Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 878
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nasze zabezpieczenie przeciwRogerkowe trzyma się dzielnie i nadal o dziwo stawia opór Rogerkowi. Ten niestety zachwycony nie jest. W złości (?) notorycznie wyciąga koce, metarace, pontony (w zależności co mu dam na pożarcie) ze swojego legowiska i dokumentnie je zasikuje. Oczywiście wszystko co ma jakieś wnętrze (materacyki, pontoniki), zostaje go pozbawione a Murka ma potem co sprzątać ;) Także nie nudzimy się z Rogerkiem.

Często się zastanawiam jakiego domu szukać temu łobuzowi. Jeśli mieszkanie w bloku to nie może zostawać sam, jeśli dom z ogrodem to zdecydowanie nie na wsi, gdzie jest drób (koleżanka Rogerka zaraziła go zainteresowaniem kurkami u sąsiadki...). Generalnie najfajniej jakby trafił do jakiejś rodziny wielopokoleniowej, tzn. gdzie przeważnie ktoś jest. Albo pancerny boks na zostawianie go samego...

Posted

Początki mogą być trudne ale ja myśle że Rogalik po prostu potrzebuje prawdziwego domu i swojego ludzia którego bedzie mógł kochać,na pewno lepiej jak bedzie miał warunki domowe i nie bedzie go ciągnęło za płot,w domu raczej z nudów pójdzie spać bo zauważyłam że takie wariatuńcie tak właśnie mają-w kojcu sajgon i robienie wszystkiego byle by się wydostać a w domku śpioch ;)
Rogaliku trzymaj się i bądź grzecznym chłopakiem :)

Posted

Rogerito ty pięknisty psiaku nic sie nie przejmuj bo durniów na tym świecie nie brakuje więc jak Cie w końcu ktoś wypatrzy to bedzie to ten własciwy i jedyny i na zawsze :)
Tulaski dla Ciebie przystojniaku :buzi:

Posted

Roger niestety zabiera się za kraty w boksie, te grube, którym do tej pory nie dawał rady. Już oderwał jeden drut. Już brakuje mi pomysłów co z nim robić. Kolejny panel do wymiany.

U nas w domu Roger był spokojny jeden dzień, potem rozrabiał maksymalnie i chciał wyleźć oknem...

Posted (edited)

Bidus kochany :loveu: Tak mi go zal :-( Jak sie daje ogloszenie w Wyborczej? Czy ktos moglby zrobic?Jesli odplatne - pokryje koszt. Ja znalazlam mojego kochanego miksika sznupka Wafelka wlasnie w ten sposob.Milosc od pierwszego wejrzenia.
Rogalik nie odnajduje sie w zamknieciu pewnie w zwiazku z trauma po pobycie u truskawki :-( Lekko mu tam nie bylo.

Edited by dusje
Posted

Magro czy mogłabyś podesłac mi na e-mail tekst ogłoszenia i najładniejsze zdjęcia łobuziaka ?

Jeśli ktoś pokryje koszt, to zrobię wyróżnienie.

Posted

Magro czy mogłabyś podesłać mi na e-mail tekst ogłoszenia i najładniejsze zdjęcia łobuziaka ?

Zrobię ogłoszenie na tablica.pl
Jeśli ktoś pokryje koszt, to zrobię wyróżnienie.

Posted

[quote name='margo001']Elik on cały czas wisi na tablicy i nie tylko :
http://tablica.pl/oferta/roger-spragniony-czlowieka-szuka-domu-CID103-ID3nqpz.html
http://tablica.pl/oferta/roger-w-typie-sznaucera-spragniony-czlowieka-szuka-domu-CID103-ID3GC7Z.html

[quote name='margo001']wrzuciłam go na allegro:
http://allegro.pl/roger-spragniony-czlowieka-szuka-domu-i3897918966.html

I nie ma zainteresowanych jego adopcją ? Taki super psiak i nic ?

Posted

U nas zawsze takiej urody psy długo czekały nad dom... Czarne, nawet kudłate mają przechlapane. Takie kosmatki terierowato-sznaucerowate niestety też.

Roger wczoraj wieczorem wyrąbał dziurę w kracie i wylazł z boksu do przedsionka... musieliśmy znów przestawiać psiaki. Dziurę póki co zastawiliśmy budą i Roger siedzi w przedsionku, do którego tak mu było tęskno, ale jak zacznie pracować nad oknem lub drzwiami to już nie będzie go przenieść...

Posted

Ranyści !!! Gdyby się chociaż znalazł płatny dom tymczasowy,żeby Rogerito nie czół krat :( Żeby chłopak miał człeka dla siebie i przestał broić... Biedaczysko kochane :loveu: