Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 4 weeks later...
Posted

A ja dziś dostałam MMS od Wolnego/Maksa :)
Zadzwoniłam do Państwa później podziękować za wiadomość i od razu trochę wypytać co tam u Niego słychać :) Więc sprawuje się idealnie tylko raz pogryzł buty pod nieobecność właścicieli :D Teraz Państwo wiedzą, że muszą wszystkie chować... Chodzą z Nim na wybieg dla psów, tam ma kilku kolegów, z którymi się pięknie bawi. Poza tym jest bardzo grzeczny, bardzo lubi dzieci Państwa i oczywiście śpi z nimi w łóżku :)

Tutaj zdjęcie Maksa z "malutką kostką" :D

• 9 months later...
Posted

Niestety dzisiaj dostałam informację od Pani Ani, że Wolny/Maks wrócił do schroniska powodem była rzekoma agresja...
Póki co tylko tyle wiem, postaram się uzyskać więcej informacji w czwartek i sobotę, może uda się aby chłopak wrócił pod opiekę Marcina albo moją, gdyż "mamy jednego psiaka"...

Posted

Bidulek kochany :(
Widzę tylko, że przytył sporo...
Jutro postaram się odszukać jego stare zdjęcia jak robiłam i wrzucę na picase...
Napiszę też do moderatora o zmianę tytułu wątku ale to też jutro...

Posted

A więc Wolny/Max trafił pod moją opiekę i dziś już udaliśmy się na wspólny spacer w towarzystwie Murki. Oczywiście przy wyciąganiu z boksu okazało się, że Max nie ma na sobie obroży więc musieliśmy z pawilony wyjść na pętelce co go troszkę zestresowało ale jak już udało się "wyposażyć" to była najpierw krótka radość, że mógł wyjść z boksu, a potem reszta spaceru polegała na szukaniu właściciela i ciągnięciu na smyczy za wszelką cenę przed siebie, bo koniecznie chciał wypatrzyć swoją rodzinę :( :( :( Tak mi żal go było, w miedzy czasie popiskiwał jeszcze z rozpaczy :(
Max widać, że jest mocno podłamany... ale na szczęście je normalnie i próbuje złapać kontakt z ludźmi.
Jego Pan wczoraj dzwonił do schroniska zapytać jak się czuje... ponoć on go nie chciał oddać tylko jego żona...
Wiemy tylko dzięki tej adopcji, że psiak zachowuje czystość w domu, nie niszczy pod nieobecność właścicieli no i jest bardzo zapatrzony i związany z opiekunem.
Powrót do boksu był dość łatwy ale potem słyszałam już tylko jego pisk... :(

Zaraz zabieram się na tworzenie nowego opisu no i Kasiu jak możesz zdjęcie zmienić na stronie na to:

Posted

Jest młody, zachowuje czystość i nie niszczy a to duże plusy więc oby szybko znalazł domek :) A do tego przeuroczy z niego psiak więc tylko wypatrywać nowego właściciela. Miejmy nadzieję, że tym razem nie trafi się taka czarownica co po roku wywala psa...

Posted

Nowy opis:
Max to dość duży psiak, waży 28 kg ma 56 cm w kłębie. Do schroniska pierwszy raz trafił ponad rok temu (luty 2013 r.), udało mu się znaleźć dom, jednak Państwo zdecydowali się go oddać z powodu narodzin dziecka... Psiak w schronisku jest trochę przygaszony i smutny, cały czas na spacerze wypatruje właścicieli i rozpacza za nimi. Mimo tego co go spotkało nie stracił wiary w ludzi, których kocha całym sercem. Jestem bardzo przyjaźnie nastawiony do ludzi, każdemu daje się bez problemu pogłaskać, czasem sam domaga się pieszczot. Jest dość usłuchanym psem, reaguje na swoje imię i zawołany od razu podchodzi do opiekuna. Czasem w szale radości zdarza mu się skoczyć na człowieka. Jest dość aktywnym psem ale wie kiedy może się bawić, a kiedy należy zachowywać się spokojnie. Na smyczy póki co ciągnie dość mocno ale da się nad nim zapanować. Potrafi wykonywać komendę siad. Zachowuje czystość w domu i potrafi zostawać w nim pod nieobecność właścicieli. Do tej pory mieszkał w mieszkaniu dlatego NIE NADAJE się do stróżowania bądź ciągłego przebywania na dworze. Z psami dogaduje się raczej bez problemu, choć na niektóry zdarza mu się warczeć. Psiak jest dużym pieszczochem, podarowując mu kochający domek na pewno odwdzięczy się wielką miłością. Kontakt do opiekuna: Ania - tel. 668-452-677, [email protected]