Nadziejka Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 zaglądam do cudnej ksiezniczuni:modla::buzi::buzi::iloveyou:i sciskam caluni czas Quote
Romka Posted July 11, 2013 Author Posted July 11, 2013 Miska z moją Romką na spacerku. Jest bardzo ostrożna w nowych miejscach,ruszyła do biegu i oglądania nowych miejsc dopiero jak przekonała się,że przyszliśmy na spacer.Wcześniej siedziała przy mnie i uważnie wszystko analizowała.Kiedy zobaczyła radosną Romkę ruszyła do zabawy. Quote
Romka Posted July 11, 2013 Author Posted July 11, 2013 Na tym zdjęciu nosi ogonek jak prawdziwy west: Dziś będzie strzyżenie,trzeba małej ściąć brzydką,zniszczoną sierść i dać szansę ,żeby pięknie porosła nową.Mała jest już zaszczepiona przeciwko wściekliźnie; a po kąpieli będzie zakroplona przeciw kleszczowo.Nadal otrzymuje leki osłonowe na wątrobę oraz lek regulujący pracę nadnerczy.Kąpiel w szamponie leczniczym 1 raz w tygodniu. Na niedzielę zamówiłam fotografa:lol: będą super zdjęcia Misi.:lol: Quote
b-b Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Zaglądam, czytam i oglądam ....i serce się raduje:) Quote
Nadziejka Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Misiunia :buzi::buzi::modla:sliczniosci , sciskam ogromnie ogromnie za was ciociu Romko Quote
Romka Posted July 11, 2013 Author Posted July 11, 2013 (edited) Misia wygląda teraz tak: ...mnie się BARDZO PODOBA!:lol: Dziś oprócz fryzjera,było czyszczenie uszu.Wieczorem będzie kąpiel w szamponie leczniczym,2 dni po kąpieli zakroplimy Misię advantixem.Zamówiłam u p.doktor kolejny szampon.Będzie nowa faktura... Edited July 12, 2013 by Romka błąd Quote
Romka Posted July 11, 2013 Author Posted July 11, 2013 Skóra chyba trochę bledsza i Misia ładnie zarasta:lol: Quote
Nadziejka Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Zarastaaaaaaa:loveu::multi::multi::multi:ale slicznotenka ciociuniuuuuu :loveu::loveu:z Twojej milosci to wszystko:loveu: Quote
zachary Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 (edited) Widoczne zmiany!:multi: Pięknieje Misiunia, chociaż pycholek i tak był słodki a jej sen taki spokojny, szczęśliwy...Dzięki Romka, wielkie dzięki za Misiaczkę!!!:loveu: Edited July 11, 2013 by zachary Quote
from_wonderland Posted July 12, 2013 Posted July 12, 2013 wspaniale się czyta :) z każdym zdjęciem coraz lepiej, pięknotka Quote
Romka Posted July 13, 2013 Author Posted July 13, 2013 Zdjęcia jak zawsze kiepskie ale zobaczcie jak Misia bawi się poduszką:lol: Quote
Romka Posted July 16, 2013 Author Posted July 16, 2013 Proszę się zachwycać,reszta wieczorem:lol: Quote
Nadziejka Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 :loveu::loveu:slicznosciiiiiiiiiiii:loveu::loveu::loveu:pozdrawiam ogromnie :loveu: Quote
Romka Posted July 17, 2013 Author Posted July 17, 2013 [quote name='Poker']Rozrabiara całą mordką. A jak z jej finansami?[/QUOTE] Pierwsze leki czyli pierwszy zentonil i zdjęcie szwów zapłaciłam ja.Pozostałe:strzyżenie,advantix,kolejny zentonil,szampon i ketakonazol oraz szczepienie przeciw wściekliźnie będzie płacone ze zbiórki ,którą przeprowadziła Fundacja MONDO CANE.Po zaplaceniu faktury w klinice,Misia ma 285 zł.Są jeszcze wpływy z ostatniego bazarku i to...chyba wszystko.Jutro ustalę ile tego jest. Nie mam jeszcze informacji na temat leków,które będzie otrzymywała Misia w związku z chorą tarczycą,cierpliwie czekam na informację z kliniki(urlopy) .Nie wiem też przez jak długi czas Misia będzie te leki otrzymywać.Ale jestem dobrej myśli co do finansów,mam nadzieję,że wystarczy. Misia nie opanowała jeszcze psich zwyczajów w moim domu. Wychodzimy na podwórko:rano,popołudniu i wieczorem.Kiedy jesteśmy na podwórku Misia chciałaby się bawić i... zapomina zrobić siusiu.Więc z panną Misią muszę schodzić kilka razy ,żeby był efekt...:roll:.Czasami ,po powrocie z pracy siusiu jest już zrobione...Dziś obudziła się 4 20,no to ja też wstałam,żeby zdążyć znieść małą na podwórko.Moje pozostałe psiaki spały,więc o 6 30 ponownie byłam na podwórku z Romką i Pako.I tak jest prawie codziennie...:roll: Kiedy jestem w domu w sobotę czy w niedzielę nie ma problemu ale kiedy idę do pracy...problem jest. Quote
b-b Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 Dobrze, że w kąpieli stopi grzecznie:) Sama jestem ciekawa co tam weci w końcu ustalą:) Quote
zachary Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 Zachwycamy się, Romko, jak się nie zachwycać?... Cierpliwie stoi w tej kąpieli, wie, że to dla jej dobra...Gdzie ona była do tej pory, że ma problem z czystością, czyli siusiu?....Na podwórku, w budzie?...... Quote
Romka Posted July 17, 2013 Author Posted July 17, 2013 Nie wiem,moja Romka załapała od ręki.Pako też a był jednym z 30 psiaków.Lucek(już nie żyjący)mieszkał w garażu i też nie było problemu.A Misia była przed chwilą na wieczornym siusiu i...nic.Pójdziemy jeszcze raz,może się uda.Jak nie bankowo budzę się po 4 00... Quote
zachary Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 A może problem pęcherzowo-nerkowy? Takie długie trzymanie siusiu?....Co najmniej dziwne...Co weterynarz na to? Quote
Romka Posted July 17, 2013 Author Posted July 17, 2013 [quote name='zachary']A może problem pęcherzowo-nerkowy? Takie długie trzymanie siusiu?....Co najmniej dziwne...Co weterynarz na to?[/QUOTE] Obserwuję ją jeszcze...Dziś nie zrobiła siusiu bo na podwórku bawiły się dzieci sąsiadki,innym razem bo za bramą sąsiadów są inni niż zwykle ludzie.Rano kiedy wiem na pewno,że chce bardzo siusiu, nic jej nie rozprasza.Siusiu jest bez problemu.Chwalę oczywiście wylewnie za każde siusiu i coopę na podwórku. Quote
Recommended Posts