PALATINA Posted June 11, 2007 Share Posted June 11, 2007 Gdyby ktoś chciał mogę przetymczasować komus w Wwie prosiaczka (klateczka mam - co prawda dunę, więc średnio dobrą, ale za to 100cm). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elurin Posted June 11, 2007 Author Share Posted June 11, 2007 Dzięki za ofertę! Na razie chyba podziękujemy, ale może na przyszłość... Aha, masz setkę, to może dwa prosiaczki byś mogła przetymczasować? Oczywiście tylko w razie konieczności... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PALATINA Posted June 11, 2007 Share Posted June 11, 2007 Spokojnie dwa mogą się u mnie tymczasować, w razie konieczności :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziunia_40 Posted June 12, 2007 Share Posted June 12, 2007 I niestety- prawdopodobieństwo, że TZ będzie w W-wie w następnym tygodniu jest bliskie zera. A może ktoś ze stolicy wybiera się na południe Polski, do Katowic na przykład ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elurin Posted June 12, 2007 Author Share Posted June 12, 2007 Na pewno jakiś transport znajdziemy. Jak będę juz wiedział, ile tych świnek jest i czy samiczki, czy samczyki, wstawię sprawę na wątek transportowy. Poradzimy sobie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pucka69 Posted June 12, 2007 Share Posted June 12, 2007 przypominam o córce bebebe, ona jezdzi na trasie w-wa - katowice w niektóre weekendy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elurin Posted June 12, 2007 Author Share Posted June 12, 2007 [quote name='pucka69']przypominam o córce bebebe, ona jezdzi na trasie w-wa - katowice w niektóre weekendy.[/quote] Dzięki, Pucka, wypadło mi to z głowy! Jutro (jak będę miał jasność) poruszę sprawę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
invictus hilaritas Posted June 12, 2007 Share Posted June 12, 2007 czekam wiec na wiesci :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziunia_40 Posted June 12, 2007 Share Posted June 12, 2007 W takim układzie, przy najbliższej okazji, kupię jakiś domek do klatki dla świniaczków, żeby miały się gdzie schować i poczuć bezpiecznie :). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuziaM Posted June 13, 2007 Share Posted June 13, 2007 Jejciu ! Jestescie kochani :loveu: ! Tak wielu jest chetnych do pomocy tym malenstwom ..... a przeciez takie "swiniaczki" sa naprawde bardzo nieklopotliwe ..... szkoda, ze tak niewielu ludzi zdaje sobie z tego sprawe. :shake: . Jesli tylko sie juz uporam ze swoja nowa malenka domowniczka - kicia Zuzia ( musze ja zapoznac za jakis czas ze swoimi duzymi suniami ) zaczne przekonywac meza, ze mozemy tez pomoc jakiemus "prosiaczkowi". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziunia_40 Posted June 13, 2007 Share Posted June 13, 2007 W ramach szukania świnkom domków, zaprzyjaźniona osoba umieściła informację o nich, na studenckim forum. Jak na razie była jedna odpowiedź od kogoś z amerykańskim pochodzeniem, kto chciał świnki, ale jako pokarm dla węża boa...:smhair2: Mam nadzieję, że to był tylko żart. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elurin Posted June 13, 2007 Author Share Posted June 13, 2007 [quote name='Dziunia_40']W ramach szukania świnkom domków, zaprzyjaźniona osoba umieściła informację o nich, na studenckim forum. Jak na razie była jedna odpowiedź od kogoś z amerykańskim pochodzeniem, kto chciał świnki, ale jako pokarm dla węża boa...:smhair2: Mam nadzieję, że to był tylko żart.[/quote] Obawiam się, że niekoniecznie żart...:shake: Na forach gryzoniowych roi się od ostrzeżeń przed gadziarzami... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziunia_40 Posted June 13, 2007 Share Posted June 13, 2007 Ale tam było wyraźnie napisane, że chcemy ratować życie tym świnkom, a nie przeznaczać na karmę :shake: . Chyba ewentualnych domków trzeba będzie szukać wśród osób dobrze znanych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elurin Posted June 13, 2007 Author Share Posted June 13, 2007 Można by podpisywać umowy adopcyjne. Mam taką, przerobioną z umowy "szczurzej", mogę podesłać (ale po południu dopiero). Plus wizyty przedadopcyjne, węża tak łatwo się nie schowa ani do znajomych nie wywiezie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
invictus hilaritas Posted June 13, 2007 Share Posted June 13, 2007 o matko droga :( pokarm dla weza :( ludzie serca nie maja :( czy klateczka o dl 80 bedzie dobra na 2 swinki czy lepiej 100 ?? jestem teraz w dolku finansowym i nie chce kupowac czegos co pozniej bede miala wymienic.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elurin Posted June 13, 2007 Author Share Posted June 13, 2007 Jasne, że lepsza byłaby setka:lol: , ale 80-ka też starczy, byleby świnki spacerowały min. parę godzin dziennie. Najwyżej zrobisz im półkę, to nawet domek nie byłby potrzebny. Moi starsi melinują się pod półką, odkąd jest przestali korzystać z domku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
invictus hilaritas Posted June 13, 2007 Share Posted June 13, 2007 jaka polke ?? mozesz pokazac jak to wyglada ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elurin Posted June 13, 2007 Author Share Posted June 13, 2007 A proszę bardzo: [IMG]http://img474.imageshack.us/img474/4412/11ir8.jpg[/IMG] [IMG]http://img522.imageshack.us/img522/1417/12fe4.jpg[/IMG] Ja półkę zrobiłem ze sklejki, ale można z plastiku, tylko trzeba wyciąć szczeliny na pręty klatki. I plastik się łatwo spłukuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
invictus hilaritas Posted June 13, 2007 Share Posted June 13, 2007 fajny pomysl :) wlasnie siedze i podliczam wszystko : czy poidelko TRIXIE 500 ml na 2 prosiaczki bedzie dobre ?? ma ono ta kuleczke zeby woda sie ie rozlewala ?? czy polecacie inne?? jaka karma sucha jest dla swinek dobra?? musze ponadrabiac zaleglosci, jestem pare lat do tylu.. ;) czy ktos tu pisal zezamowil rzeczy w koziolkui mu nie doszlo ?? czy chodziloo ten skle ?? [url]http://www.zookoziolek.pl/index.php[/url] ??? zamierzam tam zrobic zakupy i jednak chcialabym by do mnie rzeczy doszly.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elurin Posted June 13, 2007 Author Share Posted June 13, 2007 [quote name='invictus hilaritas']czy poidelko TRIXIE 500 ml na 2 prosiaczki bedzie dobre ?? ma ono ta kuleczke zeby woda sie ie rozlewala ?? czy polecacie inne??[/quote] Moim zdaniem tak, ale np. Pucka poleca poidło Sippy: [IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/poidloo.jpg[/IMG] [quote name='invictus hilaritas']jaka karma sucha jest dla swinek dobra?? musze ponadrabiac zaleglosci, jestem pare lat do tylu.. ;)[/quote] Ja daję moim granulat Cavia Duo na przemian z mieszanką Megan. Ale chyba każdy świnkarz ma swoje mieszanki [quote name='invictus hilaritas']czy ktos tu pisal zezamowil rzeczy w koziolkui mu nie doszlo ?? czy chodziloo ten skle ?? [URL]http://www.zookoziolek.pl/index.php[/URL] ??? zamierzam tam zrobic zakupy i jednak chcialabym by do mnie rzeczy doszly..[/quote] A tak, Pucka kupowała i nawalili straszliwie. Chyba lepsza jest Animalia. A tak na wszelki wypadek, tu jest link do listy świnkowego jedzenia: [URL]http://www.grebski.nazwa.pl/ccp_forum/viewtopic.php?t=235[/URL] Tylko trzeba to przejrzeć dokładnie, bo niektóre rośliny się powtarzają w jadalnych i w trujących. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
invictus hilaritas Posted June 13, 2007 Share Posted June 13, 2007 ten link ze swinkowym jedzeniem nie dziala :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elurin Posted June 13, 2007 Author Share Posted June 13, 2007 [quote name='invictus hilaritas']ten link ze swinkowym jedzeniem nie dziala :([/quote] Poprawiłem, juz działa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pucka69 Posted June 13, 2007 Share Posted June 13, 2007 500 ml to za duzo! wode i tak trzeba zmieniac codziennie! to moje poidło lepsze - nie trzeba go odkręcać - tylko wyjmujesz - ale jest duzo droższe - ale trixie jest ok! W koziołku nie kupuj. Moje pieniądze mają od 29 maja - przesyłki - kurierem - ani widu. Na maile nie odpowiadają. Pamiętaj koniecznie o wit. C dla świnek - juvit w aptece Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
invictus hilaritas Posted June 13, 2007 Share Posted June 13, 2007 tak pamietam ze wode codziennie zmieniac :) musze w takim razieposzukac innego sklepu- a takie przystepne ceny mieli .. :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Korenia Posted June 13, 2007 Share Posted June 13, 2007 [quote name='pucka69'] Pamiętaj koniecznie o wit. C dla świnek - juvit w aptece[/quote] Podajecie dodatkowo wit.c ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts