Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj za dużo nie napiszę, gdyż Jadzia nie mogła daleko iść więc Marcin poszedł na spacerek sam :) Ale spotkał potem towarzystwo więc może coś towarzystwo napisze :D :D :D
Jak trochę pochodziliśmy razem przed schroniskiem to Marcin zauważył u Wolnego kleszcza i udało mu się ładnie go wyrwać :) Oczywiście obżarciuszek cały czas patrzył za jedzeniem i za tym żeby go głaskać :) Tak panicznie boi się wody, że nawet do płyciutkiej kałuży boi się wejść i za każdym razem musi ją omijać. Niestety chłopaki (Dolar i Wolny) coś w boksie przestali się dogadywać :( :( :( Gdy Wolnego wkładaliśmy po spacerku to zaraz jak zamknęliśmy boks rzucili się na siebie :( Na szczęście szybko przestali i nic się żadnemu nie stało. Pani Ania mówiła, że będzie musiała je rozdzielić, bo to był nie pierwszy raz...

A tutaj kilka zdjęć z dzisiaj:

Posted

No to może ja z "towarzystwa":eviltong: tylko napiszę że Wolny bardzo przypomina brata...Miał małą sprzeczkę z Madoxem, psiaki chwyciły się za pyszczki, ale nic nikomu sie nie stało i od tego czasu Wolny tak jak Dolar bał się Madoxa...No i pospędzeniu z nim trochę czasu, musze przynać Ania, że Wolny także już sie super przekonał do człowieka i pieszczoch z niego straszny:D
A to w tym boksie z Dolarem:crazyeye: Od początku mi się wydawało, że to Wolny przewodzi w tym stadku, dziś na spacerze jak Dolar zaczął szczekac to Wolny też się na niego na chwile rzucił z zębami...Może lepiej jednak je będzie rozdzielić?:roll:

Posted

Wolny jak Wolny zachowywał się jak zawsze bardzo grzecznie :) Idealnie chodził na smyczy, nie wiedział nadal o co chodzi z tymi zabawkami :D No i oczywiście cieszył się bardziej na mój widok niż na Marcina :D :D :D Jadzia zaczepiała go do zabawy, a ten nie bardzo wiedział co ma robić :) Apetyt ma chłopak OGROMNY!!! :) Jest też już sam w boksie, obok swojego brata - Dolara :)

Posted

No i po spacerku :)
Wolny jak mnie zobaczył pod boksem strasznie się ucieszył :) Nie miał tak długiego spacerku niestety, ale za to aktywny i muszę Wam powiedzieć coś niezwykłego :D :D :D Wolny BAWIŁ SIĘ na wybiegu, biegał za śnieżkami i za mną :) Normalnie nie mogłam się napatrzeć. W ogóle On jest coraz bardziej zadowolony z życia. A jaki pieszczoch... tylko głowę wciska do głaskania :) Jedynie zdziwiło mnie dziś to, że nawet jedzenia nie powąchał :crazyeye:

Posted

Wolny ma nową koleżankę :) Jednak raczej się z Nią nie chce bawić jakoś :) Chodzą koło siebie czasem się trącą łebkami, czy dadzą buziaka ale to tyle :) Stwierdziłam, że Wolny w czwartek tęsknił za Marcinem i dlatego nie chciał jeść, bo dziś tak pędzlował, że aż mu się uszy trzęsły :D

Dziś sesję zdjęciową miał Dolar i Tysia, a Wolny załapał się na dwa zdjęcia :D