Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='qmu']Sintra jest cudna typowa boksiowa mordka jak preguski niekoniecznie mi sie podobaja tak Sintra jest sliczna w sumie tu na forum jescze Milo i Oli wpadły mi w oko, kocisze też masz świetne :)

A tak z ciekawości ganiają Twoje koty psa czy na odwrót? Bo moje suczydło leci na naszym kotem po czym nawrotka i kocisz goni ją. Krzywdy mu nie robi oczywiście jak go zagoni tam gdzie nie ma już ucieczki, ale za to koty na osiedlu gania jak szalona. Czasem mam wrażenie, że tylko naszego kota akceptuje i on ją też bo Diesel (psik brata) jak go goni to niestety notorycznie obrywa po pysku od niego.

pozdrawiamy[/QUOTE]
Dziękujemy :loveu: Z kotami to jest dwojako. Kocura to męczy straszliwie. Bo on pazurów nie wyciągnie ale macha łapami jej przed oczami. Więc ona odgapiła od niego i macha łapami tyle że po nim. Więc biedaczkowi się obrywa. Sintra jest jak słoń w składzie porcelany... Więc nawet jak z jakiegoś powodu oleje kocura i stanie obok niego to i tak sprawia mu ból bo niechcący akurat musiała nadepnąć na jego ogon....

Z kotką jest odwrotnie. Zaczepia ją ale trzyma dystans bo kotka ma dobrego cela z użyciem pazurów i kilka razy skorzystała z tej broni. Czasem kotka jest na tyle bezczelna, że jak Sintra nie zwracając na nią uwagi przypadkowo przejdzie obok niej to ta trzaśnie ją pazurami. Czasem kotka usiądzie na schodach czy w drzwiach a Sintra siedzi i zaczyna skomleć że chciałaby do mnie dojść ale nie może bo kota ją blokuje. Ale czasem jedna podejdzie do drugiej i się lizną. ;)

[quote name='Kaka']Ja właśnie dlatego czekam, jestem bliska obłędu z powodu moich własnych dzieci, które mają bokserkową naturę:mad:. Muszę najpierw je odchować i zsocjalizować:evil_lol:.

A mała z jakiej hodowli?[/QUOTE]
A to nie wiesz, że łatwiej się układa razem a nie każde z osobna? :evil_lol:
Młoda jest z hodowli Gratia.

[quote name='Kaaasia']Bo Sintra i Milo to rodzenstwo :loveu:
Niestety nie tylko urodę mają podobną ale też rozum (lub jego brak :eviltong:)[/QUOTE]
Jak na razie poza płcią i pręgami nie znalazłam żadnych różnic. :cool3: A miałam taką nadzieję, że moja będzie przeciwieństwem braciszka... :angryy: A tu figa z makiem....

Posted

[quote name='Majkowska']Kiedy ona tak urosła! :crazyeye:
Nie chcę zabrzmieć dziwnie, ale na tych fotach naprawdę poważnie wygląda :D[/QUOTE]

Szkoda, że w rozumku nic "poważnego" nie ma. :eviltong:

Posted

[quote name='Franca81']
Jak na razie poza płcią i pręgami nie znalazłam żadnych różnic. :cool3: A miałam taką nadzieję, że moja będzie przeciwieństwem braciszka... :angryy: A tu figa z makiem....[/QUOTE]
A przepraszam bardzo, co masz do braciszka :diabloti:

Posted

[quote name='Kaaasia']A przepraszam bardzo, co masz do braciszka :diabloti:[/QUOTE]

W sumie to nic. Tylko Tobie bardzo współczuję takiego psa.:diabloti::loveu:
;)

Posted

[quote name='magdabroy']Tak się mijamy w innych galeriach, więc postanowiłam wpaść do siostrzyczki Milo :loveu:

Piękna dziewczynka :loveu: Koteczki też :loveu:[/QUOTE]

Dziekujemy :loveu: Jeszcze niech zmądrzeje i będzie cacy. :cool3:

Posted

Stad moja milosc do bokserow. Bokser zyje krotko ale intensywnie. :diabloti:

A ja sie stresuje bo jutro wyjezdzam i mloda zostawiam u tesciow. W sumie nie mam sie czego obawiac bo to sa mega superowscy ludzie. Tesciowka rowna babka. I wypic mozna, pozartowac, przeklnac. Po prostu jest mega. Z psami doswiadczenie ma. Nawet z jeszcze wtedy mloda Kora chodzila na szkolenie. Wiec wiem ze Sintra bedzie miec jakies zasady. Ale stresuje sie bo to taki nasz pierwszy raz rozlaki. I boje sie bardziej tego, ze schody nie maja barierki i mloda spadnie z pietra (oczywiscie zaproponowalam by zablokowac wejscie na gore. I ciagle mam wlasnie jakies takie glupie obrazy wypadkow.....

Ja tak mam, ze sie stresuje jak moje zwierze nie jest pod moja opieka..... Z kotami przechodzilam to samo. ;)

Az boje sie myslec co to bedzie jak majac dziecko pierwszy raz zostawie je pod opieka...... Chyba bede musiala sie czyms naszprycowac. :roll:

Posted

[quote name='Don_Vito']Z tym mądrzeniem to różnie bywa... :evil_lol: w krwii naszych psów jest ździebko braku chęci do zmądrzenia ! :diabloti:[/QUOTE]
Widzialy galy co braly! :evil_lol: Ale wlasnie to jest to cos w bokserach. Nawet jak komus narzekam na mloda to zawsze na koniec dodaje ze i tak ja kocham i jest moim oczkiem w glowie.

Dlatego tez nie chcialabym miec nigdy malego psa. Bo sie czlowiek przy nim nawet nie zmeczy czy pomeczy. ;)

Posted

Nie bój nic. Jak moja mama zostaje z moim dzieckiem i Waldkiem i daje radę to Twoja teściowa też da.
Swoją drogą fantastycznie mieć teściową co można u niej zostawić psa.
Moja też była w takim stylu,ale się popsuła jak się zaczęło poważne życie.

Posted

Znacie moze jakis dobry hotel dla psow gdzie pies ne jest w boksie a w domu z ludzmi? Bede potrzebowac w grudniu prawdopodobnie.

Bo u tesciowej boje sie juz zostawic. Prosilam by daladwa posilki jeden o 16 a drugi jak nie wroce to o 22. Zadzwonilam kolo jedenastej rano i poprosilam by pierwszy pposilek dostala okolo 14 bo rano zanim ja oddalam to malo co zjadla. To Sintra dostala posilek o 14 a drugi niewiadomo po co o 18 (a kilka razy mowilam ze na bank bede przed 21 wiec wcale jej nie trzeba dawac drugiego posilku). Prosilam by dozucic jej do karmy pol malej puszczeki jak nie bedzie chciala zjesc tylko suchego. To za kazdym razem od razu dostawala po pol ale duzej puszki.... Duza puszke i smakolyki (kosc i uszy wedzone) dalam tylko po to by jej dac jak bedzie nieznosna (czyli jak sie nakreci). Podobno byla grzeczna ale mimo to dostala to wszystko....

Znam Sintre i wiem, ze nie mozna jej puszczac na dworze samej i o tym mowilam. Oczywiscie tesciowka wychowala tyyyle psow i wie wszytko lepiej.... Wypuszczala mloda bez opieki na dwor. Wieczorem a bylo juz dosc zimnawo. Prosilam by nie dawac jej nic poza tym co ja dalam. Oczywiscie dostala ten srodek od papryki co sie wywala. o tak fajnie sie bawila.

A ja teraz siedze i sie martwie co malej dolega. Ostatni posilek zjadla wczoraj o tej 18. Dzis dawalam jej kilkukrotnie, jesc nie chciala. Ma rozwolnienie. Malo pije. Czasem kaszlnie i probowala wymiotowac tylko nie miala czym. Caly czas spi. Rano jak lezala tosie trzesla (tak jakby z zimna).... Obserwuje ja bo nie jest to az tak zly stan by leciec do weta.

Staram sie mloda oduczyc podgryzania rak. Bo ona nie da sie spokojnie poglaskac tylko od razu podgryza. Jak bylam odebrac mala i ona to robila tesciowej to powiedzialam fe. No i uslyszalam, ze to dopiero szczeniak i ona sie tak bawi... Tylko ze moj szczeniak ma juz 7 miesiecy i podgryzanie jest problemem i staram sie ja ukierunkowac by lapala w takim momencie zabawki a nie rece (bo jak sie nakreci togryzie coraz mocniej). Wiec uslyszalam, ze przesadzam itd. Bo miala tyle psow i sie zna.

Nie podwazam jej wiedzy ale kurna to jest zywiolowy bokser a nie chetny do pracy onek czy collie. Znam Sintre, wiem na co ja stac i na co trzeba uwazac. Ale tesciowa oczywiscie wie o ukladaniu psa wszystko lepiej.... A juz kilkukrotnie tlumaczylam jej dlaczego Sintry nie puszczam calkowicie luzem a ja pilnuje... Juz raz rozciela sobie podniebienie bo "bawila" sie szklem....

Ufff wygadalam sie. ;)

Ps. Tesciowa faktycznie zna sie na psach ale nie na takich oszolomach jak moja Sintra. Jej nie mozna spuscic z oka bo ma "glupie" pomysly i jest nad aktywna. Sintry nie da sie wychowywac tak jak normalnego i typowego szczeniaka. A takie miala tesciowka .

Posted

Znajdź po prostu następnym razem jakiś fajny hotelik, nie ma co wszczynać kłótni z teściową kto się lepiej zna. Na co wprowadzać nerwową atmosferę. Po prostu wymyśl bajeczke, jak to nie chcesz jej przemęczać rozbrykanym boksiem;)

Posted

[quote name='Kaaasia']Daj ją do mnie. Może się nie pozabijamy :evil_lol:[/QUOTE]
Uwazaj bo wezme to za powazna propozycje. :diabloti:

Tesciowej nawet nie mowilam. Mala ma sie juz lepiej ale nadal jest zbyt spokojna.... ;)

Posted

[quote name='Franca81']Uwazaj bo wezme to za powazna propozycje. :diabloti:

Tesciowej nawet nie mowilam. Mala ma sie juz lepiej ale nadal jest zbyt spokojna.... ;)[/QUOTE]
Wszystko by zależało od tego na ile miala by zostać. Może przekonała bym mamuśkę, że ona nie na stałe :evil_lol:
Drzwi w domu mam i bramkę, więc w razie co towarzystwo mogę rozdzielić

Posted

[quote name='Kaaasia']Wszystko by zależało od tego na ile miala by zostać. Może przekonała bym mamuśkę, że ona nie na stałe :evil_lol:
Drzwi w domu mam i bramkę, więc w razie co towarzystwo mogę rozdzielić[/QUOTE]
W grudniu to na 5 dni ale w przyszlym roku bede wybywac prawdopodobnie na trzy tygodnie. ;)

Moj Tz wbew mojej prosbie by nic nie mowil powiedzial tesciowej (co mnie ucieszylo). Juz nie mowil wszystkiego ale to ze mlodej nie wolno puszczac bez opieki bo to pies "specjalnej troski". Tesciowka sie przejela.

Posted

Ja tam jestem lekko (a nawet bardzo :oops:) przewrażliwiona na tle psów i nie zostawila bym ich w hotelu na tydzień a tym bardziej trzy. Jednak w domu to w domu. Mniejszy stres dla psa. Może do tego czasu odpowiednio "wytresujesz" teściową ;)

Posted

Też wolę u teściowej bo to to samo "podwórko". Mam nadzieję, że teściowa następnym razem już odnośnie Sintry nie będzie "wiedzieć" lepiej. Gdyby to był inny pies to byłabym prze szczęśliwa, że miał tak dobrą opiekę i mógł sobie biegać. Ale w przypadku młodej pozostawianie jej samej sobie na dworze (nawet na 5 minut) jest bardzo złym pomysłem. :shake: Inaczej też by się sprawa miała gdyby ogród był "czysty" a niestety była robiona kostka i przygotowując podłoże wykopało się sporo szkła i innych takich a do tego są ścinki kostki.

Posted

jak przywieziesz mi ją do Torunia to moge ją przygarnąć na te 3 tygodnie :) aczkolwiek psu jest łatwiej się ogarnąć w znajomym miejscu :)

co do hoteliku gdzie pies przebywa w domu a nie w kojcu to będzie u mnie takowy za jakieś niestety 5 moze 6 lat tylko skoncze mieszkanie splacac zaraz biore nastepny kredyt pod mieszkanie i kupuje dom z wielkim ogrodem gdzies pod Toruniem i wlasnie hotelik bede uruchamiac :) boje sie tylko ze przeciągnie sie to w czasie, ale zobaczymy kierunek wyznaczony jest, a to najważniejsze :)