Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

rutta napisał(a):
Lisek, będziesz mieszkał w moich rodzinnych stronach :)

wow:) super:) to może kiedyś go spotkasz na spacerze!!:)
zresztą- chyba i tak sie poznacie;)

Posted

Poker napisał(a):
bardzo się cieszę, że Lisek będzie miał super domek. Trzymam kciuki.

dzięki Poker:) jutro sie okaże wszystko....bo wiadome, że w życiu nie wszystko jednak jest na 100%;) (tfu, tfu!!!)
kciuki zaciśnięte z całych sił :kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki:

Posted

Lisek pojechał do domu :) Zdjęcia z samochodu, wskoczył od razu na przygotowaną dla niego poduszkę :)

Państwo przywieźli mu jakiś mięsny rarytas, żeby go trochę przekupić na początek, szeleczki, obróżkę, smycz, wodę, miseczkę, smaczki. Tak jak to powinno wyglądać :)
W drodze powrotnej zatrzymają się we Wrocławiu u rodziny i tam Lisek zostanie wykąpany. Ma brzydkie długie dredy wokół ogona i małe koło uszu. Kilka pcheł też się znajdzie.
Obiecali, że zadzwonią do Izy i opowiedzą, jak im się wszystko układa. Sami również zachęcali do kontaktu z nimi.

Liska wcześniej wyprowadziłam na spacer.

Spokojny, przyjacielski psiak pojechał do dobrego domu :)

Posted

[quote name='AlfaLS']Pierwszy naprawdę uratowany z tego wątku!!!

Wszystkiego dobrego Lisku!!!!!!!!!

No, no , a Naja u nas nie jest naprawdę uratowana ?:crazyeye:
Bardzo się za cieszę za Liska. Ciekawe co u niego.

Posted

[quote name='Poker']No, no , a Naja u nas nie jest naprawdę uratowana ?:crazyeye:
Bardzo się za cieszę za Liska. Ciekawe co u niego.
Przepraszam, może niejasno się wyraziłam :oops: - chodziło mi o to, ze ma już DS a u Ciebie to na razie DT...

Może w związku z tym napiszę inaczej - Już uratowane z G.: Lisek w DS i Naja w DT u Poker!!!!!!!! :multi:

Posted

[quote name='AlfaLS']Przepraszam, może niejasno się wyraziłam :oops: - chodziło mi o to, ze ma już DS a u Ciebie to na razie DT...

Może w związku z tym napiszę inaczej - Już uratowane z G.: Lisek w DS i Naja w DT u Poker!!!!!!!! :multi:

tak Alfa - na pewno masz rację:))

ok cioteczki...wczoraj wieczorem udało mi sie porozmawiać z Panem i jest....CUDOWNIE!! juz wszystko opowiadam...
po pierwsze i najwazniejsze w Lisku sa wszyscy zakochani!! mimo że miał na sobie tonę pcheł!!! podsikuje w domu!! w sac=mochodzie śmierdział tak, że Pani ledwie wytrzymała!! miał drugę tonę dredów i okazał się nieco innym pieskiem niż miał być...
Z dobrych rzeczy- Lisek był juz u weterynarza, miał zaaplikowane co się dało na pchły (Pan twerdzi, że nadal ich w pełni nie udało się wyeliminować, ale się nie poddaje:)), powycinano mu wszystkie zdredziałe fragmenty futerka, poznał córkę Państwa, która tez się w nim zakochała i jak sam Pan powiedział, gdyby nie daj Boże coś, przejmie nad nim opiekę...Lisek ma 4 spacery dziennie, w tym jeden ok. 2 godzinny gdy idzie z Państwem na działkę i tam się wyleguje, ma oczywiście także dużo miłości i ciepła...

Z rzeczy DZIWNYCH...o których nie wiem czy powinnam pisać...ale jednak napiszę...
okazało się, że Lisek nie ma więcej jak półtora roku, jest wykastrowany...i ......zaczipowany!!!!!
Pan powiedział mi, że był w wielkim szoku, gdy to odkrył, ale postanowił, że nie będzie kontaktował się z wcześniejszym właścicielem...pies był przeciez ponad 3 miesiące w przytulisku, ja nie raz przeglądałam bazy psów zaginionych, nie było ani złowa o psie podobnym choćby do Liska...
Kim byli jego właściciele, czy liczyliże sam chip wystarczy? trudno mi uwierzyć, że zaczipowali go, wykastrowali, a potem porzucili?????
Pan nawet nie chciał słuchać- powiedział, że pies ma takie warunki i tyle miłości, że nie odda go nawet żeby nie wiem co!!

smutne to:( ja zaczipowałam swoją sunie z myślą, że to z pewnością pomoże ja odnaleść gdyby co...a teraz widzę realia świata:( może ktoś za Liskiem bardzo tęskni:( ale już nigdy go nie odnajdzie i nigdy nie dowie się, że piesek ma się DOBRZE....
:( ile jeszcze psiaków w tym przytulisku ma czip???????????????????????????
dlaczego przytuliska nie mają obowiązku sprawdzania zaczipowania psa!!!!!!!!!!!!

zamykam watek Liskowy:) jestem pewna, że będzie dobrze mu tam gdzie jest...powodzenia piesku!!!!