DONnka Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 Hope2 napisał(a):Kopiuję z fb : [FONT=lucida grande]Witamy w Nowym Roku . U Nemi bez zmian , aktualnie bierze leki keflex 500 kapsułki które będą podawane przez 2 tygodnie oraz aestin w tabletkach .[/FONT] [FONT=lucida grande]Potrzebujemy karmy royal canin dla dorosłych psów duzych ras lub dla owczarków niemieckich purina lub hills.[/FONT] [FONT=lucida grande]Potrzebujemy również podkładów które zużywają się w bardzo szybkim tempie (na dobę przynajmniej 5 sztuk) duży rozmiar 60/90 cm. [/FONT] [FONT=lucida grande]W najbliższym czasie zamawiać będziemy specjalną uprząż rehabilitacyjną i umawiać się ze specjalistami w celu prowadzenia aktywnej rehabilitacji.[/FONT] [FONT=lucida grande] Uprząż zamawiana będzie na stronie www.firma-admiral.pl Aktualnie poza wymienionymi potrzebne nam są środki finansowe na zakup uprzęży oraz opłacenie przyszłej rehabilitacji. Wszystkim którzy do tej pory bardzo nam pomogli bardzo dziękujemy.[/FONT] Jeśli koszt uprzęży oscyluje wokół 200 zł to możemy przeznaczyć na nią pieniążki przyznane Nemi ze SKARPETY OWCZARKOWEJ :) Podacie mi dokładny rodzaj, rozmiar i adres do wysyłki a ja zamówię :) Quote
Hope2 Posted January 1, 2014 Author Posted January 1, 2014 agat21 napisał(a):Noworoczne głaski dla sunieczki. Bardzo jestem ciekawa, jak Nemi poradzi sobie z rehabilitacją, ale widzi mi się że to charakterna suńka jest i da radę ;) też tak myślę :) samo to,że staje na 3 łapinach i próbuje stawiać 4-to już dużo :) co prawda posikuje przy tym trochę...ale pewnie ją boli... Quote
Hope2 Posted January 1, 2014 Author Posted January 1, 2014 DONnka napisał(a):Jeśli koszt uprzęży oscyluje wokół 200 zł to możemy przeznaczyć na nią pieniążki przyznane Nemi ze SKARPETY OWCZARKOWEJ :) Podacie mi dokładny rodzaj, rozmiar i adres do wysyłki a ja zamówię :) już wysłałam pw. Dziewczyny bardzo dziękują-ale musza zamówić same, bo najpierw podaje się jeden wymiar, później następny (przynajmniej tak zrozumiałam przez tel) Będą bardzo wdzięczne jeśli Skarpeta będzie mogła opłacić fakturę za weta w Opolu Quote
Hope2 Posted January 1, 2014 Author Posted January 1, 2014 Mam wykaz leków Nemi: [FONT=microsoft sans serif]Leki Nemi to: keflex 500 kapsułki przez 2 tygodnie rapideks -steryd raz jutro aestin tabletki czas nieokreslony[/FONT] Quote
Hope2 Posted January 1, 2014 Author Posted January 1, 2014 Jutro zrobię bazarek cegiełkowy na karmę dla Nemi-i będę spamować aż miło:diabloti: Quote
Hope2 Posted January 2, 2014 Author Posted January 2, 2014 A ja czekam na zdjęcia Nemi-może juz dzisiaj będą? Chociaz z drugiej strony-doskonale rozumiem jej opiekunów-sama wstawiam fotki juz prawie 2 tyg... Dzisiaj miały być zamawiane szeleczki dla ślicznotki :) Quote
Hope2 Posted January 2, 2014 Author Posted January 2, 2014 A tutaj krótka historia Nemi na blogu Stowarzyszenia Pomocy Bezdomnym Zwierzętom "Słońce Dla Zwierząt" http://sloncedlazwierzat.blogspot.com/2014/01/nemi.html Quote
kolejna kobietka Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 A ja tradycyjnie zaglądam i hopam dziewczynę wysoko :lol: Quote
anica Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 Puk, Puk! Witam:) .... nareszcie jestem u suni ,zapoznam się z dziewczyną :) Quote
Hope2 Posted January 5, 2014 Author Posted January 5, 2014 Zaglądam do Nemi-cegiełki sie robią Mam fakture za szelki-jutro wstawię :) Quote
Hope2 Posted January 5, 2014 Author Posted January 5, 2014 kopiuję wpis Arka z fb "[h=5]Hej , hej witamy w niedzielny wieczór ! Poznajecie ? Tak , to Nemi . Wczoraj byliśmy u Niej w odwiedzinach ( w Fundacji Azyl Nadziei , gdzie aktualnie przebywa). Było cudowne powitanie , wiele czułości i te spojrzenie .... . Nemi ma się znacznie lepiej, choć jeszcze długa , długa droga przed nią. Na koniec wizyty całkowicie nas zaskoczyła. Hej spójrzcie , ja chodzę ! Nie wierzycie - zobaczcie - i przeszła się wokół pokoiku i to na czterech łapach ! Widać było że sprawia jej to jeszcze ból , ale chciała pokazać że potrafi. Mówiłem że jest niezwykle inteligentna. I jak tu wyłączyć emocje i wzruszenie ? Przy Nemi się nie da. Jak zapewne większość z Was wie Nemi ma już rezonans za sobą . We wcześniejszych postach opisywaliśmy że potrzebujemy jeszcze Uprząż-szelki rehabilitacyjne w skład których wchodzą również szyny gorsetowe oraz pas brzuszny. Zostały już zamówione i czekamy na przesyłkę. Oczywiście pozostaliśmy z fakturą do zapłacenia na kwotę 448 zł o które z nieśmiałością chcielibyśmy prosić . Pilnie potrzebujemy również podkładów których zapas się już skończył niestety z karmą też krucho się robi . Potrzebujemy karmy royal canin dla dorosłych psów duzych ras lub dla owczarków niemieckich purina lub hills.. Czekamy również na szczegółowe dane od księgowej abyśmy mogli napisać jakie mamy saldo na - lub + . Wszystkim Wam Cudownym i Wrażliwym Ludziom którzy tak wiele robicie dla Nemi bardzo dziękujemy. Dzięki Wam świat Nemi staje się lepszy,[/h] [FONT=lucida grande] [/FONT] " Quote
Hope2 Posted January 5, 2014 Author Posted January 5, 2014 i to co tygryski lubia najbardziej-czyli foteczki :D Quote
Hope2 Posted January 5, 2014 Author Posted January 5, 2014 WPŁATY NA NEMI: [FONT=Times New Roman]Krystyna K. 50 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Aurelia K. 30 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Danuta S. 20 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Adam B. 150 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Marcin K. 30 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Magdalena C. 30 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Maciej S. 100 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Agata S. 100 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Agnieszka Z. 50 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Katarzyna K. 100 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Barbara B. 50 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Krystyna R. 30 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Lidia G. 50 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Paulina L. 20 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Magdalena P. 50 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Anna K. 50 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Łucja P. 30 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Natalia S. 10 zł[/FONT] Quote
Hope2 Posted January 6, 2014 Author Posted January 6, 2014 [FONT=lucida grande]I ZAMÓWIENIE SZELEK DLA NEMI[/FONT] [FONT=lucida grande]Wymiary według instrukcji na stronie "Pobieranie miary": Owczarek:szyja56, klatkapier 71, pod brzucha 40, obwód brzucha 57, dł grzbietu 56, miara B pachwiny 73, miara C 49[/FONT] [FONT=lucida grande]Uwagi: mopsica ma 8 kg, but na noge przednia maleńki, prosze tez o 1 buta abtyposlizgowego[/FONT] [FONT=lucida grande]Lista produktów[/FONT] [FONT=lucida grande]Nazwa Rodzaj Ilość Cena VAT (wliczony) Suma częściowa[/FONT] [FONT=lucida grande]Uprząż kamizelkowa MAX Rozmiar XL (obwód klatki 65-84 cm) 1 239,00 zł 44,69 zł 239,00 zł[/FONT] [FONT=lucida grande]Szyny gorsetowe 1 50,00 zł 9,35 zł 50,00 zł[/FONT] [FONT=lucida grande]Pas brzuszny 1 99,00 zł 18,51 zł 99,00 zł[/FONT] [FONT=lucida grande]But ochronny na suwak 1 40,00 zł 7,48 zł 40,00 zł[/FONT] [FONT=lucida grande]Dostawa: Przesyłka kurierska 3,74 zł 20,00 zł[/FONT] [FONT=lucida grande]Płatność: Wpłata na konto bankowe 0,00 zł 0,00 zł[/FONT] [FONT=lucida grande]Suma łączna z VAT 448,00 zł[/FONT] [FONT=lucida grande]VAT (wliczony) 83,77 zł[/FONT] [FONT=lucida grande]Płatność[/FONT] [FONT=lucida grande]Wpłata na konto bankowe[/FONT] [FONT=lucida grande]Dostawa[/FONT] [FONT=lucida grande]Przesyłka kurierska[/FONT] Quote
DONnka Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 Zaglądam do Nemi a tu taka miła niespodzianka :multi: Nemi chodzi na 4 łapach :crazyeye: Kochana dzielna dziewczynka :happy1: Bardzo się cieszę i oby tak dalej :) Czekam na rachunek dla Skarpety Owczarkowej :) Quote
Hope2 Posted January 6, 2014 Author Posted January 6, 2014 DONnka napisał(a):Zaglądam do Nemi a tu taka miła niespodzianka :multi: Nemi chodzi na 4 łapach :crazyeye: Kochana dzielna dziewczynka :happy1: Bardzo się cieszę i oby tak dalej :) Czekam na rachunek dla Skarpety Owczarkowej :) No...ja wiedziałam trochę wcześniej...ale wolałam z dobrymi wieściami poczekac na dowód w postaci fotek :D Jutro odejmę od stanu finansów laski szelki-nie wiem gdzie mam głowę :( Quote
Cantadorra Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 Ależ wspaniałe wiadomości, to tak wspaniale zaczał się dzisiejszy mój dzień! Dziękuję Nemi, dzielna dziewczynko! Quote
kolejna kobietka Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 Super wieści, piękny widok! https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/1497563_207636576088494_1251310250_n.jpg :) Quote
Hope2 Posted January 6, 2014 Author Posted January 6, 2014 Chyba musimy zacząć szukać deklaracji- rehabilitacja troche potrwa, do tego karma...Nemi jest w BDT, więc odchodzą koszty hotelowania... Czy ktoś może się zadeklarować? choćby najmniejsze kwoty:modla::modla::modla: Quote
anett Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 Wspaniałe wiadomości!!:multi::multi: Hope cały czas chodzą mi po głowie komórki macierzyste, może warto skontaktować się z dr Jerzym Kemilew http://regenvet.pl/o-nas/, https://www.facebook.com/jerzy.kemilew, przesłać wyniki i zapytać na ile przydatna byłaby terapia komórkami w przypadku Nemi?? Wiem, że są to ogromne koszty ale na razie zrobić takie niezobowiązujące rozeznanie;) We Wrocławiu jest darmowy program badawczy, o szczegóły można dopytać LILUtosi, która ma pod opieką suczkę korzystającą z terapii w ramach programu. Quote
Recommended Posts