Dziunia_40 Posted June 8, 2007 Share Posted June 8, 2007 Ja też w poniedziałek będę wiedziała coś konkretniejszego na temat tego wyjazdu TZ. Mam nadzieję, że wszystko się dobrze zgra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pucka69 Posted June 8, 2007 Share Posted June 8, 2007 Czyli nie jestem potrzebna? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziunia_40 Posted June 8, 2007 Share Posted June 8, 2007 To zależy jak wyjdzie z tym wyjazdem TZ i czy będą akurat w tym momencie świnki. Trzeba poczekać do poniedziałku aż sprawa lepiej się wyklaruje .W razie potrzeby będę pamiętać o Twojej propozycji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxxx52 Posted June 8, 2007 Share Posted June 8, 2007 moglabym pare zwierzat zabrac ,ale przyjezdzam tylko do Poznania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kasia_82 Posted June 9, 2007 Share Posted June 9, 2007 Bardzo mi przykro,ze mieszkam tak daleko i nie jestem w stanie uratowac zadnej swinki :placz: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elurin Posted June 9, 2007 Author Share Posted June 9, 2007 Dobrze, to dwie dla Dziuni, dwie dla xxxx52 (pokombinujemy z transportem, jak się dowiem, kiedy będą świnki) i dwie do Apsy (ew. te dwie dla xxxx52 w oczekiwaniu na transport). Ja jak dzwoniłem, prosiłem o zarezerwowanie 6 świń. Wiem, że jest ich ok. 10 na raz:shake:. Nie wiem, czy pozostałe znajdą domy czy od razu...:-( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bona_46 Posted June 9, 2007 Share Posted June 9, 2007 gdyby byly jakies swinki do wziecia poprosze info na pw moze moglabym wziac dwie? trzy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elurin Posted June 9, 2007 Author Share Posted June 9, 2007 Bona - na tymczas czy na stałe? Chłopcy czy dziewczynki? No właśnie - dwie czy trzy? Na dwie potrzebujesz klatkę 80-100 cm, na trzy setka wystarczy, ale 120-ka byłaby lepsza. Nie wiem - może masz świnkowe doświadczenia, a ja tu Cię pouczam;), to przepraszam, jeśli tak. No i co z kotami - nie będą się wtrącać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Korenia Posted June 9, 2007 Share Posted June 9, 2007 [quote name='Elurin']Bona - na tymczas czy na stałe? Chłopcy czy dziewczynki? No właśnie - dwie czy trzy? Na dwie potrzebujesz klatkę 80-100 cm, na trzy setka wystarczy, ale 120-ka byłaby lepsza. Nie wiem - może masz świnkowe doświadczenia, a ja tu Cię pouczam;), to przepraszam, jeśli tak. No i co z kotami - nie będą się wtrącać?[/quote] Tak na prawdę to wcale nie potrzeba klatki :lol: Może być od razu całe mieszkanie :eviltong: Nawet jak nie bedzie setki czy 120 lepsze to niz uspienie. Moja Kaśka mieszkała na początku w klatce po chomiku i nie narzekała. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pucka69 Posted June 9, 2007 Share Posted June 9, 2007 Pewnie Korenio! Masz rację! Nawet akwarium na początek, nawet wysoka miska czy wanienka w razie potrzeby na kilka dni ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elurin Posted June 9, 2007 Author Share Posted June 9, 2007 [quote name='Korenia'] Nawet jak nie bedzie setki czy 120 lepsze to niz uspienie. Moja Kaśka mieszkała na początku w klatce po chomiku i nie narzekała.[/quote] No tak, ale ile świnka wytrzyma w małej klatce? A docelowo to musi być jednak coś większego. Znaczy ja nie neguję, że na początek nieduże coś może być. [quote name='Korenia']Tak na prawdę to wcale nie potrzeba klatki :lol: Może być od razu całe mieszkanie :eviltong: [/quote] Luksusowe świnki;), nieźle, nieźle.:lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bona_46 Posted June 9, 2007 Share Posted June 9, 2007 pewnie wolalabym dwie a nie trzy:-o na stale oczywiscie, jesli juz mialam swinke jakies 15 lat temu, ale mysle, ze wtedy nie bylismy tacy uswiadomieni co do swinek jak dzis koty stare sa juz i niewiele ich obchodzi co u nas przybedzie chyba wole dziewczynki:shake: tak prawde mowiac to wielkosc klatki nie jest taka wazna, one musza duzo brykac po domu, to bardzo kontaktowe zwierzatka gdybym juz je miala to zrobie na lato wielka klatke na ogrodzie, zeby mialy przestrzen, w ktorej moga sie poruszac caly dzien ale jesli beda te swinki to prosze o wiadomosc, jestem zdecydowana na 90 procent Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isiak Posted June 10, 2007 Share Posted June 10, 2007 Myślałam o tym, żeby o świnkach napisać na naszym miejskim forum, ale boję się trochę, czy nie zaszkodzę w ten sposób osobom je ratującym, tam zaglądają również weterynarze... No i ten transport, jestem ze Śląska... Jak myślicie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pucka69 Posted June 10, 2007 Share Posted June 10, 2007 chyba lepiej nie pisz . poczekaj az Elurin wróci i Ci odpowie na pytanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elurin Posted June 11, 2007 Author Share Posted June 11, 2007 Isiak, spróbuj najpierw pogadać z jakimś znajomym wetem, jak to wygląda, czy faktycznie takie wydawanie świnek z laboratorium jest OK. Ten mój kiedys pracował w laboratorium, może nie być obiektywny. "Za" jest to, że są zdrowe i dostawały tylko zwykłe leki pod kątem zanieczyszczeń, "przeciw" te cholerne procedury i , być może, prawo. W razie czego może napisz, że są świnki do wydania bez pisania ile i skąd. A transport da się skombinować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isiak Posted June 11, 2007 Share Posted June 11, 2007 Ok, najpierw pogadam z wetami. Mam takich superowych :loveu: Pisząc o świnkach musiałabym uprzedzić, że to są zwierzątka po niemiłych przejściach i wymagają cierpliwego oswojenia, nie takie śmiałe przytulaki. Dla dobra świneczek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elurin Posted June 11, 2007 Author Share Posted June 11, 2007 [quote name='Isiak']Ok, najpierw pogadam z wetami. Mam takich superowych :loveu: [/quote] To masz fajnie. Ja mam fajnych świnkowych wetów, psi są różni. [quote name='Isiak']Pisząc o świnkach musiałabym uprzedzić, że to są zwierzątka po niemiłych przejściach i wymagają cierpliwego oswojenia, nie takie śmiałe przytulaki. Dla dobra świneczek.[/quote] Właśnie, dobry pomysł:lol: . A te świnki panicznie boją się ludzi, przynajmniej na początku. Moi nowi już się troszkę oswoili, ale wystarczy, że ktoś podejdzie do klatki i już ich nie ma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziunia_40 Posted June 11, 2007 Share Posted June 11, 2007 Już wiem, że mój TZ jedzie do W-wy jutro i zostanie tam 2-3 dni. Będzie konkretnie na Żoliborzu i w związku z tym mam pytanko, czy będą w tym czasie świnki i czy byłaby możliwość przekazania ich w tym właśnie miejscu ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elurin Posted June 11, 2007 Author Share Posted June 11, 2007 O świnki dowiem się dziś. Transport na pewno będzie możliwy, tylko jeszcze nie wiem, kiedy będą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elurin Posted June 11, 2007 Author Share Posted June 11, 2007 Świnki będą do wydania dopiero pod koniec przyszłego tygodnia. Jeszcze nie wiem, jakiej płci, jak będą ( w środę dojadą do laboratorium), to się dowiem. Przynajmniej mamy prawie 2 tygodnie, żeby skombinować transport. Dziunia, czy Twój TZ będzie wtedy w W-wie przypadkiem? Pewnie nie, ale spytać można;) . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
invictus hilaritas Posted June 11, 2007 Share Posted June 11, 2007 wrocilam z weekendu , nie wiem czy ida mi sie zalatwic juz teraz klateczke i caly sprzed do niej.. poczekam jeszcze na wiesci bo moze nie bedzie samiczek.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziunia_40 Posted June 11, 2007 Share Posted June 11, 2007 Nic w tej chwili nie wiem na temat ewentualnego pobytu TZ w W-wie, w przyszłym tygodniu. Jak coś będę wiedziała, to dam znać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuziaM Posted June 11, 2007 Share Posted June 11, 2007 [quote name='invictus hilaritas']wrocilam z weekendu , nie wiem czy ida mi sie zalatwic juz teraz klateczke i caly sprzed do niej.. poczekam jeszcze na wiesci bo moze nie bedzie samiczek..[/quote] Widze, ze masz ochote na te "prosiatka". Jesli tak, to moge Ci wyslac klatke po swoim chomiku - jest duza ( pietrowa ). Na poczatek dla maluchow moze sie przydac. A zanim podrosna - wymyslisz cos nowego. Bede na dogo dopiero w srode rano. Za chwile bede miala jej wymiary ( dzwonilam do tesciowej, zeby ja wymierzyla ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuziaM Posted June 11, 2007 Share Posted June 11, 2007 [quote name='zuziaM'] Za chwile bede miala jej wymiary ( dzwonilam do tesciowej, zeby ja wymierzyla ).[/quote] Oj, obawiam sie, ze bedzie zbyt mala ..... dlug. : 35,5 szer. : 24 wys. : 46,5 To raczej dla chomiczka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
invictus hilaritas Posted June 11, 2007 Share Posted June 11, 2007 no razej zamala na 2 prosiaczki.. najmniejsza moze miec 80 cm dlugosci .. pokombinuje cos moze akurat wpadnie mi do glowy jakis pomysl.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts