Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Betelko, na pewno im to wyjdzie na dobre ;) też się muszą czegoś nauczyć :cool3:
a Biszkopcik powala urodą!! czy on będzie małym krótkołapem czy średnim pieskiem? bo po zdjęciach to różnie wchodzi ;)

• Replies 3.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Od-Nowa napisał(a):
Betelko, na pewno im to wyjdzie na dobre ;) też się muszą czegoś nauczyć :cool3:
a Biszkopcik powala urodą!! czy on będzie małym krótkołapem czy średnim pieskiem? bo po zdjęciach to różnie wchodzi ;)

Mnie się wydaje,że on będzie taki trochę jak beagle tylko drobniejszy i z krótszymi uszami , ale podobnej postury , bo łapki ma konkretne , ale za to jest także dośc długi.

Posted

Wypłoszona z krzaków przez Inkę sarna

A ten koleś siedział 2 metry od suń, które go nie zauwazyły na szczeście "upolował" go bezkrwawo obiektyw aparaty TZ-a;)

Posted

Asiaczku :loveu:, ale ty błyskawiczna jesteś.:crazyeye:

Jeśi chodzi o Biszkopta , to my też jesteśmy w nim zakochani , ale nie wiemy jeszcze czy zostanie , czy nie . To trudna decyzja , bo blok , III piętro i 3 pies . No i Inka bardzo , bardzo zmartwiona. Na razie nie chce go zaakceptować i widać ,że ciężko znosi jego obecnośc w domu. Mamy czas na podjęcie decyzji , na razie ustaliliśmy, że jest na DT i tego trzeba sie trzymać , a potem się zobaczy.
Do ostatecznej decyzji mamy z miesiąc. Do wahań przyznaję się tylko na wątku prywatnym, na wątku Biszkopta , na razie jest na DT, bo nie wiemy, jak sytuacja się rozwinie.:cool3:

Posted

Wiem, wiem.... Biszkopt po prostu ujął wszystkich za serce i chcemy dla niego tak dobrze, jak dla nas samych. On jest słodki aż nie do uwierzenia.... Gdybym ja miała dom z ogrodem, tzn. więcej przestrzeni, czasu... eh...

Pzdr.

Posted

Asiaczku,to nie fotomontaż:lol:
To :
Galas - wyrośl powstała z tkanki roślinnej roślin spowodowany przez zwierzęta, głównie owady (np. galasówkowate z rzędu błonkówek, mszyce ochojnikowate) oraz pajęczaki.

Galasy powstają na skutek działania substancji wprowadzonej przez samicę podczas nakłucia rośliny lub pod wpływem żerowania larw. Mają za zadanie chronić rozwijające się w jego wnętrzu larwy.

Na drzewach liściastych (najczęściej dęby, buki i topole) galasy przyjmują różnorodne kształty i ubarwienie. Jesienią galasy tworzone na liściach opadają wraz z nimi, a zimą wylęgają się z nich samice pierwszego pokolenia, które składają jaja w śpiące pączki roślin.

Na drzewach iglastych galasy przypominają wyglądem małe szyszki. Początkowo zielone lub kremowe, przed uwolnieniem larw ciemnieją i zasychają.

Galasy zawierają kwas garbnikowy i kwas galusowy.

Zastosowanie

Wykorzystywane są w przemyśle do produkcji garbników, taniny, atramentu. Stosowane są w medycynie jako środki farmakologiczne o działaniu przeciwbiegunkowym.

Oczywiście ja nie jestem taka mądra , nazwę i wygląd zna mój TZ ( tez go pytałam co to jest), a informacja z Wikipedii... chyba:evil_lol:

Posted

o, to ja jestem bardzo mądra :diabloti: bo to wiedziałam
i nawet sama robiłam z nich atrament :cool3:
kulki zbiera się późną jesienią i gotuje z nich napar.
Wychodzi przepiękny atrament w kolorze głębokiej sepii :loveu:

no...
to se powiedziałam :evil_lol:

a zdjęcia przyrody śliczne, Twój TZ ma talent do fotografowania flory :loveu:

Posted

ufff nadrobilam;)
alez to bylo przyjemne nadrabianie..napatrzec sie nie moglam, takie cudne zdjecia, co kolejne coraz bardziej mnie zachywcalo i wzroku oderwac nie moglam:loveu:
ale zdolny ten fotograf, zazdroszcze ;)

strasznie podobala mi sie sesja przy zachodzie slonca, a to jest poprostu GENIALNE, fantastyczne :loveu:
http://i520.photobucket.com/albums/w327/betelinka/DSC_1703_1_1.jpg

Brysia nawet lata... ;)
http://i520.photobucket.com/albums/w327/betelinka/DSC_2335_141_1.jpg

rewelacyjna mina, usmialam sie... :evil_lol:
http://i520.photobucket.com/albums/w327/betelinka/DSC_2397a_198_1.jpg

wszystkie fotki fenomenalne

pozdrawiam:loveu: