Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mortes, wypowiedz się, do której z ciotek mam wysyłać kaskę dla Roxi i dla Pusi - do AlfyLS czy do Mazowszanki - obie mają PayPala i z obydwiema zgodnie współpracujemy :)

Posted

A babiszon na początku się zaparł i powiedział, że w takim razie Pysi nie odda i koniec. Na szczęście miałyśmy umowę adopcyjną i na tej podstawie udowodniłyśmy, że nie dotrzymała warunków. Babiszon cwany sprawdzał wszystko, czy to podpis córki ( a czyj miał być?), potem na umowie zrzeczenia wyskrobał wypociny, że pies odebrany zdrowy i zadbany i że to my nie pozwoliłyśmy go zaszczepić, bo (po dwóch latach) ona jednak postanowiła go zaszczepić i zamierzała to zrobić do końca lutego. Zawsze w takich sytuacjach, mimo tego, że racja po naszej stronie, czuję się obrzygana...:(

Posted

I dlatego też, jak pisze wyżej, Pasja Hera, jak Pysieńka się troszkę zaaklimatyzuje i da się zrobić jakieś fajne zdjęcia to może skoncentrujmy się na ogłoszeniach Pysi na różne województwa. Chyba będziemy skuteczniejsze w działaniu gdy się podzielimy - jak uważacie?

Ja także, podobnie do Pasji Hery, zamierzam Pysię intensywnie ogłaszać - będę to robić na mazowieckie, ok?  

Ciociom - Mortes, Pannie Marple, Cancer43, Grażynie 49, Ani75 oraz Mattilu - serdecznie dziękuję za ich wielkie serca dla Pysi  :)

P.S. prawdę mówiąc - cieszę się, że się stało jak się stało, bo Pysia jeszcze młoda i dobry domek znajdzie, taki co będzie o Nią dbał, szczepił, odrobaczał i dopieszczał. Biedulka przeżywa teraz ciężkie chwile, bo jednak obecnie jest nie w tym "domu" do którego już się przyzwyczaiła, ale od wczoraj będzie już tylko lepiej.  Bieda maleńka

DSCF9402.jpg 

Posted

Mattilu, możesz słać do mnie.

Zapisałaś adres mejlowy czy podać jeszcze raz ?

O to świetnie Mazowszanko :) to już nie bedę zawracała głowy Cioci Alfie :)

Mattilu pięknie dziekuję za Twoja deklarację :) Doceniam to tym bardziej że już jesteś wirtualna opiekunką Roxi :)

Posted

Nie będę nic pisać ,bo musiałabym krzyczeć głośno.

Jak już minie chwilka czekam na zdjęcia do ogłoszeń.

Bardzo jest mi przykro :(

Dziękuję Pasja :) Jak tylko będę miała sygnał z hoteliku że Pysia doszła już do siebie i zapozuje ładnie do zdjęcia to się przypomnę ;) Na razie z dzisiejszej rozmowy wiem że Pysia chodzi po domu za każdym domownikiem i domaga się głasków . Wczoraj córka Makili zrobiła jej wieczór przytulankowy :) Pysia jeszcze jest trochę zagubiona ale je i wychodzi na podwórko . Trudno jej jeszcze zaakceptować inne pieski na spacerkach , trochę się ich boi jak biegają  ale nie ma się co dziwić w końcu przez ostatnie 2 lata nie miała kontaktu z żadnym innym pieskiem

• Upvote 1
Posted

Ja powiem jedno,chyba  jednak ktoś czuwa nad Pysieńką.

No bo jaki los by ją czekał gdyby pani nie wyjeżdżała?

Teraz się nie dziwię,że jej do Anglii nie zabrali.

Widocznie są przyzwyczajeni tylko do psów co w budzie żyją,a w Londynie ciężko o miejsce na budę.

Dobrze się stało.

Wiem Izuniu,to problem dla Ciebie,le wierzę,że miesiąc ,dwa i Pysiunia domek znajdzie.

Z tego wszystkiego o Rudasku zapomniałam napisać.

Jak niewinne maleństwo spi pośród pluszaczków.

Strasznie roztkliwiająca fotka.

Trzymaj się maleńki.

Posted

Czyli na dzień dzisiejszy sytuacja finansowa Pysi wygląda następująco :

Deklaracje stałe dla Pysi są od :

* Cioci Usiatki - 50 zł : )

* Cioci Cancer - 20 zł : )

* Cioci Grażynki - 10 zł : )

* Cioci Mattilu - 20 zł : )

* Cioci Ani75 - 10 zł : )

RAZEM       110 zł  stałych deklaracji ( brakuje 190 zł )

Za 3 dni lutego pobytu Pysi u Makili  zapłaciłyśmy na spółkę z Panna Marple :). Szczepienia i odrobaczenia też sfinansowała Panna Marple :)  Kolejną wpłatę będę musiała uregulować pod koniec marca za marzec w wysokości 300 zł . Każda nawet jednorazowa pomoc dla Pysieńki jest dla nas bardzo cenna :) 

Usiatce i Pasji już dziś dziękuję za deklaracje w sprawie ogłoszeń . Jak dziewczyny sie wezma za ogłaszanie to musi szybciutko znależć się domek ...choć w połowie taki jak Rudaska :)

Posted

Z innego wątku się dowiedziałam o zwrocie Pysi z adopcji.

Co za kanalie wyrachowane ją adoptowały.

Dobrze,że już bezpieczna, aby znalazła wspaniały domek i już nigdy nie spotkało jej nic złego

Posted

Wczoraj wieczorem dostałam od Makili kilka fotek Pysi . Jeszcze widać że Pysia jest zdezorientowana no i trochę posapuje ...gorąco jej w mieszkaniu bo przecież mieszkała na podwórku więc chwilę musi zająć zanim organizm sie przestawi ... Ale juz widac pewną ufnośc ...to podobno mega przytulak ;)

IMGP1257_640x424.jpg

Psie towarzystwo juz coraz mniej Pysię przeraża :)

IMGP1258_640x424.jpg

Sapie bidusia :(

IMGP1260_640x424.jpg

IMGP1262_640x424.jpg

A tu już w łóżeczku ...:)

IMGP1266_640x424.jpg

Nie ma to jak wylegiwanie się na podusi Cioci Makili ;)

IMGP1271_640x424.jpg

IMGP1272_640x424.jpg

• Upvote 1
Posted

Bardzo ślicznościowa Pysia! Uważam, że z fotkami łóżkowymi już ją można spokojnie ogłaszać! :)
A nie łóżkowe fotki trzeba zrobić kucając (a nie z góry) - wtedy łatwiej uchwycić prawdziwą wielkość piesa ;)

Posted

Biedulka z tym sapaniem, ale za niedługo przejdzie jak tylko się przystosuje do pobytu w domku. Poszła moja stała dla Pysi. Całuję maliznę nietoperka - te uszka ma fajne, jak antenki  :wub:  

Posted

Mazowszanko, uważam podobnie - że mimo kulawego podejścia emocjonalnego Pani babci do Pysi oraz budy to Pysia wygląda całkiem dobrze; jest widać że przynajmniej w kwestii żywienia o Nią dbała. I to bardzo cieszy bo przynajmniej Pysia jest zdrowa, mimo że nie była szczepiona przez dwa lata   :)

Posted

Biedulka z tym sapaniem, ale za niedługo przejdzie jak tylko się przystosuje do pobytu w domku. Poszła moja stała dla Pysi. Całuję maliznę nietoperka - te uszka ma fajne, jak antenki  :wub:  

Dziękuję Usiatko :)

Posted

Pysia wygląda dobrze ...co by nie mówić na pewno miała lepiej niż u poprzedniej rodziny w Kielcach ... ale po wyjeżdzie  pani i dzieci do Anglii nie była kochanym pieskiem przez babcie . W zasadzie to babci przeszkadzała :(  Ja sie cieszę że już jej tam nie ma  .

I jeszcze zapomniałam napisać że pani Babcia była czwartą osoba w tym miesiącu która powiedziała mi że ja muszę na tym co robię zarabiać sporą kasę :( przeciez za darmo bym tego nie robiła ....:(  Pierwszym dwóm osobom starałam sie wytłumaczyć że tak nie jest , przy trzeciej już mi sie nie chciało a po tekście pani Babci zastanawiam się czy może jaj jakas głupia jestem , niespełna rozumu ??? no bo kto to widział w dzisiejszych czasach ... tak za darmo ???  Pani Babcia w każdym razie az kręciła głową z niedowiarzaniem ....widać że nigdy w życiu nie zrobiła dla nikogo  nic co by jej się nie opłacało :(

Posted

Pysia wygląda dobrze ...co by nie mówić na pewno miała lepiej niż u poprzedniej rodziny w Kielcach ... ale po wyjeżdzie  pani i dzieci do Anglii nie była kochanym pieskiem przez babcie . W zasadzie to babci przeszkadzała :(  Ja sie cieszę że już jej tam nie ma  .

I jeszcze zapomniałam napisać że pani Babcia była czwartą osoba w tym miesiącu która powiedziała mi że ja muszę na tym co robię zarabiać sporą kasę :( przeciez za darmo bym tego nie robiła .... :(  Pierwszym dwóm osobom starałam sie wytłumaczyć że tak nie jest , przy trzeciej już mi sie nie chciało a po tekście pani Babci zastanawiam się czy może jaj jakas głupia jestem , niespełna rozumu ??? no bo kto to widział w dzisiejszych czasach ... tak za darmo ???  Pani Babcia w każdym razie az kręciła głową z niedowiarzaniem ....widać że nigdy w życiu nie zrobiła dla nikogo  nic co by jej się nie opłacało :(

no to się w końcu wydało Iza - jesteś milionerką .........   ;)

w sumie to szkoda takich ludzi - nawet nie wiedzą ile tracą i smutne życie mają .....

Posted

No i sprawa się" rypła".

Białogonkowo to tylko przykrywka .

Ja dzisiaj znowu zaskoczyłam panie sklepowe we wsi.

Jak robię dłuższe zakupy zazwyczaj kupuję nagródkę w postaci ogonka dla Rasti.

Dzisiaj poprosiłam kawałek żeberek/końców/bo ogonków nie było.

Pani mówi dla psa to kości lepiej.Kto to widział mięso psu kupować......