Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Korasek dzisiaj był ze mną po południu pół godziny na spacerze. Szedł razem ze sznaucerkiem Mailo. W ogóle nie zwracał na niego uwagi, był bardzo grzeczny.
Dzisiaj obszczekał Pana od Mailo, to było dziwne bo przez pół godziny chodził z nami po lesie, a pod schroniskiem go nagle obszczekał? o.O

Posted

[quote name='gosia2313']Korasek dzisiaj był ze mną po południu pół godziny na spacerze. Szedł razem ze sznaucerkiem Mailo. W ogóle nie zwracał na niego uwagi, był bardzo grzeczny.
Dzisiaj obszczekał Pana od Mailo, to było dziwne bo przez pół godziny chodził z nami po lesie, a pod schroniskiem go nagle obszczekał? o.O[/QUOTE]

Gosiu:) znów dziękuje za spacerek dla Korka...
i za kolejne obserwacje..to rzeczywiście dziwne, z tym obszczekaniem,....
o co mogło mu chodzić? hmmm...
może on nie przepada za mężczyznami? a może zbliżył się na 'swój teren' i poczuł potrzebę, by 'intruzowi' już podziękować;) :)
?

Posted

[quote name='kiyoshi']może on nie przepada za mężczyznami? a może zbliżył się na 'swój teren' i poczuł potrzebę, by 'intruzowi' już podziękować;) :)
?[/QUOTE]
może o to chodzi, jakoś częściej mężczyźni robią krzywdę psiakom, może i jego coś takiego spotkało

Posted

[quote name='AgusiaP']to niestety często się zdarza ....[/QUOTE]

to prawda ciotki...jednak wierze, że nawet jeśli są w sercu Korka jakieś lęki i złe wspomnienia to szybko odejdą, gdy tylko znajdzie rodzinę, która przyjmie go i prawdziwie pokocha!
:)

Posted

[quote name='gosia2313']Pogoda ładna, jeśli Pani od Mailo zadzwoni to Korek znów pójdzie z nami na spacer :)[/QUOTE]

Gosiu, byłoby cudownie gdyby Korek mógł znów rozprostować kości razem z Mailo:)
właśnei przed chwilą wyróżniłam Korkowi ogłoszenie na gumtree...nie wiem na ile to jest dni, ale ponoć na tydzień...i mam nadzieje, że to pomoże mu zostać wreszcie zauważonym! oby telefon z cudownego domu zadzwonił!

Posted

[quote name='Mysza2']Gosiu, a co z Mailo? Jeszcze w schronie?[/QUOTE]

Tak, Mailo czeka na zdjęcie szwów i na szczepienia. W poniedziałek po południu jedzie do domu :) Ma już zapisaną na ten sam dzień wizytę do fryzjera :-) Państwo bardzo fajni, byli już z nim chyba 3 razy na spacerze, będą jeszcze w sobotę.
A Mailo zmienił się baaardzo, na 2 spacerach był wystraszony, a teraz sam do państwa podbiega, dupka mu lata ze szczęścia, jest wesoły i mu się mordka cieszy. Bez problemów mu w czwartek zdjęłam i założyłam kołnierz, żeby mu się lepiej spacerowało :)

Korek jest chyba w b.14 z Helgą, Charlim i Sudanem

Posted

[quote name='gosia2313']Tak, Mailo czeka na zdjęcie szwów i na szczepienia. W poniedziałek po południu jedzie do domu :) Ma już zapisaną na ten sam dzień wizytę do fryzjera :-) Państwo bardzo fajni, byli już z nim chyba 3 razy na spacerze, będą jeszcze w sobotę.
A Mailo zmienił się baaardzo, na 2 spacerach był wystraszony, a teraz sam do państwa podbiega, dupka mu lata ze szczęścia, jest wesoły i mu się mordka cieszy. Bez problemów mu w czwartek zdjęłam i założyłam kołnierz, żeby mu się lepiej spacerowało :)

Korek jest chyba w b.14 z Helgą, Charlim i Sudanem[/QUOTE]

Tak Państwo to bardzo fajni i sympatyczni ludzie :) Żeby takich domków było więcej...

Posted

zagladam do Koreczka...ciocie, wczoraj dostalam sliczne zdjecia z sobotniego spaceru Koreczka...ale na razie nie mam jak ich wkleic...
pewnie dopiero kolo srody bede mogla ..

a Gosiu napisz, czy byl jakikolwiek odzew z ogloszen?? bo na maila nikt nie pisala:(
takie piekne zdjecia...dlaczego? chyba bede musiala zmienic tekst do nastepnej serii ogloszen...

a jak Korek radzi sobie w boksie z nowymi 'kolegami'? mam nadzieje, ze wszystkie pieski sa lagodne....

Posted

[quote name='kiyoshi']Korek ma od dzisiaj także wyróżnione ogłoszenie na morusku;)[/QUOTE]

Mam nadzieję, że ktoś Koreczka wypatrzy.
W przypadku Stefci wyróżnione ogłoszenia okazały się strzałem w dziesiątkę, oby u Koreczka też tak było

Posted

równie mocno w to wierze...
I Stefulcze i Czakusiowi sie powiodo:) duzo dobrych domków jest w okolicy! wkoncu ktos go wypatrzy:)
na chwile obecná najwaniejsze jest dla mnie, ze ma dobra opieke w schronisku, wychodzi na spacery, ma piekne zdjecia...
sprobuje z nowym tekstem i zdjeciami wypromowac go jak tylko moj laptop znowu ruszy;) (ladowarka padla, do srody musze czekac na nowa)
milego, slonecznego dnia ciotki! i dzieki ze nas tu wspieracie tak dzielnie;)