Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ciotki, skoro deklaracje są to teraz czas przemyśleć parę spraw :) Gdzie w końcu jedzie? Do Renatki? Renata jest wspaniałą i cudowną osoba, ale jak tam u niej ma wyglądac, bo ja prawdę mówiąc nawet nie wiem? Napewno nie chciałabym, żeby Mongoł z boksu wylądował znów w boksie, no i na pewno nie moze byc na dworze, bo jednak przez te wszystkie lata był w boksie, w budynku gdzie w środku jest ciepło. Jak możecie napiszcie jak tam wygląda :)

Bjutko, Renatka mieszka w okolicach Warszawy :)

Posted

[quote name='Mysia_'] Napewno nie chciałabym, żeby Mongoł z boksu wylądował znów w boksie [/QUOTE]
Mysiu i Dziewczynki...mój hotelik to właśnie boksy:sad:.W budynku nie będzie bud,tylko posłanka i około 10 psiaków.Niestety nie mam już miejsca w domu,bo mam 10 psów.Prysio jest z tego towarzystwa największy,potem jest Elia z Rambem,a reszta to takie ledwo od ziemi odrośnięte.Prawie wszystkie stare i schorowane.Nie są to uciążliwe psiaki,bo prawie cały czas śpią,ale jednak jest ich 10 i nie wcisnę więcej:-(.Także pewnie trzeba uderzyć po prośbie do Kikou,może ma jeszcze jakieś miejsce w domku.Tam gdzie ma jechać Kubuś bez oczka(Asia Klero zakładała mu wątek) u AlinyS też jest 1 miejsce i podobno warunki domowe.W spisie domów tymczasowych jest kilka nowo otwartych domowych hotelików,ale są to świeże osoby,nie znam ich i nie wiem,czy Mysia dałaby tam Mongołka.Tak więc ja odpadam,bo nie mogę zaoferować chłopaczkowi miejsca w domu:-(

Posted

Dzięki Renatko!
Kikou może przyjąć Mongołka - mieszkałby w pokoiku z naszym Redim, z Rokim i z jeszcze jednym (zapomniałam imienia). Pokoik od 10-go kwietnia (jak ogrodzenie będzie skończone) będzie miał stale otwarte drzwi do części ogrodu, więc to, że Mongołek nie chodzi na smyczy - nie byłoby wielkim problemem. Natomiast Kikou się pyta - czy Mongołek jest wykastrowany. Bo Roki niestety niewykastrowane psy zaczepia (mimo, że ledwo łazi).

Musielibyśmy nazbierać 350 zł.

Co wy na to?

(podniosłam swoją deklarację do 20 więc mamy:

DEKLARACJE STAŁE...

20 - Bjuta
10 - Gonia13
50 - Ketunia z Asią
10 - BasiaD
30 - zekiye
20 - Ma6da
10 - Beatka (koleżanka Bjuty)
10 - Madziak25
5 - Klaudia
50 - Hania
25 - Sabina02
10 - Baśka - koleżanka Bjuty
10 - Aneta
10 - Asia
25 - Monika
10 - Ciepluszkowie
10 - Świetlista

czyli 315 )

Posted

U Kikou pewnie miał by się świetnie, ale nie jest wykastrowany :( Jest staruszkiem, ale zapytam naszą Panią wet o kastrację czy nie było by przeciwskazań...

Posted

Dziewczynki! trzeba sie zdecydować gdzie dajemy Monga! jeżeli chodzi o transport to ja popytam i sprobuje załatwic!
nie obiecuje, ale może coś da się zrobic!
Zależy mi bardzo żeby Monguś miał jak najlepsze warunki:)

Posted

[quote name='Bjuta']Kikou - nie postawiła sprawy na ostrzu noża - więc może przyjmie go z jajeczkami...[/QUOTE]

Monguś byłby chyba szczęśliwszy z tego powodu ;)
Moja cioteczka daje 10 zł stałej, chyba że nie będzie konieczna to przeniesie na Redisia, któremu będzie brakowało za jakiś czas.

Posted

[quote name='Gonia13']Madziu wszystkim nam zależy. Tylko kastracja w jego wieku to chyba zbyt ryzykowne zadanie...[/QUOTE]

[quote name='Bjuta']Kikou - nie postawiła sprawy na ostrzu noża - więc może przyjmie go z jajeczkami...[/QUOTE]

no zobaczymy co Pani wet stwierdził, ale przyznam, że też mam obawy jeśli chodzi o zabieg w jego wieku...

Posted

Wiem:) może źle to ujełam..:)
Chciałabym żeby szybko znalazł się w hoteliku, ale wiem też że nie może trafić do pierwszego lepszego-co nagle to po diable-bez urazy:)
Zależy mi na nim jak Wam wszystkim i chodzi mi o jego dobro:)
Słuchajcie jak będzie już konto to napiszcie bo ja musze koleżankom dać znać i do którego dnia każdego miesiąca?
Chyba tak jak w przypadku Chłopaków do ostatniego każdego miesiąca?!
Sorki za te pytanie, ale krótko w tym siedze:)

Posted

[quote name='kikou']Mysiu, a co robi, jak sie zachowuje Mongołek jak inny samiec burknie do niego?[/QUOTE]

prawdę mówiąc nigdy nie widziałam, żeby Mongoł zaatakował innego psa... Niestety nowo poznane psy czesto obskakuje, a w suczkach to już w ogóle bardzo kochliwy jest, więc kastracja pewnie by sie przydała, no ale jednak to już staruszek :-(

Posted

Gonia13 napisał(a):
Monguś byłby chyba szczęśliwszy z tego powodu ;)
Moja cioteczka daje 10 zł stałej, chyba że nie będzie konieczna to przeniesie na Redisia, któremu będzie brakowało za jakiś czas.

Goniu - tu nam się bardzo przyda - podziękuj Cioci, Kikou - da nam zniżkę na Rediego jeśli Mongołek też pojedzie do Kikou, to za oba psiaki będziemy płacić po równo 350. Rediemu coś tam jeszcze będzie brakować, ale nie jakoś gardłowo.

Posted

Jakby zapadły jakieś ważne decyzje a ja nie będę się odzywać to znaczy że mój komp padł - madziak25 ma moje namiary i da mi znać o wszystkim-już ją o to prosiłam.
Mam remont w domu, w dodatku komputer mi się psuje. Musze go naprawić choć w tym bałaganie i tak trudno o kawałek miejsca do skorzystania z niego....

Jak będzie coś wiadomo na jakie konto to mogę wkrótce wpłacić pieniążki od cioci i moją deklarację.

Posted

Bjuta napisał(a):
U Kikou smutek - Roki odszedł za TM. :( Pewnie nasz Redi za nim tęskni - bo dzielili posłanie i się bardzo polubili.

bardzo mi przykro :-( Redi pewnie go bardzo polubił....

Posted

Bjuta napisał(a):
Jeszcze potrzebujemy 25 zł i wystarczy dograć transport.

Kochani, a gdzie konkretnie trzebaby Mongola dowiezc? Mam co prawda autko 3-drzwiowe,ale jestem wolna w soboty i tapicerka jeszcze nie była prana, wiec nawe brudne łapy jej nie straszne:cool3:

Posted

patrzcie jakie dostałam PW (sorry, że je odprywatnię)

kmurdz napisał(a):
witaj! to przeslij mi prosze namiary gdzie przelac i deklaruje miesiecznie na niego 25pln. fajnie, ze sie uda mu pomoc! kochane jestescie! pozdrawiam!

MAMY 100% DEKLARACJI!!! Mongoł! Wyciągaj walizkę!