Jump to content
Dogomania

Przywiązana do drzewa drutem, porzucona, ale nadal ufna - HORYNKA MA DOM! :)

Recommended Posts

Posted

[quote name='Murka']

[IMG]http://images63.fotosik.pl/628/1a9c19579eeb4f62.jpg[/IMG]
[/QUOTE]

nie mogłam się powstrzymać - takie ładne zdjęcie Horynki :multi:
piękna fotorelacja, szczęśliwy pysiaczek Horynki :loveu:

Posted

Nikt nie dzwonił, nikt nie pyta o Horynkę.
Jedyna nadzieja w tej adopcji w pakiecie z Dropsem, ale na razie tez nie mam żadnych wieści.
Na szczęście Horynka nie wie, co tutaj planujemy;)

Posted

Tak - Horynka w hoteliku czuje się świetnie i świetnie wygląda:loveu:
Sunia zaczęła ten lepszy etap swojego życia - bez głodu i cierpenia.
Rozmawiałam dzisiaj z przyszłą Pańcią Horynki i mam jeszcze większą nadzieję, że nasza księżniczka już niedługo zamieszka u siebie:lol:

Posted

[quote name='Tola']Zaglądam do Horynki - co u suni?
Pod koniec tyg. będę dzwoniła do p. Magdy - potrzebne kciuki.[/QUOTE]
Żeby się wszystko udało....

Posted (edited)

Też trzymam kciuki mocno...

Tymczasem rozliczenie:

[B]Stan konta na 23 stycznia wynosił +547,10 zł[/B][B]
Wpłaty:[/B]
+205 zł Hanna I.
[B]Razem: +752,10 zł[/B]

[B]Koszty:[/B]
-360 zł hotelowanie
-10 zł odrobaczenie I
[B]Razem: -370 zł[/B]

+752,10 zł - 370 zł = +382,10 zł
[COLOR=#ff0000][B]Stan konta na 22 luty wynosi +382,10 zł.[/B][/COLOR]

Edited by Murka
Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']Tolu, pamiętaj o wypytaniu o miejscowość! ;)

Kciuki zaciśnięte![/QUOTE]

Pamiętam jak najbardziej:)
Denerwuję się, tak bardzo chciałabym, aby to wszystko udało się!
Pani Magda wydaje się ciepłą kobietą, wspominała, ze tęskni już do chwili, kiedy Horynka i Drops będą u nich.
Wiem, ze na takie chwile czeka się czasami bardzo długo, staram się wierzyć, ze wyjazd naszej parki to tylko kwestia czasu, ale dopóki psiaki są u Murki zawsze pozostaje cień niepewności...

Posted

Wystarczy poczytać Czarne Kwiatki, żeby przestać ludziom wierzyć. Przez telefon wydają się być wspaniałymi i wrażliwymi ludźmi. W rzeczywistości czasem jest inaczej. Dlatego znalezienie dobrego domu jest takie trudne.

Posted

Trzeba Państwa uprzedzić, że wizyta wchodzi w grę w najbliższy weekend i dobrze by było, gdyby się Państwo dostosowali, bo "wizytatorzy" będą akurat w okolicy, z tego, co zrozumiałam ;)

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']To ja po pracy będę się dziś do Toli dobijać, żeby wszystko uzgodnić :)[/QUOTE]
Już przeczytałam, zaraz próbuje dzwonić

Posted

Dzwoniłam, ale p. Magda wciąż poza zasięgiem (podobne było 2 tyg. temu, po przyjezdzie do Warszawy zaraz oddzwoniła).
Rozmawiałam z p. Darkiem, od którego wszystko to się zaczęło - adoptował ode mnie psa; to on zadzwonił i polecił właśnie swoich bardzo dobrych znajomych, którzy szukali suczki i psa w potrzebie.
Pan Darek postara się skontaktować z rodziną.
Tutaj wątek szczęściarza Barnaby i jego zdjęcia u p. Darka
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/179364-Zmarł-właściciel-Barnaba-pozostał-sam-JUZ-MA-DOM[/URL]!!!

P. Darek powiedział, ze budowa trwa i dopiero po jej zakończeniu psy mogą przyjechać.
Zajrzałam do swojego postu po pierwszej rozmowie z p. Magda i tam wyraznie napisałam, ze adopcja na przełomie lutego i marca.
A potem coś mi się pokręciło i wydawało mi się, ze to ma być przełom stycznia i lutego - dlatego dzwoniłam do p. Magdy;)

Wiem, ze to trwa i wciąż nie mamy tej 100% pewności.
Ale jak tyle wytrwaliśmy - damy radę jeszcze trochę.

Posted

To napiszę jeszcze tutaj. Dobre duszyczki od wizyty PA będą w okolicach Tucholi w niedzielę. Jeśli nie uda się dodzwonić do Państwa do tego dnia to będą tam jeszcze w następny weekend bądź za 2 tygodnie. O zwrocie pieniędzy za paliwo nie chcą nawet słyszeć :)
Nutusia potwierdzi, ze to ludzie doświadczeni w wizytach PA, także na pewno przyszły domek będzie zlustrowany ze wszystkich stron!

Także czekamy teraz na sygnał z przyszłego domku :)

Posted

Horynka nam wczoraj i dzisiaj nawiała z posesji. Wczoraj wykombinowała sobie dziurę w płocie, ale dzisiaj to już nie wiem jak wyszła... Przez płoty na pewno nie przeskakuje, raczej wykombinowała sobie jakieś przejście typu wdrapanie się na coś i potem hop przez płot, bo już wrócić nie miała jak i musieliśmy ją wpuszczać przez bramę. Teraz będzie wychodzić pod kontrolą to może się zdradzi. W każdym razie trzeba mieć na uwadze, żeby ogrodzenie było solidne. Na szczęście Horynka nie ma zapędów do polowania - kury u sąsiadki całe i zdrowe :) Poza tym sunia nie oddaliła się, przyszła jak ją tylko przyłapaliśmy na ucieczce.