innych psiaków.
Muszę kończyć, idę spać bo wstaję o 5.00.
Przemyśl moje propozycje, może będziesz miała inny fajny pomysł?