Pink Posted May 22, 2013 Posted May 22, 2013 Tylko nie osiol :mad: Felix tez zagania psy :evil_lol: no co mu sie beda rozbiegac hihi w kupie razniej i wszystko na oku. Quote
malawaszka Posted May 22, 2013 Author Posted May 22, 2013 Pink napisał(a):Tylko nie osiol :mad: Felix tez zagania psy :evil_lol: no co mu sie beda rozbiegac hihi w kupie razniej i wszystko na oku. hahah tak robi Sajan jak jesteśmy na grupowym spacerze - jak mu się kurduple za bardzo do przodu wyrywają to goni przed nich i staje bokiem :D Quote
malawaszka Posted May 23, 2013 Author Posted May 23, 2013 Deli ma już zaklepany domek - już po wizycie PA :multi: domek bardzo fajny, Państwo psiolubni ok 50. dzieci im się powyprowadzały, niedawno odeszła ich podobna sznaucerkowata suczka staruszka i bardzo czekają na malutką, nie mogą się już doczekać, ale muszą być cierpliwi bo najpierw sterylka, do której dorzucili się 100 zł :multi: Deli zamieszka w domku z ogródkiem w Strzegocicach koło Pilzna - wizytę zrobiła dziewczyna z Animalsów z Dębicy - ogromne dzięki :Rose: Quote
AnkaG Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 Domek Brokatkowy to jakiś taki mega szczęśliwy jest - domki czekają na dziewczynki :) Quote
Pink Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 Brokaty Maja "psie rece" jak to sie mowi ogrodkowo na "zielona reke" :cool3: Quote
ania0112 Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 łomasz... i ja się takich rzeczy dowiaduje z wątków..:shake: Super dla małej!:multi: Dobrze, ze zdążę się z małą pożegnać bo w niedziele jadę do domu :) Ja myślę, ze to nasze szczęście to takie pół wypracowane pól oszukane :eviltong: wypracowane bo jak ktoś widzi zdjęcia z domu kochanego słodziutkiego psa to od razu chce też tak mieć :) a pół oszukane to też dlatego, że bierzemy same szybko adopcyjne niuńki - młode, małe, ugodowe sunie :) no ale innych nie możemy bo tylko taki profil pasuje do naszego duetu żeby sie dogadali w mieszkaniu. A no i do wypracowanych to też podejście mamy i Inki do tymczasów :) w końcu Deli i Emi miały pewne przypadłości - Emi podejrzenie niszczarki i miała lęk separacyjny a to się udało wyprostować a Delci podejrzenie zasikiwania domku i lekki cykorek, też już ogarnięte :P Super że na małą oczekuje domek! może ta dla odmiany się nie zasiedzi ;) Nie wspomnę już o Brokacie który był nie przytulakiem :p Quote
Małgorzata Noga Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 Kurde ale super wieści :) Gratulujemy Malutkiej :smile: Quote
malawaszka Posted May 24, 2013 Author Posted May 24, 2013 Wiecie co? Deli jest CUDOWNA!!!! Ranyniu na zdjęciach nie widać, że ona jest taka drobniuteńka! Do schrupania i całowania i tulenia - fantastyczna niunia, cykorek czasem, ale co się dziwić jak świata nie znała, Danusia jej pokazuje wszystko pomalutku i jest super! Ogonek chce się urwać do wszystkiego :) Jutro rano jedziemy na sterylkę - trzymajcie kciuki!!!!! Quote
Pink Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 Na fotach psiaki zawsze wieksze wygladaja niz rzeczywiscie sa. Kciuki potrzymamy - za szybka i bezproblemowa sterylke i szybkie gojenie. Quote
malawaszka Posted May 25, 2013 Author Posted May 25, 2013 No i już po sterylce - jakaś zmieniona macica była, pogrubiona, ale bez jakiegoś mocnego ukrwienia :niewiem: poszło gładko, siku było :lol: posiedziałyśmy z Danusią i pogadałyśmy przy okazji, a teraz trzymamy :kciuki: żeby się szybko goiło :) i do domku :) szew malutki, śródskórny, tak, że nawet nie widać prawie gdyby nie węzełek a Danusia jest "z gatunku" tych ludzi, do których psy lgną :) tak samo jak do Grażynki, która adoptowała naszą Punię - nawet Figa podeszła sama z siebie do Danusi po głaskanko :multi: bez smaczków - niektórzy ludzie mają w sobie to COŚ :loveu: Quote
brokatka Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 Witam! Poznałam dzisiaj sporą Monikową gromadkę :)To fakt Figunia podeszła sama ze 2 razy:)),czym mnie zachwyciła:multi: Miała dziewczyna ten lepszy dzień;) No cudna jest.!!!!! Firciaczek superaśny, ale na głaskanko się nie ośmieliłam. :lol: No, bardzo fajny ten wet, konkret i fachowo i spokój i otoczenia super- łąki i konie:) Załapałam się na kawkę i pycha ciasto.:cool3: A najważniejsze że Delcia po wszystkim i teraz sobie smacznie śpi! Dzięki Monika !!!! Quote
Pysia Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 Ja też trzymam kciuki za mega pozytywną Deli :) Jest cudna, drobniuteńka i słodziutka :) Rzeczywiscie do schrupania :) I wcale nie za chuda! W sam raz! Proszę jej nie utuczyć ;) Fyfiołki ok? Quote
brokatka Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 Fifijołki ok, super, dziękuję. No ja jej tuczyć nie będę już chyba:cool3: Domek to zrobi;) Miała 4,7 kg chyba?! Jak dla mnie mało. Najważniejsze żeby była szczęśliwa i kochana !!!!!!!!!!!!! Quote
Poker Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 Mówiłam,że mała to cudeńko do połknięcia w całości. Cudownie ,ze domek sie szykuje. U nas ,o ile pamiętam ,ważyła 5,1 kg ,ale to przed strzyżeniem. Quote
brokatka Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 No mówiłaś, Poker:lol: i się całkowicie potwierdziło!! No tak dokładnie to może wagę pamięta Monika , bo ja w takich sytuacjach całkiem nie profesjonalna jestem i jak sobie nie zapiszę to z emocji nie zawsze pamięta. Myślę że te dredy to trochę ważyły, bo miała spory apetyt, więc raczej nie schudła u mnie, a na moje oko to troszkę się poprawiła. Byłyśmy na spacerku. Było siq i mini kupa:). Jak już się Delcia zmęczyła tuptaniem to opatuliłam w kocyk i na rękach resztę spaceru z psami spędziła- bardzo była zadowolona:)))) Quote
Pink Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 Kurcze, tez bym tak chciala - zmeczylam sie, to na raczki i jeszcze kocykiem hihi Dredy dosc sporo waza, ja wazylam Oskara przed i po strzyzeniu, to ok pol Kilo mu ubylo. Quote
malawaszka Posted May 26, 2013 Author Posted May 26, 2013 Deli, Deli, Delicja :loveu: przez stres przedsterylkowy nie zrobiłam jej zdjęć jak się zapoznawała z moimi psiakami ech żałuję teraz bardzo!!! ale mam takie: maleńki cukiereczek do schrupania Quote
Recommended Posts