kiyoshi Posted September 24, 2013 Posted September 24, 2013 wreszcie doczytałam wątek... dla mnie piesek jest CUDOWNY:loveu: tylko te oczka martwią, dobrze żeby wet też je obejrzał..moim zdaniem on jeśli jeszcze widzi to ledwo:( ile wyjdzie za badania krwi, kastrację? pewnie zaszczepić też trzeba będzie- jako że to znajdek:( super że ma DT...trzeba go ogłaszać i mieć nadzieje, że ktoś go pokocha, tak ja MY Quote
Panna Marple Posted September 24, 2013 Posted September 24, 2013 [quote name='Maia']Kochani Bercik potrzebuje wsparcia finansowego na badanie krwi i kastrację, liczy się każda złotówka, ktoś nam pomoże??[/QUOTE] A numerek konta dostanę?;) Quote
bakusiowa Posted September 24, 2013 Posted September 24, 2013 Będę mogła zasilić skarpetę chłopaka dopiero na koniec przyszłego tygodnia. Quote
Maia Posted September 24, 2013 Author Posted September 24, 2013 Koszt kastracji i badania krwi to około 250 zł Przed chwilą dzwoniła do mnie pani z dt Bercika - 1 października idzie do pracy, nie będzie w stanie mieć u siebie Bercika :-( co ja z nim zrobię???? :-( :-( Quote
agat21 Posted September 24, 2013 Posted September 24, 2013 Maia, może zaproponować Pani parę złotych za trzymanie Bercika. W dodatku jeśli on jest grzeczny i bezproblemowy...? Co o tym sądzicie dziewczyny? Quote
kiyoshi Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 [quote name='agat21']Maia, może zaproponować Pani parę złotych za trzymanie Bercika. W dodatku jeśli on jest grzeczny i bezproblemowy...? Co o tym sądzicie dziewczyny?[/QUOTE] popieram...przecież piesek może zostać te 8-9 godzin sam...może być się zgodziła za np. 150-200zł? można szukać hoteliku, ale to już koszt ok. 300zł na miesiąc:( :( szkoda, że tak wszystko pod górkę:( Quote
dreag Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 No tak, tylko, że ona wieczorami ma drugą pracę:roll:, a chłopak też całymi dniami poza domem, więc nie ma sensu. Strasznie szybko znalazła się ta praca... , ale cóż - jak ma się szczęście..., a pies go nie ma... to tak bywa. Quote
Nadziejka Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 :-(:shake::shake:o mateńko ziemio ...jeszcze się bidun dobrze nie zdazyl zadomowić :sad::glaszcze:...trzeba szukac na szybko hoteliczku ..... Quote
edek Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 Jestem na zaproszenie ewci poczytam wieczorkiem Quote
Aldrumka Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 czy wiadomo jak reaguje na koty ? pewnie nie Quote
Maia Posted September 25, 2013 Author Posted September 25, 2013 Bercik był jeden dzień w domu, gdzie są koty - był nimi zainteresowany, ale przyjaźnie - poza tym on prawie nie widzi, więc zanim kota zobaczy to ten zdąży już być gdzie indziej Quote
edek Posted September 26, 2013 Posted September 26, 2013 Kurcze, ale pech :shake:. Dt nie mogę dać :-(. Quote
Panna Marple Posted September 26, 2013 Posted September 26, 2013 Przelew już na koncie, bo ten sam bank. Poleciało 100zł Quote
Maia Posted September 26, 2013 Author Posted September 26, 2013 [B] Panna Marple [/B] ogromne dzięki! :loveu: W drugim poście jest rozliczenie wydatków i wpłat Bercika Quote
paula_t Posted September 26, 2013 Posted September 26, 2013 Cholercia, potwornie mało czasu na znalezienie czegoś biedakowi, zaledwie 5 dni....A czy DT, w którym aktualnie przebywa nie mógłby choć troszkę przedłużyć czasu, żeby móc chociaż spróbować go ogłosić z apelem o DT/DS? Quote
Maia Posted September 28, 2013 Author Posted September 28, 2013 Piesek będzie w obecnym DT do końca najbliższego tygodnia, w piątek muszę go zabrać - a w poniedziałek ma go wziąć na DT koleżanka obecnej tymczasowej opiekunki. Nie wiem co z nim zrobię przez weekend - wymyśliłam, że w piątek będzie miał kastracje to po kastracji wezmę go do siebie.... Boję się też, czy aby na pewno ta dziewczyna wzięła Bercika od poniedziałku, no i na jak długo go weźmie.... Nie chcę, aby psiaczek był co kilka dni przerzucany do nowych rąk - dla niego to duży stres, zwłaszcza że nie dowidzi i trochę trwa zanim pozna nowe otoczenie. a to trochę wieści z obecnego DT: Bercik jest bardzo grzeczny, w domu przeważnie leży na swoim kocyku, głównie dlatego że boi się chodzić po panelach :-). Ale jak go przyciśnie głód, albo pragnienie przejdzie do swoich miseczek. W mieszkanu jest spokojny, nie szczeka, nie niszczy, zachowuje czystość. Uwielbia spacery - jak tylko pani wkłada buty psiak jest pod drzwiami :-), oczywiście jest taniec radości, piski i podskakiwanie. Ładnie chodzi na smyczy, czasem go przyssie do trawnika - wącha coś, liże, ale myślę że kastracja pomoże :-) Bercik to piesek podwórkowy, widać to po jego sierści, uwielbia podwórko, mógłby mieszkać na dobrze ogrodzonej posesji. Quote
kiyoshi Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 cioteczko, zgadzam się w pełni, że dla starszego, niedowidzącego psiaka przenoszenie co kilka dni w nowe miejsce to potworny stres... wierzę, że Bercik u tej koleżanki będzie bezpieczny.... trzymam kciuki!! może czas zrobić mu ogłoszenia i poszukać DS ????? to ładny piesek, nauczony zachowania w domu....to wielkie atuty:) Quote
Panna Marple Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Oj, Berciku...taki jesteś fajny! Ludzie mieliby wspaniałego przyjaciela Quote
paula_t Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Maia, bardzo się cieszę, że udało się coś znaleźć dla Bercika, mam nadzieję, że ten DT na 100% wypali i nikt się nie wycofa... Quote
asiuniab Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 ewa dziękuję za zaproszenie, a ja widziałam Bercika właśnie na fb; Quote
Nadziejka Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 Zagladam do misiunia Berciunia :glaszcze::buzi:ach żeby się wszystko udało kochany piesiu:modla::modla:Asiuniu dziekuje ze przybieglas Quote
bakusiowa Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 Wyślę 50 zł na kastrację. Myślę, że kastracja nie pomoże na wąchanie i lizanie. Mój jest prawie 3 lata po zabiegu i nadal to robi jak za dawnych czasów. Lecz na wizycie kontrolnej po 10-ciu miesiącach okazało się, że prostata doszła do normy i torbiel na prostacie wchłonął się. Myślę, że trzeba w tytule napisać apel o deklaracje na zabieg i leki. Quote
Maia Posted October 1, 2013 Author Posted October 1, 2013 [B]bakusiowa[/B] wpłata dotarła dziękuję :loveu: kastracja umówiona jest na piątek Quote
Recommended Posts