Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale się namordowaliśmy, żeby te szelki założyć. Gdyby nie Twój brat sharka, to byśmy nie podołali. Kierownik, pracownik i ja i nikt nie kumał jak. Po 15 min. bezskutecznych zmagań poprosiłam Twojego brata, bo myślałam, że może pożyczył je od swojego psa i będzie wiedział ;). No i się udalo, co prawda za pierwszym razem tyłem do przodu, ale druga próba już zakończona sukcesem ;).

Pozdrowienia i podziękowania dla brata :).

Fajne to zdjęcie z samochodu.

Posted

[quote name='kolejna kobietka']dokładnie :) i po tylu latach na trawce sobie chodzi, nawet nie potrafię sobie wyobrazić co taki psiak czuje[/QUOTE]
Ona chyba najdłużej kiblowała w schronie....
Tak się cieszę,że po tylu latach czuje zapach trawy i jest bezpieczna.
Cudo moje słodkie, nareszcie, doczekałaś się...:)

Posted (edited)

[quote name='toyota']Ale się namordowaliśmy, żeby te szelki założyć. Gdyby nie Twój brat sharka, to byśmy nie podołali. Kierownik, pracownik i ja i nikt nie kumał jak. Po 15 min. bezskutecznych zmagań poprosiłam Twojego brata, bo myślałam, że może pożyczył je od swojego psa i będzie wiedział ;). No i się udalo, co prawda za pierwszym razem tyłem do przodu, ale druga próba już zakończona sukcesem ;).

Pozdrowienia i podziękowania dla brata :).

Fajne to zdjęcie z samochodu.[/QUOTE]

szelki są pożyczone od Dorki, suni moich rodziców, kiedy jedzie się samemu to lepiej kiedy pies jest zabezpieczony szelkami :]

Edited by sharka
Posted

[quote name='ewu']

Czy ona jest odpchlona i odrobaczona?[/QUOTE]

Teoretycznie tak, ale z doświadczenia wiem, że schronisko sobie z tym nie radzi .:roll: Czasem wożę psy schroniskowe i wymiotują robakami, a na jasnych widać pchły. Raz na miesiąc są odpchlone i odrobaczone. Środek na pchły jakiś dziwny, barwi sierść na niebieskozielony kolor (widać na jasnych), ale na pewno nie działa jak np. Fiprex przez 3 miesiące.

No i mam sygnały, że przestali niektóre psy szczepić na wirusówki. Szczepią tylko na wejściu, czyli pewnie szczepienie już nieaktualne z 2009 r. Nie sprawdziłam tego, ale przypuszczam, że zaoszczędzili, bo psy nieadopcyjne, a dowiedzieli się o adopcji w ostatniej chwili.

Wścieklizna na pewno jest co roku i jest aktualna. Tego bardzo przestrzegają.

Posted

Dziękuję:) Anetka sprawdzi w książeczce i jutro ustalimy czego niunia potrzebuje.
Założę jej wątek.
Toyota zadzwoń do mnie jutro jak skończysz pracę, nie chcę Ci przeszkadzać.

Posted

Padam na pysk:)
Moja suka chyba oszalała...
O 4-tej nad ranem byłam z psami na "siku" a o 6.30 zaczęła się tak drzeć,że myślałam ,że coś jej dolega...
Pognałam znowu na dwór z myślą,że ją boli brzuszek a ona zaczęła żreć trawę , innych potrzeb nie miała....:painting::painting::painting::flaming:

Posted

podajcie numer konta na który należy wpłacać kasę, sądzę,że prędzej się zbierze kasę, niż znajdzie dom dla tych psiaków, ja chętnie bym wpłaciła,żeby uratować im życie, inaczej pomóc nie mogę. Mam już swoje 2 psy, kota i pracę w rozjazdach, ale chętnie dołożę się na utrzymanie zwierzaków.

Posted

[quote name='Gocha1']podajcie numer konta na który należy wpłacać kasę, sądzę,że prędzej się zbierze kasę, niż znajdzie dom dla tych psiaków, ja chętnie bym wpłaciła,żeby uratować im życie, inaczej pomóc nie mogę. Mam już swoje 2 psy, kota i pracę w rozjazdach, ale chętnie dołożę się na utrzymanie zwierzaków.[/QUOTE]
Dziękuję:)

Posted

[quote name='Gocha1']podajcie numer konta na który należy wpłacać kasę, sądzę,że prędzej się zbierze kasę, niż znajdzie dom dla tych psiaków, ja chętnie bym wpłaciła,żeby uratować im życie, inaczej pomóc nie mogę. Mam już swoje 2 psy, kota i pracę w rozjazdach, ale chętnie dołożę się na utrzymanie zwierzaków.[/QUOTE]

wielkie dzięki, pw wysłane

Posted

Zdjęcia z wczorajszego spaceru Rudej.

Maksia była "przewodnikiem" Rudej, na początku sunia trzymała się bardzo blisko Maksi:

Przerwa:

nasza Maksia :)

Posted

[quote name='toyota']Piękne zdjęcia.

Maksia chyba jest jeszcze większa ?[/QUOTE]

Tak się tylko wydaje na zdjęciach, bo Maksia jest mówiąc szczerze grubsza ;). Są tej samej wysokości (pierwszego dnia nawet wydawało się nam, że Duża Ruda jest wyższa).

Posted

[quote name='__Lara']Jakie fajne z nich psiaczKi :D :D

Cioteczki, a jak wyglądają deklaracje? Kto jest skarbnikiem?[/QUOTE]
Ruda ma swojego skarbnika a Megi swojego:)
Macia i Lacia to Opiekunki Rudej a Megi jest pod moją opieką:)

Posted

Gadała z Anetką, Megi powoli się przyzwyczaja do nowej sytuacji:)
Posłałam 100 zł na pierwsze potrzeby- odrobaczenie , odpchlenie , szczepienie itp...

Posted

Ciotki, czy któraś jest w stanie sklecić jakiś fajny tekst dla Tili? Myślę, że można by spróbować dziewczyną ogłaszać, bo Anetka wkleiła fajne zdjęcia na wątek :)

Posted

[quote name='paula_t']Ciotki, czy któraś jest w stanie sklecić jakiś fajny tekst dla Tili? Myślę, że można by spróbować dziewczyną ogłaszać, bo Anetka wkleiła fajne zdjęcia na wątek :)[/QUOTE]
Tila jest obłędna:)