Agnieszka103 Posted September 17, 2013 Posted September 17, 2013 Pieniądze wpłacone. Również trzymam kciuki za hotelik (to znaczy, żeby w końcu znalazło się jakieś miejsce) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted September 17, 2013 Posted September 17, 2013 Nadal nic nie wiemy, a propos dalszego miejsca pobytu Mikusia. Dotychczasowe leczenie i utrzymanie Mikiego wyniosło nas [B]380zł[/B] do 15.09.2013r. Dodaję do rozliczenia. Quote
kakadu Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 lili czy w pierwszym poście są aktualne informacje na temat tej łapy i diagnoz? Quote
Lili8522 Posted September 18, 2013 Author Posted September 18, 2013 [quote name='majowa']wpłata poleciała[/QUOTE] Dziękujemy! :) [quote name='kakadu']lili czy w pierwszym poście są aktualne informacje na temat tej łapy i diagnoz?[/QUOTE] Nie ma, dziś wszystko uzupełnię :) Mamy dobre wieści a mianowicie że jest miejsce dla Mikiego w hoteliku obok Nas w Wilkowicach za 15 zł za dobę :) Warunki bardzo dobre a szczegóły napisze Pinczerka bo nie chce niczego pokręcić... Dlatego teraz prosimy o stałe deklaracje... :modla: Quote
wiewoira Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 [quote name='Lili8522']Dziękujemy! :) Nie ma, dziś wszystko uzupełnię :) Mamy dobre wieści a mianowicie że jest miejsce dla Mikiego w hoteliku obok Nas w Wilkowicach za 15 zł za dobę :) Warunki bardzo dobre a szczegóły napisze Pinczerka bo nie chce niczego pokręcić... Dlatego teraz prosimy o stałe deklaracje... :modla:[/QUOTE] Bombastycznie :)))))) Nar razie stalej nie deklaruje ale po 20 na pewno zasile skarbonke. Quote
Lili8522 Posted September 18, 2013 Author Posted September 18, 2013 Przyszłam też ze złymi wiadomościami, łapa Mikiego zostanie amputowana przy okazji będzie wykastrowany i przez najbliższe 2-2,5 tygodnia musi zostać w lecznicy ponieważ do hotelu musi pojechać zaszczepiony a teraz nie można tego zrobić... :-( Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Jesteśmy załamane, to dodatkowe 350zł za 2 tygodnie samego pobytu w lecznicy... :( Gdyby tak ktoś mógł przetrzymać go przez 2 tygodnie, aż będzie mógł zostać zaszczepiony.. Tylko kto :( :( :( Quote
ewunian Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Zapytam się w domu, niczego nie obiecuję. Jak z zachowaniem u niego czystości? Na te 2 tygodnie może ewentualnie by się rodzina zgodziła, żeby był przy człowieku... Quote
wawer Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Ja jestem daleko i akurat wyjeżdżam w przyszłym tygodniu, więc i tak bym nie mogła. Ech, psiaku... Nie będzie bolało, ale łatwo z przednią amputowaną też nie będzie - schody, a ty taki maleńki... Quote
mdk8 Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 za takiego małego psa 15,- za dobę to chyba troszkę drogo. Duże psy tyle kosztują. Nie można troszkę negocjować ceny? Quote
Majkowska Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Złe wiadomości są faktycznie złe. Co się stało że weci postanowili jednak amputować łapę mimo że na początku przewidywano dla niego leczenie? Kurcze... Finanse są faktycznie przerażające.... Quote
pikola Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 [quote name='Lili8522']Przyszłam też ze złymi wiadomościami, łapa Mikiego zostanie amputowana przy okazji będzie wykastrowany i przez najbliższe 2-2,5 tygodnia musi zostać w lecznicy ponieważ do hotelu musi pojechać zaszczepiony a teraz nie można tego zrobić... :-([/QUOTE] Strasznie to przykre:-(Liczylam po cichu ze uda sie lapinke uratowac..:-( Quote
aganiechaa Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Czy psiurek jest spokojny i nie zdemolowałby boksu dla kota? Boks ma wymiary 1,3 x 1,3. Musiałbyście zobaczyć jak to wygląda. My kończymy się organizować z hotelikiem i do tej pory koty miałam u siebie w domu ale z psem to inna sprawa bo mam dwa poważnie chore psy i jednego samca dominanta. No i dwa koty, które potrafią psu przywalić i jednego, który umiera ze strachu przy obcych zwierzach więc raczej musiałby być w boksie ale spacerki po ogrodzie nie są problemem. Ja wracam w nd wieczorem problem jest tylko taki, że rejestrujemy działalność i faktury najwcześniej możemy wystawiac po założeniu a to pewnie będzie pierwsza połowa października. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 [quote name='mdk8']za takiego małego psa 15,- za dobę to chyba troszkę drogo. Duże psy tyle kosztują. Nie można troszkę negocjować ceny?[/QUOTE] To niestety nie pro-dogomaniacki hotel, który nastawiony jest na pomoc zwierzakom. To psi pensjonat, w którym normalnie ludzie umieszczają zwierzęta. Warunki świetne, ale niestety nie ma możliwości żadnej negocjacji ceny. I tak karmę musimy dostarczać sami... Ale to jedyne miejsce, gdzie zdecydowali się przyjąć Mikiego. I 10zł tańsze od lecznicy... Nie mamy wyjścia. Chyba, że nagle znalazłoby się cudownie coś innego... [quote name='Majkowska']Złe wiadomości są faktycznie złe. Co się stało że weci postanowili jednak amputować łapę mimo że na początku przewidywano dla niego leczenie? Kurcze... Finanse są faktycznie przerażające....[/QUOTE] Łapka cały czas się babrze, Miki ją ocierał, robiły się rany, łapa krwawiła, nawet bucik nie dałby rady. Maluszek już po operacji... Bez jajeczek. I po łapeczce zostało tylko wspomnienie... Odwiedziła go dzisiaj _bubu_ - dziękujemy za zdjęcia! To zaraz po przebudzeniu. [IMG]http://img163.imageshack.us/img163/2576/0tfj.jpg[/IMG] [IMG]http://img443.imageshack.us/img443/9172/yk3p.jpg[/IMG] [IMG]http://img4.imageshack.us/img4/1561/zvrd.jpg[/IMG] Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 [quote name='Agnieszka103']Pieniądze wpłacone. Również trzymam kciuki za hotelik (to znaczy, żeby w końcu znalazło się jakieś miejsce)[/QUOTE] Pieniążki dotarły na konto :) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Aganiechaaa - wysłałam Ci PW. Dla Mikusia można również kupić cegiełkę za pośrednictwem Allegro: [URL]http://allegro.pl/miki-z-bezwladna-lapka-charytatywna-i3556778483.html[/URL] Quote
wawer Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Hej, maluszku, dobrze będzie, trzymaj się tymczasem :bluepaw:! Quote
__Lara Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Biedne maleństwo, chciałoby się go przytulić. Quote
Majkowska Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 biedaczek... Oby to był koniec jego cierpień i problemów. Niech znajdzie już swoje miejsce na świecie i wreszcie niech ten zakichany los sie do niego uśmiechnie... Quote
asiuniab Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Miki jesteś zjawiskowo pięknym psiakiem, wiem, że znajdziesz domek; Quote
wiewoira Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Co ten biedak musi teraz myśleć :-( Dobrze że ma miejsce w Wilkowicach a jak na pensjonat to nie jest aż tak dużo w porównaniu z innymi miejscami gdzie cena sięga za malucha 25 zł.Tam przynajmniej na 100% bedzie miał super opiekę i warunki zbliżone do domowych. Dzielny chłopak z niego i mam nadzieje że mimo wszystkich przeciwności szybko kogoś w sobie rozkocha Quote
Lili8522 Posted September 19, 2013 Author Posted September 19, 2013 Niestety tak jak napisała Pinczerka z łapką non stop byłby problem, z czasem mogło by wdać się zakażenie i inne dziadostwa.... Teraz najgorsze już za nim - więcej operacji nie przewidujemy :) Niech się szybciutko goi i szukamy najlepszego domku dla psiaka :) Mam nadzieję, że komuś się serce otworzy na Mikiego.... Quote
zebrazebra Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 Boże, myślałam że łapę da się uratować :-( Pomyślę nad jakąś drobną deklaracją... Quote
Recommended Posts