Bjuta Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Moi drodzy, żarty się skończyły - rozsyłam nr konta! :eviltong: DEKLARACJE STAŁE 20 - Bjuta 10 - Gonia13 50 - Ketunia z Asią 10 - BasiaD 30 - zekiye 20 - Ma6da 10 - Beatka (koleżanka Bjuty) 10 - Madziak25 5 - Klaudia 50 - Hania 25 - Sabina02 10 - Baśka - koleżanka Bjuty 10 - Aneta 10 - Asia 25 - Monika 10 - Ciepluszkowie 10 - Świetlista 10 - Ciocia Goni13 25 - Kmurdz czyli 350 :lol: :multi::multi::multi: :lol: Quote
maarit Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Zajefanie.... To jutro wysyłam i cobym miała równo wszędzie to na kwiecień i maj - jak wszystkie deklaracje stałe bo mi się pomiesza OK? Razem ode mnie i cioci Basi :) Quote
Bjuta Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Super!!! A ja melduję, że Mongołek już ma na koncie pierwsze 25 zł od Kmurdz Quote
maarit Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Bjuta patrz - "ostatni bedą pierwszymi" :) Tak się cieszę że Monguś się już pakuje :) Quote
ketunia Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Super wieści. :) Bardzo się cieszę. Jutro przeleję pieniążki na Mongołka. Quote
Bjuta Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Mysiu, czy Mongołek mógłby się z Rotkami zabrać - bez psychicznego wsparcia kogoś, kogo zna??? rotek_ napisał(a):na dniach jedziemy z wrocka do katowic i gliwic potem wracamy z powrotem gyby ktoś coś miał do przewiezienia chętnie pomożemy chcemy podzielić koszty transportu samochód spory ale na gaz więc koszt około 60-70zł Quote
Mysia_ Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 Bjutko może być cięko, bo Mongołek nie potrafi zupełnie chodzić na smyczy, nie przejdzie ani kroczku tylko kładzie się do góry brzuchem, nie wiem czy obca osoba będzie mogła go przenosić... Quote
Bjuta Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Mysiu, to kto z nim pojedzie? Rotek będzie jechała z dużą klatką - ale rozumiem, że to nie rozwiązuje sprawy. Mysiu, a nie oddelegowali by Cię ze schroniska na jeden dzień w podróż? Albo kogoś, kogo Mongołek zna? Dziękujemy wszystkim za wpłaty! :loveu: 25 - Kmurdz (12.VI) 10 - Madziak25 (13.IV) 50 - Henryka z Rudy Śl (13.IV) 10 - Aneta z Siemianowic (13.IV) 10 - Asia z Siemianowic (13.IV) stan konta + 105 Quote
maarit Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Ja wysłałam dzisiaj za siebie i ciocię za 2m-ce. Mongołku juz tak blisko... Quote
Mysia_ Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 Bjutko, tak jak pisałam juz na ogólnym w najbliższe dni odpadam - w pracy sporo zajęć, ale to jakoś dało by się przeskoczyć... Kiedy by to miało być? W czwartek mam rozprawę w sądzie, w piątek mój tata będzie miał najprawdopodbniej operację, w szpitalu jest juz od tygodnia i pewnie jeszcze trochę pobędzie :-( W sobotę i niedziele zaplanowane (i zasłuzone) wolne ma już Sandra, więc weekend też odpada, a jeśli chodzi o przyszły tydzien to może by była większa szansa, ale jeszcze nie wiem jak to się poukłada. A druga osoba, która lepiej zna Mongołek to moja Madzia, ale ona to już w ogole ma zajęć tyle, że głowa boli :-( postaram sie coś wymyśleć... Quote
Bjuta Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Jakoś przeoczyłam Twój wpis na ogólnym :oops: Mysiu - oczywiście, że musisz być z Tatą -to nie ulega wątpliwości. Skoro Mongo potrzebuje ludzkiego towarzystwa w podróży i nie można go puścić bez obstawy, to cierpliwie czekamy - kiedy dasz radę. I zdrowia dla Taty! :lol: Quote
madziak25 Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Dziewczynki! kiedy by miał być ten wyjazd??ja zobacze jak mam zajęcia w ten weekend i dam znać!może coś mi się uda wykombinować żeby pojechać:)zobacze czy możeby w piątek??dam znać:) Quote
Bjuta Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Rotek na ogólnym pisała tak: rotek_ napisał(a):na dniach jedziemy z wrocka do katowic i gliwic potem wracamy z powrotem gyby ktoś coś miał do przewiezienia chętnie pomożemy chcemy podzielić koszty transportu samochód spory ale na gaz więc koszt około 60-70zł rotek_ napisał(a):samochód spory klatka transportowa taka jaką używa się na lotniskach tylko nie ma kółek spokojnie duży owczar zmieści się do niej jesli nic się nie znajdzie jedziemy do gliwic najpóźniej do piątku Madziaku - w sumie tylko Rotek wie, kiedy będzie jechać. No i powrót by wypadł pociągiem... EDIT Już wiem Rotek w obie strony będzie jechała w piątek. Myśli, że gdyby Mongołka wsadzić w klatkę (będzie miała dużą) to może da radę sama. Ale oczywiście chętnie weźmie pasażera ludzkiego - tylko, że ten ludzki pasażer wyląduje wieczorem w Gyfowie śląskim (gdzie Kikou), albo w Uściechowie (gzie Rotek) no albo gdzieś w okolicy - no i co ten ludź ma dalej zrobić? Nocny pociąg. No raczej nie. Więc kochani - wydaje mi się, że szukamy transportu! Jakby co - Rotek mnie upoważniła do podanie swojego nr tel.889-137-137 Ja niestety 16.IV znikam z Katowic, a 17 wylatuję w służbową podróż i wracam 28IV... Więc będę totalnie wyjęta z dogomanii. I to kiedy trzeba organizować transport Mongołka i pilnować wątków Gaspara i KameloFaxa. :shake::oops: Ale nic nie poradzę i wątpię, czy mi się tam uda logować albo chociaż podglądać co się dzieje. Telefony minuta 9 zł - więc się przez ten ponad tydzień nawet tak nie będę włączać. Quote
maarit Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Ktoś musi nadzorować "interesy" Mongołka... Jesteśmy tak blisko... Quote
Mysia_ Posted April 14, 2010 Author Posted April 14, 2010 Ciotki, przyznam szczerze, że ja boję się go puścić bez znajomej mu osoby, jesli.. tfu tfu... coś by się wydarzyło, zwiałby czy coś to obca osoba na 100% go nie złapie (nie wiem czy nawet bliskiej mu osobie to by sie w ogóle udało, ale zawsze większa szansa)... i tak jak już pisałam, nie wiem czy obcej osobie pozwoli wziąć się na ręce. Mongołek od kiedy zaczełam się nim zajmować (dobrych kilka lat temu, jakieś 7 chyba...) uczynił ogromne postępy - podchodzi do krat kiedy widzi ludzi (kiedyś od razu zwiewał), przez karty boksu od jakiegoś czasu daje się nawet czasem pogłaskac komuś obcemu, ale w boksie to cud jak mi się uda go pogłaskać. Myślę, że ta cała akacja musi byc dopięta na ostatni guzik, bez pośpiechu, ale dokładnie. Jesli coś by się stało to po prostu sobie tego nie wybaczę. Quote
Bjuta Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 No to się śpieszmy. Możemy się zrzucić np na transport i poprosić Pati, albo Asiowego Kubota? Albo jak ja wrócę - może pomolestuję mojego TZ-ta? (Mysiu - czy jak wróciło stare dogo możesz edytować posty?? Już się trochę odzwyczaiłam od starego). Quote
Bjuta Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Co ja tam napisałam? Miało być - NIE śpieszmy. Quote
madziak25 Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Cioteczki! ja chętnie pojadę z Mongiem ale niestety w piątek muszę być w Gliwicach w pracy-zostałam przenieniona i przed otwarciem trzeba pare rzeczy dopilnować.Słuchajcie a może by skombinować transport samochodowy-wydaje mi się że Mongo lepiej by go zniósł.zapmnijmy wszystko na ostatni guzik:) Quote
Bjuta Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 No to trzeba zrobić zrzutę na beznzynę i np. poprosić Pati_Zabrze, jakoś zgracie terminy i fiu... Quote
Bjuta Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 KWIECIEŃ 2010 25 - Kmurdz (12.VI) 10 - Madziak25 (13.IV) 50 - Henryka z Rudy Śl (13.IV) 10 - Aneta z Siemianowic (13.IV) 10 - Asia z Siemianowic (13.IV) 50 - Ketunia i Asia (14.IV) 20 - Gonia 13 (14.IV) 20 - Ciocia Goni (14.IV) 10 - Klaudia (14.IV) stan konta + 205 Tak jak mówiłam znikam na jakiś czas z Polski i o ile będę się starała zaglądać na dogo - to nie będę się logować do banku, dlatego ew. nowinki księgowe - dopiero pod koniec kwietnia. Quote
maarit Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Spokojnie cioteczki - psiaka znacie lepiej i same wiecie co dla nie go lepsze, przemyślmy to i nie spieszmy się zebyśmy (tfu, tfu- odpukać) nie musiały sobie czegoś zarzucać... Quote
Sabina02 Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Bjuta, jesli moge to ja wysle swoja deklaracje na Mongolka poczatkiem maja razem z deklaracjami Redisia, Kajtka i Dina. Wysle Mongolkowi za kwiecien, maj i czerwiec, bo te przelewy mnie troche kosztuja, wiec wole hurtem razem. Dobrze? Quote
Bjuta Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 No oczywiście! A nie byłoby Ci taniej przez Western Union a nie na konto?Dwie osoby mi przysyłają co jakiś czas większą sumę z instrukcją na jakie psy mam porozsyłać. Ale nie wiem czy to jest taniej niż przelewy - czy nie. Quote
Sabina02 Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Bjuta napisał(a):No oczywiście! A nie byłoby Ci taniej przez Western Union a nie na konto?Dwie osoby mi przysyłają co jakiś czas większą sumę z instrukcją na jakie psy mam porozsyłać. Ale nie wiem czy to jest taniej niż przelewy - czy nie. Przez Western Union jeszcze drozej. :shake: W sumie ja nie mam tak drogo, bo place 5 USD za przelew (to jakies niecale 15 zl), ale jak sie ma 6 deklaracji, to wychodziloby ok. 90 zl miesiecznie... a to juz jest troche. Oszeczedzajac te 90 zl miesiecznie na kosztach przelewow moglam zadeklarowc wiecej na psiaki. :lol: Wole dac na psy niz bankowcom. :cool3: Quote
Recommended Posts