Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

na fb wyczytałam ,że Karo mógłby jechać w przyszłym tygodniu ,czy tak? proszę piszcie takie inf takżę tu ,bo ja nie facebookowa / czasem udaje mi się zajrzeć ,ale zaraz mnie wywala /.
ile mamy nazbierane na operacje ?

Posted

kabaja napisał(a):
na fb wyczytałam ,że Karo mógłby jechać w przyszłym tygodniu ,czy tak? proszę piszcie takie inf takżę tu ,bo ja nie facebookowa / czasem udaje mi się zajrzeć ,ale zaraz mnie wywala /.
ile mamy nazbierane na operacje ?

To od razu miałaby być operacja czy Karo miałby jechać na dokładne badania/RTG i dopiero wtedy zostanie podany koszt i wyznaczony termin operacji?

Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):
Zaglądam jakie wieści :)
Czy wpłynęły jakieś pieniądze na konto Zwierzaka ?

skopiowane z FB

Opiekun Karo może z nim jechać w przyszłym tyg. do kliniki. Chciałabym tak ustalić termin wizyty i ew, operacji, tylko...tylko musimy mieć jeszcze za co...Tyle się udało załatwić - opiekę pooperacyjną - a to takie ważne przy takim psiaku Proszę w imieniu Karo.

Posted

Sara2011 napisał(a):
To od razu miałaby być operacja czy Karo miałby jechać na dokładne badania/RTG i dopiero wtedy zostanie podany koszt i wyznaczony termin operacji?

plan jest taki - pies jedzie i od razu zostaje na potrzebne badania i operację, a potem zostanie kilka dni w lecznicy (no chyba, ze będzie taki "grzeczny" że każą go od razu zabierac :(

Koszty dokładne pewnie bedą znane po operacji. Dodatkowo jeszcze sprawa bioder...pan doktor zaproponowal rozwiązanie bezoperacyjne - podanie w stawy biodrowe osocza/ o ile dobrze zrozumiałam...ech Karo - czy nam się uda Ciebie uratować ?

Posted

andzia69 napisał(a):
plan jest taki - pies jedzie i od razu zostaje na potrzebne badania i operację, a potem zostanie kilka dni w lecznicy (no chyba, ze będzie taki "grzeczny" że każą go od razu zabierac :(

Koszty dokładne pewnie bedą znane po operacji. Dodatkowo jeszcze sprawa bioder...pan doktor zaproponowal rozwiązanie bezoperacyjne - podanie w stawy biodrowe osocza/ o ile dobrze zrozumiałam...ech Karo - czy nam się uda Ciebie uratować ?

Uda uda i ani się waż w to wątpić , a kysz a kysz złe myśli ...

Posted

Poziomka mam prośbę - ja zmoderowalabym 1 post. napisałabym w nim miej więcej to, co na FB na jego wydarzeniu - można podać tez link:

https://www.facebook.com/events/338776776253128/473570132773791/?ref=notif&notif_t=like

"Karo – wielki psiak (40 kg), ok. 4-5letni, ma wygląd i psychikę wilczarza.
Uwielbia spacery, tarmoszenie za uszy, drapanie po grzbiecie Przyjaźni się ze wszystkimi psiakami, które w tej chwili stanowią jego stado w hoteliku. Pięknie chodzi na smyczy, podaje łapkę i siada na komendę.

Karo został wyciągnięty ze schroniska w styczniu 2014 r ponieważ wolontariuszki płakały, ze pies nie staje na łapę, że zimno w boksie nie służy psiakowi ze względu na problemy ze stawami.

Prawda okazała się druzgocąca :( :(
Karo ma dysplazję :( oraz zerwane więzadła w 2 tylnych łapach (najgorsza jest lewa), nie wiadomo czy w wyniku tych problemów nie pogorszyły się przednie łapy. Nie pomagają doraźne leki, nie pomógł na dłużej Carprophen w zastrzykach.

Był konsultowany w 2 lecznicach wet. i obie zaleciły operacje zerwanych więzadeł. Nie wiadomo jak z dysplazją - czy nie będzie potrzebne odnerwienie lub resekcja główki kości udowej. Więc stajemy przed dylematem - albo mu pomożemy...albo...nie chcę nawet pisać :(

W tej chwili przebywa w płatnym domu tymczasowym (koszt 300 zł plus karma), ale dt nie poradzi sobie z opieką pooperacyjną.
Potrzebny dt, potrzebne finanse na operacje...albo CUD :("

no coś takiego :)

Posted (edited)

Poziomka napisał(a):
Nie ma żadnych nowych wpłat na koncie Karo.

na konto Zwierzaka wpłyneły z FB:
Beata M 30, XXX(osoba prosiła o anonimowość) 150, Kamil K 35, Rajmund Ż. 100;Piotr Ż 400 zł :loveu::loveu::loveu:

Pani Skarbnik-to ile mamy na operację?:)

Edited by andzia69
Posted

Poziomka napisał(a):
Na koncie Karo w chwili obecnej jest 1164 zł. Ale, ale musimy za 6 dni zapłacić za tymczas 300 zł.

ja absolutnie nie chcę mieszać kasy na hotelik i deklaracji na niego z finansami na operację (bo ICK by się obruszyła - wszak jest osobą decyzyjną)

Posted (edited)

Poziomka napisał(a):
Ja rozumiem. Rozumiem. Ale skoro pieniądze są na koncie to musimy zapłacić hotel i karmę.

dlatego to, co jest na hotel i karmę to jest na hotel i karmę

a na operację to wpłaty w ostatnich dniach i te, ktore podałam

czyli chyba te są na operację:

"Maria M facebook -------- 10 zł wpłacone
22. Danura R facebook ------- 10 zł wpłacone"
'Wpłaty na konto Karo 16.05.2014 - Tomasz S facebook - 20zł oraz Agata P facebook - 5 zł."
Wpłaty na konto Karo 16.05.2014 - facebook Renata W - 77.67 przyjmijmy 78 zł oraz Arleta K - 300 zł.

Czyli mnie wychodzi, ze na tą chwilę na operację mamy 1138 zł :) no to jeszcze sporo nam brakuje

Edited by andzia69
Posted

[quote name='Poziomka']Ok. Zaraz podliczę ile było wpłat z facebooka.
I co mam je gdzieś przelać?

nie - trzymaj na razie :) Tylko w 1 poście może zrob jakby oddzienie coś takiego:

wpłaty na operację:

- xxx
-vvv
-bbb

Posted

Poziomka napisał(a):
Wiesz co, tam jest napisane, że wpłaty z facebooka.
Przy każdej jest odnotowane.

no tak...tylko jak ktos z buta wejdzie to nie będzie wiedział, czy to na hotel? czy na operacje...no sama nie wiem :( Rudzia - pomóż!!!