kiyoshi Posted August 27, 2013 Author Posted August 27, 2013 Doda_ napisał(a):zapisuję. ;) witamy cioteczko:) wreszcie z nami:) :) Quote
ailema Posted August 27, 2013 Posted August 27, 2013 Zawsze gdy chce pomóc to nawet tego przysłowiowego grosza nie mam :( Quote
kiyoshi Posted August 28, 2013 Author Posted August 28, 2013 KOCHANE CIOTECZKI, WPŁYNĘŁY PIENIĄŻKI OD: ADA-VEBBY- 10ZŁ rutta- 10 zł mimiś- 10 zł Jo37- 10zł bardzo dziękuje!! niestety mam nie najlepsze informacje, ponieważ Pani która tak bardzo chciała dać DS Liskowi wczoraj nie odpowiadała na moje smsy... prosiłam ją bardzo o skan dowodu by spisać umowę adopcyjną, jeśli do dziś wieczorem nie wyśle tych dokumentów będe musiała odwołać adopcję:( dziwne to bardzo...tym bardziej, że tyle osób zaangażowało się w pomoc Liskowi, transport został zorganizowany itd. poczekajmy do wieczora...:( :( Quote
Poker Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 Niestety, ludzie często są niepoważni.Ale poczekajmy, może tym razem będzie tak jak trzeba. Quote
Ada-Vebby Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 Bądzmy dobrej myśli,alee........dziwne.. Quote
kiyoshi Posted August 28, 2013 Author Posted August 28, 2013 [quote name='Ada-Vebby']Bądzmy dobrej myśli,alee........dziwne.. EH MAM DOSYĆ nieodpowiedzialnych, głupich ludzi... tyle zapewnień, telefonów..po to by teraz wyłączyć telefon i nawet nie umieć powiedzieć- PRZEPRASZAM! złość i jednoczesny brak słów!! Lisek nigdzie nie pojedzie:( :( :( Wszystkim cioteczkom, które bezinteresownie, praktycznie nie znając mnie- zaufały i postanowiły wesprzeć podróż malucha do domu- bardzo dziękuje i przepraszam:( jutro rano odeślę wszystkim darczyńcom zebrane pieniążki, będe prosiła na wątku o potwierdzenie, że zwrot do Was dotarł:( tak bardzo mi przykro Lisku:( :( Quote
mimiś Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 ech,Ciotka ,nie łam się -kasę[przynajmniej tę moją dychę ] trzymaj,moze sie Liskowi jeszcze przyda -to ładny i adopcyjny psiaczek,moze wpadnie w oko komuś odpowiedniemu a tak myślę sobie,ze moze sie kobiecina przestraszyła,ze jak chcesz skan dowodu to moze jakiś przekręt szykujesz ,czy jestes w mafii-wiesz tyle sie czyta i ludzie boją sie podawac dane osobowe w ciemno-tak sobie spekuluję tu na boku... Quote
AlfaLS Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 [quote name='kiyoshi']EH MAM DOSYĆ nieodpowiedzialnych, głupich ludzi... tyle zapewnień, telefonów..po to by teraz wyłączyć telefon i nawet nie umieć powiedzieć- PRZEPRASZAM! złość i jednoczesny brak słów!! Lisek nigdzie nie pojedzie:( :( :( Wszystkim cioteczkom, które bezinteresownie, praktycznie nie znając mnie- zaufały i postanowiły wesprzeć podróż malucha do domu- bardzo dziękuje i przepraszam:( jutro rano odeślę wszystkim darczyńcom zebrane pieniążki, będe prosiła na wątku o potwierdzenie, że zwrot do Was dotarł:( tak bardzo mi przykro Lisku:( :( A może zapytać tych, którzy wpłacali czy kasa może u Ciebie zostać? Przecież Lisek wcześniej czy później ten domek znajdzie i będzie musiał do niego jakoś dojechać... Albo przydadzą się innemu psiakowi, któremu uda się wydostać z tego "Przytuliska" i transport trzeba będzie zorganizować. Przepraszam, że się tak mądrzę choć sama nic nie wpłaciłam ale nie raz zbieram kasę na dogo i wiem jak trudno zebrać pieniądze na przykład na podróż... Kiyoshi pomyśl o tym, przecież nikt Cię nie posądzi o nic złego jak jasno napiszesz, że to proponujesz a jak ktoś chce zwrot to mu kaskę przecież przelejesz :lol:. Quote
Ada-Vebby Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 Myślę dokładnie tak jak Wy cioteczki. A jeśli chodzi o moją drobną wpłatę,proszę nie odsyłać-kiyoshi,spokojnie,nie denerwuj się ciociu,mogą się jeszcze przydać Liskowi,a może innej biedzie..:( Ech........ Quote
Poker Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 To przykre ,że tak się stało. Może faktycznie się przestraszyła sprawy z dowodem.Ja proszę tylko o imię nazwisko , adres , telefon , adres mejlowy i pesel.Potem na miejscu weryfikuję. Ciekawe czy odebrałaby z innego numeru. Quote
kiyoshi Posted August 28, 2013 Author Posted August 28, 2013 Poker napisał(a):To przykre ,że tak się stało. Może faktycznie się przestraszyła sprawy z dowodem.Ja proszę tylko o imię nazwisko , adres , telefon , adres mejlowy i pesel.Potem na miejscu weryfikuję. Ciekawe czy odebrałaby z innego numeru. ksero dowodu potrzebuja w gminie, dlatego otwarcie o tym powiedziałam Pani, że skoro osobuście pieska odebrać nie może to musi sie na taką opcję zgodzić... tez mi się wydaje, że mogła się tego przestraszyć...nawet o tym myślałam , ale nie zgłaszała żadnych sprzeciwów:( ja tez nie mogłam pozwolić, że transport przyjedzie a psa nie wydadzą bo trzeba ksero dowodu..i twedy kto miałby dać swój dowód za Panią, skoro do niej Lisek jedzie:( pieniązki już odesłałam, więc nie ma o czym rozmyślać...raczej już nie zdecyduje się na adopcję tego typu, jak ktoś chce psa, to musi sam przyjechać, sam podpisac umowę i wtedy wszystko jest jasne:( chciałam dobrze, a wyszło jak wyszło niestety... Quote
rutta Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 Mi również nie trzeba było odsyłać. Tak czy siak ta dyszka będzie zarezerwowana dla innego psa z przytuliska. Przykro mi Kiyoshi, ze względu na Liska i na rozczarowanie, które zaliczyłaś. Quote
mimiś Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 Kiyoshi takie rzeczy sie zdarzaja i to nierzadko, poczytaj na wątkach ile razy było tak ,ze w ostatniej chwili ludzie sie wycofują .ja tez pamiętam jak czekałam z wyszykowanym psem a pani nie odbierała telefonu:( trzeba szukać dalej i tyle:glaszcze: Quote
kiyoshi Posted August 29, 2013 Author Posted August 29, 2013 mimiś napisał(a):Kiyoshi takie rzeczy sie zdarzaja i to nierzadko, poczytaj na wątkach ile razy było tak ,ze w ostatniej chwili ludzie sie wycofują .ja tez pamiętam jak czekałam z wyszykowanym psem a pani nie odbierała telefonu:( trzeba szukać dalej i tyle:glaszcze: wiem mimiś..ja niestety także znam realia adopcyjne i z wątków i z własnego życia:( nie raz zauważyłam, że zwykle też jest tak, że jak komuś bardzo na psie zależy to nawet setki kilometrów jest w stanie pokonać dla niego... dla Liska to już 3cia adopcja która nie doszła do skutku:( :( ale oczywiście- będziemy szukać dalej, odzew z jego ogłoszeń jest duży, ale zawsze- albo Warszawa, albo brak transportu...albo się ryzmyślą:( eh... Quote
kiyoshi Posted August 29, 2013 Author Posted August 29, 2013 ALE MASAKRA!!! właśnie miałam kolejny telefon w sprawie Liska... Pan pochował niedawno 13 letniego owczarka niemieckiego, ma 3 pokojowe mieszkanie w Jeleniej Górze i mieszka z żoną. Chce bardzo Liska, właśnie obiecał sprawdzić trasę...i chociaż to tak daleko (250 km) w jedną stronę!! nie brzmiał na zniechęconego! może coś z tego będzie?? zobaczymy.... kciuki potrzebne Quote
Ada-Vebby Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 :)Co chwilę tu zaglądałam z nadzieją i się pojawiła..:)Teraz mocno zaciskam kciuki!!! Quote
kiyoshi Posted August 29, 2013 Author Posted August 29, 2013 ailema napisał(a):Mam nadzieje że z tym panem wyjdzie kurde...ale sobie napisałam2 posty wyżej...jak komuś zalezy to nawet setki kilometrów po psa pojedzie... Pan oddzwonił po około godzinie, przedyskutował sprawę z żoną i w sobotę po Liska PRZYJADĄ!!!:) kazał mi go zarezerwować itd, ale na razie jest znów problem z gminą, bo pani, która się zajmuje adopcjami poszła na urlop (chyba całe 2 miesiace na tym urlopie już była...urzędnicy mają dobrze) i jakaś inna tam pani teraz wyszukuje papiery Liska i miejsmy nadzieje, że znajdzie.... Pan jest super, powiedział, że jak juz zaadoptuje Liska to żebym na urlop do nich przyjechała, to sama zobacze, że u nich będzie miał najlepszy dom (wcześniej tez mieli jamnika, a potem owczarka niemieckiego zresztą wspaniale Pan o nich opowiada...) musi być dobrze tym razem!!! żeby tylko znów nie zapeszyć:( Quote
yolanovi Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 Lisiu, kciuki za Ciebie mocno zaciskam. Nich Ci sie poszczęsci:kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki: Quote
Doda_ Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 kiyoshi nie przejmuj się, jak pani tak się zachowała to dom nie jest pieskowi wart. cieszę się że jest kolejne zainteresowanie i trzymam b. mocno kciuki. Jakby transport był potrzebny pisz do mnie :) i przestań tak przepraszać za całą sytuację, za to ze tak się umawiałyśmy itd itp, przecież cała wina leży po stronie tej pani i do niej mam pretensje, niepotrzebnie tak zapewniała, rozmawiała dzwoniła itd . . . głowa do góry będzie OK :) Quote
muka1 Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 No cóż ! pani chciała"zaistnieć" jako dobry człowiek...Przeraziła się bardzo gdy okazało się , że Lisek przyjedzie....Osoba odpowiedzialna i z sercem ABSOLUTNIE tak się nie zachowa ! Lisku masz szczęście , że tam nie trafiłeś !!!!!! Quote
kiyoshi Posted August 29, 2013 Author Posted August 29, 2013 muka1 napisał(a):No cóż ! pani chciała"zaistnieć" jako dobry człowiek...Przeraziła się bardzo gdy okazało się , że Lisek przyjedzie....Osoba odpowiedzialna i z sercem ABSOLUTNIE tak się nie zachowa ! Lisku masz szczęście , że tam nie trafiłeś !!!!!! cioteczki kochane, to już na szczęście nie ma znaczenia, bo nowy Pan jest już na sobotę umówiony z moim kolegą Wojtkiem w 'G' po odbiór Liska... Pan jest po prostu super, z takim sercem dziś opowiadał mi o swojej jamniczce i o śmierci ostatniego owczarka...to dziwne i może naiwne, ale po samym przebiegu rozmowy jestem pewna, że Lisek będzie miał dobrze. Pan opowiadał jak uczył swoje psy 'dawać głos' itd. i jakie to ważne dla psa by go docenić...naprawde niesamowicie psiolubna osoba z niego... oj Lisku- do soboty nie daleko! oby już nic nie stanęło na przeszkodzie.... Quote
kiyoshi Posted August 30, 2013 Author Posted August 30, 2013 wszystko ustalone w sprawie adopcji... teraz tylko dużo kciukasów, oby nic nie wypadło niespodziewanego, oby nikt się nie rozmyślił, oby Lisek sie spodobał....OBY MIAŁ SWÓJ DOM! Quote
Recommended Posts