Ellig Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 [quote name='mestudio']Elu może jak jest jakiś piesek w potrzebie to go można podmienić chwilowo, Państwo bardzo się obawiali, że w tym czasie wydamy psa komuś innemu.[/QUOTE] Zamienilam na Waszego szczeniaka , siersciucha, po uzgodnieniu z Gusią :) Quote
mestudio Posted August 11, 2014 Author Posted August 11, 2014 Bardzo dziękujemy za ogłoszenie tego sierściucha potwora :-). Quote
Ellig Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 [quote name='mestudio']Bardzo dziękujemy za ogłoszenie tego sierściucha potwora :-).[/QUOTE] Nie ma za co :) Quote
Ellig Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 Trzymam kciuki za "naszą" Arę , jeszcze kilka dni :) Quote
Gusiaczek Posted August 14, 2014 Posted August 14, 2014 Witam (godz. temu wróciłam) u Aruni. Nie wiem kiedy nadrobię zaległości - miałam absolutny urloppo od neta. Trochę mi dziwacznie przed monitorem U Ellig widzę nowy banerek Powoli wrócę do Was i Ogoniastych [quote name='Ellig']Zamienilam na Waszego szczeniaka , siersciucha, po uzgodnieniu z Gusią :)[/QUOTE] [quote name='mestudio']Bardzo dziękujemy za ogłoszenie tego sierściucha potwora :-).[/QUOTE] Jeśli jeszcze będzie promocja ( parę groszy zostało), oczywiście, Cioteczki dysponujcie wedle potrzeb Ogonków ja już dumam nad powakacyjnym bazarkiem (zupełnie się uzależniłam ;)) [quote name='Ellig']Trzymam kciuki za "naszą" Arę , jeszcze kilka dni :)[/QUOTE] [quote name='Mattilu']Trzymam i ja, po cichu...[/QUOTE] Oj, czekam i ja na 18.08. Quote
Gusiaczek Posted August 17, 2014 Posted August 17, 2014 Witaj Bieluchna :loveu: 18 już jutro! chcę za Tobą tęsknić serdecznie, jak tęsknię za Szu wypad Kochana do DS i robisz miejsce dla kolejnego Ogonka ;) Quote
Gusiaczek Posted August 18, 2014 Posted August 18, 2014 Aruchna, dzisiaj Wielki Dzień! Trzymam kciuki Bądź szczęśliwa Państwo "zaparli się" na ciebie, mam nadzieję, że i ty pokochasz ... Moja Kochana Bieluchna Sunieczko, przytulam cię do serca Szerokiej drogi do nowego życia! Quote
Ellig Posted August 18, 2014 Posted August 18, 2014 Ara, mam nadzieję,ze dzisiaj juz będziesz w swoim domku na zawsze! :) Quote
Ellig Posted August 18, 2014 Posted August 18, 2014 [quote name='Mattilu']Naprawdę?! naprawdę Ara jedzie do domu?![/QUOTE] Gusia wyczaiła " hotelik sierpień - 270 zł odebranie z hoteliku i dowóz do DS 280 km - 140 zł [B] Razem w skarbonce mamy -[COLOR=#ff0000]minus 301,80 + transport 140 zł-17 sierpnia"[/COLOR][/B] Quote
mestudio Posted August 18, 2014 Author Posted August 18, 2014 Ara miała pojechać wczoraj, ale my w ogóle nie mamy dni wolnych więc pojechaliśmy dziś jak TZ jechał do pracy, oczywiście zamiast po 11 musieliśmy wyjechać przed ósmą rano, a ja dopiero wróciłam około 17:30 bo musiałam wracać z Warszawy busem, a połączeń zero w tych godzinach kiedy TZ porzucił mnie w Warszawie. Tym samym obniżyliśmy koszt dowozu do 80 zł bo liczy się tylko ten kawałek w bok od Góry Kalwarii no i w sumie moje 16 zł za bus powrotny. Bardzo dobrze się stało, że Ara trafiła do hoteliku Jamor. Sunia nauczyła się tam ludzi - obcych- u nas nie miałaby szans gdyż u nas nikt nie bywa. Jeśli nawet ktoś się pojawi to raz na kilka miesięcy. Bardzo miło mnie zaskoczyła, bardzo się cieszyła, że przyjechaliśmy, ładnie jechała całą drogę w samochodzie, a po dojechaniu na miejsce też grzecznie się zachowywała i z przyjemnością zwiedzała wielki teren. Dzięki hotelikowi dostałam dziś innego psa :-), myślę, że będzie suni tam bardzo dobrze. Pani od samego początku chodziła przy niej jak przy jajku, Ara zwiedziła też cały dom i właściwie przykleiła się właśnie do nowej pani. Jestem bardzo dobrej myśli i mam nadzieję, że się nie mylę. [img]https://lh3.googleusercontent.com/-O8vWmf1rnIA/U_IsEqRnIKI/AAAAAAAAn3U/pXOqXwo401Y/w640-h480-no/001.JPG[/img] [img]https://lh5.googleusercontent.com/-suaJZUPmLI4/U_IsFEQDEQI/AAAAAAAAn3o/CfREqjTNcGw/w640-h480-no/003.JPG[/img] [img]https://lh3.googleusercontent.com/-lYQuHL_w16Y/U_IsGKZx0xI/AAAAAAAAn4U/--5c0TIuknU/w640-h480-no/005.JPG[/img] [img]https://lh6.googleusercontent.com/-NkY8Xjb-_qQ/U_IsGzMLLWI/AAAAAAAAn30/wOAp8f7h_zk/w640-h480-no/006.JPG[/img] Tak wysokie ogrodzenie jest na całym terenie, mysle, że wysokość ogrodzenia to około 170 cm. [img]https://lh5.googleusercontent.com/-H8uZvSEs6-o/U_IsIVTW0II/AAAAAAAAn4I/_5ed0XgfMnw/w640-h480-no/009.JPG[/img] Quote
mestudio Posted August 18, 2014 Author Posted August 18, 2014 (edited) Ara ma do dyspozycji kojec z porządną budą gdzie będzie przebywała sporadycznie, może swobodnie poruszać się po domu - taras jest otwarty cały czas jak Państwo są w domu. Teren do biegania jest bardzo duży, na zdjęciu widać tylko część przy samym domu, za pergolą jest wielki kwadrat - no i zdjęcie nie pokazuje wielkości terenu. Założenie jest takie, że Ara ma być psem biegającym wolno i pilnującym terenu. Myślę, że nikt jej tam nie skrzywdzi i pies będzie miał bardzo dużo wolności i ruchu, no i Państwo mają taką pracę - prywatne interesy - że są w domu sporo czasu na zmianę albo razem. Jak przyjechaliśmy to pan zadzwonił po żonę, a ta przyjechała z wielką kiełbasą na przekupienie pieseczka :-). Zimą Ara będzie miała dostęp do ogrzewanego pomieszczenia chociaż pan Artur z hoteliku powiedział, że ona ze swoją sierścią w ogóle nie musi mieć takiego pomieszczenia. [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-gBd9l-FXCkY/U_IsHlpJaxI/AAAAAAAAn4Q/4IHdrF4bZDo/w640-h480-no/007.JPG[/IMG] Edited August 18, 2014 by mestudio Quote
Gusiaczek Posted August 18, 2014 Posted August 18, 2014 Dziękuję za relacje i piękne zdjęcia :) Po powrocie z pracy na spokojnie obejrzę pewnie kilka razy Quote
Ellig Posted August 18, 2014 Posted August 18, 2014 Ewa, serdecznie dziekujemy! Hura, wspaniala sunia, pieknie wyglada, domek rownie "piekny", trzymam kciuki, bardzo się cieszę i musi byc tylko lepiej :) Quote
Gusiaczek Posted August 18, 2014 Posted August 18, 2014 No, pooglądałam, poczytałam po raz kolejny i z pewnością nie ostatni ;) Serce się raduje, ale kciuki jeszcze zaciśnięte. Jestem dobrej myśli, musi być dobrze Ogromne podziękowania dla Jamora, wspaniale że tak pięknie poprowadził sunię ... nie zapominam ile pracy Ty i P. Dorota włożyłyście, by wyrwać Arę z pola, dziękuję Mestudio, końcem tygodnia sklecę bazarek z nadzieją, że uda mi się spłacić zadłużenie Aruni. Teraz w pracy czas urlopowy i w tygodniu nie bardzo mam czas. Quote
TZmestudio Posted August 18, 2014 Posted August 18, 2014 zdjęcie z podróży: [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/--5KvBadfA4g/U_JMW4iYCXI/AAAAAAAAn40/LVeb0mchnVk/s640/2014-08-18-132.jpg[/IMG] Twarde tylne siedzenia więc głowa na małych ręczniczkach :-) PS Ara jechała w samochodzie wzorcowo. Dawno tak spokojnego psa nie wiozłem... Quote
mestudio Posted August 18, 2014 Author Posted August 18, 2014 Jeszcze dodam, że Ara jest bardzo radosna i naprawdę widać, że lubi ludzi, których zna, to naprawdę wdzięczny pies. Nie widziała nas około 5 - ciu miesięcy, a i tak nas poznała po chwili bacznego przypatrywania się. Dziękuję Wszystkim, że zaglądacie do suni i czekaliście na wiadomości. Jutro zadzwonię i zapytam jak tam sobie radzą. Quote
GosiaSz Posted August 18, 2014 Posted August 18, 2014 [quote name='mestudio']Jeszcze dodam, że Ara jest bardzo radosna i naprawdę widać, że lubi ludzi, których zna, to naprawdę wdzięczny pies. [/QUOTE] Wspaniała wiadomość. :multi: Quote
Mattilu Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 Ja we wrześniu prześlę dalej moją stałą deklarację na potrzeby Ary - 80 zł - w ten sposób pokryjemy koszty Waszego transportu. Bardzo mnie wzruszyła Wasza relacja i zdjęcia. Traciłam powoli nadzieję, na dom dla Ary, a okazuje się, ze nie wolno jej tracić. Mestudio, od października deklaracja, która wspierała Wielkiego Szu i potem Arę będzie znowu do Waszej dyspozycji - dla jakiegoś hotelikowanego przez Was psa. Daj znać, gdzie potrzeba największa :-) Quote
Ellig Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 [quote name='mestudio']Jeszcze dodam, że Ara jest bardzo radosna i naprawdę widać, że lubi ludzi, których zna, to naprawdę wdzięczny pies. Nie widziała nas około 5 - ciu miesięcy, a i tak nas poznała po chwili bacznego przypatrywania się. Dziękuję Wszystkim, że zaglądacie do suni i czekaliście na wiadomości. Jutro zadzwonię i zapytam jak tam sobie radzą.[/QUOTE] Cudnie! Tak jestem wzruszona, nie ma to jak konsekwencja w dzialaniu! :) Quote
TZmestudio Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 Rozmawiałam przed chwilą z Panią Basią od Ary i wszyscy są zachwyceni sunią. Pani powiedziała że już cała rodzina odwiedziła psa i każdy przyszedł z prezentem i akurat Ara się wybawia gumowym kurczakiem. Pani powiedziała, że sunia zachowuje się tak jakby znała ich od dawna, bawi się jak szalona i z wnukiem i z córką Państwa. Jak Pani pracuje przy komputerze w domu (przy oknie)to Ara zagląda do okna opierając łapy na parapecie. W ogóle jak się z Panią rozmawia to słychać samo zadowolenie i radość. Ja jestem już dużo spokojniejsza i pełna optymizmu. Quote
Recommended Posts