Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 448
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

JUTRO JADĘ PO MISIĘ DO KLINIKI!!!:multi::multi:

Misia jest już do odebrania z kliniki,jutro wieczorem po nią jadę.Mała wróci chyba na podwórko znajomego,na którym mieszkała przed operacją.Będę ją odwiedzać co najmniej 2 razy dziennie,karmić i pewnie kąpać w szamponie hypoalergicznym.Będę czekać jak wypiękniej i będzie gotowa do adopcji.
Tak naprawdę nie mam ochoty ,żeby wróciła na to podwórko ale chyba nie ma wyjścia.Operacja kosztowała fortunę,nie mam na hotelik.Mam deklaracje i psy w hotelikach i domach tymczasowych.CZY KTÓRAŚ Z WAS MA JAKIŚ POMYSŁ GDZIE UMIEŚCIĆ MAŁĄ?
Mała może mieszkać w budzie dopóki jest ciepło.Ale na działce jest sama,boję się,że znajdzie jakąś dziurę i ucieknie z działki.Jest też po operacji,ma wciąż chorą czyli wrażliwą skórę i powinna być raczej w domowych warunkach.
Myślałam o tym by zabrać ją do siebie...ale mieszkam sama,mam 2 psiaki(w tym suczkę,która nie lubi suczek i 15-letniego staruszka,który wymaga opieki) i intensywnie pracuję zawodowo.Podpowiedzcie co zrobić,nie mam pomysłu?

Ona jest maleńka,waży tylko 5 kg,łagodna i krucha i jest już gotowa do adopcji.Może znacie kogoś kto chciałby dać jej dom?POMÓŻCIE!!!

Posted

[quote name='Romka']KOSZTY ZABIEGU MISI(STERYLIZACJA+ USUNIĘCIE GUZA) oraz koszty opieki weterynaryjnej w klinice 1300zł

Wpływy:
50zł-p.Danuta J.
250zł Romka plus koszty transportu Misi na trasie Łowicz-Zgierz-Łowicz
100zł p.Marcin F.
Razem 400zł

PROSZĘ POMÓŻCIE!!!

Wczoraj wpłatę ,700zł :crazyeye:na rzecz Misi zadeklarowała p.Beata z Łowicza.Za ten hojny dar dla Misi BARDZO DZIĘKUJEMY!!!:loveu:

Misia ma zadeklarowane łącznie-1100zł:lol:

DZIĘKUJĘ BARDZO!!!:Rose:

Posted

Sumując wpłaty do fundacji i te, które tu podałaś nic więcej nie zostanie aby wystarczyło na miesiąc na hotelik?

Posted

Ja mam fanty dla małej też by był z niego jakiś grosik....ktoś jeszcze oferował się z fantami tylko nadal nie ma komu ich przesłać...

Posted

b-b napisał(a):
Ja mam fanty dla małej też by był z niego jakiś grosik....ktoś jeszcze oferował się z fantami tylko nadal nie ma komu ich przesłać...

Obiezyswiat75 i zrobiłam ;) Tylko na zasadzie: wysyłasz zdjęcia (tudziez spis w przypadku książek, fimów itp.), ja robię bazarek bo mam już dwa pokoje obładowane fantami i nie za bardzo mam już gdzie wpychać :evil_lol:

Posted (edited)

[quote name='b-b']Sumując wpłaty do fundacji i te, które tu podałaś nic więcej nie zostanie aby wystarczyło na miesiąc na hotelik?
b-b wpisuję tu deklaracje osób ,które rozmawiały ze mną osobiście,nie wszyscy mają konto na FB i potrafią poruszać się na FB a link do wątku Misi na tym forum dałam wszystkim rozmawiającym ze mną-chcę dla tych wszystkich osób być wiarygodna.Niektóre kwoty są duże.

WSZYSTKIE DAROWIZNY(zapisane na tym wątku) I TAK POSZŁY NA KONTO FUNDACJI I NIE POKRYWAJĄ SIĘ!
Cały czas trwa zbiórka...zobaczymy ile zbierze Misia

Edited by Romka
błąd w "niektóre'
Posted

[quote name='sonek666']A z obydwóch bazarków książkowych na chwilę obecną jest około 270zł ;)
Soniu,DZIĘKUJĘ BARDZO!!! za Twoją pracę:lol: BARDZO DZIĘKUJĘ!:lol:

Posted

[quote name='obiezyswiat75']To ile Misi udało się zebrać do tej pory?

To co jest na FB,już wpłynęło :

Kopiuję z FB

"ROZLICZENIA Z MONDO CANE:

21.06 JUSTYNA S. 50,00
26.06 MARCIN F. 100,00
MARTYNA ŁOWICZ 300,00"

plus 270zł z bazarku :lol: . Czekamy na dalsze wpisy na FB Fundacji MONDO CANE:lol:

Posted

sonek666 napisał(a):
Obiezyswiat75 i zrobiłam ;) Tylko na zasadzie: wysyłasz zdjęcia (tudziez spis w przypadku książek, fimów itp.), ja robię bazarek bo mam już dwa pokoje obładowane fantami i nie za bardzo mam już gdzie wpychać :evil_lol:

No o to właśnie chodzi, że ja nie mam kiedy robić tych zdjęć :(

Posted

Poker napisał(a):
Wpłacę na małą 50 zł, a potem zobaczymy co będzie.

Poker BARDZO DZIĘKUJĘ!:lol: Po powrocie ze schroniska odpiszę na PW,wczoraj do 23 00 zajmowałam się małą:lol:

Posted (edited)

A teraz o Misi :lol:Wróciłam wczoraj bardzo póżno.MISIA JEST U MNIE!Nie miałam sumienia zawozić jej na tę pustą działkę gdzie siedziałaby samotna.Dziś i jutro w naszym mieście są koncerty rockowe,więc było też bardzo głośno.
Moje psy o dziwo,przyjęły ja bardzo dobrze i w domu poza jednym szczeknięciem mojej suczki na Misię był spokój.Misia chciała wejść na kanapę obok Romki i ta dała jej do zrozumienia,że jeszcze za wcześnie.Wieczorem była coopa,nie było siusiu.Za to dziś rano znalazłam siusiu Misi w najdalszym kącie mieszkania.Porządny pies!:lol:
Zrobiłam jej legowisko obok mojego łóżka ale mała nie spała tam tylko w pokoju obok mojego ulubionego fotela:lol:W nocy piła wodę i jadła suchą karmę.Rano około 6 00 byliśmy na siusiu.Siusiu nie było ale była coopa.Zaraz zejdziemy ponownie i może wtedy uda się.:lol: W domu zachowuje się tak jakby jej nie było.Przygląda się w kuchence gazowej i kiedy moja Romka zaczęła szczekać na przejeżdżących motocyklistów ona też coś tam szczeknęła pod noskiem:lol:
Przychodzi po głaski i kiedy uspokoiła się długim głaskaniem położyła się i spokojnie usnęła.Teraz też śpi na swoim posłanku obok mojego ulubionego fotela.Fotel stoi w innym pokoju niż komputer.Potrafi być sama.:lol:

Teraz wrzucę trochę zdjęć.Mam już cały przebieg choroby.Jutro będzie przesłana interpretacja wyników i zdjęcie USG.Zaleceń póki co nie ma dużych:1 raz w tygodniu kąpiel w szamponie i 1 raz dziennie leki na regenerację wątroby.Misia ma apetyt ,daję jej małe porcje.
Mam też fakturę,wystawioną na FUNDACJĘ MONDO CANE na kwotę 1540zł

Edited by Romka