pucka69 Posted June 15, 2007 Share Posted June 15, 2007 odezwałam sie :) ale Ty - nie :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
invictus hilaritas Posted June 15, 2007 Share Posted June 15, 2007 Ani juz nie ma.. bedzie pozniej ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pucka69 Posted June 15, 2007 Share Posted June 15, 2007 słyszałam napisała mi , co za pech! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapuszek Posted June 15, 2007 Share Posted June 15, 2007 witajcie, jestem nowa na dogomanii ale podczytuję już od dawna. Sama jestem zaświniona od ok. 3 lat. Miałam 4 świnki, niestety 2 świnki pożegnały już ten świat. chyba będę za jakiś czas (1 miesiac) przygranąć jedną samiczkę lub ew. 2 już na stałe - niestety są teraz w trakcie leczenia zapalenia dróg moczowych i pani doktor odradza chwilowo dołączenie świnki. Obecnie mam 2 samiczki. Jesli byłoby trzeba mogę na tymczas jedną świneczkę - mam wolną klatkę 70-tkę u mnóstwo miejsce do biegania. pozdrawiam Joanna :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapuszek Posted June 15, 2007 Share Posted June 15, 2007 przepraszam pozjadało mi wyrazy :) oczywiście leczone są moje obecne świnki, a mogę za jakiś czas przygranąć kolejną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pucka69 Posted June 15, 2007 Share Posted June 15, 2007 a Bobka i Mela Gibsona od Gogi nikt niechce? Nooooo litości !!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elurin Posted June 15, 2007 Author Share Posted June 15, 2007 Kapuszek - witaj na dogo! Dzięki za ofertę pomocy. Myślę, że poczekamy, aż będziesz mogła wziąść świnkę na stałe (miejsca w DT mamy sporo;)). Aha - skąd jesteś? Bo nie wiem, czy w razie czego szukać transportu - no i dokąd? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ania z Bytomia Posted June 15, 2007 Share Posted June 15, 2007 [quote name='pucka69']a Bobka i Mela Gibsona od Gogi nikt niechce? Nooooo litości !!!!![/quote] gdyby były samiczkami juz siedziałyby u mnie :loveu: niestety Leoś nie toleruje samczyków a niechciałabym rozlewu krwi i niepotrzebnych szarpanin :shake: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoUnTy Posted June 15, 2007 Share Posted June 15, 2007 A naprawde moja klateczka choćby na początek , dopóki świneczce się troszkę nie podrośnie, a ja nie pozbęde się szczeniaczków, nie wystarczy? Ona ma pięterko na całą długośc i szerokość klatki, i oczywiście jak tylko by się świneczka przestałą bać, byłaby często wypuszczana, ale na to potrzeba czasu, nic na siłę... Ja naparawdę zapewnie takiej opiekę, a chyba lepsze na poczatek klateczka taka jak jest, niż śmierć w laboratorium... Mieszkam niedaleko Ani z Bytomia więc i transport możnaby jakoś zbiorowo ustaić - tzn. paru świneczek na raz... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pucka69 Posted June 15, 2007 Share Posted June 15, 2007 swinka nie wejdzie po drabince - tak jak chomik, musiałabys jej zlikwidować te drabinke , bo pchalaby sie tam i mogłaby sobie cos zrobic. dobrze mówie czy nie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
invictus hilaritas Posted June 15, 2007 Share Posted June 15, 2007 z tego co ja pamietam to swinka nie moze wchodzic po drabince bo lapki polamie, dlatego kupuje sie sie klateczke parterowa.. na topie bylam z 10 lat temu wiec moze jakies znowu nowosci wprowadzili o ktorych ja nic nie wiem :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pucka69 Posted June 15, 2007 Share Posted June 15, 2007 zmiany w budowie anatomicznej swinek morskich nie nastepują tak szybko ;) pięterko - a raczej półeczka - jak najbardziej - ale nisko - deseczka umocowana na kuwecie :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
invictus hilaritas Posted June 15, 2007 Share Posted June 15, 2007 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ania z Bytomia Posted June 15, 2007 Share Posted June 15, 2007 z pięterkiem racja ! ale możesz przecież sama zrobić z płyty pilśniowej :lol: jak byłam mała przytaszczyłam od sąsiada (sprzedawał działke i chciał sie ich w jakikolwiek sposób pozbyć) świnki, przyjechałam z zielonej szkoły to miałam już 2 mamusie, na jesień zabrałam je do domu - zima było ok 20 prosiaków :oops: a ja nie wiedziałam skąd sie wzieły :oops: nie miałam gdzie je pomieścić to upychałam je gdzie sie dało :diabloti: w szufladach siedziały, mamie pokradłam wszystkie miski, w szafkach siedziały, klatki zapchane, akwaria też :oops: po podłodze stadko biegało :crazyeye: i miały sie dobrze, codziennie zwiedzały całe mieszkanie :evil_lol: ale rodzice sie zdenerwowali i powiedzieli że mam je powydawać i ma zostać tylko jedna - nie miałam wyjścia, zaczełam im szukać domów :placz: zostawiłam sobie najstarszą świnke albinoske Dosie - przeżyła u mnie 12 lat :cool3: i nic jej nie zaszkodziło że przez pół roku w różnych "pomieszczeniach" przebywała (oczywiście wszystkie świnki codziennie po mieszkaniu biegały ) z królikiem także w jednej klatce Dosia mieszkała i były bardzo dograną parą, ale to trzeba dobrze sprawdzic bo mialam też jednego samca od tego byłego sąsiada co jego królikowi oko wygryzł :shake: widziałam tego królika, gościu mi go pokazał zanim go zabił ( miał hodowle królików i wszystkie zabił jak sprzedawał działke) :placz: u mnie także z wszystkimi samcami sie gryzł dlatego do adopcji poszedł jako pierwszy w kolejności. Moim zdaniem wielkość klatki jak narazie wystarczy jeśli świniak będzie miał prawo do codziennych kilkugodzinnych wycieczek po mieszkaniu i zabezpieczonym balkonie, i poprostu jak uzbierasz kase to kupisz świńkowi klatke, mój samczyk tez nie ma klatki ! narazie siedzi w akwarium 200 l po rybkach brata i nie narzeka - no chyba że jest głodny :evil_lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pucka69 Posted June 16, 2007 Share Posted June 16, 2007 aniu - co do koziołka - tak, wszystkie pozycje z fv minus ten domek co go nie mają dodac dwa produkty, które dopisali na moją prośbę. w mailu wszystko Ci napisałam . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ania z Bytomia Posted June 16, 2007 Share Posted June 16, 2007 oki pucka, nie ma sprwwy ! bede tam w przyszłym tygodniu :mad: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapuszek Posted June 16, 2007 Share Posted June 16, 2007 [quote name='Elurin']Kapuszek - witaj na dogo! Dzięki za ofertę pomocy. Myślę, że poczekamy, aż będziesz mogła wziąść świnkę na stałe (miejsca w DT mamy sporo;)). Aha - skąd jesteś? Bo nie wiem, czy w razie czego szukać transportu - no i dokąd?[/quote] jestem z Warszawy ale jak trzeba to po świnkę bym pojechała wszędzie :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoUnTy Posted June 16, 2007 Share Posted June 16, 2007 Klatkę mam jeszcze jedną, pięterko można wysokoscią regulować i obić tak, zeby świnka umiała na nie wejśc i sobie łapek nie uszkodziła, więc to nie problem :) Mam tez 2 inne klateczki, co na parę dni dla świneczki wystarczą, a teraz dostałam dwie propozycje wypożyczenia klatki po swince kuzynki, wiec z tym też już nie ma problemu ;) Więc ja takze jestem chętna na jedną lub 2 świneczki, samiczki :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elurin Posted June 16, 2007 Author Share Posted June 16, 2007 Dziękuję! Jak napisałem wcześniej - czegoś więcej dowiem się w poniedziałek. Na pewno w końcu będą samiczki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pucka69 Posted June 16, 2007 Share Posted June 16, 2007 Elurin! Widzę że Twoje świnki z ksperymentu, których w tym momencie będzie ze cztery cieszą się ogromnym wzięciem -słowem popyt przewyższa podaż - to może udajmy, że Bobek i Mel Gibson oraz Gwidon Evelin też sa z eksperymentu - wtedy szybciej znajdą domek ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elurin Posted June 16, 2007 Author Share Posted June 16, 2007 Hehe, myślę, że nie ma co udawać - jedne i drugie to świnki w potrzebie! To szybciej Mel Alfy - mała klatka i to poidło kulkowe - i to z wodą!;) Szkoda, że większy jest popyt na samiczki...z drugiej strony rozumiem - samczyki (wiekszość) są samodzielne i niezależne, nie są przytulaste, potrafią ugryżć...każdy by wolał samiczkę;) A swoją drogą jestem zaskoczony odzewem. Nie przypuszczałem, że zgłosi się tyle chętnych:lol:. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
invictus hilaritas Posted June 16, 2007 Share Posted June 16, 2007 jak mysliccie takie rekawki bylyby dobre tez dla prosiaczka? [URL]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f501cd7b78ea636f.html[/URL] na swinkowym forum znalazlam ogloszenie o naszych prosiaczhach - to o te same chodzi ?? [URL]http://swinkimorskie.org/sforum/viewtopic.php?t=5748[/URL] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pucka69 Posted June 16, 2007 Share Posted June 16, 2007 to chyba to samo. jest tez tam takie ogłoszenie: [URL]http://swinkimorskie.org/sforum/viewtopic.php?t=5854&sid=95fb673cb93802294e1d064e201d669b[/URL] i takie : [URL]http://swinkimorskie.org/sforum/viewtopic.php?p=80317&sid=95fb673cb93802294e1d064e201d669b#80317[/URL] rekaw? chyba nie dla swinki... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
invictus hilaritas Posted June 16, 2007 Share Posted June 16, 2007 nie ten link wkleilam co trzeba ;) juz poprawiam :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elurin Posted June 16, 2007 Author Share Posted June 16, 2007 [quote name='invictus hilaritas']na swinkowym forum znalazlam ogloszenie o naszych prosiaczhach - to o te same chodzi ?? [URL]http://swinkimorskie.org/sforum/viewtopic.php?t=5748[/URL][/quote] Tak, to te same prośki. Na gryzonie.pl też jest. Nie wiem, czemu na forach gryzoniowych nie ma odzewu, a na dogo aż taki. Dla mnie dziwne. Jak mawiał Wielki Elektronik: dziwnie dziwne;). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts