Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Weszłam na tablica.pl w celu edytowania ogłoszenia.

Nie wiem czemu kliknęłam na koty do oddania, przecież nie szukałam kota.

I nagle przykuł moją uwagę tytuł: "10letnia trzyłapka Mela szuka domu"

[IMG]http://i44.tinypic.com/28vekvt.jpg[/IMG]
Oto treść ogłoszenia:

[B][SIZE=1][COLOR=#414141][FONT=Verdana]Mam na imię Mela. Miałam kiedyś dom, ale właściciel przestał mnie kochac . Znalazłam się na ulicy. Nie dałam rady... Miałam wypadek samochodowy. Trafiłam do schroniska w którym mi było bardzo źle. Dobrzy ludzie mnie stamtąd zabrali. Mam amputowaną tylną łapkę. Nie mam ząbków, mój rozerwany jezyk się już zagoił. Jestem spokojna, grzeczna .Potrzebuje tylko opieki i miłości. Czy ktoś da mi na starość dom? Czy mnie ktoś jeszcze pokocha? [/FONT][/COLOR]

[COLOR=#414141][FONT=Verdana]Mela obecnie przebywa w zakoconym domu tymczasowym .Mieszka w łazience , gdyż mam 3 koty białaczkowe i 6 innych , które musze seperowac od pozostałych. Mela zasługuje na cudowny dom po tym co przeszła. Potrzebuje miłości i spokoju[/FONT][/COLOR][/SIZE][/B]

Sprawy potoczyły się błyskawicznie i Mela jest u mnie:lol:

Wzięłam ją na BDT

Ma wątek na miau, ale postanowiłam jej założyć również na dogo

Melcia została oceniona na 10+ co oznacza, że może mieć zarówno 12, jak i 16 lat.

Wyniki badań ma zaskakująco dobre i z kondycją też jest ok. Chwilami śmiga po mieszkaniu jak perszing.

Dwa razy rzuciła się z krzykiem na Kajtunia, ale mam nadzieję, że będzie ok. - potrzeba czasu.

Edited by Gabi79
  • Replies 98
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Gabi79']Przepraszam, miałam zawaloną skrzynkę, już pusta[/QUOTE]
Super, PW i maila już odebrałam, wstawiam zatem szybciutko zdjęcia kotki Meli, które otrzymałam od Gabi :lol:.

Oto kotka Mela, która szuka domku.

[IMG]http://i44.tinypic.com/28vekvt.jpg[/IMG]

Mela przy swoim łóżeczku w DT :lol:.

[IMG]http://i39.tinypic.com/2lnq6b.jpg[/IMG]

Posted

Dana, bardzo serdecznie dziękuję, zaraz wstawię d pierwszego posta.

Na pierwszej fotce Mela u weta zaraz po znalezieniu, na drugiej w awaryjnym DT,

gdzie ze względu na fakt, iż nie dogaduje się z innymi kotami mieszkała w łazience

Posted

Jakie Mela ma mieć szczepienie,bo raczej kotów 10+ już się nie szczepi,tak zostałam poinformowana przez weta,ale na pewno jedzonko lepsze powinna jeść Melunia w swoim wieku;).Sliczna biało-czarna starsza pani:loveu:.

Posted

[quote name='róża35']Jakie Mela ma mieć szczepienie,bo raczej kotów 10+ już się nie szczepi,tak zostałam poinformowana przez weta,ale na pewno jedzonko lepsze powinna jeść Melunia w swoim wieku;).Sliczna biało-czarna starsza pani:loveu:.[/QUOTE]

Witaj Różo u Melki:loveu:

Ma mieć podstawowe szczepienie (koci katar itd.) tak mnie poinformowała Marzena u której Melka była w awaryjnym DT

Posted

Dobrze ,że wypatrzyłaś ją:),nie wiadomo jak się jej losy potoczą,ale na teraz ,ma wspaniały domek ,nie musi być izolowana od chorych kotków ,może poryszać się po całym domku,oby jej sie poszczęsciło,bedę śledzić wątek:)

Posted

[quote name='róża35']Dobrze ,że wypatrzyłaś ją:),nie wiadomo jak się jej losy potoczą,ale na teraz ,ma wspaniały domek ,nie musi być izolowana od chorych kotków ,może poryszać się po całym domku,oby jej sie poszczęsciło,bedę śledzić wątek:)[/QUOTE]

Jak przeczytałam, że musi być izolowana i cały jej świat to łazienka to mi się jej żal zrobiło.

Poza tym po starsze psiaki i kotki raczej się kolejki nie ustawiają, więc ją wzięłam.

Podobno była jedna pani zainteresowana adopcją, ale miała kilka psów i kotów.

Posted

Ha! Znam temat, znam, bo podczytywałam na miau. Kocie starszaki to moja słabość... Ona oswoi się z psiaczątkiem, tylko trzeba czasu i spokoju, a biedny Kajtuś skąd ma wiedzieć, czemu ta intruza się czepia. Kajtuś, trzymaj się!

Posted

[quote name='jotpeg']Ha! Znam temat, znam, bo podczytywałam na miau. Kocie starszaki to moja słabość... Ona oswoi się z psiaczątkiem, tylko trzeba czasu i spokoju, a biedny Kajtuś skąd ma wiedzieć, czemu ta intruza się czepia. Kajtuś, trzymaj się![/QUOTE]
jotpeg, witaj serdecznie:loveu:

Kajtuś jest bardzo zdziwiony, czemu Melka nie chce się z nim bawić:cool3:

Posted

jakby nowa była dłużej u Ciebie, to bym poleciła spryskiwacz do kwiatkow w zamian za atak na psa. Ale teraz bym odczekała kilka dni. Stresa ma, to sie wyżywa. Niby bidok, ale te czarno-białe najbardziej charakterne są.

Posted

Melduję się u Meli:)

Cudna kocinka:loveu: Fajnie Gabrysiu, że wzięłaś ją do siebie, bo pomimo tego, że w poprzednim DT na pewno lepiej niż w schronisku/na ulicy, to jednak sporo kociego towarzystwa wkoło i pewnie za mało towarzystwa człowieka.

Posted

Ja również melduję się na wątku kiciuni-Meluni :smile: Uwielbiam koty i bardzo się cieszę Gabrysiu,że ją do siebie wzięłaś!:loveu:Przede wszystkim potrzebna jest dobra karma,a za jakiś czas,to nie poznamy Melci!Ciekawe w jakim stanie ma ząbki...?

Posted

[quote name='jotpeg']jakby nowa była dłużej u Ciebie, to bym poleciła spryskiwacz do kwiatkow w zamian za atak na psa. Ale teraz bym odczekała kilka dni. Stresa ma, to sie wyżywa. Niby bidok, ale te czarno-białe najbardziej charakterne są.[/QUOTE]

No to ładnie, teraz się dowiaduję, że biało-czarne są najbardziej charakterne:mad:

[quote name='paula_t']Melduję się u Meli:)

Cudna kocinka:loveu: Fajnie Gabrysiu, że wzięłaś ją do siebie, bo pomimo tego, że w poprzednim DT na pewno lepiej niż w schronisku/na ulicy, to jednak sporo kociego towarzystwa wkoło i pewnie za mało towarzystwa człowieka.[/QUOTE]

Dzięki Paula, że jesteś:loveu:

Na pewno w poprzednim DT było jej ciężko mimo wspaniałej opieki, ze względu na inne koty, skoro za nimi nie przepada

[quote name='Bogusik']Ja również melduję się na wątku kiciuni-Meluni :smile: Uwielbiam koty i bardzo się cieszę Gabrysiu,że ją do siebie wzięłaś!:loveu:Przede wszystkim potrzebna jest dobra karma,a za jakiś czas,to nie poznamy Melci!Ciekawe w jakim stanie ma ząbki...?[/QUOTE]

Witaj Bogusiu:loveu:

Melcia nie ma wcale ząbków

Posted

[quote name='róża35']Melcia nie ma ząbków:( (1 post). Gabi, w jednym czasie pisałyśmy ,dlatego taka powtórka w odpowiedzi o zabkach Malanii:)[/QUOTE]
Faktycznie jest w pierwszym poście,jak byk napisane :oops: Jak widać,to już mi nawet okulary nie za bardzo pomagają...;)

Posted

[quote name='Gabi79']Dana, bardzo serdecznie dziękuję, zaraz wstawię d pierwszego posta.

Na pierwszej fotce Mela u weta zaraz po znalezieniu, na drugiej w awaryjnym DT,

gdzie ze względu na fakt, iż nie dogaduje się z innymi kotami mieszkała w łazience[/QUOTE]

Nie ma za co :lol:. Fotki już opisane ;). Tak mi się też wydawało, że na pierwszej fotce ma jeszcze bardziej chore oczka. Miałam kotkę - znajdkę, szarą pręgowaną Kasię :loveu:, była najmądrzejszą kotką na świecie. Już odeszła :-(. Koty są mi bardzo bliskie, ale teraz mamy psiaki, może kiedyś będzie i kot, bardzo bym chciała.

Trzecia fotka kotki Meli, na kolankach :lol:, Gabi pewnie fachowo ją opisze ;).

[IMG]http://i44.tinypic.com/25hlfzc.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='kolejna kobietka']I ja zaglądam i zapisuję koteczkę.[/QUOTE]

[quote name='AgusiaP']Zapisuję kocinkę ;)[/QUOTE]

[quote name='joanka40']Jestem u kiciarka.[/QUOTE]

[quote name='Mysza2']Jestem u Meluni:)[/QUOTE]

Dziękuję, że jesteście u Melki.

Jutro napiszę więcej. Dzisiaj miałam dzień pełen wrażeń negatywnych, niestety:-(