Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja myslę,ze gdyby było więcej informacji o charakterze piesków [tez Agusa] -to te maleństwa miałyby większą szansę -jak sie dogaduja z psami ,kotami,szczekliwe czy nie,lgna do człowieka,chca na rączki lub nie...jakieś cechy dające wyobrazenie co to za pies -na razie znamy tylko cechy niekoniecznie sklaniające do adopcji-że stare,kalekie,zaniedbane?-jak setki innych..
sory,ale takie refleksje w kwestii ogłoszeń mi sie nasuneły

Posted

[quote name='mimiś']ja myslę,ze gdyby było więcej informacji o charakterze piesków [tez Agusa] -to te maleństwa miałyby większą szansę -jak sie dogaduja z psami ,kotami,szczekliwe czy nie,lgna do człowieka,chca na rączki lub nie...jakieś cechy dające wyobrazenie co to za pies -na razie znamy tylko cechy niekoniecznie sklaniające do adopcji-że stare,kalekie,zaniedbane?-jak setki innych..
sory,ale takie refleksje w kwestii ogłoszeń mi sie nasuneły[/QUOTE]
to prawda, trzeba coś więcej o Niej napisać:)
[quote name='tamb']Sunia będzie w Dzienniku Polskim w Krakowie. Z którym numerem telefonu można ją ogłaszać?[/QUOTE]
to trzymam kciuki :thumbs:

Posted

Tyle co wiem o nich ze schroniska: Agus bardzo lubi towarzystwo ludzi. Uwielbia być głaskanym, być przy człowieku. Nie wykazuje agresji do innych psiaków. Musiał być domowym pieskiem, bo ponoć właściciele schroniska wzieli go na chwilę do domu- to od razu się tam odnalazł.
Najważniejsze dla niego teraz to dom

Posted

Ja pisałam o Agusie. Przeprasam. Wątki mi się pomyliły. Zula jest bardzo spokojna. Cały czas śpi. Nie wykazuje zadnej agresji. Piesek, który pilnie potrzebuje domu!

Posted

[quote name='Zofija']Dzwoniła Pani z Warszawy. Myśli o daniu dt Zuli.....[/QUOTE]
ale Pani będzie sprawdzona, bo wiecie ja się boję psa dawać do dt niesprawdzonego, a później się martwię;
tyle tu było przypadków, że super wizyta, a pies w okropnych warunkach;
ale już kończę z uprawianiem czarnowidztwa;
Zulu życzę Ci cudownego domku, a jeśli byłaby zbiórka na hotelik, to też dołożę;

Posted

asiunia a Ty daleko masz do tego miejsca[a moze znasz kogoś w poblizu]?:" SŁUCHAJCIE- Jest Pani, która chce adoptować Agusa. Mieszka w Żłobiźnie-mała miejscowość koło Brzegu. Między Opolem a Wrocławiem.... Pilnie jest mi potrzebna osoba do wizyty pa, a potem.... transport... Jak będzie ok, oczywiście..."

Posted

[quote name='mimiś']asiunia a Ty daleko masz do tego miejsca[a moze znasz kogoś w poblizu]?:" SŁUCHAJCIE- Jest Pani, która chce adoptować Agusa. Mieszka w Żłobiźnie-mała miejscowość koło Brzegu. Między Opolem a Wrocławiem.... Pilnie jest mi potrzebna osoba do wizyty pa, a potem.... transport... Jak będzie ok, oczywiście..."
ja nie mam doświadczenia, a to najważniejsze, a poza tym jestem z dzieckiem teraz na l4, za to wysortowałam Opole i Brzeg, osoby, które niedawno logowały się na dogo:
kado, LeCoyotte, Endher, CAM, basiek8, Luzia

Posted

[quote name='Zofija']Dzwoniła Pani z Warszawy. Myśli o daniu dt Zuli.....

[quote name='mimiś']asiunia a Ty daleko masz do tego miejsca[a moze znasz kogoś w poblizu]?:" SŁUCHAJCIE- Jest Pani, która chce adoptować Agusa. Mieszka w Żłobiźnie-mała miejscowość koło Brzegu. Między Opolem a Wrocławiem.... Pilnie jest mi potrzebna osoba do wizyty pa, a potem.... transport... Jak będzie ok, oczywiście..."

Oby i się udało spędzić Święta poza schroniskiem.

Posted

[quote name='malagos']to wielka szansa dla Zulki, żeby ją do dt ktoś wziął. Prosiłyście już Warszawę o wizytę u tej pani?[/QUOTE]

Właśnie o to samo chciałam zapytać!!!

Posted

Zulka została dziś zabrana ze schroniska przez dobrą duszę, teraz przebywa w lecznicy i będzie miała robione USG.
Pani weterynarz oceniła ją lekko na 12 lat, mała ma bardzo złą morfologie co może świadczyć o ropomaciuczu,
jest głucha i ma na oczku dużą zaćme. Waży 3,200 i to prawdziwy mikrusek, zęby w fatalnym stanie :-(

Jeśli zakończy badania trafi do hoteliku Kasi Przystał. A może dom w Warszawie zachciał by ją na DS?

Wiadomości z pierwszej ręki ma Tiggi która zajrzy na wątek, dzięki niej Zula jest już bezpieczna :loveu:

Posted

[quote name='Lili8522']Zulka została dziś zabrana ze schroniska przez dobrą duszę, teraz przebywa w lecznicy i będzie miała robione USG.
Pani weterynarz oceniła ją lekko na 12 lat, mała ma bardzo złą morfologie co może świadczyć o ropomaciuczu,
jest głucha i ma na oczku dużą zaćme. Waży 3,200 i to prawdziwy mikrusek, zęby w fatalnym stanie :-(

Jeśli zakończy badania trafi do hoteliku Kasi Przystał. A może dom w Warszawie zachciał by ją na DS?

Wiadomości z pierwszej ręki ma Tiggi która zajrzy na wątek, dzięki niej Zula jest już bezpieczna :loveu:[/QUOTE]

Jak dobrze, że Zulka opuściła schronisko!!!

Mam nadzieję, że dojdzie do siebie i trafi do Kasi lub innego dt/ds