Hope2 Posted December 27, 2013 Posted December 27, 2013 (edited) [TABLE="class: uiGrid _51mz mvm"] [TR="class: _51mx"] [TD="class: _51m- vTop _51mw"]Cześć! Jestem Nemi :) mówią,że jestem w typie ON Opowiem Wam troszkę o sobie... Zostałam znaleziona w rowie w jednej spod kluczborskich wsi. Okoliczni mieszkańcy mnie nie rozpoznali, nikt mnie nie szukał :( ale...to nie wszystko...leżałam w tym rowie, bo jakieś auto mnie potrąciło i popsuło :( to powiedział o mnie wet: " Złamanie kręgosłupa na odcinku lędźwiowym ( drugi kręg w stronę - głowy-kegów piersiowych) , kręg jest zapadnięty w stronę bioder, powoduje silny ucisk na rdzeń kręgowy co jest bardzo bolesne. Rdzeń kręgowy nie jest przerwany. Sunia ma częściowy niedowład prawej tylnej łapy oraz całkowity niedowład tylnej lewej. Poza tym połamane kręgi ogonowe, ze zdjęcia ciężko wywnioskować które :-(. Stan jest ciężki ale stabilny, potrafi kontrolować odruchy fizjologiczne co jest dobrym rokowaniem." Na razie mieszkam grzecznościowo w Fundacji Azyl Nadziei w Opolu...nie wiem co będzie ze mną dalej... :placz: -------------------------------------------------------------------------------------------- Nemi nie wie co dalej-my wiemy,że musimy wykonać rezonans w klinice we Wrocławiu-a później przeprowadzić operację (nie my-specjaliści) Dlatego bardzo prosimy w imieniu suni-pomóżcie nam zebrać 800zł na rezonans **************************************************************** Skarbonka Nemi: [FONT=lucida grande] FUNDACJA AZYL NADZIEI[/FONT] [FONT=lucida grande]UL. WARSZAWSKA 10/1[/FONT] [FONT=lucida grande]46-020 OPOLE[/FONT] [FONT=lucida grande]PKO BP 18 1020 3668 0000 5202 0177 6103 [/FONT][FONT=lucida grande]w tyt wpłaty "NEMI"[/FONT][FONT=lucida grande] [/FONT] wątek na fb: https://www.facebook.com/events/194926364036216/194996174029235/?notif_t=event_mall_comment[/TD] [/TR] [/TABLE] Tekst do ogłoszeń: Nemi - młoda suczka w typie owczarka niemieckiego, znaleziona w rowie pod koniec 2013 r. ze złamanym kręgosłupem na odcinku lędźwiowym. Najprawdopodobniej potrącona przez samochód i zostawiona na pewną śmierć. Walka o jej życie już za nami. Nemi nadzwyczaj szybko dochodzi do siebie. Rehabilitacja przynosi wspaniałe efekty - Nemi chodzi już samodzielnie w specjalnych szelkach. Teraz najważniejszy jest dla niej kochający dom, w którym proste ćwiczenia, masaże i spacery pomogły by jej wrócić do pełnej sprawności. Szukamy świadomego domu, który pozwoli Nemi stać się szczęśliwym psem. Szukamy zarówno domu tymczasowego, jaki i stałego. Suczka przebywa obecnie w Fundacji Azyl Nadziei w Opolu. Jest bardzo przyjaźnie nastawiona do ludzi oraz do innych zwierząt - mieszka obecnie w boksie z kotkami. Wymagana wizyta przed adopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Możliwy dowóz suczki w obrębie 300 km. Kontakt w sprawie adopcji: Stowarzyszenie Pomocy Bezdomnym Zwierzętom "Słońce dla zwierząt" Tel.: 505 019 773 lub 604 907 348. Edited August 1, 2014 by Hope2 Quote
Hope2 Posted December 27, 2013 Author Posted December 27, 2013 (edited) Tu będę wstawiać rozliczenia Nemi ;) Wpływy [FONT=Times New Roman]Krystyna K. 50 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Aurelia K. 30 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Danuta S. 20 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Adam B. 150 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Marcin K. 30 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Magdalena C. 30 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Maciej S. 100 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Agata S. 100 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Agnieszka Z. 50 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Katarzyna K. 100 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Barbara B. 50 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Krystyna R. 30 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Lidia G. 50 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Paulina L. 20 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Magdalena P. 50 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Anna K. 50 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Łucja P. 30 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Natalia S. 10 zł [/FONT][FONT=Times New Roman]Grzegorz B. 20zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Marlena K. 25zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Katarzyna B. 50 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Justyna C. 25 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Piotr i Joanna T. 20 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Alicja S. 50 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Katarzyna S. 50zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Maria Z. 50 zł [/FONT][FONT=Times New Roman]bazarek cegiełkowy Hope2 -115 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]sterylizacja Nemi - Marta F. - 150 zł [/FONT]Iwona M - 60 zł [FONT=Helvetica]Danuta U 100 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Razem na 07. 06. 2014 -73, 49 [/FONT][FONT=Times New Roman] [/FONT][FONT=Times New Roman]Wypływy[/FONT][FONT=Times New Roman] fr-a za rezonans 711,50 f-ra za leki 52,23[/FONT][FONT=Times New Roman] f-ra za szelki 448.,00 f-ra opłacona przez Skarpete Owczarkową- 200 zł f-ra za leki 16,87 [/FONT][FONT=Helvetica]sterylizacja-150 zł[/FONT] [FONT=Helvetica]f-ra za karmę- 26, 99[/FONT] [FONT=Helvetica]f-ra za leki 38,16[/FONT] [FONT=Helvetica]f-ra za podkłady 81,44[/FONT] [FONT=Helvetica]f-ra za podkłady 13,84[/FONT] [FONT=Helvetica]f-ra za podkłady 40,62[/FONT][FONT=Times New Roman] [/FONT][FONT=Times New Roman]BARDZO DZIĘKUJEMY SKARPECIE OWCZARKOWEJ ZA OPŁACENIE FAKTURY ZA WETA [/FONT]:loveu:[FONT=Times New Roman] [/FONT][FONT=Times New Roman] [/FONT][FONT=Times New Roman]Jak widzicie-Nemi pozostał dług do spłacenia! Bardzo, bardzo proszę o pomoc w jego uregulowaniu[/FONT]:modla::modla::modla: Edited August 1, 2014 by Hope2 aktualizacja Quote
Hope2 Posted December 27, 2013 Author Posted December 27, 2013 (edited) Bardzo prosimy o deklaracje- Nemi lada chwila będzie na sporym minusie...a i rehabilitacja będzie kosztować...ale czy wolno nam się poddać? A może ktos ma zbędne podkłady? albo karmę dla ONków? albo dla ras dużych? Każda pomoc na wagę być lub nie być dla Nemi!!! Edited January 6, 2014 by Hope2 Quote
kolejna kobietka Posted December 27, 2013 Posted December 27, 2013 A ja sobie zajrzę, bez oficjalnego zaproszenia, ale co tam :evil_lol: ;) Jak nie będzie chętnych to zrobię banerek, ale dopiero jutro. Quote
Hope2 Posted December 27, 2013 Author Posted December 27, 2013 [quote name='kolejna kobietka']A ja sobie zajrzę, bez oficjalnego zaproszenia, ale co tam :evil_lol: ;) Jak nie będzie chętnych to zrobię banerek, ale dopiero jutro.[/QUOTE] Dziękuję Asiu-a później pomożesz mi go wstawić u mnie :) Quote
Hope2 Posted December 27, 2013 Author Posted December 27, 2013 Ktoś usunał wątek z bezpieczną lista zaproszeń!:mad: Trudno-trzeba balansować na granicy bana:diabloti: Quote
Hope2 Posted December 27, 2013 Author Posted December 27, 2013 Nemi będzie miała rezonans we Wrocławiu i oczywiście tam ewentualna operację Quote
kolejna kobietka Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 Podnoszę Nemi i biorę się za banerek :lol: Quote
Hope2 Posted December 28, 2013 Author Posted December 28, 2013 [quote name='betka']Zgłoszę Nemi do skarpety owczarkowej[/QUOTE] Bardzo dziękuję Quote
Hope2 Posted December 28, 2013 Author Posted December 28, 2013 [quote name='kolejna kobietka']Banerek: Bardzo dziękuje za banerek-później postaram sie go wstawić Quote
agusiazet Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 Biedna sunia, postaram się wpłacić 50 zł dla niej! Quote
Hope2 Posted December 28, 2013 Author Posted December 28, 2013 agusiazet napisał(a):Biedna sunia, postaram się wpłacić 50 zł dla niej! suuper! bardzo dziękuję agusiuzet:loveu: Quote
Hope2 Posted December 29, 2013 Author Posted December 29, 2013 Nemi jutro jedzie na rezonans-nie możemy czekać dłużej Quote
DONnka Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 Hope2 napisał(a):Nemi jutro jedzie na rezonans-nie możemy czekać dłużej Trzymam kciuki :thumbs: Przegłosujemy w SKARPECIE OWCZARKOWEJ wsparcie dla suni Quote
Marycha35 Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 Suniaczku, oby wieści były dobre!!! Quote
Hope2 Posted December 29, 2013 Author Posted December 29, 2013 DONnka napisał(a):Trzymam kciuki :thumbs: Przegłosujemy w SKARPECIE OWCZARKOWEJ wsparcie dla suni Bardzo dziekuję :) Szczerze powiem-trochę się obawiam tych kosztów...ale grzechem byłoby nie spróbowac jej pomóc... Quote
anett Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 koszty na pewno będą spore ale najważniejsze oby tylko rokowania były pomyślne!! Aniu czy Nemi jest pod opieką Fundacji? będzie mogła zostać w azylu czy szukacie również miejsca? Quote
Hope2 Posted December 29, 2013 Author Posted December 29, 2013 anett napisał(a):koszty na pewno będą spore ale najważniejsze oby tylko rokowania były pomyślne!! Aniu czy Nemi jest pod opieką Fundacji? będzie mogła zostać w azylu czy szukacie również miejsca? Grzecznościowo jest w Fundacji Azyl Nadziei w Opolu, później będziemy szukać DT-i oczywiście docelowo DS Quote
cancer43 Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 Przyszłam na zaproszenie,zapiszę wątek,a podlinkowana lista do zaproszeń stworzona przez LeCoyotte jest tutaj,w 732 poście http://www.dogomania.pl/forum/threads/241780-komu-można-wysyłać-zaproszenia?p=21704862#post21704862 Quote
DONnka Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 Przychodzę z dobrymi wieściami :) SKARPETA OWCZARKOWA dofinansuje rezonans magnetyczny kwotą 200 zł Jeśli to możliwe, prosimy o rachunek przelewowy na taką kwotę wystawiony na SMON - dane wysyłam Hope2 na PW Quote
cancer43 Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 W podzięce dla Skarpety Owczarkowej znalezione na FB Quote
Recommended Posts