Jump to content
Dogomania

Przywiązana do drzewa drutem, porzucona, ale nadal ufna - HORYNKA MA DOM! :)

Recommended Posts

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']Nie wiem jak Ty, ale ja będę się bała po adopcji odbierać każdy telefon od p.Magdy w obawie co nie zmalowali...

Tfu, tfu![/QUOTE]
Ja już się boje odbierać tel od Murki...
Nie wiem jak, ale musimy to jakoś przeżyć.
Do p. Magdy trzeba będzie jeszcze zadzwonić tuz przed wyjazdem i pogadać

Posted

Ja teraz Horynkę wyprowadzam na automacie, Dropsik łazi za nami krok w krok, więc nie ma obawy, że zwieją.
TZ pozwala Horynce biegać luzem, ale nie spuszcza jej z oka i przedwczoraj już próbowała przy nim przełazić, ale ją ściągnął z płotu ;)

Też się boję, żeby w nowym miejscu psiaki nie zwiały...

Posted

Jak Horynka znosi chodzenie na lince;)
Termin transportu zbliża się nieubłaganie; p. Magda nie przysłała jeszcze zdjęć, jak do soboty nie wyśle - będę dzwoniła.

Posted

Zachwycona nie jest, ale ja tam wolę nie ryzykować. Zwłaszcza teraz jak Drops wykombinował, że może pójść za nią.
Mam nadzieję, że ogrodzenie będzie ukończone i szczelne do 25-tego...

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']Nawet jak ukończone i szczelne to się boję, bo będzie z siatki... :([/QUOTE]

Mamy już zdjęcia ogrodzenia - faktycznie nie jest solidne, psy jak zechcą mogą je pokonać.
Ja też boje się - trzeba uczulić p. Magdę, żeby na poczatku nie zostawiała psów samych, powinny być na noc zamykane w pomieszczeniu.

Posted

U nas Horynka na początku nie szukała przygód, więc może tam też będzie grzeczna przynajmniej na początku...

Tymczasem rozliczenie:

[B]Stan konta na 22 czerwca wynosił 0 zł
Wpłaty:[/B]
+66 zł Iwona K.
+24 zł Martyna K.
+40 zł Anna K.
+20 zł Radosław Z.
+30 zł Kajetan K.
+34 zł Iwona K.
+25 zł terra (bazarek)
+27 zł Martyna K.
+20 zł Magdalena M.
+100 zł Ciocia Zosia
[B]Razem: +386 zł[/B]

[B]Koszty:[/B]
-300 zł hotelowanie
-8 zł Fiprex
[B]Razem: -308 zł[/B]

+386 zł - 308 zł = +78 zł
[COLOR=#ff0000][B]Stan konta na 22 lipiec wynosi +78 zł.[/B][/COLOR]

Posted

Dziękujemy wszystkim za wpłaty:loveu:
Horynka i Drops wyjeżdżają w piątek - pati-c będzie u Murki ok. 10.00
Potrzebne kciuki i może ten bezdech....

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']U Dropsa bezdech panuje już od długiego czasu - mogę też tutaj trochę "pobezdychać" dla Horynki :evil_lol:[/QUOTE]
Pobezdychaj, pobezdychaj, może Horynka w ds odpuści i da sobie spokój z wyprawami przez ogrodzenie:evil_lol:

Posted

Piąteczek już niedaleko. Zaciskam kciuki.

[B]Murka[/B], bardzo proszę o potwierdzenie mojej wpłaty bazarkowej na tym wątku:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/253416-Zako%C5%84czony-Bluzeczki-garsonki-drobiazgi-dla-Poli-i-Horynki-do-30-czerwca/page17[/url]

Posted

[quote name='Nutusia']Też bezdycham i liczę na to, że najpierw zechcą pozwiedzać nowy teren, który jeśli dobrze pamiętam jest dość rozległy...[/QUOTE]
Patrycja wyjeżdza jutro ok. 6 rano i około 11 będzie u Murki.
Na miejsce do ds chce dojechać ok. 20.00 - 21.00
Ja dzisiaj znowu p. Magdzie nadawałam, ze tak bardzo boimy się ucieczki i żeby uważała, uważała:oops:

P. Magda wzięła tydzień urlopu żeby mieć psy na oku.
Jutro planują spacer po posiadłości i zapoznanie z całym terenem (od jutra już Horynki i Dropsa).

Posted

[quote name='Havanka']Pewnie transport po psiaczki już w drodze do Murki... Też się trochę denerwuję. Dziś pierwszy dzień nowego życia Dropsa i Horynki ! Powodzenia ![/QUOTE]

Już jadą, wyjechali o 9.30
Oby było dobrze!:modla:

Posted

No i pojechała Horynka, Dropsik chciał koniecznie się zmieścić razem z nią (w budce się mieściły ;) ), ale są obok siebie, więc na pewno jest spokojny. Horynce założyłam szelki z adresatką. Myślę, że nie będzie od razu myślała o zwiedzaniu okolicy samopas, a Drops będzie się jej trzymał jak rzep :)

[IMG]http://images66.fotosik.pl/29/068954be9123cc58gen.jpg[/IMG]