Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 654
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mattilu napisał(a):
Tel to znaczy pobran nr telefonu? Bo chyba nikt o Are nie dzwoni:(

Wakacje sa w ogole kiepskim czasem na adopcje.Moze na jesien cos sie ruszy..czy ktores z ogliszen byly wyrozniane?

Posted

Ara ma cały czas wyróżnione ogłoszenie, zmieniane są też zdjęcia w ogłoszeniu. Telefon w ogłoszeniu nie jest widoczny w całości i jeśli ktoś jest zainteresowany to musi kliknąć w miejscu gdzie jest numer tel. aby go odczytać i to się nazywa pobranie. Stąd też wiadomo ile osób zainteresowało się sunią, a że nic z tego nie wynika to widać. Ara nie nadaje się do każdego domu - wystarczy sobie przypomnieć jak mi zdemolowała mieszkanie przez moją godzinną nieobecność - chociażby zerwanie karniszy z firanami z okien.

Wpłynęły pieniążki od monika083 za co bardzo dziękujemy - kwotę 59,64 dopisałam wczoraj do rozliczenia.

Posted

moim skromnym zdaniem uczciwość adopcyjna jest podstawą
Ara, jak wiele innych Ogonków, wróciła z adopcji ....
i jak ma się Wasza uczciwość do zrozumienia ze zrozumieniem adoptujących ?
często nijak niestety ....

powala mnie "wyobrażenie o maniu psa"
jestem niereformowalna i nic na to nie poradzę

"kocham pieski, kotki i inne świnki morskie, czy też chomiki
biorę, oddaję, ale nadal kocham "
do doopy z taką miłością !

Aruniu, wierzę, że twój Anioł Stróż czuwa i, jak w przypadku Szu, szturchnie twojego człowieka,
który nauczy cię życia bez demolki, pokaże, że nie trzeba się wqrwiać o byle co ;)

Posted

Tak bywa, nawet uczciwość niczego nie gwarantuje. Ludziom się wydaje, że ze wszystkim sobie poradzą, szukają psa podobnego do tego, który im odszedł, ale zapominają, że to czas niewłaściwy bo np. akurat planują remont - tak było w tym wypadku. Ara potrzebowała nadzoru i przypilnowania na początku, a została zostawiona sama sobie - w domu chodziła gdzie chciała, w ogrodzie była sama i się nudziła więc zaczęła kopać wielkie dziury. My na takie rzeczy u nas nie pozwalamy, psy zawsze są w ogrodzie z nami i zwracamy uwagę na każdy głupi pomysł. Kopać chodzimy na pola i łąki, oczywiście w ogrodzie tez czasami pozwalam coś pokopać, ale tylko w strefie niezagospodarowanej. Pies w nowym miejscu potrzebuje uwagi, a nie puszczenia samopas, szczególnie, że wiadomo o nim jakie ma wady i na co go stać.

Posted

Mattilu napisał(a):
Tel to znaczy pobran nr telefonu? Bo chyba nikt o Are nie dzwoni:(

Dokładnie tak, to znaczy,ze ktos byl zainteresowany numerem telefonu, zmieniam zdjecia, wyróżniam, kasuje licznik za kazdym razem , kiedy zmieniam zdjecia, numer podanego telefonu jest Jamora.

Posted

mestudio napisał(a):
Witam,
kilka dni temu wpisałam do rozliczenia 40 zł od Pani Jagody i Gusiaczka, dziękuję za wpłatę. Tym samym minus się nieco zmniejszył.

Zwijam się jak w ukropie, że tak powiem ;)
Zapraszam na bazarek m.in. dla Ary

Posted

Mattilu napisał(a):
Poleciala tez moja stala dla Aruni.

Bardzo dziękujemy, mignęło mi na koncie więc mamy nadwyżkę około 40 zł. Sprawdzę dokładnie później i dopiszę do rozliczenia :-).

Gusiaczek napisał(a):
Zwijam się jak w ukropie, że tak powiem ;)
Zapraszam na bazarek m.in. dla Ary

Bardzo dziękujemy :-).

Posted (edited)

[quote name='Javena']Przeczytałam początek i byłam pewna ,ze dobrze się zakończyło.[/QUOTE]

Witaj Javeno, dobrze jak dobrze - dla psiaków - gorzej dla mnie bo w stresie ciągle jestem co i jak będzie dalej. Najbardziej zasłużona jest tu Pani Dorota z Kozienic, która ze mną jeździła do suń i wspaniale je oswajała. Kolejna zasłużona bardzo to Gusiaczek bo organizuje finanse na opłacenie hotelu. Poległabym dawno gdyby nie ta pomoc i wpłaty stałych darczyńców: Mattilu, Gusiaczka, Pani Jagody, oraz innych doraźnie wspomagających osób.

Edited by mestudio