Gabi79 Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 (edited) Weszłam na tablica.pl w celu edytowania ogłoszenia. Nie wiem czemu kliknęłam na koty do oddania, przecież nie szukałam kota. I nagle przykuł moją uwagę tytuł: "10letnia trzyłapka Mela szuka domu" [IMG]http://i44.tinypic.com/28vekvt.jpg[/IMG] Oto treść ogłoszenia: [B][SIZE=1][COLOR=#414141][FONT=Verdana]Mam na imię Mela. Miałam kiedyś dom, ale właściciel przestał mnie kochac . Znalazłam się na ulicy. Nie dałam rady... Miałam wypadek samochodowy. Trafiłam do schroniska w którym mi było bardzo źle. Dobrzy ludzie mnie stamtąd zabrali. Mam amputowaną tylną łapkę. Nie mam ząbków, mój rozerwany jezyk się już zagoił. Jestem spokojna, grzeczna .Potrzebuje tylko opieki i miłości. Czy ktoś da mi na starość dom? Czy mnie ktoś jeszcze pokocha? [/FONT][/COLOR] [COLOR=#414141][FONT=Verdana]Mela obecnie przebywa w zakoconym domu tymczasowym .Mieszka w łazience , gdyż mam 3 koty białaczkowe i 6 innych , które musze seperowac od pozostałych. Mela zasługuje na cudowny dom po tym co przeszła. Potrzebuje miłości i spokoju[/FONT][/COLOR][/SIZE][/B] Sprawy potoczyły się błyskawicznie i Mela jest u mnie:lol: Wzięłam ją na BDT Ma wątek na miau, ale postanowiłam jej założyć również na dogo Melcia została oceniona na 10+ co oznacza, że może mieć zarówno 12, jak i 16 lat. Wyniki badań ma zaskakująco dobre i z kondycją też jest ok. Chwilami śmiga po mieszkaniu jak perszing. Dwa razy rzuciła się z krzykiem na Kajtunia, ale mam nadzieję, że będzie ok. - potrzeba czasu. Edited June 18, 2014 by Gabi79 Quote
Dana i Muszkieterowie Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 [B]Gabi[/B], wysyłam Ci PW :lol:. Quote
Gabi79 Posted January 26, 2014 Author Posted January 26, 2014 [quote name='dana'][B]Gabi[/B], wysyłam Ci PW :lol:.[/QUOTE] Przepraszam, miałam zawaloną skrzynkę, już pusta Quote
Dana i Muszkieterowie Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 [quote name='Gabi79']Przepraszam, miałam zawaloną skrzynkę, już pusta[/QUOTE] Super, PW i maila już odebrałam, wstawiam zatem szybciutko zdjęcia kotki Meli, które otrzymałam od Gabi :lol:. Oto kotka Mela, która szuka domku. [IMG]http://i44.tinypic.com/28vekvt.jpg[/IMG] Mela przy swoim łóżeczku w DT :lol:. [IMG]http://i39.tinypic.com/2lnq6b.jpg[/IMG] Quote
Gabi79 Posted January 26, 2014 Author Posted January 26, 2014 Dana, bardzo serdecznie dziękuję, zaraz wstawię d pierwszego posta. Na pierwszej fotce Mela u weta zaraz po znalezieniu, na drugiej w awaryjnym DT, gdzie ze względu na fakt, iż nie dogaduje się z innymi kotami mieszkała w łazience Quote
róża35 Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 Jakie Mela ma mieć szczepienie,bo raczej kotów 10+ już się nie szczepi,tak zostałam poinformowana przez weta,ale na pewno jedzonko lepsze powinna jeść Melunia w swoim wieku;).Sliczna biało-czarna starsza pani:loveu:. Quote
Gabi79 Posted January 26, 2014 Author Posted January 26, 2014 [quote name='róża35']Jakie Mela ma mieć szczepienie,bo raczej kotów 10+ już się nie szczepi,tak zostałam poinformowana przez weta,ale na pewno jedzonko lepsze powinna jeść Melunia w swoim wieku;).Sliczna biało-czarna starsza pani:loveu:.[/QUOTE] Witaj Różo u Melki:loveu: Ma mieć podstawowe szczepienie (koci katar itd.) tak mnie poinformowała Marzena u której Melka była w awaryjnym DT Quote
róża35 Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 Dobrze ,że wypatrzyłaś ją:),nie wiadomo jak się jej losy potoczą,ale na teraz ,ma wspaniały domek ,nie musi być izolowana od chorych kotków ,może poryszać się po całym domku,oby jej sie poszczęsciło,bedę śledzić wątek:) Quote
Gabi79 Posted January 26, 2014 Author Posted January 26, 2014 [quote name='róża35']Dobrze ,że wypatrzyłaś ją:),nie wiadomo jak się jej losy potoczą,ale na teraz ,ma wspaniały domek ,nie musi być izolowana od chorych kotków ,może poryszać się po całym domku,oby jej sie poszczęsciło,bedę śledzić wątek:)[/QUOTE] Jak przeczytałam, że musi być izolowana i cały jej świat to łazienka to mi się jej żal zrobiło. Poza tym po starsze psiaki i kotki raczej się kolejki nie ustawiają, więc ją wzięłam. Podobno była jedna pani zainteresowana adopcją, ale miała kilka psów i kotów. Quote
jotpeg Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 Ha! Znam temat, znam, bo podczytywałam na miau. Kocie starszaki to moja słabość... Ona oswoi się z psiaczątkiem, tylko trzeba czasu i spokoju, a biedny Kajtuś skąd ma wiedzieć, czemu ta intruza się czepia. Kajtuś, trzymaj się! Quote
Gabi79 Posted January 26, 2014 Author Posted January 26, 2014 [quote name='jotpeg']Ha! Znam temat, znam, bo podczytywałam na miau. Kocie starszaki to moja słabość... Ona oswoi się z psiaczątkiem, tylko trzeba czasu i spokoju, a biedny Kajtuś skąd ma wiedzieć, czemu ta intruza się czepia. Kajtuś, trzymaj się![/QUOTE] jotpeg, witaj serdecznie:loveu: Kajtuś jest bardzo zdziwiony, czemu Melka nie chce się z nim bawić:cool3: Quote
jotpeg Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 jakby nowa była dłużej u Ciebie, to bym poleciła spryskiwacz do kwiatkow w zamian za atak na psa. Ale teraz bym odczekała kilka dni. Stresa ma, to sie wyżywa. Niby bidok, ale te czarno-białe najbardziej charakterne są. Quote
paula_t Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 Melduję się u Meli:) Cudna kocinka:loveu: Fajnie Gabrysiu, że wzięłaś ją do siebie, bo pomimo tego, że w poprzednim DT na pewno lepiej niż w schronisku/na ulicy, to jednak sporo kociego towarzystwa wkoło i pewnie za mało towarzystwa człowieka. Quote
Bogusik Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 Ja również melduję się na wątku kiciuni-Meluni :smile: Uwielbiam koty i bardzo się cieszę Gabrysiu,że ją do siebie wzięłaś!:loveu:Przede wszystkim potrzebna jest dobra karma,a za jakiś czas,to nie poznamy Melci!Ciekawe w jakim stanie ma ząbki...? Quote
Gabi79 Posted January 26, 2014 Author Posted January 26, 2014 [quote name='jotpeg']jakby nowa była dłużej u Ciebie, to bym poleciła spryskiwacz do kwiatkow w zamian za atak na psa. Ale teraz bym odczekała kilka dni. Stresa ma, to sie wyżywa. Niby bidok, ale te czarno-białe najbardziej charakterne są.[/QUOTE] No to ładnie, teraz się dowiaduję, że biało-czarne są najbardziej charakterne:mad: [quote name='paula_t']Melduję się u Meli:) Cudna kocinka:loveu: Fajnie Gabrysiu, że wzięłaś ją do siebie, bo pomimo tego, że w poprzednim DT na pewno lepiej niż w schronisku/na ulicy, to jednak sporo kociego towarzystwa wkoło i pewnie za mało towarzystwa człowieka.[/QUOTE] Dzięki Paula, że jesteś:loveu: Na pewno w poprzednim DT było jej ciężko mimo wspaniałej opieki, ze względu na inne koty, skoro za nimi nie przepada [quote name='Bogusik']Ja również melduję się na wątku kiciuni-Meluni :smile: Uwielbiam koty i bardzo się cieszę Gabrysiu,że ją do siebie wzięłaś!:loveu:Przede wszystkim potrzebna jest dobra karma,a za jakiś czas,to nie poznamy Melci!Ciekawe w jakim stanie ma ząbki...?[/QUOTE] Witaj Bogusiu:loveu: Melcia nie ma wcale ząbków Quote
róża35 Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 Melcia nie ma ząbków:( (1 post). Gabi, w jednym czasie pisałyśmy ,dlatego taka powtórka w odpowiedzi o zabkach Malanii:) Quote
Neelith Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 Wspaniała ta kocica! Miałaś doskonałą intuicję aby zerknąć na kocie ogłoszenia. Oby szybko dogadała się z Kajtuniem! Quote
Bogusik Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 [quote name='róża35']Melcia nie ma ząbków:( (1 post). Gabi, w jednym czasie pisałyśmy ,dlatego taka powtórka w odpowiedzi o zabkach Malanii:)[/QUOTE] Faktycznie jest w pierwszym poście,jak byk napisane :oops: Jak widać,to już mi nawet okulary nie za bardzo pomagają...;) Quote
Dana i Muszkieterowie Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 [quote name='Gabi79']Dana, bardzo serdecznie dziękuję, zaraz wstawię d pierwszego posta. Na pierwszej fotce Mela u weta zaraz po znalezieniu, na drugiej w awaryjnym DT, gdzie ze względu na fakt, iż nie dogaduje się z innymi kotami mieszkała w łazience[/QUOTE] Nie ma za co :lol:. Fotki już opisane ;). Tak mi się też wydawało, że na pierwszej fotce ma jeszcze bardziej chore oczka. Miałam kotkę - znajdkę, szarą pręgowaną Kasię :loveu:, była najmądrzejszą kotką na świecie. Już odeszła :-(. Koty są mi bardzo bliskie, ale teraz mamy psiaki, może kiedyś będzie i kot, bardzo bym chciała. Trzecia fotka kotki Meli, na kolankach :lol:, Gabi pewnie fachowo ją opisze ;). [IMG]http://i44.tinypic.com/25hlfzc.jpg[/IMG] Quote
kolejna kobietka Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 I ja zaglądam i zapisuję koteczkę. Quote
Gabi79 Posted January 27, 2014 Author Posted January 27, 2014 [quote name='kolejna kobietka']I ja zaglądam i zapisuję koteczkę.[/QUOTE] [quote name='AgusiaP']Zapisuję kocinkę ;)[/QUOTE] [quote name='joanka40']Jestem u kiciarka.[/QUOTE] [quote name='Mysza2']Jestem u Meluni:)[/QUOTE] Dziękuję, że jesteście u Melki. Jutro napiszę więcej. Dzisiaj miałam dzień pełen wrażeń negatywnych, niestety:-( Quote
Recommended Posts