Murka Posted May 22, 2014 Author Posted May 22, 2014 Rozliczenie Horynki: [B]Stan konta na 23 kwietnia wynosił +24,10 zł Wpłaty:[/B] +60 zł Iwona K. +150 zł Fundacja ZEA +50 zł Marek Cz. [B]Razem: +284,10 zł[/B] [B]Koszty: -300 zł hotelowanie[/B] +284,10 zł - 300 zł = -15,90 zł [COLOR=#ff0000][B]Stan konta na 23 maj wynosi -15,90 zł.[/B][/COLOR] Quote
Tola Posted May 27, 2014 Posted May 27, 2014 [quote name='terra']Nie ma żadnych wieści o domku?[/QUOTE] Pani Magda dzwoni, jesteśmy w kontakcie, być może już niedlugo psiaki pojadą - nie chcę jednak zapeszać i na razie 0 radości... Quote
Murka Posted May 31, 2014 Author Posted May 31, 2014 Horynka pozdrawia z nowym kolegą Felkiem :) [IMG]http://images64.fotosik.pl/1030/0a9922c9f8ed4801gen.jpg[/IMG] [IMG]http://images61.fotosik.pl/1029/0b59096811765529gen.jpg[/IMG] Zastanawiam się od jakiegoś czasu nad jej chudością, tzn. ona ma taką dziwną budowę, bo ma wcięcie w talii, ale kręgosłupa nie widać i nawet trudno wymacać. Apetyt ma i jedzenie zostaje w misce, więc to nie z powodu jedzenia raczej. Jest za to bardzo aktywna, nakręca na się na inne psy przy swoim boksie, może przez to wszystko spala... może to przez upały... sama nie wiem czy to chudość, szczupłość czy po prostu taką Horynka ma budowę? Quote
agat21 Posted May 31, 2014 Posted May 31, 2014 Myślę, że to taka modelka po prostu jest ;) Jeśli kręgosłupa nie mozna wymacać, jedzenie zostawia w misce - to taki typ po prostu. Jak moja księżniczka Kita, która ma też figurę i chód modelki na wybiegu :D Quote
Tola Posted May 31, 2014 Posted May 31, 2014 [quote name='Murka'] Zastanawiam się od jakiegoś czasu nad jej chudością, tzn. ona ma taką dziwną budowę, bo ma wcięcie w talii, ale kręgosłupa nie widać i nawet trudno wymacać. Apetyt ma i jedzenie zostaje w misce, więc to nie z powodu jedzenia raczej. Jest za to bardzo aktywna, nakręca na się na inne psy przy swoim boksie, może przez to wszystko spala... może to przez upały... sama nie wiem czy to chudość, szczupłość czy po prostu taką Horynka ma budowę?[/QUOTE] Na zdjęciach nie wygląda na chudą, wydaje się, że przytyła od czasu bezdomności... Murka -a czy sunia ostatnio schudła, czy jest taka od początku pobytu? Oby to nie jakiś nowy problem... Kolega superowy:) Quote
terra Posted May 31, 2014 Posted May 31, 2014 Chyba teraz Horynka więcej się rusza, więc może zrobiła się bardziej figurowa. Kumpel słodki :) Zapraszam na bazarek w połowie dla Horynki: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/253416-Dla-Pa%C5%84-i-Pan%C3%B3w-to-i-owo-na-rzecz-Poli-i-Horynki?p=22184727#post22184727[/url] Quote
Murka Posted May 31, 2014 Author Posted May 31, 2014 (edited) Wydaje mi się, że teraz na wiosnę wcięcie zrobiło się bardziej wyraźne, ale dużo psów szczupleje na wiosnę/lato, bo jest ciepło i nie chce im się jeść itd. Poza tym Horynka jest wesoła, aktywna itd. Nawet kaszlu ostatnio nie słyszę nawet jak się zmacha. Także nie widać, żeby coś jej dolegało. Koopki ok. Ona od początku miała takie jakby szerokie żebra i wydaje mi się, że to po prostu taka specyficzna budowa, ale sama już nie wiem. Jak patrzę na pierwsze fotki, to wydaje mi się, że klatę teraz ma jednak większą. A tu np. na fotce muzzego widać te żebra sterczące (nie zawsze je widać, zależy jak się sunia ustawi): [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-OslcT-b1Klg/UmVW57ub0qI/AAAAAAAALQ0/pXqn3bJYK14/w763-h572-no/IMG_2637_resize.jpg[/IMG] Edited May 31, 2014 by Murka Quote
Tola Posted June 5, 2014 Posted June 5, 2014 Podczas ostatniej rozmowy z TZ p. Magda powiedziała, ze w czwartek po 1 czerwca da znać, w jakim stanie jest budowa ogrodzenia dla psów. Dzisiaj zadzwoniła ale w czasie, kiedy byliśmy u siebie na wsi, a tam nie zawsze jest zasięg... Połączenie TZ zauważył, gdy wróciliśmy do Zamościa; oddzwaniał, ale tym razem zasięgu nie było u p. Magdy:shake: Jakoś wciąż mamy pod górkę:roll: Jutro będziemy próbowali się skontaktować i porozmawiać. Quote
Tola Posted June 6, 2014 Posted June 6, 2014 :multi: Psy mogą przyjeżdżać:lol: Jeszcze oczywiscie tylko wizyta PA - mam nadzieję, ze wszystko będzie ok:lol: Horynka i Drops proszą o mocno zaciśnięte kciuki Quote
Nutusia Posted June 6, 2014 Posted June 6, 2014 Jeju... choćbym nosem miała pisać z powodu zaciśniętych kciuków - trzymam zaciśnięte do białości!!!! :) Quote
Havanka Posted June 6, 2014 Posted June 6, 2014 [quote name='Nutusia']Jeju... choćbym nosem miała pisać z powodu zaciśniętych kciuków - trzymam zaciśnięte do białości!!!! :)[/QUOTE] [quote name='terra']:) zaciskam z całych sił[/QUOTE] Przyłączam się i też moooocno zaciskam ! Quote
Tola Posted June 9, 2014 Posted June 9, 2014 Pinczerka jest w trakcie załatwiania wizyty, czekamy... Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted June 9, 2014 Posted June 9, 2014 Państwo od wizyty PA mają mi dać znać najpóźniej do jutra czy w weekend dadzą radę - wszystko zależy od tego, czy będą akurat jechać w tamte tereny. Więc trzymajcie kciuki! :) Quote
Tola Posted June 9, 2014 Posted June 9, 2014 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']Państwo od wizyty PA mają mi dać znać najpóźniej do jutra czy w weekend dadzą radę - wszystko zależy od tego, czy będą akurat jechać w tamte tereny. Więc trzymajcie kciuki! :)[/QUOTE] Trzymam mocno! Quote
Tola Posted June 9, 2014 Posted June 9, 2014 (edited) [URL="http://www.fotosik.pl"]Szukam pomocy dla tego smutasa... Od wielu lat w schronisku. Smutny, opuszczony, bez nadziei na własny kącik i przyjazną dłoń... Kiedyś miał swój dom, swojego pana – teraz jego świat to kawałek miejsca na wybiegu.. [IMG]http://images61.fotosik.pl/1060/22e001b8231b5ac7med.jpg[/IMG][/URL] Edited June 9, 2014 by Tola Quote
Nutusia Posted June 10, 2014 Posted June 10, 2014 Tolu, zgłosiłaś smutaska do Ciotek wielbicielek rasy? ;) Quote
Tola Posted June 10, 2014 Posted June 10, 2014 [quote name='Nutusia']Tolu, zgłosiłaś smutaska do Ciotek wielbicielek rasy? ;)[/QUOTE] Zgłosiłam parę tyg. temu - nie ma zainteresowania:( Quote
Recommended Posts