Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='andzia69']

a...i jeszcze co do tego, co mówili weci przy ostatniej wizycie :( Operacja więzadła to potem załozenie gipsu na ok. 3 tyg., zero schodów, prawie zero ruchu, nie wiem, czy to samo tyczy się odnerwiania no i do 6 mies. tylko siku, kupa i zero ruchu

[/QUOTE]

ja ze swoją sunią przechodziłam chyba lżejszą wersje ,bo 3 tygodnie gips ,po dwóch miesiącach można było już zacząć spacerki i tak coraz dłuższe ale oczywiście żadnego biegania .było to traktowane jak rehabilitacja . i tak do 6 m-cy .
Zobaczymy co jutro powie wet.

Posted

z tego co piszesz andzia.... bedzie bardzo ciezko znalezc taki dt ......
hoteliki i dt, w którym dużo psiaków , odpadaja.. karo bedzie potrzebowal naprawde sporo czasu i opieki z strony czlowieka...
czyli bedziemy umawiać na operację dopiero jak znajdziemy takie miejsce?

Posted

[quote name='mdk8']mam pytanie kto ma zdjęcia RTG Karo i dokładnie może opisać objawy jego choroby? Bardzo proszę o kontakt na pw.[/QUOTE]

[quote name='ewab']Nie wiem kto ma zdjęcie. Było robione w lutym ub. roku. Jutro pewnie zostanie zrobione nowe.[/QUOTE]

jesli się da to bym prosiła o takie fotki
trzeba pokazać innym lekarzom niech skonsultują

Posted

[quote name='Doda_']z tego co piszesz andzia.... bedzie bardzo ciezko znalezc taki dt ......
hoteliki i dt, w którym dużo psiaków , odpadaja.. karo bedzie potrzebowal naprawde sporo czasu i opieki z strony czlowieka...
czyli bedziemy umawiać na operację dopiero jak znajdziemy takie miejsce?[/QUOTE]

Doda bez czarnowidztwa :) będzie ciężko ale nie niemożliwie ;)

Posted

Jesteśmy o wizycie. Wklejam opis
http://screenshooter.net/9523213/qldmluo

Karo przeżywał dzisiaj wyjątkowego stresa. W samochodzie było w miarę spokojnie, ale już w klinice histeria na całego. Za krótka przerwa między jedną i drugą. Niestety bez kagańca się nie obyło, bo dzisiaj nawet był gotowy ugryźc. Za to poczęstował nas wszystkim co się da. Siku , kupa :P
Według lekarza, bez operacji się nie obędzie, bo szczególnie więzadła w lewym kolanie są w bardzo złym stanie. Po prostu są zerwane.

Posted

a mial robione rtg?
czyli jak myslałam - w sumie nic nowego się nie dowiedzieliśmy :( tylko nie pisze nic o odnerwianiu - nie potrzeba? a wiadomo jakie to koszty? mówił coś lekarz?

Posted

[quote name='andzia69']a mial robione rtg?
czyli jak myslałam - w sumie nic nowego się nie dowiedzieliśmy :( tylko nie pisze nic o odnerwianiu - nie potrzeba? a wiadomo jakie to koszty? mówił coś lekarz?[/QUOTE]

Nie miał rtg. Tylko badanie "ręczne" . O odnerwianiu nic nie wspominał. Koszt to 400 zl za kolano, jeśli pies jest ze Zwierzaka, 600 normalnie. Gipsu po tym zabiegu nie ma. Ograniczenie ruchu.

W każdym razie. Po tych wszystkich wyjazdach, szarpaninach, Karo w tym momencie nawet nie stawia lewej stopy na ziemi. A już tak fajnie chodził wczoraj. Dzisiaj wziął ostatnią tabletkę Caprodylu. Nie wiem czy dzwonic i przedłużac kurację, czy też postanowcie coś innego. Stresa ma ogromnego, nawet nie chciał wyjśc z kojca, dopiero jak się przekonał, że nie mam w ręku smyczy, to dał się wyciągnąc. I człapał tylko koło mnie z mordą przy ręku cały czas.

Posted

[quote name='miron h']Nie miał rtg. Tylko badanie "ręczne" . O odnerwianiu nic nie wspominał. Koszt to 400 zl za kolano, jeśli pies jest ze Zwierzaka, 600 normalnie. Gipsu po tym zabiegu nie ma. Ograniczenie ruchu.

W każdym razie. Po tych wszystkich wyjazdach, szarpaninach, Karo w tym momencie nawet nie stawia lewej stopy na ziemi. A już tak fajnie chodził wczoraj. Dzisiaj wziął ostatnią tabletkę Caprodylu. Nie wiem czy dzwonic i przedłużac kurację, czy też postanowcie coś innego. Stresa ma ogromnego, nawet nie chciał wyjśc z kojca, dopiero jak się przekonał, że nie mam w ręku smyczy, to dał się wyciągnąc. I człapał tylko koło mnie z mordą przy ręku cały czas.[/QUOTE]

biedny; takie badanie jest pewnie bolesne
Kurację chyba trzeba przedłużyć

Posted

Właśnie na fb przeczytałam .
Czyli w tym wszystkim wieści nie najgorsze, bo w sumie mimo że łudziłam się że zabieg nie będzie potrzebny, to wiedziałam jednak że będzie potrzebny :(
Ale za to cena dobra , gipsu nie ma jakieś światełko w w tunelu ...