Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 448
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

A tu moje dwie dziewuszki:

Tak prosi Msia jak jej na czymś bardzo zależy albo jak się cieszy:

Romka i Misia "nawrzucały"sąsiadkom(3 suczki,a jakże:lol:) i zadowolone wracają;

Edited by Romka
Posted

Było wieczorne siusiu i nawet coopa:multi:.Podobnie dziś rano o 5 45.Bez problemu. :lol:Zdecydowanie lepiej.Nie wiem tylko co zastanę około 16 15...:roll:

Posted

[quote name='b-b']I jhak? Były niespodzianki po pracy?[/QUOTE]
Prezencik jak zawsze za fotelem :roll: a siusiu na podwórku.:lol:Chyba nawet tak wolę :evil_lol: bo coopa jest zdrowa i bez problemu można ją posprzątać.Dziś rano coopa i siusiu na podwórku.:lol: Uczymy się dalej.

Posted (edited)

Leczymy Miskę w kierunku tarczycy.Takie zalecenia dostałam dziś mailowo z kliniki:

"Proszę podawać :
Zentonil w dalszym ciągu ,
Ketokonazol również , jeszcze przez 10 dni,
ponadto proszę włączyć Eltroxin 100mg 2 xdziennie po 22mikrogramy na kilogram przez 10 dni , następnie 10mikrogramów 2 x dziennie .
Guza jajnika nie badałem. Nie miał przerzutów"

Dodam,ze Misia jest odrobaczona już dwukrotnie.W klinice raz a następnie już u mnie po 2 tygodniach po raz kolejny.

A teraz finanse Misi.Kopiuje z FB
"
ROZLICZENIA Z MONDO CANE:

21.06 JUSTYNA S. 50,00
26.06 MARCIN F. 100,00
MARTYNA ŁOWICZ 300,00
27.06 STANISŁAWA B. 300,00
BEATA S. 700,00
01.07 MAŁGORZATA J. 100,00
BEATA S. 15,00
KRZYSZTOF G. 100,00
IWONA M. 60,00
02.07 ANDRZEJ S. BAZAREK 60,00
04.07 EWU DOGOMANIA 40,00
08.07 ALICJA S. 100,00
17.07 DANUTA R. BAZARKI DOGO 480,00

WYDATKI:

MISIA MA 865 ZŁ"

Post pierwszy zaktualizowany

Naprawdę jestem pod wrażeniem...DZIEWCZYNY DZIĘKUJĘ BARDZO ZA WSZYSTKO!!!:lol:

Edited by Romka
Posted

Wierzę, że mała z czasem nauczy się cyrklować z potrzebą w czasie kiedy są spacerki :D
Może by jej podkład tam kłaść?

Posted

Wspaniale, że mała nie jest na minusie i że ma jakiś tam zapasik na zycie zanim TEN odpowiedni domek się nie odezwie :)

Posted

[quote name='ewa gonzales']:loveu::loveu:zaglądam do serduszek z pozdrowieniem i kciukami:loveu::loveu:[/QUOTE]
... ja też wpadam i miziaki zostawiam :)

Posted (edited)

Wszystkich bardzo przepraszam za brak wiadomości o Misi ale już nadrabiam.W pracy urlopy,upał więc wieczorem nie zawsze jest czas i siły ,zeby coś napisać.Robię na bieżąco adopcje ze schroniska i wraz z Misią i resztą stada korzystamy z pięknej pogody.Misia nadal otrzymuje leki.Dzienna porcja to 1 duża tabletka Zentonilu,1/4 tabletki ketokonazolu oraz 1 i1/2 tabletki leku na tarczycę.Wystarcza nam leków na 7-8 dni i potem znów trzeba kupić kolejne.Misi trzeba ponownie wyczyścić uszy.Na brzuszku ma maleńką przepuklinę.Póki co nie operujemy,lekarz powiedział,że można z tym żyć-nie chcę jej znów obciążyć wątroby narkozą.Przepuklina wygląda jak zbyt duży pępek i jest wielkości 3/4 łyżeczki deserowej.
Tak wyglądają wydatki małej:

Wczoraj znów zamówiłam 25 tabletek leku na tarczycę,10 tabletek Zentonilu oraz 10 tabletek ketokonazolu.I znów będzie faktura...

Edited by Romka
błąd