Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Obejrzałam wszystkie filmiki i najbardziej podoba mi się kot - wyluzowany, rozbrykany - a co tam.
Na drugim miejscu pieseczki, a potem żółw:-). Czy ja kiedykolwiek dotykałam żółwia???

Posted

Ja tylko melduję, że dotarłam przed chwilą (21 godzin od wyjścia z mieszkania rano ;)). Były opóźnienia (szokujące :mad:), ale dotarłam i wszystko jest ok. Zdjęcia piękne i filmiki też cudne. Trzymam kciuki żeby jej socjalizacja i oswajanie z wielkim światem przebiegły sprawnie. Ale tak naprawdę jestem tego pewna, w końcu jest pod wspaniałą opieką. Teraz idę spać, o 9 muszę być na uczelni. Dobranoc wszystkim!

Posted

[quote name='Macia']Ja tylko melduję, że dotarłam przed chwilą (21 godzin od wyjścia z mieszkania rano ;)). Były opóźnienia (szokujące :mad:), ale dotarłam i wszystko jest ok. Zdjęcia piękne i filmiki też cudne. Trzymam kciuki żeby jej socjalizacja i oswajanie z wielkim światem przebiegły sprawnie. Ale tak naprawdę jestem tego pewna, w końcu jest pod wspaniałą opieką. Teraz idę spać, o 9 muszę być na uczelni. Dobranoc wszystkim![/QUOTE]
Powodzenia,dziekujemy za Wasza wspaniala opieka i pomoc dla bezdomniakow:)

Posted

Poranny serwis informacyjny z DT u Ani:

Cyt." Noc super. Rano "wszystko" było w ogródku, a powrót wyglada tak: zamykamy pierwsze drzwi, odpinam smycz, otwieram drugie drzwi i Oli wchodzi samodzielnie do domu. Czekała przy drzwiach na Łatkę po spacerze.Bawi się z Pikusiem. Łatka pilnuje czy dobrze.wszyscy sa zadowoleni, bo zmeczone są tylko dziewczyny. A, mam prywatna klimatyzację z ogonów, które cały czas machają. Pozdrawiamy."

Posted

[quote name='Macia']Wspaniałe wieści! Bardzo mnie to cieszy.[/QUOTE]
Cudownie bawia sie z Pikiem:)
Ania poszla rano po zakupy, kiedy wychodzila to Oli podeszla do drzwi , na komende " na miejsce", polozyla sie przy poslaniu, po powrocie Ani ze sklepu, ucieszyla sie i znowu zaczela sie zabawa:)

Posted

Cudownie dzień się zaczął od zdjęć i seansu filmowego :)
...... kociątko rozbawiło mnie do łez

Oli jest prześliczna :loveu:
Serdeczności i życzenia dobrego dnia zostawiam.

Posted

[quote name='Macia']Ja tylko melduję, że dotarłam przed chwilą (21 godzin od wyjścia z mieszkania rano ;)). Były opóźnienia (szokujące :mad:), ale dotarłam i wszystko jest ok. Zdjęcia piękne i filmiki też cudne. Trzymam kciuki żeby jej socjalizacja i oswajanie z wielkim światem przebiegły sprawnie. Ale tak naprawdę jestem tego pewna, w końcu jest pod wspaniałą opieką. Teraz idę spać, o 9 muszę być na uczelni. Dobranoc wszystkim![/QUOTE]

No właśnie..... W całym tym zachwycie sunią, nie wspomniałyśmy, że Macia pokonała wczoraj kosmiczną trasę... Od 5 rano siedziała w pociągach, najpierw z Wrocławia do Poznania, potem chyba do Leszna, żeby od razu wsiąść w kolejny i przyjechać do nas, a po krótkim pobycie u Eluni znowu wsiąść w pociąg jeden, potem drugi i zakończyć dzień (ale jak widzę nie zdążyła i zahaczyła o kolejny) we Wrocławiu.

Macia, dla mnie jesteś wielka!!! Ja wiem, że my wszyscy tu kochamy zwierzaki i dużo jesteśmy w stanie dla nich zrobić, ale Twój uśmiech na dworcu, zero okazywania zmęczenia, tylko radość, że sunia będzie bezpieczna był bezcenny:-)

Trudno nie wspomnieć o Laci, która sunię przenocowała i dostarczyła Maci na podróż. Fajnie jest z Wami współpracować dziewczyny:-)

Posted

Pierwsze powitanie z Pikusiem:-) Początkowo ostrożna, a dzisiaj szalała z nim tak, że w końcu mały padł i zasnął snem kamiennym. Ania mówi, że nareszcie nie ma gryzionych rąk, bo Pikuś cała energię spalił w zabawie z Oli:-)

Słodki nochalek lubi moje ciasteczka;-)

Posted

Wczoraj bałam się, że Pikuś zamęczy Oli. Dzisiaj okazuje się, że ona uwielbia z nim ganiać i poszczekuje w zabawie z maluchem. Wczoraj jeszcze była ostrożna. Bardzo się cieszę, że w DT u Ani uczy się od razu właściwego stosunku do kotów:-)

A maluch, jak zauważyła mestudio nie przejmuje się niczym, tylko rusza odważnie do zabawy:-)

Posted

[quote name='Mattilu']Piekna akcja, wielki uklon dla wszystkich jej uczestnikow - jestescie wielkie! A Oli jest przeslodka! Tak sie ciesze, ze trafila pod Wasza opieke![/QUOTE]
Serdecznie dziekujemy:)

Posted

Wiadomość od Ani:

" Od godz. 11 jesteśmy w ogródku. Oli jest zapieta na czerwonej lince, jest przypieta tak,ze moze do mnie podejśc i dlatego mam kontrolę jakości mojej pracy. Teraz sobie lezy, ale wczesniej sie dziwiła,ze Łatka sobie biega i odpoczywa w ogródku a nie w domu.Wszystko ja interesuje."

Posted

[quote name='Ellig']Wiadomość od Ani:

" Od godz. 11 jesteśmy w ogródku. Oli jest zapieta na czerwonej lince, jest przypieta tak,ze moze do mnie podejśc i dlatego mam kontrolę jakości mojej pracy. Teraz sobie lezy, ale wczesniej sie dziwiła,ze Łatka sobie biega i odpoczywa w ogródku a nie w domu.Wszystko ja interesuje."

Pani Aniu .... :loveu:

Posted

[quote name='Gusiaczek']Cudownie dzień się zaczął od zdjęć i seansu filmowego :)
...... kociątko rozbawiło mnie do łez

Oli jest prześliczna :loveu:
Serdeczności i życzenia dobrego dnia zostawiam.[/QUOTE]
Gusiaczku, bardzo dziekujemy:)

[quote name='Gusiaczek']Sama słodycz:)
Jest przeurocza i trafić lepiej nie mogła :loveu:[/QUOTE]

Mamy taka nadzieje,ze dajemy jej szanse na znalezienie dobrego domku:loveu:

[quote name='Gusiaczek']Pani Aniu .... :loveu:[/QUOTE]

Gusia, powiem Ani, dziekuje Ci kochana:)