pela112 Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 (edited) Witamy u Niki! Nika to ok. 2-letnia, średniej wielkości suczka. Jeszcze nie była mierzona ani ważona, musi to poczekać do czwartku. Jest ciekawa świata. Z większością psów dogaduje się bez problemu, ale ma także swoje antypatie. Kiedy dochodzi do jakiejś sprzeczki między psami, zaczyna szczekać. Mogłoby się wtedy wydawać, że próbuje je uspokoić, a kiedy jest już po wszystkim musi jeszcze powtórzyć kilka razy, tak dla zasady. Na szczęście można bardzo łatwo ją uspokoić. Wystarczy ją zawołać, dać jakiś smaczek i przestaje. W stosunku do ludzi jest bardzo przyjazna, uwielbia pieszczoty. Na smyczy chodzi ładnie, czasami kiedy coś ją bardzo zaciekawi dość mocno ciągnie, zwłaszcza kiedy jest to woda. Bardzo lubi pływać, a najbardziej chlapać opiekuna, kiedy jest on w wodzie ;) Na pierwszym spacerze, nie licząc odnoszenia do boksu, była bardzo grzeczna, prawie nie ciągła na smyczy, przychodziła na każde zawołanie. W miarę ładnie też przynosiła zabawkę. Świetnie dogadywała się z psami. Od początku zaufała swojej opiekunce. Niestety trzeba było siłować się z nią przy wkładaniu do boksu. Nie chciała sama wskoczyć, miała za luźną obrożę i z całych sił zapierała się łapkami. Kiedy wzięłam ją na ręce, prawie weszła mi na głowę, robiła wszystko byle nie wrócić do boksu. Na następnym spacerze mocniej ciągła na smyczy i musiała pokazać innym psiakom, że ona też ma głos. Na widok obcego psa zachowywała się trochę jak polujący dziki pies ;) Cały czas go obserwowała, trzymała się nisko ziemi i poruszała się powolnymi, przemyślanymi krokami. Podczas wycieczki na Borki dość mocno ochlapała mnie. Kontakt w sprawie adopcji: 537-046-995 lub [email protected] I jeszcze kilka zdjęć: Suczka przebywa w Miejskim Schroniska dla Bezdomnych Zwierząt w Katowicach. Edited July 13, 2013 by pela112 Quote
choba Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 jestem u ślicznej :D zaraz podrzucę jeszcze kilka fotek :eviltong: Ps. Na fundacyjnym forum nie podałaś chyba linku ;) Quote
choba Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 No to ja teraz zarzucę wątek fotkami :evil_lol: Quote
pela112 Posted June 24, 2013 Author Posted June 24, 2013 Dzięki za fotki :) Pogoń za mną nieźle ci wyszła na zdjęciu ;) Quote
choba Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 Potwór z Borek :eviltong: Próba złapania ogona ;) I na koniec krótki filmik :) [video=youtube;8nkDZmWv53w]http://www.youtube.com/watch?v=8nkDZmWv53w[/video] Za jakiś czas dorzucę jeszcze zdjęcia z wczorajszej akcji ;) Quote
Romina_74 Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 he he - fajne fotki :) jestem u pływaczki ;) Quote
maciaszek Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 Dodałam Nikę na wątek katowickiego schroniska. Ale nie moge jej dodać na stronę schroniska ani na fundacyjną, bo nie wiem jaki ma numer i kiedy do schroniska trafiła... Quote
pela112 Posted June 25, 2013 Author Posted June 25, 2013 maciaszek napisał(a):Dodałam Nikę na wątek katowickiego schroniska. Ale nie moge jej dodać na stronę schroniska ani na fundacyjną, bo nie wiem jaki ma numer i kiedy do schroniska trafiła... Dzięki, do schroniska trafiła na pewno kilka tygodni temu, ale dokładnej daty nie pamiętam (wiem tylko, że jacyś ludzie ją przyprowadzili) o numerze już nie wspomnę bo jak ją brałam na pierwszy spacer to nie miała nawet obroży. Quote
maciaszek Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 Numer Niki o 588/13. Ma półtora roku. Była wzięta z naszego schronu jako dwu czy czteromiesięczny szczeniak. Dodam ją jeszcze dziś na stronę schroniska i fundacyjną :). Quote
pela112 Posted June 25, 2013 Author Posted June 25, 2013 Ok, dzięki, wiesz może czy była już szczepiona i odrobaczona oraz czy jest wysterylizowana? Porobiłam już kilka ogłoszeń, ale chciałabym uzupełnić opisy :) Quote
maciaszek Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 Nie wiem, ale myślę, że szczepiona i odrobaczona była, jak wszystkie psy, które do schronu trafiają. Jednak na 100% nie powiem. Co do sterylizacji, nie mam pojęcia. Quote
pela112 Posted June 25, 2013 Author Posted June 25, 2013 Dzięki, w czwartek zapytam jak coś p. Anię , żeby się upewnić i zmienię opis :) Ps. Miałby ktoś chwilę na zrobienie jakiegoś banerka dla Niki? Byłabym wdzięczna :) Quote
Romina_74 Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 maciaszek napisał(a):Numer Niki o 588/13. Ma półtora roku. Była wzięta z naszego schronu jako dwu czy czteromiesięczny szczeniak. A wiemy dlaczegóż to wróciła? Quote
choba Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 [quote name='pela112']Dzięki, w czwartek zapytam jak coś p. Anię , żeby się upewnić i zmienię opis :) Ps. Miałby ktoś chwilę na zrobienie jakiegoś banerka dla Niki? Byłabym wdzięczna :) Banerek się zrobi ;) A tymczasem kilka fotek z niedzieli :) Quote
pela112 Posted June 25, 2013 Author Posted June 25, 2013 Romina_74 napisał(a):A wiemy dlaczegóż to wróciła? Wiem tylko tyle, że jacyś ludzie ją przyprowadzili. Może została porzucona, bo błąkała się po Szopienicach (dokarmiałam ją tam, niestety jak tylko chciałam ją złapać od razu uciakała) Beata - dzięki za wszystko :) Quote
Recommended Posts