Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No szkoda, że teraz nie da się z tymi spacerkami jak przedtem:p

No i jak, Kasiu, co nowego u Masumiego?
Czy ciągle dostaje leki? Jak tam czesanie?
Wiesz, okropnie męczy mnie ta bezsilność.
Ja już jestem bezradna, same nie damy rady.
Od kilku dni tak myslę, ze czas zacząć błagać innych o pomoc.
Własnie napisałam do Emira, zaraz pomyslę do kogo by tu jeszcze.
Może do Szybszego?

PS. Ani przekazałam, ze Jej szukasz i miała się z Toba skontaktować.

• Replies 348
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tu na dogo dziewczyny, ktore maja dobre kontakty w Niemczech. Tam biora chetnie psy takze chore lub niedomagajace. Moze znajdziesz te kontakty. Jesli nie, to ja poszukam i dam znac, o ile dogo bedzie dzialalo:mad:

Posted

[B]Masumi już opuścił schronisko i jest na SGGW[/B], teraz czekamy na wyniki badań, oraz konsultację chirurgiczną. Jeśli rokowania będą pomyślne - rozpoczynamy zbieranie środków na pokrycie kosztów operacji, dalsze leczenie i rehabilitację. Trzymajcie kciuki.

Posted

[quote name='karina1002']Ha ! :)

To trzeba zmienić tytuł koniecznie i [B][COLOR=red]szukamy szmalu[/COLOR][/B] [COLOR=red][B]!!!![/B][/COLOR]

Medar, [B]na konto emira czy na AFN[/B]??[/quote]

Zbiórka będzie na konto Fundacji Emir z dopiskiem [B]AKITA. [/B]

Posted

Tak, WSPANIALE się stało,
że [COLOR=blue][B]Masumi[/B][/COLOR] znalazł sie pod skrzydłami Emira.
I choć nadal wiele niepewności, co jego do stanu zdrowia,
to teraz decydowanie duuuużo spokojniej wyjedziemy na wakacje.
Bo jest pewność, że w najbliższym czasie wyjaśnią się
wszystkie wątpliwości co do jego zdrowia,
a jednocześnie Masumi będzie pod dobra opieką i bezpieczny.
[B][COLOR=green]Medar, Emir - dzieki, WIELKIE DZIĘKI!:):):)[/COLOR][/B]

No i OGROMNE podziekowania [COLOR=green][B]Ineczce[/B][/COLOR]
[COLOR=green][B]i oczywiście Jej świeżutkiemu TZ[/B][/COLOR] za szybką decyzję
i skuteczne zadziałanie, bo wiem ile Ją to kosztowało.:shake:
Niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi!:eviltong::eviltong::eviltong:
I wcale nie koniecznie zaraz.;) :)

Echhhh.. pewnie, że teraz martwię sie o Chłopaka,
jak mu tam w tym całym SGGW.
Że nowe miejsce i dodatkowy stres.:shake:
Jak teraz mu jest i jak to znosi.
Ale wiem, że [COLOR=blue][B]Masumi[/B][/COLOR] powinien był...
dobrze znieść jazdę samochodem,:)
bo pamietam jak kiedyś mijalismy na spacerze jakąś Skodówkę,
to zatrzymał się przy drzwiczkach samochodu,
tak jakby zamierzał wejść do środka
i widać było, że chciał wejść.
Aż miałam wyrzuty sumienia, że nie moge go zabrać.
Tak, jestem pewna, że jazda samochodem w ogóle go nie zestresowała.
Może nowe miejsce... ale tak TRZEBA BYŁO!

Posted

[quote name='medar']Zbiórka będzie na konto Fundacji Emir z dopiskiem [B]AKITA. [/B][/quote]
Tak, już można wpłacać:multi: :multi: :multi:
i to [SIZE=3]z dopiskiem [COLOR=blue][B]AKITA - MASUMI[/B][/COLOR][/SIZE]
[COLOR=black]a konto fundacji - przypominam:[/COLOR]
[CENTER][B][FONT=Tahoma][SIZE=3]Fundacja EMIR[/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Tahoma][SIZE=3]88 1050 1924 1000 0022 6878 6056[/SIZE][/FONT][/B]
[B][SIZE=3]ul. Słoneczna 4, 96-321 Żabia Wola[/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][/SIZE][/B] [/CENTER]
[LEFT]Mój przelew już poszedł.:)[/LEFT]
[B][FONT=Tahoma][COLOR=#ff0000][/COLOR][/FONT][/B]

Posted

Matsumi jest już po konsultacji. Dr Trębacz stwierdził, że widzi szansę i operacja może pomóc. Zabieg będzie przeprowadzony prawdopodobnie pojutrze. Jak każda operacja, i ta niesie pewne ryzyko - ale bądźmy dobrej myśli.

Posted

Jeny super!!! Trzymamy kciuki :-)

Wrzucę numer konta Masumiego do działu "akity w potrzebie"

Tylko proszę napiszcie czy ktoś zdecydował się go wziąć na dobre czy nadal szuka domu bo nie wiem co napisać oprócz tego.

Bo mam że szuka domu i że jest na Paluchu.

A skoro Paluch już nieaktualny to proszę podajcie jakiś namiar do tego z kim ewentualny chętny na niego powinien się skontaktować jeśli Masumi nadal szuka domu.

Posted

Ciagle szukamy, a [B][COLOR=blue]Masumi[/COLOR][/B] jest teraz w [B][URL="http://fundacja-emir.org/index1.htm"][COLOR=deepskyblue]Fundacji Emir[/COLOR][/URL][/B]:
[COLOR=#ff0000]Adres:[/COLOR][SIZE=2] Oddział, ul. Słoneczna 4, 96-321 Żabia Wola[/SIZE]
[COLOR=#ff0000]Telefon: [/COLOR][SIZE=2]0 601 300 726, 046 857 88 27[/SIZE]
[COLOR=#ff0000]Email: [/COLOR][SIZE=2][EMAIL="[email protected]"][COLOR=#000000][email protected][/COLOR][/EMAIL] [/SIZE]

A dokładniej, to na razie przebywa w klinice SGGW,
gdzie jak juz pisał Medar na dniach będzie operowany.:cool3:

A dla przypomnienia, to popatrzmy sobie na [B][COLOR=blue]Masumiego[/COLOR][/B],
bo już dawno nie było jego zdjęć.
Te jeszcze z Palucha ze wspólnego spaceru:

[CENTER][IMG]http://img20.imageshack.us/img20/8012/20070708masumi191ns1.jpg[/IMG][/CENTER]

[CENTER][IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3788/20070708masumi221zi8.jpg[/IMG][/CENTER]

[CENTER][IMG]http://img20.imageshack.us/img20/2366/20070708masumi021ma1.jpg[/IMG][/CENTER]

[LEFT]i na koniec dwa portreciki:loveu: [/LEFT]

[CENTER][IMG]http://img20.imageshack.us/img20/5038/20070708masumi111ca9.jpg[/IMG][/CENTER]

[CENTER][IMG]http://img20.imageshack.us/img20/157/20070708masumi151fr3.jpg[/IMG][/CENTER]

[CENTER][COLOR=black]:multi: :multi: :multi: konto fundacji - przypominam: :multi: :multi: :multi: [/COLOR][/CENTER]

[CENTER][B][FONT=Tahoma][SIZE=3]Fundacja EMIR[/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Tahoma][SIZE=3]88 1050 1924 1000 0022 6878 6056[/SIZE][/FONT][/B]
[B][SIZE=3]ul. Słoneczna 4, 96-321 Żabia Wola[/SIZE][/B]
i [SIZE=3]z dopiskiem [COLOR=blue][B]AKITA - MASUMI[/B][/COLOR][/SIZE][/CENTER]

Posted

wg informacji od dr Trębacza, który będzie operował Masumi - operacja planowana jest na wtorek rano ( oczywiście jeśli w szpitalu zajdzie potrzeba wykonania innemu psu operacji ratującej zycie - termin ulegnie przesunięciu na środę).
Masumi czuje się dobrze i nie przejawia niepokoju związanego z pobytem w klinice
EMIR

Posted

Musi sie trzymać:)
przecież czekał na to prawie rok.:p

Dzis skończyło się Miśkowe stare Allegro,
dlatego wystawiłam mu juz [URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=224846141"][B][COLOR=red]zaktualizowane[/COLOR][/B][/URL].
No i oczywiście uaktualniłam [B][URL="http://ale.gratka.pl/ogloszenie/572762_masumi_wspanialy_akita_z_palucha.html"][COLOR=darkgreen]Gratkę[/COLOR][/URL][/B].

Zaraz resztę:)

Posted

Mocno trzymam za Misiaczka!!!! Musi się udać! :loveu::loveu::loveu:

Edytka zrobiła superowy blog Masumiego!!! :multi: Dziękuję Edytko!

Niestety nie potrafię dodać tego banerka do podpisu.... Iwonko, pomożesz?

Pozdrawiam, Agata&Alpa

Posted

Witam serdecznie :)
Mam nadzieję, że ten blog pomoże "naszemu" Miśkowi. Cieszę się również, że mogę się na coś przydać :)
Cavallo- napiszę Ci na PW instrukcję wstawienia podpisu (Iwonka jest "wyjechana")
Pozdrawiam
Edyta&Hiro

Posted

[quote name='Kacedy']Witam serdecznie :)
Mam nadzieję, że ten blog pomoże "naszemu" Miśkowi. Cieszę się również, że mogę się na coś przydać :)
Cavallo- napiszę Ci na PW instrukcję wstawienia podpisu (Iwonka jest "wyjechana")
Pozdrawiam
Edyta&Hiro[/quote]

O rany :-)
Własnym oczom nie wierzę :-)
EDYTA w końcu się odezwała :-)
Dobra dusza wszystkich nieszczęśliwych akit i jej HIRO, którego uratowała ze schroniska :-)
WITAJCIE :-)

A blog podpięty jest też pod akita w potrzebie na [url]www.akita.pl[/url]

Ps.
Dodam tylko iż jeśli da radę Edytka być może wyczaruje podobny blog pod kolejnego "prawie akitowego" tym razem pechowca YETI:
[url]http://www.akita.pl/akita-w-potrzebie.htm[/url]

lub ze strony głównej [url]www.akita.pl[/url] -> dział "Akita w potrzebie".

Posted

Haha..Izis :). Widzisz tak to jest- do tej pory najwyraźniej nie miałam nic ważnego do powiedzenia na forum publicznym.
A tak na poważnie- Dziewczyny- wielki ukłon w Waszą stronę, bo bez Waszego zainteresowania, Waszej codziennej troski o Masumiego na Paluchu, bez tego wątku i ogłoszeń na Allegro i Gratce, bez Emira na nic by się nie zdał założony przeze mnie blog....Cały ten blog to są przecież Wasze zdjęcia i teksty. Wasza troska o Masumiego.......Ja tylko to zebrałam "do kupki" :)

Yetiemu zrobię stronkę- oczywiście. W ogóle dochodzę powoli do wniosku, że może warto byłoby się zastanowić nad zrobieniem oddzielnej strony poświęconej szukającym domu akitom. Jak życie pokazuje jest ich niestety coraz wiecej :(

Posted

Masumi wczoraj miał operację jednej łapy(niestety, nie pamietam która), wszystko jest w porządku, operacja przebigła bez komplikacji. Pies czuje się dobrze, została jeszcze jedna łapka.

Posted

[quote name='Ania W']Masumi wczoraj miał operację jednej łapy(niestety, nie pamietam która), wszystko jest w porządku, operacja przebigła bez komplikacji. Pies czuje się dobrze, została jeszcze jedna łapka.[/quote]

Uff cale szczescie ze jakies wiesci, bo sie juz martwilam.

Posted

[B]Aniu W [/B]bardzo dziękuję za wspaniałą informację. Najważniejsze, że Masumi czuje się dobrze. A czy już wiadomo kiedy będzie operacja drugiej łapy?