Ania z Bytomia Posted June 16, 2007 Share Posted June 16, 2007 mi niestety obrazek rękawka sie nie wyświetla, natomiast gdyby nie agresja Leosia byłoby mi naprawde obojętne czy przybyły by do mnie samczyki czy samiczki, jak u mnie płeć nie gra roli chyba że zwierzali rywalizują powodując bójki wtedy nie mam wyjścia :shake: i szukam płci przeciwnej kastrując/sterylizując jedno z podopiecznych, wtedy jest bezpiecznie i nie ma niechcianego dodatkowego przychówku;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
invictus hilaritas Posted June 16, 2007 Share Posted June 16, 2007 [URL]http://sklep.dlazwierzat.pl/pp.php?p=179&o=0[/URL] czy do plastikowych drzwiczek przyczepi sie poidelko ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ania z Bytomia Posted June 16, 2007 Share Posted June 16, 2007 [quote name='invictus hilaritas'][URL]http://sklep.dlazwierzat.pl/pp.php?p=179&o=0[/URL] czy do plastikowych drzwiczek przyczepi sie poidelko ??[/quote] w kocim transporterze... ? raczej nie :shake: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
invictus hilaritas Posted June 16, 2007 Share Posted June 16, 2007 to jest transporterek dla malych zwierzat.. niekrorzy uzywaja takie transporteki dla swinek jak jada w dluzsza podroz ;) nie wyobrazam sobie jechac na wakacje np 8 godzin z 2 prosiaczkami z transporterkiem dl 36 cm ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pucka69 Posted June 16, 2007 Share Posted June 16, 2007 wez moze wodę w butelce i strzykawkę, dasz swince wode do pysia strzykawka. przyklei - nie - ale takie wiszace zwykle drutem to by sie przymocowalo. ono z 5 zł kosztuje, to z drutem. ps. o poidło z drutem chodziło :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
invictus hilaritas Posted June 16, 2007 Share Posted June 16, 2007 dzieki pucka :loveu: zastanawialam sie czy jest jakas duza roznica miedzy kratka metalowa a kratka plastikowa.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ania z Bytomia Posted June 16, 2007 Share Posted June 16, 2007 rozumiem i potwierdzam że transporter to bardzo dobra rzecz do przewozu zwierzaków :thumbs: jeśli jedziesz krutko to nie musisz brać wody wystarczy że dasz prosiaszkom soczyste mlecze i marchewke lub arbuza ;) mój prosiak ze smakiem zajada arbuza i po nim nie chce mu sie tak pić :cool3: natomiast jak jedziesz w dość długą podróż to jednak warto mieć jakieś poidełko z drucikami, wtedy zamocujesz je bez problemu i obaw że zleci i prosiaczki nie będą miały co pić :cool3: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elurin Posted June 17, 2007 Author Share Posted June 17, 2007 Może ktoś jeszcze reflektuje na prosiaczki w potrzebie??? Stałe domki w perspektywie miesiąca - dwóch potrzebne!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapuszek Posted June 17, 2007 Share Posted June 17, 2007 ja rozważam doośc powaznie jak już pisałam, jestem wstępnie chętna na młodą samiczkę. Tylko muszę moje prosięta wyleczyć... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ania z Bytomia Posted June 17, 2007 Share Posted June 17, 2007 ja tak jak wcześniej wspominałam mam u siebie domek stały dla 2 samiczek :loveu: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
invictus hilaritas Posted June 18, 2007 Share Posted June 18, 2007 [URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img50.imageshack.us/img50/1902/swinkamorska0ed1ir4.jpg[/IMG][/URL] podnosze temat na dzien dobry ;) moze jeszcze znajdzie sie jakas duszyczka na adopcje maluszka ?? ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isiak Posted June 18, 2007 Share Posted June 18, 2007 Raju, ja kocham świaniaczki! One takie kochane pysie mają, i tak fajnie kwiczą! Tylko metraż zbyt mały, niestety... i rodzinka puka się w czoło kategorycznie protestując...:shake: A ja już nawet likwidację akwarium przewidziałam, żeby miejsce na klatkę zrobić :placz: Męczy mnie już wieczna wojna z sinicami :cool3: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isiak Posted June 18, 2007 Share Posted June 18, 2007 Aaaa.... i właśnie krótkowłose lubię najbardziej :loveu: Pamiętam, że jako dziecko mama zabrała mnie kiedyś do jakiegoś ogrodnika. Weszłysmy do szklarni, a tam... całe stado biegających kolorowych świnek wcinających warzywka :loveu: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
invictus hilaritas Posted June 18, 2007 Share Posted June 18, 2007 sa jakies nowe wiesci? na dzien dzisiejszy ile swinek ma zapewnione DS ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elurin Posted June 18, 2007 Author Share Posted June 18, 2007 Jutro w dzień zadzwonię, dowiem się, ile w końcu jest prosiąt, jakiej płci i kiedy po nie pojechać. Lista oferowanych domków: [B][COLOR=red]DS:[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]bona_46 - 2 świnki[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]Invictus hilaritas - 2 samiczki[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]Ania z Bytomia - 2 samiczki[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff0000]BoUnTy - 1-2 samiczki[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]Kapuszek - 1-2 samiczki[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]Razem: 8-10 świń (2 dowolne i 6-8 dziewczyn)[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]DT:[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]Pucka69 - 2?[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]xxxx52 - do 5[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]Apsa - 2-4[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]Palatina - 2?[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]Razem - 8 do 13[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]Niepewne:[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]zuziaM - 1-2?[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]znajoma Bounty - 1?[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]Isiak - 1-2?[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]osoba z forum rękodzieła - 1-2?[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff0000]Kitka20 - 1-2 samiczki?[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]Razem: 5 do 9[/COLOR][/B] [COLOR=red][COLOR=black]Nie jest źle, w wersji pesymistycznej jest miejsce dla 16 świnek, w wersji optymistycznej dla 22, w wersji totalnie optymistycznej dla 32(wg mnie b. mało prawdopodobne).[/COLOR] [COLOR=black]Jeśli coś się zmieni/zmieniło, piszcie, zmienię w zestawieniu.[/COLOR] [/COLOR] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isiak Posted June 18, 2007 Share Posted June 18, 2007 W moim przypadku raczej baardzo niepewne, zbyt kategoryczny sprzeciw rodzinki i zbyt mało miejsca w naszej klitce :shake: Ale staram się bardzo i szukam osób chętnych do adopcji świnek :roll: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elurin Posted June 19, 2007 Author Share Posted June 19, 2007 Świnki będą w sobotę do odbioru. Na razie będzie 3 chłopców. Będą potrzebować tymczasu. Kto mógłby pojechać ze mną w sobotę po świnki i wziąć je na tymczas? Pucka, Apsa? W przyszłym tygodniu mogą być kolejne prosięta, chyba też chłopcy. Będzie trzeba uruchomić DT. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
invictus hilaritas Posted June 19, 2007 Share Posted June 19, 2007 Aniu bylas w sklepie ?? sa rzeczy ktorymi jestem zainteresowana ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kitka20 Posted June 19, 2007 Share Posted June 19, 2007 A czy transport chociaż do Krakowa byłby możliwy?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elurin Posted June 19, 2007 Author Share Posted June 19, 2007 Kitka, transport na Dogo da się załatwić wszędzie;) , kwestia czasu.:lol: Ile prosiąt i jakiej płci?:evil_lol: DT czy DS? Aha, sprawę na wątku transportowym nadam, jak będę miał potwierdzenie, kiedy jechać po świnki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kitka20 Posted June 19, 2007 Share Posted June 19, 2007 Jak mi się uda TZta przekonać do tego by zamieszkały u mnie 2 to DS Samiczki kolor obojętny nie ważne. No i będe musiała sprzęcik skompletować Obecnie mam psa, kiedyś miałam świnkę przeżyła u mnie prawie 9 lat ale to było kilkaa lat temu. Jeśli transport to nie kłopot dzisiaj porozmawiam z TZtem i zobaczymy co z tego wyjdzie muszę go przekonać do jednej bo na jedną na pewno się zgodzi. A co do psa myśle że Tequila je zaakceptuje bo jak kotom nic nie robi to i gryzoniom też. Mogę się też popytać znajomych czy by nie chcieli bo po co kupować w zoologach jak można uratować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elurin Posted June 19, 2007 Author Share Posted June 19, 2007 Dzięki, Kitka :loveu: ! Świniaki też Ci dziękują, już z góry!:buzi: Na samiczki trzeba jeszcze poczekać, ale, jak pisałem, na pewno będą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
invictus hilaritas Posted June 19, 2007 Share Posted June 19, 2007 kolejne prosiaczki moze beda mialy dom :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PALATINA Posted June 19, 2007 Share Posted June 19, 2007 A u mnie się trochę sprawy pokomplikowały. Moja szczurka ma straszne zakażenie w stopie i zamiast jej się poprawiać, to z kazdym dniem jest gorzej. :( Chyba będę ją musiała umieścic w mojej 100cm dunie (bo w zwykłej klatce podrażnia sobie tą stopę tylko i dlatego brak poprawy) i na świniaczki nie będzie już miejsca. Jest to sytuacja przejściowa, niestety. Szczurka ma tez 3 guzy nowotworowe i niewiele życia jej zostało :( Dlatego mój DT poproszę zrobić ze znakiem "?", bo w tej chwili muszę się zająć moja szczrzynką, bidulką. Przepraszam, ale tak wyszło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elurin Posted June 19, 2007 Author Share Posted June 19, 2007 OK. Palatina. Współczuję...:calus: I dziękuję Ci za wstawienie wątku na szczurach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts