Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hope2 napisał(a):
Kopiuję z fb :
[FONT=lucida grande]Witamy w Nowym Roku . U Nemi bez zmian , aktualnie bierze leki keflex 500 kapsułki które będą podawane przez 2 tygodnie oraz aestin w tabletkach .[/FONT]
[FONT=lucida grande]Potrzebujemy karmy royal canin dla dorosłych psów duzych ras lub dla owczarków niemieckich purina lub hills.[/FONT]
[FONT=lucida grande]Potrzebujemy również podkładów które zużywają się w bardzo szybkim tempie (na dobę przynajmniej 5 sztuk) duży rozmiar 60/90 cm. [/FONT]
[FONT=lucida grande]W najbliższym czasie zamawiać będziemy specjalną uprząż rehabilitacyjną i umawiać się ze specjalistami w celu prowadzenia aktywnej rehabilitacji.[/FONT]
[FONT=lucida grande]
Uprząż zamawiana będzie na stronie www.firma-admiral.pl

Aktualnie poza wymienionymi potrzebne nam są środki finansowe na zakup uprzęży oraz opłacenie przyszłej rehabilitacji.

Wszystkim którzy do tej pory bardzo nam pomogli bardzo dziękujemy.[/FONT]

Jeśli koszt uprzęży oscyluje wokół 200 zł to możemy przeznaczyć na nią pieniążki przyznane Nemi ze SKARPETY OWCZARKOWEJ :) Podacie mi dokładny rodzaj, rozmiar i adres do wysyłki a ja zamówię :)

• Replies 386
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agat21 napisał(a):
Noworoczne głaski dla sunieczki. Bardzo jestem ciekawa, jak Nemi poradzi sobie z rehabilitacją, ale widzi mi się że to charakterna suńka jest i da radę ;)

też tak myślę :) samo to,że staje na 3 łapinach i próbuje stawiać 4-to już dużo :) co prawda posikuje przy tym trochę...ale pewnie ją boli...

Posted

DONnka napisał(a):
Jeśli koszt uprzęży oscyluje wokół 200 zł to możemy przeznaczyć na nią pieniążki przyznane Nemi ze SKARPETY OWCZARKOWEJ :) Podacie mi dokładny rodzaj, rozmiar i adres do wysyłki a ja zamówię :)

już wysłałam pw.
Dziewczyny bardzo dziękują-ale musza zamówić same, bo najpierw podaje się jeden wymiar, później następny (przynajmniej tak zrozumiałam przez tel)
Będą bardzo wdzięczne jeśli Skarpeta będzie mogła opłacić fakturę za weta w Opolu

Posted

Mam wykaz leków Nemi:
[FONT=microsoft sans serif]Leki Nemi to:
keflex 500 kapsułki przez 2 tygodnie
rapideks -steryd raz jutro
aestin tabletki czas nieokreslony
[/FONT]

Posted

A ja czekam na zdjęcia Nemi-może juz dzisiaj będą? Chociaz z drugiej strony-doskonale rozumiem jej opiekunów-sama wstawiam fotki juz prawie 2 tyg...
Dzisiaj miały być zamawiane szeleczki dla ślicznotki :)

Posted

kopiuję wpis Arka z fb
"[h=5]Hej , hej witamy w niedzielny wieczór !
Poznajecie ? Tak , to Nemi . Wczoraj byliśmy u Niej w odwiedzinach ( w Fundacji Azyl Nadziei , gdzie aktualnie przebywa). Było cudowne powitanie , wiele czułości i te spojrzenie .... . Nemi ma się znacznie lepiej, choć jeszcze długa , długa droga przed nią. Na koniec wizyty całkowicie nas zaskoczyła. Hej spójrzcie , ja chodzę ! Nie wierzycie - zobaczcie - i przeszła się wokół pokoiku i to na czterech łapach ! Widać było że sprawia jej to jeszcze ból , ale chciała pokazać że potrafi. Mówiłem że jest niezwykle inteligentna. I jak tu wyłączyć emocje i wzruszenie ? Przy Nemi się nie da. Jak zapewne większość z Was wie Nemi ma już rezonans za sobą . We wcześniejszych postach opisywaliśmy że potrzebujemy jeszcze Uprząż-szelki rehabilitacyjne w skład których wchodzą również szyny gorsetowe oraz pas brzuszny. Zostały już zamówione i czekamy na przesyłkę. Oczywiście pozostaliśmy z fakturą do zapłacenia na kwotę 448 zł o które z nieśmiałością chcielibyśmy prosić . Pilnie potrzebujemy również podkładów których zapas się już skończył niestety z karmą też krucho się robi . Potrzebujemy karmy royal canin dla dorosłych psów duzych ras lub dla owczarków niemieckich purina lub hills.. Czekamy również na szczegółowe dane od księgowej abyśmy mogli napisać jakie mamy saldo na - lub + . Wszystkim Wam Cudownym i Wrażliwym Ludziom którzy tak wiele robicie dla Nemi bardzo dziękujemy. Dzięki Wam świat Nemi staje się lepszy,
[/h]

[FONT=lucida grande]

[/FONT]

"

Posted

WPŁATY NA NEMI:
[FONT=Times New Roman]Krystyna K. 50 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Aurelia K. 30 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Danuta S. 20 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Adam B. 150 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Marcin K. 30 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Magdalena C. 30 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Maciej S. 100 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Agata S. 100 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Agnieszka Z. 50 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Katarzyna K. 100 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Barbara B. 50 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Krystyna R. 30 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Lidia G. 50 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Paulina L. 20 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Magdalena P. 50 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Anna K. 50 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Łucja P. 30 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Natalia S. 10 zł[/FONT]

Posted

[FONT=lucida grande]I ZAMÓWIENIE SZELEK DLA NEMI[/FONT]
[FONT=lucida grande]Wymiary według instrukcji na stronie "Pobieranie miary": Owczarek:szyja56, klatkapier 71, pod brzucha 40, obwód brzucha 57, dł grzbietu 56, miara B pachwiny 73, miara C 49[/FONT]
[FONT=lucida grande]Uwagi: mopsica ma 8 kg, but na noge przednia maleńki, prosze tez o 1 buta abtyposlizgowego[/FONT]

[FONT=lucida grande]Lista produktów[/FONT]

[FONT=lucida grande]Nazwa Rodzaj Ilość Cena VAT (wliczony) Suma częściowa[/FONT]
[FONT=lucida grande]Uprząż kamizelkowa MAX Rozmiar XL (obwód klatki 65-84 cm) 1 239,00 zł 44,69 zł 239,00 zł[/FONT]
[FONT=lucida grande]Szyny gorsetowe 1 50,00 zł 9,35 zł 50,00 zł[/FONT]
[FONT=lucida grande]Pas brzuszny 1 99,00 zł 18,51 zł 99,00 zł[/FONT]
[FONT=lucida grande]But ochronny na suwak 1 40,00 zł 7,48 zł 40,00 zł[/FONT]
[FONT=lucida grande]Dostawa: Przesyłka kurierska 3,74 zł 20,00 zł[/FONT]
[FONT=lucida grande]Płatność: Wpłata na konto bankowe 0,00 zł 0,00 zł[/FONT]
[FONT=lucida grande]Suma łączna z VAT 448,00 zł[/FONT]
[FONT=lucida grande]VAT (wliczony) 83,77 zł[/FONT]

[FONT=lucida grande]Płatność[/FONT]

[FONT=lucida grande]Wpłata na konto bankowe[/FONT]

[FONT=lucida grande]Dostawa[/FONT]

[FONT=lucida grande]Przesyłka kurierska[/FONT]

Posted

Zaglądam do Nemi a tu taka miła niespodzianka :multi:
Nemi chodzi na 4 łapach :crazyeye: Kochana dzielna dziewczynka :happy1:
Bardzo się cieszę i oby tak dalej :)
Czekam na rachunek dla Skarpety Owczarkowej :)

Posted

DONnka napisał(a):
Zaglądam do Nemi a tu taka miła niespodzianka :multi:
Nemi chodzi na 4 łapach :crazyeye: Kochana dzielna dziewczynka :happy1:
Bardzo się cieszę i oby tak dalej :)
Czekam na rachunek dla Skarpety Owczarkowej :)

No...ja wiedziałam trochę wcześniej...ale wolałam z dobrymi wieściami poczekac na dowód w postaci fotek :D
Jutro odejmę od stanu finansów laski szelki-nie wiem gdzie mam głowę :(

Posted

Chyba musimy zacząć szukać deklaracji- rehabilitacja troche potrwa, do tego karma...Nemi jest w BDT, więc odchodzą koszty hotelowania...
Czy ktoś może się zadeklarować? choćby najmniejsze kwoty:modla::modla::modla:

Posted

Wspaniałe wiadomości!!:multi::multi:

Hope cały czas chodzą mi po głowie komórki macierzyste, może warto skontaktować się z dr Jerzym Kemilew http://regenvet.pl/o-nas/, https://www.facebook.com/jerzy.kemilew, przesłać wyniki i zapytać na ile przydatna byłaby terapia komórkami w przypadku Nemi??
Wiem, że są to ogromne koszty ale na razie zrobić takie niezobowiązujące rozeznanie;)
We Wrocławiu jest darmowy program badawczy, o szczegóły można dopytać LILUtosi, która ma pod opieką suczkę korzystającą z terapii w ramach programu.