Iwona&Wiki Posted May 29, 2007 Author Posted May 29, 2007 Żeby tak własnie było :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: i do dobrego domku! Kasiu, czy ustaliłyście już jakiś termin spotkania? Ale i tak dziś przedłużyłam wyróżnienie na gratce i dodałam nowe śliczne zdjęcia Masumi:eviltong: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: A wczoraj wstawiłam jeszcze na: pomarańczowe 4łapy - uff, ledwie zdążyłam przed piorunami:cool3: i jeszcze na: mojego pupila kupię psa-za darmo i kupię psa-akita inu I to wszystko, bo tyle tylko zdążyłam Quote
Iwona&Wiki Posted May 29, 2007 Author Posted May 29, 2007 O i dodali nowe zdjęcia Masumi na Forum gazeta Quote
Iwona&Wiki Posted May 29, 2007 Author Posted May 29, 2007 No w końcu zmobilizowałam się:oops: i nasz Masumi jest już na allegro. Tylko coś mi z tymi zdjęciami nie wyszło, bo miały być w formularzu:p A nie są!:p :niewiem: No, ale niech to pomoze i Chłopak nareszcie przestanie się błąkać! :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: Quote
Bromba-Kasia Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 Napracowałaś się Iwonko :klacz: To musi zadziałać. Z pierwsza Panią niestety nie umawialam sie pozniej konkratnie, mowila ze sprobuje dojechac na Paluch w tym tygodniu. I dzisiaj rano odebralam drugi telefon, inna Pani dopytywala sie o warunki adopcji na Paluchu i o Masumiego. Tylko bylam troche nieprzytomna i ja nie zapytalam o nic :oops: Ale pani wiedziala o problemie z nozkami, a w tych dluzszych ogloszeniach jest i o kastracji, wiec chyba nie powinny przyciągać nieodpowiednich ludzi. Ogólnie jestem dobrej myśli, dzięki Iwonko!!!!!!! Quote
Iwona&Wiki Posted May 29, 2007 Author Posted May 29, 2007 Pewnie, że musi:D Nic sie nie napracowałam i tak naprawdę to trzeba by mnie porządnie w doope nakopać, że tak długo ociągałam sie z tym allegro.:shake: :p Ale nie wiedziałam, ze takie proste. I teraz mam wyrzuty sumienia, że straciliśmy tydzień.:p A biedny Chłopak ciągle siedzi w boksie.:angryy: Jak o tym pomyślę, to aż mnie w dołku ściska,:placz: Nie mogę znieść mysli, że jakiejś Akicie dzieje sie krzywda.:p Jedyna pociecha, że ma na kogo czekać, to wspaniale, że ma Ciebie Kasiu:loveu:! Quote
Bromba-Kasia Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Dziś nastepny telefon w sprawie Masumiego. Baardzo fajny Pan i jedzie zobaczyć misia dziś! Szkopuł w tym, że ma sunie akitę, a z krolewiczem pod tym względem, mogą być kłopoty. Ale jeśli zachowa się przyzwoicie... Ale Pan ostrzeżony i nadal niewzruszony. Ma do mnie zadzwonić wieczorem juz po... Nawet jesli to nadal nie ten wymarzony domek, to ważne, że zainteresowanie całkiem duże Bo Masumi to cudny miś :iloveyou: Quote
Iwona&Wiki Posted May 30, 2007 Author Posted May 30, 2007 Jej, jej, już DZIŚ????!!!!!:cunao: Masumi, ucieszy sie z odwiedzin! Tylko ta sunia:niewiem: Ale Kasiu, a Ty tam będziesz? Czy on wie, że nie mozna mu będzie romnażać? Quote
Akitka Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Iwona&Wiki napisał(a): Czy on wie, że nie mozna mu będzie romnażać? No właśnie, żeby on sobie psa od razu nie wziął i wiadomo co... :shake: Quote
Bromba-Kasia Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Pan wie, że Masumi jest wykastrowny :eviltong: Niestety mnie nie bedzie dzis w schronisku, ale Pan robił wrażenie konkretnego człowieka, poradzi sobie Nie mogę doczekać się wieczoru... Quote
Akitka Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Bromba-Kasia napisał(a):Pan wie, że Masumi jest wykastrowny :eviltong: Niestety mnie nie bedzie dzis w schronisku, ale Pan robił wrażenie konkretnego człowieka, poradzi sobie Nie mogę doczekać się wieczoru... W takim razie ja też się doczekać nie mogę i trzymam kciuki... :kciuki: Quote
Iwona&Wiki Posted May 30, 2007 Author Posted May 30, 2007 Bromba-Kasia napisał(a):Pan wie, że Masumi jest wykastrowny :eviltong: Niestety mnie nie bedzie dzis w schronisku, ale Pan robił wrażenie konkretnego człowieka, poradzi sobie Nie mogę doczekać się wieczoru... Uffffff.....:multi: Przecież ma Akitę, więc powinien byc konkretny;) :cool3: :eviltong: No to czekamy! :razz: Kasiu, a ten pan mówił cos wiecej o sobie? Wiesz może skąd jest? Quote
Bromba-Kasia Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Pan był dzisiaj na Paluchu. Po godzinach adopcyjnych i tylko widział Masumiego w klatce. A misiu nawet nie raczył zejść z budy, na ktorej zwykle siedzi :shake: . Uprzedzalam Pana, że niewylewny jest :niewiem: . Mówiłam też, że do "swoich" się zrywa i wyrywa. Teraz jesteśmy umówieni na sobotę. Mam nadzieję,że Pan nie zrezygnuje i będzie miał okazję poznać lepiej naszego akitę. Quote
Akitka Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Bromba-Kasia napisał(a):Pan był dzisiaj na Paluchu. Po godzinach adopcyjnych i tylko widział Masumiego w klatce. A misiu nawet nie raczył zejść z budy, na ktorej zwykle siedzi :shake: . Uprzedzalam Pana, że niewylewny jest :niewiem: . Mówiłam też, że do "swoich" się zrywa i wyrywa. Teraz jesteśmy umówieni na sobotę. Mam nadzieję,że Pan nie zrezygnuje i będzie miał okazję poznać lepiej naszego akitę. Trzymamy kciuki... :kciuki: Pan (mając akitę) powinien chyba wiedzieć, że akity nie będą wylewnie witać każdego obcego. :p Quote
Iwona&Wiki Posted May 31, 2007 Author Posted May 31, 2007 Kasiu, już wczoraj widziałam Twoja wiadomość :D i myślę, ze jest bardzo dobra!:eviltong: Choć muszę w skrytości przyznać, że marzyłam by Masumi od razu wylądował w swoim domu!:placz: Wiem, że to irracjonalne:oops:! I tak być nie może!:shake: A nasz Masumiczek zachował sie doskonale!:evil_lol: :evil_lol::evil_lol: Czekamy na sobotę! Masumi też na nią czeka! Quote
karina1002 Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 A skąd akita w schronisku, na dokładkę 5-letnia (nie mogę doczytać :))? Quote
Bromba-Kasia Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 W sumie skąd to nie wiem. Ale jest na Paluchu od 11 pażdziernika 2006 roku. Swoje odsiedział. Zgrubiał, wygryzł sobie ogon i czeka... Tak wyglądał jak przybył na Paluch http://www.psy.warszawa.pl/2006/html2006/nowepsy2006/2006-10-14/2982_2999.htm Quote
morisowa Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 na Paluchu prawie wszystkie psy są "znalezione", od wlaścicieli schronisko nie przyjmuje; może być jeszcze zwrot z adopcji (ale to i tak wcześniej musiał trafić na paluch jako znajda) albo odebrany właścicielowi z różnych powodów. Sporadycznie zna się historię psa. Quote
cavallo Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Piękny był kiedy trafił do schroniska. Biedactwo, zasługuje na domek! Oj, zeby wszystko się udało!!! Pozdrawiam, Agata&Alpa Quote
Iwona&Wiki Posted May 31, 2007 Author Posted May 31, 2007 Racja, piękny:loveu: A ten usmiech:loveu: :loveu: :loveu: :-( I ktoś go wyrzucił:angryy: Aż nie chce się wierzyć:shake: Może jednak nie mógł odnaleźć:niewiem: Źródło I wszystkie są tylko z dwóch dni :placz: :placz: :placz: To straszne! :angryy: Przerażające!:angryy: :niewiem: Quote
morisowa Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 najłatwiej jest psa odnaleźć, gdy trafia na Paluch... to najbardziej znane schronisko w okolicy myślicie, że jak rasowy, to takie dziwne, że wyrzucili? bo jak kundel, to normalne..? jakiś czas temu oddali 7-miesięcznego labradora, razem z rodowodem... Quote
Iwona&Wiki Posted May 31, 2007 Author Posted May 31, 2007 Morisowa, czy mozesz w tym tygodniu dać Masumiego do tego Waszego czyli warszawskiego chyba psiego dodatku do wyborczej. Wiesz, tam, gdzie dawałaś Bobcia:eviltong:! Ja wczoraj dałam do Warszawskiej oferty Tekst krótki (chyba tylko 250 znaków): [FONT=Times New Roman]AKITA INU - Masumi z Palucha. Pies około 5 lat. Ma mocny, niezależny charakter. Uroda i rasowość nie uchroniły go przed bezdomnością. Spragniony czułości, kontaktu z człowiekiem, ale potrzebuje opiekuna mądrego i zrównoważonego, takiego jak on sam.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Kontakt: [/FONT][FONT=Times New Roman]0665-630-639, [/FONT][FONT=Times New Roman][email protected][/FONT] ale to chyba co innego, prawda? Możesz? Nie jest za późno? Kurcze, jeszcze jest oferta sląska i radomskie, lubelskie, podkarpackie i jeszcze jakieś anonse! Może jeszcze tam? Quote
Iwona&Wiki Posted May 31, 2007 Author Posted May 31, 2007 morisowa napisał(a):myślicie, że jak rasowy, to takie dziwne, że wyrzucili? bo jak kundel, to normalne..? Magda, wiesz, że uwielbiam Akity i nic na to poradzę! Jesteś tak wrażliwą dziewczyną, wiem jak bardzo potrafisz poświęcić się dla piesów!:loveu: I nigdy nie uwierzę, że naprawde tak myślisz.:shake: Quote
morisowa Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Iwona, ja mam czasem (a może raczej czasem nie) wisielczy nastrój... (wystarczy spojrzeć na moje urocze podpisy :diabloti: inspirowane głównie Tańcem Wampirów) co do wyborczej, to na ten piątek już za późno, mogę dać na nastepny, jeśli w sobotę nic nie wyjdzie z tym potencjalnym domem Quote
cavallo Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Kiedy się ciągle widzi ile krzywdy i zła wobec zwierząt (i nie tylko) potrafi wyrządzić człowiek, to można mieć wisielczy nastrój....:angryy: Pozdrawiam, Agata&Alpa Quote
Akitka Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Iwona&Wiki napisał(a): Może jednak nie mógł odnaleźć:niewiem: Akity nie są aż tak popularną rasą w Polsce, żeby jak pies się zgubi to po wielu poszukiwaniach nie móc go znaleźć. Nie sądzę więc, żeby zwiał komuś... Quote
Recommended Posts