Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ehhh... Pewnie jakbym była bogatsza to by się nawet nie zastanawiała, żeby go zostawić... On jest taki wpatrzony we mnie, teraz usiadł sobie i patrzy tymi swoimi ślepkami :-( ale raczej nie dam rady utrzymać czwartego zwierzaka :-( To bedzie cięzka noc, bitwa myśli... i Mongo w łóżku, bo on inne miejsca do leżenia nie uznaje :D chociaż próbuję go tego oduczyć :P

Posted

[quote name='Mysia_']

Ehhh... Pewnie jakbym była bogatsza to by się nawet nie zastanawiała, żeby go zostawić... On jest taki wpatrzony we mnie, teraz usiadł sobie i patrzy tymi swoimi ślepkami :-( ale raczej nie dam rady utrzymać czwartego zwierzaka :-( To bedzie cięzka noc, bitwa myśli... i Mongo w łóżku, bo on inne miejsca do leżenia nie uznaje :D chociaż próbuję go tego oduczyć :P

Mysiu a może mógłby u Ciebie zostać a my (deklarowicze) byśmy opłacały jedzenie i weterynarza?

Posted

Mysia no i się poryczałam przez Ciebie :-( :shake: a raczej przez te fotki. Monguś jest niesamowity. Patrze na te zdjęcia i nie mogę uwierzyć, że to ten sam pies. Niesamowita zmiana. Mysia, a może jednak...? :roll: Wiesz o co chodzi :eviltong:

Posted

Na poprzedniej stronie też są foty!!!! O rany! Jak Mongo i Myisa przeżyją to rozstanie???

Rozumiem, że gdyby Mysi przyszło do głowy prowadzenie hoteliku dla Mongo - to darczyńcy przystaną na to z entuzjazmem?

Posted

Niestety. Ona ma m.inn. taką starą sukę Kajuchę, która ma różne problemy psychiczne - stany lękowe i całą noc dygotała. Mysia mi napisała właśnie smsa- że całą noc biła się z myślami, ale w końcu uznała, że to zbyt ryzykowne. Ta Kajucha to b. stare psisko - też ze schronu oczywiście.

Posted

Posłałam 350 na hotelik

Dziękujemy bardzo za ostatnie wpłaty: Ciepluszkowi:loveu: (50 zł na transport! :multi:) Anecie z Siemianowic :loveu: i Kmurdz :loveu: (obie wpłaty zaksięgowałam na czerwiec - szczegóły na pierwszej stronie).

Jak dzwoniłam do Mysi przed 12 - to Mongołek obsikiwał wszystko co się da a Redi (też z Zabrza z jeszcze dłuższym stażem w schronie) poprawiał. Mongo podoba się ogród i wydaje się zachwycony zamianą schroniskowego boksu na domek z ogrodem... :lol:

Posted

Widzę, że dziewczyny nadal odsypiają wczorajszą szaloną podróż...
To może na razie napiszę tylko, że Kikou zgłasza reklamację - omyłkowo został jej dostarczony pies z wyglądu podobny do Mongołka, ale nic innego się nie zgadza! Ten pies, który trafił do Kikou jest wyluzowany i kontaktowy. Rozwalony na kanapie domaga się uwagi dla swojego brzuszka - przyjmuje z wdziękiem należne mu hołdy i pieszczoty, inne psy ma gdzieś - interesuje go kontakt z człowiekiem i wygodne życie...

Posted

Bjuta napisał(a):
Widzę, że dziewczyny nadal odsypiają wczorajszą szaloną podróż...
To może na razie napiszę tylko, że Kikou zgłasza reklamację - omyłkowo został jej dostarczony pies z wyglądu podobny do Mongołka, ale nic innego się nie zgadza! Ten pies, który trafił do Kikou jest wyluzowany i kontaktowy. Rozwalony na kanapie domaga się uwagi dla swojego brzuszka - przyjmuje z wdziękiem należne mu hołdy i pieszczoty, inne psy ma gdzieś - interesuje go kontakt z człowiekiem i wygodne życie...

Bjutko, cudowne wieści:):):):)
Bardzo się cieszę, że Monguś zaklimatyzował się:)

Posted

Monguś zwany Bogusiem to najlepszy przykład na to, że w schronisku zupełnie nie można poznać psa i przewidzieć co będzie w domu :crazyeye: szok, szok i jeszcze raz szok... Może i mieszkał u meneli, ale na pewno pozwalali mu spać na kanapie, na pewno nauczyli załatwiania potrzeb na dworze (nie mam tu na myśli zaznaczenia teranu, bo niestety to Monguś robi:oops:). No i na pewno ktoś go nauczył dawac buziaki, bo on to robi prawie cały czas, są coprawda bardzo śmierdzące, ale bardzo szczere :evil_lol: Monguś wywala się do góry brzuszkiem i należy go po tym brzuszku głaskać :cool3: Jest cudny.... Bardzo długo myślałam o zostawieniu go u siebie, ale ze względu na Kajuchę nie mogę, ona i tak już ma wystarczająco dużo stresów, jest na lekach :-( a jak Monguś u nas był to nie spała całą noc, cały czas dreptała i popiskiwała :shake: Wiem jednak, że Monguś u Kikou bedzie miał świetnie, ogródek mu się spodobał, psiaki mu odpowiadają i cioteczka Kikou też :loveu: będzie dobrze na pewno :loveu:
Bjutko, tez chwilkę m9ałam wątpliwości, ale to napewno Mongołek :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Mówiłam wczoraj Kikou, że Mongołkowi też trzeba zrobić porządek z ząbkami i myśle, że przy okazji jednej narkozy też kastrować, poki co żadna sunia tam nie ma cieczki, ale jakby tak sie zdarzyło to wtedy bedzie sajgon, bo znam tego wariata i jego zapędy :roll::eviltong: dlatego myślę, że trzeba mieć na uwadze koszty badań i potem ewentulanego zabiegu ;) Bjutko z konta Mongusia z paliwa zostało 30 zł, wyślę Ci na konto, tylko mi podaj ;)

Droga była ciężka, ale Pati to świetny kierowca i należą się jej wielkie podziękowania :loveu: Mój tata zawodowy kierowca jak się dowiedział ile Pati ma lat i jaką wczoraj trasę pokonała stwierdził, że jest pełen podziwu :loveu:

Teraz będą kolejne fotki :cool3:

ostatni fotka w moim domu :cool3: chyba komuś coś się pomyliło :diabloti:

tu już w trasie... całą drogę Monguś był bardzo grzeczny, głównie spał :loveu:

no i już u Kikou :loveu:

Posted

zdecydowanie najbardzej fotogeniczny jest Rediśko.... piękne zdięcia

a Monguś w dobrej kondycji, zupełnie odprężony, część dnia spędza na podwórku, a kiedy wraca odrazu wskakuje na kanape i praktycznie inne miejsca nie istnieją..., daje sie głaskać, nadstawia brzuszek chętnie no i rzeczywiście jak tylko sie schyle rozdaje słodkie nieco "wonne" buziaki...
i w nocy też sie umościł w rogu łóżka ;) próbował też wejść na stół, no ale na to już nie pozwalam,
(na kanapy i łóżka pozwalam wchodzić tym psiuniom które mają chęć i ...dają rade wskoczyć)
normalnie gdyby nie to ciągłe znaczenie Monguś jest słodkim, adopcyjnym piesiem...

Posted

przypuszczam, że w domu gdzie nie ma innych psów to by tak nie znaczył... U mnie raz nasikał przy drzwiach gdzie z reguły śpi moja Wika i raz próbował w moim pokoju, a tam prawie non stop siedzi Kajucha....

Posted

tak, bez dwóch zdań zawsze jak jest wiecej piesiów znaczenie sie nasila...
a po kastracji jest nawet szansa że całkiem da sobie spokój, czasem sie udaje...

mieliśmy takiego małego dziadzia(+/- 10-12latka), ktory znaczył bardzo uporczywie w dt (gdzie są inne samce)
i po kastracji chyba po 3miesiącach uspokoiło sie zupełnie..

Posted

troche sie martwie,
mamy mały regres,
Misio mały wypierdek z naszego wroclawskiego schroniska http://www.dogomania.pl/threads/184694-Misio-mały-kudłaty-chuligan-szuka-odpowiedzialnego-domku-PROSI-O-ŻYCIE!!!!!/page2?p=14633854
podgryza Mongusia, a on jest taki wrażliwy,
że z kanapy przeniósł sie do kuchni i z tej tej kuchni na razie nie bardzo chce wychodzić i jak wyjdzie na dwor nie chce wracać...
Misio chodzi po domu w kagańcu, nawet w nocy spał dzisiaj w kagańcu bo potrafi wstać i podgryzać wieksze pieski...
w dzień zamykam go na kilka godzin w osobnym pokoju żeby odpoczął od kagańca a inne psiaki od niego...
Misio za ok.4-6 tygodni wyjedzie do niemiec bo jest zgloszony w fundacji ktora bierze pieski z naszego schroniska ale na razie mamy troche ciężko,
cholera serce mi peka i stres zżera bo Monguś tak dobrze sie czuł, a teraz znowu troche zamknął sie w sobie...

Posted

Kurczę, ponad miesiąc to jeszcze sporo... Widziałam zniszczone drzwi - bardzo Ci współczuję... Misio to kawał drania! A wygląda na takiego słodziaka. Gdzie w takim małym stworku mieści się tyle testosteronu?