inka33 Posted December 15, 2013 Posted December 15, 2013 [quote name='Nutusia']Na takie nie chadzamy ;) A żebyś wiedziała Inko, że prądem Fionkę bym potraktowała. I coś mi mówi, że wystarczyłoby jedno dotknięcie drucika, bo to psina mądra i sprytna jest :) Nazwa urządzenie brzmi bardzo groźnie, ale jest ono w 100% skuteczne. Nie wiem czy Nemo mojej sąsiadki by jeszcze dziś żył, gdyby się nie zdecydowała na jego zamontowanie...[/QUOTE] No, może... nie wiem... chyba i tak nie umiałabym się przekonać... :/ Quote
Nutusia Posted December 15, 2013 Posted December 15, 2013 Musiałabyś zobaczyć. Ja widziałam - w jedno popołudnie stał się... CUD ;) Quote
Gusiaczek Posted December 15, 2013 Posted December 15, 2013 Nemo jest? Hura!:loveu: Kochane czteryłapynosiogon:loveu: Nie było mnie całe wieki i pacz! Nemo mnie przeżył pomimo braku pastucha na bemowie ;) a tak poważnie - "pastuch" to jest to! i się Inka nie burz Quote
inka33 Posted December 15, 2013 Posted December 15, 2013 [quote name='Gusiaczek']Nemo jest? Hura!:loveu: Kochane czteryłapynosiogon:loveu: Nie było mnie całe wieki i pacz! Nemo mnie przeżył pomimo braku pastucha na bemowie ;) a tak poważnie - "pastuch" to jest to! i się Inka nie burz[/QUOTE] Uważaj, bo jeszcze się zacznę... piorunić - ino jak te prądziki pastuchowe! :p Quote
inka33 Posted December 15, 2013 Posted December 15, 2013 [quote name='Gusiaczek']Uważam Uważam ;)[/QUOTE] To jeszcze uważaj, gdzie Cię jeszcze nie ma - jako i Mazowszanki... :mad: :bigcry: :bigcry: :bigcry: Quote
Mattilu Posted December 15, 2013 Posted December 15, 2013 Ale sie tu nadzialo! Sciskam kciuki i za Alutke i za Greyke i za dom bez plotow, ale za to z klamkami dla Fionki! :) Quote
Mazowszanka13 Posted December 16, 2013 Author Posted December 16, 2013 Mam zapytanie o Fionę z Tablicy. Kot, ośmioletnia dziewczynka, blok w centrum Warszawy, Pani biega. Ciekawe czy maja dom letni na wsi lub rodziców pod Warszawą ? :cool3: Quote
Nutusia Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 Ciekawe... I czy ośmiolatka nie boi się psów, jak wczorajsza sześciolatka?... Quote
malagos Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 [quote name='Mazowszanka2']Mam zapytanie o Fionę z Tablicy. Kot, ośmioletnia dziewczynka, blok w centrum Warszawy, Pani biega. [B]Ciekawe czy maja dom letni na wsi lub rodziców pod Warszawą [/B]? :cool3:[/QUOTE] To moze nie pytaj o to? a powaznie, to tak jak rozmawiałyśmy, na czas wyjazdu poza miasto pies może być na smyczy. Quote
konfirm13 Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 Mizianko dla Fiony :). Szkoda, że więcej nie mogę jej dać :(. A dobry ds, z pewnością by był najlepszym prezentem. Dla niej. Quote
Mazowszanka13 Posted December 16, 2013 Author Posted December 16, 2013 [quote name='Nutusia']Ciekawe... I czy ośmiolatka nie boi się psów, jak wczorajsza sześciolatka?...[/QUOTE] [quote name='malagos']To moze nie pytaj o to? a powaznie, to tak jak rozmawiałyśmy, na czas wyjazdu poza miasto pies może być na smyczy.[/QUOTE] Zapytałam i o to i o to. Na razie Pani nie odpisuje. Zapytanie było z wczorajszego wieczoru, moja odpowiedź-zapytanie wysłałam dziś rano. poczekamy. W końcu ktoś musi w tym kraju pracować ;) Quote
Mattilu Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 A ja wykupilam dla Finki na Ziutkowym bazarku pakiet ogloszen. Sciskam kciuki, zeby nie byly potrzebne - przekaze je wtedy komus innemu :thumbs::thumbs::thumbs: Quote
Mazowszanka13 Posted December 16, 2013 Author Posted December 16, 2013 [quote name='Mattilu']A ja wykupilam dla Finki na Ziutkowym bazarku pakiet ogloszen. Sciskam kciuki, zeby nie byly potrzebne - przekaze je wtedy komus innemu :thumbs::thumbs::thumbs:[/QUOTE] Dziekujemy bardzo i za ogłoszenia i za kciuki :) Quote
Poprawna Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 Zaglądam czy nadal ją oglaszać na FB.... ale widzę, ze nie zaszkodzi :) Quote
Mazowszanka13 Posted December 16, 2013 Author Posted December 16, 2013 [quote name='Poprawna']Zaglądam czy nadal ją oglaszać na FB.... ale widzę, ze nie zaszkodzi :)[/QUOTE] Ogłaszać jak najbardziej :) Bo wiekszość zapytań urywa się w pewnym momencie. Quote
Nutusia Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 Ciociu Poprawna, a Alutkę naszą też dałoby radę zfejsbukować? ;) Quote
inka33 Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 Fionelli znów udało się dziś spotkać ulubioną (wręcz umiłowaną! :crazyeye:) koleżankę - spanielkę Bezę ze światełkiem! :multi::multi::multi: Quote
malagos Posted December 17, 2013 Posted December 17, 2013 [quote name='inka33']Fionelli znów udało się dziś spotkać ulubioną (wręcz umiłowaną! :crazyeye:) koleżankę - spanielkę Bezę ze światełkiem! :multi::multi::multi:[/QUOTE] A gdzież ona Beza ma to swiatełko?? Ja też chcęęęę Quote
3 x Posted December 17, 2013 Posted December 17, 2013 [quote name='Mazowszanka2']Mam zapytanie o Fionę z Tablicy. Kot, ośmioletnia dziewczynka, blok w centrum Warszawy, Pani biega. Ciekawe czy maja dom letni na wsi lub rodziców pod Warszawą ? :cool3:[/QUOTE] demonizuje te domy letnie i rodziców pod warszawa jakoś jak my wyjezdzamy do rodziców dalekoooo pod warszawą to psy zawsze ale to zawsze są na smyczy da się jak się chce to się da [quote name='malagos']A gdzież ona Beza ma to swiatełko?? Ja też chcęęęę[/QUOTE] ja wiem, Inka mi mówiła w parku bródnowskim ;) Quote
Mazowszanka13 Posted December 17, 2013 Author Posted December 17, 2013 Jasne, że jak ktoś chce przypilnować psa to przypilnuje. Ale po co brać psa do domu z ogrodem i go wiązać ( najlepiej na łańcuchu, bo smycz przegryza-u mnie zjadła dwie), albo wypuszczać trzy razy dziennie do ogrodu, ale pod kontrolą. Jeśli chodzi o ucieczki, to Fiona jest nieprzewidywalna. U mnie potrafiła zwiać (przez płot) w chwilę po powrocie z długiego spaceru po polach i łąkach (bez smyczy). Albo po wyczerpujących harcach z ONKĄ Tiną czy moją Luką z awatarku. Jak mi nowy dom powie, że chce i może pilnować Fiony non stop to wydaję ją bez wahania. A Pani z Tablicy nie odezwała się już/ albo jeszcze. Quote
inka33 Posted December 17, 2013 Posted December 17, 2013 [quote name='malagos']A gdzież ona Beza ma to swiatełko?? Ja też chcęęęę[/QUOTE] Migająca lampeczka diodowa przy obroży. :) Quote
inka33 Posted December 17, 2013 Posted December 17, 2013 A dziś dla odmiany nie było na popołudniowym psacerku po parku migającej Bezy... :bigcry: Aha, zakropliłam znów Fionkę, bo już minęły 4 tygodnie od poprzedniego... ...co oznacza, że panna prawie 2 m-ce się tymczasuje u nas. :cool3: Quote
inka33 Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 (edited) Byłam dziś z Fionellą u weta, bo od wczoraj wieczorem mocno łzawiło i ropiało jej lewe oczko, a dziś rano troszkę także prawe. Panna była uprzejma dorobić się zapalenia spojówek... :( Dostała receptę na krople Dicortineff, chyba te pozostałe u mnie 30zł wystarczy... :hmmmm: Niedługo będę szła do sklepu, to pójdę też do apteki wykupić. [B]Za wizytę dr Gugała nic nie policzył - dziękujemy! :Rose:[/B] Nie tylko do oków zajrzaj, ale i do gardła, i osłuchał też, bo mi się przypomniało, że przedwczoraj na popołudniowym spacerze Fionka przywitała się (porządnie poobwąchiwała) i trochę pobawiła z seterem, o którym dopiero na koniec spotkania jego pani mi powiedziała, że jej pies ma anginę! :angryy: Edited December 18, 2013 by inka33 poprawka Quote
Recommended Posts