Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Ojej, to już ponad miesiąc jak nie pisaliśmy co u Gajulca słychać.

Wszystko jest w porządku, Gajula dalej wesoła jak szczypiorek na wiosnę. Dni robią się powoli coraz dłuższe, więc czasem udaje mi się po pracy pojechać gdzieś z Gają w ciekawe miejsce. Ostatnio na przykład wędrowaliśmy sporo po osiedlu mojej mamy i psinka zobaczyła kaczki. Nie powiem żebym był bardzo zadowolony z reakcji małej mordki. Najpierw się długo przyglądała, a później zaczęła na kaczki szczekać. Trzeba było małą zabrać, bo na kaczki szczekać nie wolno:)

Z wyjść nie mam zdjęć, bo Gajula porusza się przeważne zbyt szybko. Za to wklejam zdjęcie z niedzielnego, domowego lenistwa:)

mhdbiv.jpg

Posted

Nie jestem do końca przekonany, że chodziło jedynie o przywitanie:)

Dziś żeby nie straszyć kaczek powędrowaliśmy do lasu i mała paskuda też była zadowolona.

sw3ggy.jpg

• Upvote 1
Posted

Pogoda cały czas sprzyja więc Gajulec ma dłuższe i ciekawsze wyjścia praktycznie codziennie. Dziś na przykład wędrowaliśmy sobie nad Wisłą:)

Po spacerku psisko spało prawie do wieczornego wyjścia.

2mrce94.jpg

Posted

Ten czas na spacery pojawia się wtedy, gdy dzień staje się dłuższy i dlatego staram się wykorzystać ten czas jak najlepiej:)

W zimę takich luksusów niestety nie ma i spacery są w bliskiej okolicy:(

Posted

Rzadko zdarza się, żeby Rodzinka sprostała potrzebom psiaka w kwestii ruchu i nowych doznań. Wy jesteście dla mnie absolutnie idealnym domem dla tej super szybkiej Strzały:-) Gaja w domu z mniejszą ilością ruchu byłaby po prostu nieszczęśliwa....

Posted

Gaja w domu z mniejszą ilością ruchu byłaby po prostu nieszczęśliwa....

Gajula z małą ilością ruchu to przede wszystkim byłaby niemożliwa w domu:) Ją energia po prostu rozsadza od środka. Jak się wybiega po południu to wieczorem sobie odpoczywa. Jak nie jest wybawiona to potrafi do późnych godzin przynosić zabawki, zaczepiać, a nawet czasem podłapuje za nogawki:) Dlatego lepiej wybawić się w dzień. A dzisiaj Gajulca energia rozpierała do tego stopnia, że aż na treningu trener nie był zbyt zadowolony;)

Posted

Dziękujemy za życzenia. Również życzymy tu zaglądającym

Wesołych Świąt, smacznego jajka i chwili wytchnienia od codzienności.

• 3 weeks later...
Posted

Ostatnimi czasy pogoda niezbyt dopisywała, więc większych wypraw z Gajulą nie robiliśmy, ot wędrówki po pobliskim lasku i okolicy. Teraz pomału robi się słonecznie to może w tym tygodniu jakieś wyprawy uskutecznimy:)

Na szczęście oprócz długich wypraw możemy sobie zapewnić trochę aktywności w domu, na przykład wspólnymi zabawami:)

Na zdjęciu oprócz Gajulca (i mojej ręki) możecie zobaczyć ulubioną zabawkę naszej małej mordki. Zabawkę nazywamy glizdą. To takie podłużne coś w paski, co piszczy i jest pokryte materiałem. Gajula przepada za tą zabawką. Często ją przynosi żeby jej chować, rzucać, albo zabierać. Zabawka ma jeszcze jedną zaletę jest trwała, ma już kilka miesięcy! A w zapasie mamy drugą:)

wcmw0i.jpg

Posted

Cieszymy się, że Gajulec jest z nami i to nie tylko z powodu jej obecności i ogromu radości w domu.

Dobrze, że trafiła do nas, ponieważ czasami potrafi być trudnym psiakiem (teraz jest to coraz rzadsze), na dodatek wymaga ciągłej pracy (pewnie dlatego, że ma coś z bordera:)). Gdyby trafiła do ludzi, którzy nie mają do psiaka cierpliwości mogłaby nie być szczęśliwa. Zdarza się, że na spacerkach potrafi rozedrzeć mordkę na inne psy, czasem (rzadko) kogoś obszczeka, ale nauczyliśmy się jak z Gajulą współpracować i wyjścia są coraz wspanialsze. Poza tym podejrzewamy, że Gajulę ktoś bił w jej "poprzednim życiu", w domu muszę unikać szybkich ruchów bo Gajulę to potrafi zaniepokoić.

Taka garść wieczornych przemyśleń...

A tak w ogóle to jak nie kochać tej wspaniałej psinki:)

2h3u3a9.jpg

Prawda, że ślicznie leży?

• Upvote 1