zachary Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 Romka, cudnie opiekujesz się Misią:loveu:. Wspaniały z Ciebie człowiek!!! Quote
mdk8 Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 cioteczki błagam zajrzyjcie http://www.dogomania.pl/forum/threads/246527-Zosta%C5%82y-Dwa-starszaki-nie-poradz%C4%85-sobie-%28%28-POM%C3%93%C5%BB-OG%C5%81ASZA%C4%86-%21%21%21/page2 Quote
b-b Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 misia wygląda rewelacyjnie i dobrze, że zabieg ma już za sobą :) I w 100% zgadzam się ze słowami zachary ! :) Quote
Lubaja Posted August 27, 2013 Posted August 27, 2013 mała ma wielkie szczęście, że trafiła pod opiekę do Romki :cool3: Quote
Becia66 Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 a ja Romeczko nie wiedziałam że masz tymczasa, nie pochwalilaś się na wątku Pako, więc gratuluję, widać że Misia rozkwita pod twoimi skrzydłami. Czy ona będzie do adopcji czy zostaje u ciebie ? :diabloti: Quote
Lubaja Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 Z tymczasami bardzo trudno jest się rozstać. Więc może zostanie u Romki przez zasiedzenie ....;-) Romeczko, a co słychać u panienki?? Quote
MALWA Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 [quote name='Romka']I jeszcze jedno zdjęcie Misi: przyzwyczajam małą do tego miejsca,kiedy wyjeżdżam moje psiaki są najczęściej w tym hoteliku.To bardzo piękne miejsce.Moje psiaki lubią tam zostawać.Teraz wyjątkowo z uwagi na starość mojego Pako,który bardzo źle znosi wszelkie zmiany, psiaki zostały w domu,z sąsiadką . Misiu - jak Ci tam dobrze................ Quote
Romka Posted September 3, 2013 Author Posted September 3, 2013 Becia66 napisał(a):a ja Romeczko nie wiedziałam że masz tymczasa, nie pochwalilaś się na wątku Pako, więc gratuluję, widać że Misia rozkwita pod twoimi skrzydłami. Czy ona będzie do adopcji czy zostaje u ciebie ? :diabloti: Tak,nieśmiało wspomniałam na wątku Pakunia,że zamieszkała u nas Misia.Pytasz czy będzie do adopcji?:hmmmm:;) Intensywne leczenie trwa do końca października,wtedy muszę podjąć decyzję.Nie sprawia żadnych kłopotów,oprócz tego,że nie zawsze wytrzymuje do 16 00 z siusiu.Pani doktor sugeruje,że to być może hormony nie są jeszcze ustabilizowane. Quote
Romka Posted September 3, 2013 Author Posted September 3, 2013 [quote name='Lubaja']Z tymczasami bardzo trudno jest się rozstać. Więc może zostanie u Romki przez zasiedzenie ....;-) Romeczko, a co słychać u panienki?? Jesteśmy po zdjęciu szwów po operacji przepukliny.Trzeba było opóźnić zdjęcie o 2 dni bo Misia dostawała antybiotyk,szew był lekko zaczerwieniony.Teraz już wszystko jest ok.Ma największy apetyt ze wszystkim moich psiaków,jest też największą rozrabiarą ze wszystkich moich psiaków.Poniżej zdjęcia Misi tuż po przyniesieniu do domu z lecznicy.Spała na siedząco: A tu już na spacerku nad rzeką: Chodzimy na spacerki z Romką,Pako zostaje w domu.Misia nie biega tak jak Romka i nie poluje na nornice,tylko cały czas spaceruje przy nodze,nie oddala się nawet na krok.Nad rzeką zna miejsca,gdzie można zejść do wody,wtedy urządzają z Romką wyścigi kto będzie tam pierwszy.Dziewczyny lubią się,co jest dla mnie zaskoczeniem,bo Romka nie lubi konkurencji.:lol: Quote
zachary Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 Pięknie się czyta wpisy Romki. Miód na nasze serca:loveu:. Quote
mal3na Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 Co za przemiana! A szczęście wymalowane na pyszczku :) Quote
b-b Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 http://foto0.m.onet.pl/_m/358414ef36098142676c9c91360b3460,10,19,0.jpg ten uśmiech rozbraja :D A jak jej zmiany skórne? Jeszcze kąpiecie,smarujecie to czymś? Quote
Romka Posted September 3, 2013 Author Posted September 3, 2013 Ciemny kolor na brzuszku cofną się,choć nie do końca.Kąpiemy się w szamponie leczniczy.Wczoraj była kąpiel :lol:Czyścimy uszy i dajemy maść do środka.Nie ma już szorstkiej skóry,jeszcze trochę na wewnętrznej stronie ud. Quote
b-b Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 Czyli wszystko idzie ku lepszemu :) To dobrze:) Quote
Romka Posted September 13, 2013 Author Posted September 13, 2013 Dziewczyny,wczoraj otrzymałam bardzo poważną propozycję adopcji Misi,przez polskie małżeństwo mieszkające w Szkocji.Państwo wypatrzyli Misię chyba na FB.Mieli w domu westa,Rufusa,który w wieku 10 lat odszedł,20 sierpnia, na chorobę nerek.Państwo wiedzą,że Misia jest chora i nie przeszkadza im to.Jak podają uczynili wpłatę,na rzecz Misi, na konto Fundacji Mondo Cane.DZIĘKUJĘ BARDZO!:lol:Chcieliby,żeby Misia z nimi zamieszkała...domek z ogródkiem a Misia byłaby jedynym psem. Wysłałam wątek... U nas wszystko w porządku.Podajemy leki ,chodzimy na spacery.Misia waży 7,6 kg a ważyła 5,1-5,4 kg i nie może już więcej przytyć bo zaczyna wyglądać jak kluska.:lol:Ma apetyt i zjadłaby wszystko.Nauczyła się już czystości.Byłam w domu na urlopie i pilnowałam stałych godzin wychodzenia na podwórko.Od poniedziałku ruszam do pracy,jestem ciekawa co będzie z siusiu...:roll: Spróbuję zrobić nowe zdjęcia,zobaczycie jak ładnie zarosła. Będzie nowa faktura do zapłaty około 460zł,poinformowałam już o tym Fundację Mondo Cane.Otrzymałam też od p.Beaty B.z Łowicza kwotę 50zł dla Misi na leczenie. DZIĘKUJEMY BARDZO!Pod koniec października wybieram się do Kliniki dra Szulca. Jedyna rzecz,która niepokoi mnie to świąd okolic sromowych Misi.Misia często gryzie te miejsca.Zwracałam na to uwagę p.doktor,która prosiła,żeby obserwować Misię.Jest to prawdopodobnie związane z poziomem hormonów.Ale świąd jest dla Misi dyskomfortem.Będę w tej sprawie rozmawiać z lekarzem. Quote
b-b Posted September 15, 2013 Posted September 15, 2013 Jestem ciekawa nowych zdjęć oraz decyzji co do zamieszkania małej w Szkocji :) Quote
Romka Posted September 15, 2013 Author Posted September 15, 2013 [quote name='b-b']Jestem ciekawa nowych zdjęć oraz decyzji co do zamieszkania małej w Szkocji :) Zdjęcia zaraz wrzucę a co do adopcji to cały czas rozmawiamy.Państwo chcą adoptować 2 pieski,suczki...Misię znaleźli na dogomanii i to jest fajne.W srodę mamy czyszczenie uszu,dziś podałam advantix czyli kleszcze plus odrobaczenie.A tak wyglądał dziś spacerek Misi.Była z moją Romką,Pakunio,staruszek spał w domu. Quote
Romka Posted September 15, 2013 Author Posted September 15, 2013 I na koniec moja Romka polująca na krety: Quote
zachary Posted September 15, 2013 Posted September 15, 2013 Romka, parę postów wyżej napisałaś,że u tych państwa Misia byłaby jedynym psem. Teraz piszesz, że chcą adoptować 2 pieski, suczki. Skąd ta zmiana? O co chodzi? Adopcja straszliwie daleka, domu nie sprawdzisz w jakich warunkach będzie Misia a przez telefon państwo mogą Ci mówić, to co chcesz lub powinnaś usłyszeć...Przyjadą po Misię, abyś mogła ich poznać? Czy adopcja w ciemno? Quote
Romka Posted September 15, 2013 Author Posted September 15, 2013 [quote name='zachary']Romka, parę postów wyżej napisałaś,że u tych państwa Misia byłaby jedynym psem. Teraz piszesz, że chcą adoptować 2 pieski, suczki. Skąd ta zmiana? O co chodzi? Adopcja straszliwie daleka, domu nie sprawdzisz w jakich warunkach będzie Misia a przez telefon państwo mogą Ci mówić, to co chcesz lub powinnaś usłyszeć...Przyjadą po Misię, abyś mogła ich poznać? Czy adopcja w ciemno?[/QUOTE] Dziś dostałam mail,że Państwo interesują się jeszcze jedną suczką Mini.Podali link ale się nie otwiera. Chcą po Misię przyjechać.Nie ma żadnej decyzji. Quote
Sylwia_Jarek Posted September 15, 2013 Posted September 15, 2013 Serdecznie Witamy, chcielibysmy wyjasnic nasza propozycje adopcji Misi. Okolo miesiaca temu odszedl nasz piesek ktorego mielismy przez 10 lat. Po tej stracie zaczelismy szukac pieskow w potrzebie. Znalezlismy dwa pieski ktorych historie dotknely nas i postamowilismy sie zapytac o mozliwosc ich adopcji. Zapytalismy sie o Misie nie wspominajac w pierwszym mailu, ze myslimy rowniez o adoptowaniu drugiego pieska, suczki o imieniu Mimi. Dopiero w nastepnym mailu wspomnielismy o naszym pragnieniu adopcji drugiego pieska. Nie zapytalismy jeszcze o mozliwosc jej adopcji. Chielibysmy jeszcze potwierdzic, ze osobiscie odbierzemy Misie jezeli otrzymamy zgode na jej adopcje. Adopcji Misi nie uzalezniamy od mozliwosci adopcji Mimi. To jest link do strony opisujacej historie Mimi http://www.obrona-zwierzat.pl/apel-o-adopcje/apel-o-adopcje/888-mimi.html Quote
Romka Posted September 15, 2013 Author Posted September 15, 2013 Witam Państwa serdecznie na forum:lol: I bardzo dziękuję za wpłatę na leczenie Misi.Aż 200zł.BARDZO DZIĘKUJĘ,przyda się na pewno.:lol: Quote
Recommended Posts