Ana :) Posted September 24, 2013 Share Posted September 24, 2013 [url]http://img69.imageshack.us/img69/4434/6jz9.jpg[/url] i jak tu się nie zakochać ? :loveu: a koty masz przecudne :D ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franca81 Posted September 25, 2013 Author Share Posted September 25, 2013 Dziękujemy :loveu: Dziś z rana miałyśmy okazję spędzić prawie dwie godziny w parku Bródnowskim. Miałam nadzieję, że spotkamy jakieś psiaki i mała będzie się socjalizować. I spotkałyśmy od razu po wejściu do parku babeczkę z trzema psami. Dwa małe olały Sintrę totalnie ale samiec goldena przybiegł. Sintra chciała się bawić a on merdał zainteresowany ogonem i cichutko skomlał. I w pewnym momencie zaczął za wszelką cenę próbować wskakiwać na nią. Sintra się wystraszyła. Ten ją zaczął deptać, ściskać i powalił na ziemię tak, że aż mała zaskomlała. Przybiegła w końcu właścicielka (przeprosiła) i próbowała łapać goldena, który ciągle starał się wleźć na starającą się uciec Sintrę. W pewnym momencie Sintra tak pociągnęła, że wyrwała mi smycz z ręki. I zaczęła uciekać przed siebie. Ulica była tuż obok. Na szczęście zatrzymała się na chwilę przed ulicą (przy ławeczce) i udało mi się ją złapać. Biedulka była nieźle wystraszona... :shake: I taką miała mała socjalizację..... Później już unikałam wszelkich biegających psów luzem. Bo było ich sporo ale same wielgachne. Właścicieli nie widziałam więc już ryzykować nie chciałam. Później jakiś stary dziadek nas wypatrzył i szedł ze swoim psem. Pół parku "uciekałyśmy" przed nim. Wystarczyło mi z daleka jak widziałam że nie ma sił utrzymać swojego narwanego chyba labradora. Zdążyłam też wcześniej zauważyć jak raz mu się zerwał, podleciał do yorka i skakał po nim tak że właściciel musiał go wziąść na ręce a ten labek skakał po tym facecie.... Masakra jakaś.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majkowska Posted September 25, 2013 Share Posted September 25, 2013 Chyba do socjalizacji trzeba sobie kolejnego psa sprawiać... Biedna Sintra. Nawiasem mówiąc Waldek też by ją mógł tak socjalizować :diabloti: Tyle że ja go nie puszczam na taką darmową socjalizację :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaaasia Posted September 25, 2013 Share Posted September 25, 2013 Milo tak mi się socjalizował z goldenem. Tylko mój oszołom nic sobie z tego nie robił i jak pani zciągneła z niego goldena to Miluś biegiem do pieska :evil_lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agga Posted September 25, 2013 Share Posted September 25, 2013 Ona jest kochana. A co do ludzi, którzy nie panują nad swymi pupilami, to widok nagminny. Latają za psami jak latawce:mad: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franca81 Posted September 25, 2013 Author Share Posted September 25, 2013 [quote name='Majkowska']Chyba do socjalizacji trzeba sobie kolejnego psa sprawiać... Biedna Sintra. Nawiasem mówiąc Waldek też by ją mógł tak socjalizować :diabloti: Tyle że ja go nie puszczam na taką darmową socjalizację :D[/QUOTE] Szkoda, że inni nie mają takiego podejścia. [quote name='Kaaasia']Milo tak mi się socjalizował z goldenem. Tylko mój oszołom nic sobie z tego nie robił i jak pani zciągneła z niego goldena to Miluś biegiem do pieska :evil_lol:[/QUOTE] Ten gwałciciel to też był golden.... Jakaś zboczona rasa chyba :cool3: [quote name='Agga']Ona jest kochana. A co do ludzi, którzy nie panują nad swymi pupilami, to widok nagminny. Latają za psami jak latawce:mad:[/QUOTE] Dokładnie. Najgorsze jest to, że często jak ktoś sobie nie radzi z psem na smyczy to go puszcza luzem.... I sam często kosztem innych właścicieli i ich psów ma "problem z głowy".... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ana :) Posted September 25, 2013 Share Posted September 25, 2013 Biedna mała. Otto zanim tryby mu się pozmieniały po pogryzieniu to lubił takie igraszki z innymi samcami :evil_lol: no ale on normalnym psem nie jest :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franca81 Posted September 25, 2013 Author Share Posted September 25, 2013 Pewnie gdy będzie starsza to da sobie radę z takimi upierdliwcami zboczonymi. Ale w tym przypadku różnica wagowa wynosiła z około 30 kg (bo tak mi na około 50 kg wyglądał). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majkowska Posted September 25, 2013 Share Posted September 25, 2013 [quote name='Franca81']Szkoda, że inni nie mają takiego podejścia. [/QUOTE] bo wiesz, moj to jest błękitna krew to co ja będę mu pozwalała wzystkich gwałcić.Ja mu muszę dziewczynę marzeń ( i to nie jego a moich!) znaleźć ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paulina_mickey Posted September 25, 2013 Share Posted September 25, 2013 [url]http://img690.imageshack.us/img690/6974/6ljh.jpg[/url] haha a ja w pierwszej chwili pomyślałam, co Ona jej uszy ucięła :mdleje: :evil_lol: [url]http://img513.imageshack.us/img513/3991/7ust.jpg[/url] kocham te pędzelki :loveu: [url]http://img15.imageshack.us/img15/8439/8xvp.jpg[/url] to zdjęcie jest absolutnie boskie, wygląda jak malowane :loveu: [url]http://img94.imageshack.us/img94/3930/y91k.jpg[/url] hihi jaka minka :evil_lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franca81 Posted September 30, 2013 Author Share Posted September 30, 2013 No to kolejne fotki ;) Ta, co psa pogonić potrafi. [IMG]http://img94.imageshack.us/img94/1325/xce5.jpg[/IMG] Pańciaaaaaa kooot mnie bije i nie pozwala wejść na górę! [IMG]http://img69.imageshack.us/img69/2472/gzsb.jpg[/IMG] GSM - Głupiutka Słodziutka Młodziutka [IMG]http://img24.imageshack.us/img24/7079/o6dw.jpg[/IMG] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franca81 Posted September 30, 2013 Author Share Posted September 30, 2013 [IMG]http://img33.imageshack.us/img33/222/n5yw.jpg[/IMG] Taaa... głębiej było jeszcze zapchać.... [IMG]http://img560.imageshack.us/img560/1733/1zq5.jpg[/IMG] [IMG]http://img34.imageshack.us/img34/9733/gh03.jpg[/IMG] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunny dog Posted September 30, 2013 Share Posted September 30, 2013 Świetny psiak, mam nadzieję ze wyrośnie na dużego, zrównoważonego psiaka :) U mnie w okolicy jest dość sporo bokserów ale niestety są to psy z problemami :/ pozostawione same sobie za ogrodzeniem ... jeden tylko stale biega z właścicielem :) Twój zapewne będzie kiedyś wspaniałym, ułożonym psem :) życzę Ci tego jak najbardziej :)) Przepiękny słoooodziak ;) :cool3: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franca81 Posted September 30, 2013 Author Share Posted September 30, 2013 [quote name='Sunny dog']Świetny psiak, mam nadzieję ze wyrośnie na dużego, zrównoważonego psiaka :) U mnie w okolicy jest dość sporo bokserów ale niestety są to psy z problemami :/ pozostawione same sobie za ogrodzeniem ... jeden tylko stale biega z właścicielem :) Twój zapewne będzie kiedyś wspaniałym, ułożonym psem :) życzę Ci tego jak najbardziej :)) Przepiękny słoooodziak ;) :cool3:[/QUOTE] Dziękujemy :loveu: Mam nadzieję, że wyrośnie pannica na super psa! Pozostawiona sama sobie (a tym bardziej na dworze) nigdy nie jest. Bo chodzi ze mną do pracy. Więc wręcz muszę wychodzić specjalnie z domu by nauczyła się zostawać sama. :evil_lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunny dog Posted September 30, 2013 Share Posted September 30, 2013 [quote name='Franca81']Dziękujemy :loveu: Mam nadzieję, że wyrośnie pannica na super psa! Pozostawiona sama sobie (a tym bardziej na dworze) nigdy nie jest. Bo chodzi ze mną do pracy. Więc wręcz muszę wychodzić specjalnie z domu by nauczyła się zostawać sama. :evil_lol:[/QUOTE] Także nie pozostaje mi nic innego jak cieszyć się że kolejny psiak na świecie trafił w dobre, odpowiedzialne ręce ;) Wraz z moim Rufuskiem życzymy samych sukcesów :) My też ciężko pracujemy żeby nam obojgu żyło się wspólnie bezproblemowo i wyśmienicie :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaka Posted October 2, 2013 Share Posted October 2, 2013 Piękna masz tą małą. Sama cierpię na boksowirozę od nastu lat, ale ciągle coś i nie mogę spełnić tego masochistycznego marzenia. Nawet moje dzieciaki, jak widzą boksera na ulicy, to krzyczą "mamo bokser!!!" :oops: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franca81 Posted October 2, 2013 Author Share Posted October 2, 2013 [quote name='Kaka']Piękna masz tą małą. Sama cierpię na boksowirozę od nastu lat, ale ciągle coś i nie mogę spełnić tego masochistycznego marzenia. Nawet moje dzieciaki, jak widzą boksera na ulicy, to krzyczą "mamo bokser!!!" :oops:[/QUOTE] Oj ja sie naczekalam na boksia wiele bezpsowych lat. W koncu mam i ciagle sie zastanawiam dlaczego tak kocham ta rase. Przeciez to oszolomy z niekonczaca sie energia..... :shake: Chyba powinnam byla isc do psychiatry a nie szczeniaka boksera kupowac. :diabloti: Dzis mloda dala mi popalic, wyciagnela mi rece do ziemiii a nawet z metr pod. Wiec w napadzie furii wpadlam do zoologa i kupilam lancuszkowy dlawik. Tak mnie ten fakt ucieszyl, ze zlosc mi przeszla calkowicie. Nie wiem czy kiedykolwiek po niego siegne ale sam fakt ze go mam dziala na mnie kojaco. :loveu: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paulina_mickey Posted October 2, 2013 Share Posted October 2, 2013 [url]http://img69.imageshack.us/img69/2472/gzsb.jpg[/url] hahaha u nas też kot rządzi nad dwoma psami :evil_lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaaasia Posted October 2, 2013 Share Posted October 2, 2013 [quote name='Franca81'] Dzis mloda dala mi popalic, wyciagnela mi rece do ziemiii a nawet z metr pod. Wiec w napadzie furii wpadlam do zoologa i kupilam lancuszkowy dlawik. Tak mnie ten fakt ucieszyl, ze zlosc mi przeszla calkowicie. Nie wiem czy kiedykolwiek po niego siegne ale sam fakt ze go mam dziala na mnie kojaco. :loveu:[/QUOTE] Kocham ją :loveu:. Normalnie chyba mamy bliźniaki jednojajowe :evil_lol: Mnie tylko zadziwia fakt, że oni są tak silni i uparci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franca81 Posted October 2, 2013 Author Share Posted October 2, 2013 To na bank sa blizniaki! Milo tez potrafi niezle zacisnac szczeke? Mloda jak zlapie sznurek i zacisnie szczeke to moze i 10 min wisiec i nic. Podczas zabawy stara sie polozyc a ja nie daje to tyl lezy a leb wisi w powietrzu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majkowska Posted October 2, 2013 Share Posted October 2, 2013 Kiedy ona tak urosła! :crazyeye: Nie chcę zabrzmieć dziwnie, ale na tych fotach naprawdę poważnie wygląda :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaaasia Posted October 2, 2013 Share Posted October 2, 2013 [quote name='Franca81']To na bank sa blizniaki! Milo tez potrafi niezle zacisnac szczeke? Mloda jak zlapie sznurek i zacisnie szczeke to moze i 10 min wisiec i nic. Podczas zabawy stara sie polozyc a ja nie daje to tyl lezy a leb wisi w powietrzu...[/QUOTE] Wisi, szarpie, a jak zaciśnie paszcze to nic z niej nie wypuści. [quote name='Majkowska']Kiedy ona tak urosła! :crazyeye: Nie chcę zabrzmieć dziwnie, ale na tych fotach naprawdę poważnie wygląda :D[/QUOTE] Bo to już duża kobitka. Zaraz jej 7 miesiąc trzaśnie ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qmu Posted October 3, 2013 Share Posted October 3, 2013 (edited) Sintra jest cudna typowa boksiowa mordka jak preguski niekoniecznie mi sie podobaja tak Sintra jest sliczna w sumie tu na forum jescze Milo i Oli wpadły mi w oko, kocisze też masz świetne :) A tak z ciekawości ganiają Twoje koty psa czy na odwrót? Bo moje suczydło leci na naszym kotem po czym nawrotka i kocisz goni ją. Krzywdy mu nie robi oczywiście jak go zagoni tam gdzie nie ma już ucieczki, ale za to koty na osiedlu gania jak szalona. Czasem mam wrażenie, że tylko naszego kota akceptuje i on ją też bo Diesel (psik brata) jak go goni to niestety notorycznie obrywa po pysku od niego. pozdrawiamy Edited October 3, 2013 by qmu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaka Posted October 3, 2013 Share Posted October 3, 2013 [quote name='Franca81']Oj ja sie naczekalam na boksia wiele bezpsowych lat. W koncu mam i ciagle sie zastanawiam dlaczego tak kocham ta rase. Przeciez to oszolomy z niekonczaca sie energia..... :shake: Chyba powinnam byla isc do psychiatry a nie szczeniaka boksera kupowac. :diabloti: Dzis mloda dala mi popalic, wyciagnela mi rece do ziemiii a nawet z metr pod. Wiec w napadzie furii wpadlam do zoologa i kupilam lancuszkowy dlawik. Tak mnie ten fakt ucieszyl, ze zlosc mi przeszla calkowicie. Nie wiem czy kiedykolwiek po niego siegne ale sam fakt ze go mam dziala na mnie kojaco. :loveu:[/QUOTE] Ja właśnie dlatego czekam, jestem bliska obłędu z powodu moich własnych dzieci, które mają bokserkową naturę:mad:. Muszę najpierw je odchować i zsocjalizować:evil_lol:. A mała z jakiej hodowli? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaaasia Posted October 3, 2013 Share Posted October 3, 2013 [quote name='qmu']Sintra jest cudna typowa boksiowa mordka jak preguski niekoniecznie mi sie podobaja tak Sintra jest sliczna w sumie tu na forum jescze Milo i Oli wpadły mi w oko, kocisze też masz świetne :) [/QUOTE] Bo Sintra i Milo to rodzenstwo :loveu: Niestety nie tylko urodę mają podobną ale też rozum (lub jego brak :eviltong:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts