PaSja Hera Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 zgadzam się w 100%, na pewno nie jest to kwestia tygodni a nawet miesiąca. Pomysł przekazania psa nowemu przewodnikowi świadczy o całkowitym braku zrozumienia problemu. Co Robert powiedział, nie napiszę. Myślę, że możeby po wstępnej weryfikacji podawać nr Roberta, on od razu zweryfikuje w rozmowie potencjalny dom. Kiedyś ze schronika w Katowicach zostały adoptowane 2 psy przez Pana, który wyglądał jak bezdomny. Jak w ocenie Pana pomylili się wolontariusze okazało się niedługo później. Pan był naukowcem outsiderem, mieszkał w odosobnieniu, sam, miał olbrzymi teren i stawy. Dom stał otwarty, psy wchodziły i wychodziły, kiedy chciały. O taki dom nam chodzi. Rozmarzyłam się ...wiem o czym piszesz Perełka.Kiedyś tu na wątku pisałam o agresywnym benku...Pan ,który go wziął wyglądał bardzo fatalnie...ale dom ,który dla psa stworzył był jednym z najlepszych jakie dane mi było poznać...miałyśmy bardzo dużo wątpliwości z Anitą ,ale zaryzykowałyśmy i bardzo się z tej decyzji cieszymy :)..... Wydarzenie dla Niko na fb https://www.facebook.com/events/1564421877138360/?notif_t=plan_user_joined Quote
madziakato Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Oby do 14 lutego... Bo nic innego nie pozostaje... Quote
Perełka1 Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Oby do 14 lutego... Bo nic innego nie pozostaje... madziakato, 14 lutego nieaktualny Quote
andzia69 Posted February 5, 2015 Author Posted February 5, 2015 Oby do 14 lutego... Bo nic innego nie pozostaje... a co będzie 14 lutego? Quote
Perełka1 Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 a co będzie 14 lutego? 14 lutego miało odbyć się spotkanie Pani Z Katowic z Niko Quote
bela51 Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 a co będzie 14 lutego? Podobno uklad planet po 14-tym ma byc bardziej korzystny :) Quote
PaSja Hera Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 Podobno uklad planet po 14-tym ma byc bardziej korzystny :) Tak ,tak Bela ..... wierzę w to ,ze te planety się ułożą tak jak powinny ,bo cóż nam pozostaje prócz wiary? Nic. Quote
madziakato Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Dokładnie. Nic innego nie zostało;-( Quote
DONnka Posted February 12, 2015 Posted February 12, 2015 Nikodemie jak się czujesz? Rozmawiałam z wiosną Nikoś już całkiem doszedł do formy i powrócił do dawnego trybu życia Ujęcie wręcz symboliczne, ilustrujące niepewną przyszłość naszego chłopaka :( Dokąd zmierzasz Niko ??? Quote
bela51 Posted February 12, 2015 Posted February 12, 2015 A co z bazarkiem ? Jak fundusze naszego biedaka ? Quote
Perełka1 Posted February 12, 2015 Posted February 12, 2015 A co z bazarkiem ? Jak fundusze naszego biedaka ? z bazarków ma jeszcze 72,50 zł, tylko czekam, bo magnesy z powodu braku zdjęc niegotowe Quote
bela51 Posted February 13, 2015 Posted February 13, 2015 z bazarków ma jeszcze 72,50 zł, tylko czekam, bo magnesy z powodu braku zdjęc niegotowe Miałam na mysli bazarek, ktory miał powstac na fb... Chyba, ze jest, tylko go przegapiłam ??? Quote
Perełka1 Posted February 13, 2015 Posted February 13, 2015 Miałam na mysli bazarek, ktory miał powstac na fb... Chyba, ze jest, tylko go przegapiłam ??? to nie wiem, ja nie działam na fb Quote
PaSja Hera Posted February 13, 2015 Posted February 13, 2015 Miałam na mysli bazarek, ktory miał powstac na fb... Chyba, ze jest, tylko go przegapiłam ??? Miałam na początku tygodnia robić bazarek dla Nikolca na fb, pewne sytuacje zabrały mi energię .... dzisiaj bazarek będzie w formie roboczej(potrzebne fanty) mam nadzieję ,że w sobotę już ruszy. Quote
madziakato Posted February 13, 2015 Posted February 13, 2015 Miałam na początku tygodnia robić bazarek dla Nikolca na fb, pewne sytuacje zabrały mi energię .... dzisiaj bazarek będzie w formie roboczej(potrzebne fanty) mam nadzieję ,że w sobotę już ruszy. Poprosimy o link, jak będzie gotowy;-) Quote
DONnka Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 z bazarków ma jeszcze 72,50 zł, tylko czekam, bo magnesy z powodu braku zdjęc niegotowe Nie ma pośpiechu Kasiu :) Rozlicz na spokojnie :) Poprosimy o link, jak będzie gotowy;-) Bazarek na FB właśnie "się robi" Można "podejrzeć" i wstawiać fanty ;) Jutro zostanie upubliczniony https://www.facebook.com/events/586711028132098/586954964774371/?comment_id=586956914774176&ref=notif¬if_t=event_mall_reply Quote
bela51 Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 Super, ze juz jest bazarek. Zaraz podesle jeszcze zdjęcia nowej bluzeczki ( z metką). Zachęcam, moze ktos zechciałby ofiarowac jeszcze jakies fanty , dla naszego Nikolca ? 1 Quote
PaSja Hera Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 Gotowy :) https://www.facebook.com/events/586711028132098/586960604773807/?notif_t=event_mall_reply Quote
madziakato Posted February 17, 2015 Posted February 17, 2015 Ogłasza Go Ktoś? Powtórzę zasadnicze pytanie. Pozdrawiam Quote
DONnka Posted February 17, 2015 Posted February 17, 2015 Ogłasza Go Ktoś? Powtórzę zasadnicze pytanie. Pozdrawiam Z tego co wiem, to nowych ogłoszeń nie ma Ugrzęźliśmy przy temacie, na kogo ma być kontakt Padła propozycja, żeby po wstępnej selekcji kierować zainteresowanych do Roberta Starkiewicza Otwarte pozostaje pytanie, kto podejmie się robić wstępną selekcję Quote
PaSja Hera Posted February 18, 2015 Posted February 18, 2015 Z tego co wiem, to nowych ogłoszeń nie ma Ugrzęźliśmy przy temacie, na kogo ma być kontakt Padła propozycja, żeby po wstępnej selekcji kierować zainteresowanych do Roberta Starkiewicza Otwarte pozostaje pytanie, kto podejmie się robić wstępną selekcję Ogłoszenia Niko są odświeżone przez mnie ,kontakt na andzię :P Zrobię mu ogłoszenia świeże z nowym tekstem,ale potrzebuję namiaru na osobę ,której kontakt podam w ogłoszeniu. Czy propozycja z Panem Robertem nadal aktualna? Nie ma setek telefonów o Nikosia ,a może osobie doświadczonej byłoby łatwiej o nim rozmawiać z ewentualnymi chętnymi ?.... http://olx.pl/oferta/owczarek-dla-osoby-z-doswiadczeniem-w-pracy-z-psem-adopcja-CID103-ID8Odpb.html http://olx.pl/oferta/piekny-owczarek-szuka-milosnika-psow-z-charakterem-adopcja-CID103-ID8cK61.html Quote
Perełka1 Posted February 18, 2015 Posted February 18, 2015 Ogłoszenia Niko są odświeżone przez mnie ,kontakt na andzię :P Zrobię mu ogłoszenia świeże z nowym tekstem,ale potrzebuję namiaru na osobę ,której kontakt podam w ogłoszeniu. Czy propozycja z Panem Robertem nadal aktualna? Nie ma setek telefonów o Nikosia ,a może osobie doświadczonej byłoby łatwiej o nim rozmawiać z ewentualnymi chętnymi ?.... http://olx.pl/oferta/owczarek-dla-osoby-z-doswiadczeniem-w-pracy-z-psem-adopcja-CID103-ID8Odpb.html http://olx.pl/oferta/piekny-owczarek-szuka-milosnika-psow-z-charakterem-adopcja-CID103-ID8cK61.html tak, ale może podawać dwa numery telefonów jeden z adnotacją _sprawy zwiazane z adopcją, organizacyjne a drugi dot. charakteru psa to taka moja propozycja na szybko Quote
andzia69 Posted February 18, 2015 Author Posted February 18, 2015 Ja bym wolała zmianę osoby podejmującej sie wstępnej kwalifikacji - widać moja ocena jest niemiarodajna (np. jeśli chodzi o dom na Sląsku). Nie wiem nic na temat Nicko w tej chwili, Wiosna skąpi informacji czy jest tak samo, jakaś zmiana...cisza. Nienawidzę sytuacji, gdy się za coś płaci, a hotel ogranicza sie w sumie do brania kasy..nie rozumiem tego i nie jestem w stanie zrozumieć, ze inne psy maja zdjęcia, opisy, a Nicko? on jest...olany! to oczywiscie moje odczucie i jakoś nie mogę sie tego pozbyć. Dlatego moze waśnie tel. powinien być podany na Wiosnę - bo kto oprocz niej wie o tym psie więcej? Pasja - nie odnawiaj na mnie ogłoszen, nie chcę, zeby potem ludzie gadali, ze cudujemy, zwlekamy i że mają dosć adopcji przez wszelakie organizacje. Ostatnio to nagminne...pierwsze pytania odnośnie np. adopcji szczyli to mam, czy to na umowę i czy organizacja - nei wiem, o co chodzi, ale mogę się domyślać Quote
Recommended Posts